Antik Batik

Min boho-period har mynnat ut(typ), men ibland får jag ett ryck och faller head over heels för vackra 60-tals inspirerade plagg. Jag lär aldrig bli den undersköna, romantiska bohemen(en look som min vackra STIL-kollega Anna bär upp så bra att jag blir avundsjuk!), men någonstans i mig finns absolut den där raggiga hippien som helst bara vill gå barfota hela dagarna och sjunga om fred och äta kaninmat hela dagarna(check). 
Nyss snubblade jag över märket Antik Batik hos Net-A-Porter, och många av deras plagg känns faktiskt som om de skulle passa i min dagliga garderob. Särskilt blusarna och en fantastisk, löst sittande klänning. Minus poäng för kaninpälsen de använder.

Hur som helst - clutchen kan jag tänka mig till fest, men väskan är absolut en vardags juvel! Till en stor färgglad kappa, sjalar, ringar och vida, svarta yogabyxor blir den perfekt till skolan. Mamma? Pappa? Erik? Det är ju julafton snart...
Clutchen hittar ni här för ca 798:-, väskan här för ca 1890:-

Det är dags för fredagsmys

Hej på er!

Jag tar tillbaka allt jag sa jag skulle få gjort - ikväll rör jag inte en fena! Och glöm finmiddagen, det blev hämtmat från Bella istället, dom har de absolut godaste pommesen i världen. Hämtade ut lite paket med, det var några ringar, en kofta och ett par byxor i(ni får se imorgon). Ärligt talat är de oplanerade kvällarna nästan de mysigaste, eller hur?

Nu sitter vi och kollar på "The Middle" och har bunkrat upp med både smörpopcorn, chips och Pepsi Max(kvällen är räddad!!). Nej nu ska jag koncentrera mig på VÄNNER som just började, jag hade och har fortfarande världens crush på Chandler, humor ÄR sexigt! Ha en fin fredagkväll!

I wanna join the Chan-Chan train!!

Fredagens Outfit

Åh vad ni är goa, jag trodde aldrig jag skulle få så fin respons på videoinlägget! You da best babes!

Nu ska jag hämta ut lite paket och handla fredagsmys - ikväll blir det en riktig tjejkväll med finmiddag och snacks! Funderar på att hyra en film med(hur ofta gör man det nu för tiden egentligen?)...
Hur som helst, myskväll står på schemat och paket väntar - lite som en mini-julafton alltså! Vi hörs sen!
Sidenskjortan kommer från H&M, jeansen Only, skorna är Vintage, väskan är från Mango, BikBok-scarf, ring med vit sten från Gina och gotisk ring från västkusten

Videoinlägg - SVAR PÅ MINI-FRÅGESTUNDEN

Okej, här kommer det, mitt allra första videoinlägg! Det känns som om jag mest svamlar, men ni står nog ut... Förresten - HAR jag någon dialekt över huvud taget?! Jag hör den inte!! Och jag är så otroligt goofy, så mycket för stenhård buisness woman liksom, pfft...

p.s - Ja, det tog typ halva videon innan jag insåg att kameran inte stod i den mest smickrande vinkeln haha

Vad säger ni, fler videoinlägg i framtiden eller är ni totalt avskräckta?

Isabel vs Gina

Usch, idag når min förkylning nya höjder, men jag ska försöka svara på mini-frågestunden iaf(ledsen att det inte kom igår, jag däckade i soffan haha).
Sitter och dricker té och äter pepparkakor just nu, fick helt plötsligt ett jättesug efter jul! Och med vädret utanför fönstret(disigt och regnigt) kan man nästan lika gärna tro att det är det...

Hur som helst, här kommer några alternativ Gina Tricot har tagit fram till Isabel Marants RTW höstvisning, jag är väldigt sugen på den översta blusen fast i svart. Vilken är er favorit?





HÖSTENS MÅL:

Jag har ju sagt att ni ska få ta del av mina höst-mål, så här har vi dom! Visserligen har jag fler saker jag hoppas på att få gjort, men för mig gäller det att sätta realistiska mål som jag faktiskt tror jag kan klara av utan att stressa ihjäl mig själv. Som ni ser har jag redan hunnit bocka av en del, och de personliga målen är det som ska väga upp allt jobb. För mig är det viktigt med mål både privat och i arbetslivet, jag svarar så mycket bättre på rutiner och scheman, jag behöver strukturen för att något ska bli gjort och det gäller åt båda hållen!

Ett annat exempel jag vill ta upp är att jag försöker vara väldigt snäll mot mig själv i målsättningen - jag KAN INTE få högsta betyg i alla ämnen, vara supervältränad, driva ett framgångsrikt företag OCH ha tid över för mig själv och må bra samtidigt, därför tar jag bort all den där pressen: För mig heter det att klara av skolan, att få träffa mina trevliga klasskamrater och lära mig saker, inte att låta den ta över hela mitt liv. Mitt mål är att bli godkänd, och bara tanken gör att jag andas lite lättare. Jag vet att jag mår bättre av mysiga kvällar med scones och té än sena nätter där man desperat försöker plugga in de där svåra matteformlerna för att kunna få A på provet nästa dag!
Samma sak med träningen - det är inte realistiskt att jag ska tvinga iväg mig själv till gymmet 7 dagar i veckan, jag har varken tiden eller motivationen, men tar jag en yogaklass en gång i veckan och gör det till en vana är jag jättestolt!

När jag sätter mål med någon form av tidsgräns är det just så jag tänker - "Är det här realistiskt?"
Är svaret nej sorterar jag in det i "Om-jag-får-tid-över"-högen och tar kanske med en enklare version av det(som med träningen). Det har tagit mig lång tid att inse att det är inte hela världen att inte vara bäst på allt, och jag jobbar fortfarande på det, men jag har kommit en bra bit på vägen och det har varit det bästa verktyget för framgång jag kunnat ge mig själv!
 
MINA MÅL:
Hur ser era ut?

Torsdagens "Outfit"

Var bara tvungen att visa er hur jackan sitter på, världens mest smickrande längd, fab!
Jackan och skorna är från H&M

Mini-frågestund!

Jag är sjuk och uttråkad, fråga sånt ni undrar över så ska jag försöka svara i ett videoinlägg ikväll!
 

Manchester Mania

 Jag har alltid varit ett manchesterfreak(några av er känner nog till mina ökända, utsvängda bruna manchesterbyxor), gissa om jag har blivit sågad för det!
Men nu kommer hösten, och med den får alla som missnöjt höjt på ögonbrynen snällt ta och doppa sina ord i en kopp té och mumsa i sig dom, för till hösten slår det sköna tyget STORT. Bland H&Ms nyinkomna plagg hittar ni bl.a. ett stort urval av billiga byxor i olika färger, och jag är head over heels för kavajen. SÅ. FIN!

En outfit jag mer än gärna bär när man ska springa på möten till hösten, och jag kan ju lika gärna passa på att avslöja att en manchesterkostym, hur corny det än låter, länge har stått på min Måste-äga-innan-jag-dör lista...

Väska H&M, 299:-, Kavaj H&M, 399:-, Halsband Gina Tricot, 59:-, Byxor H&M, 199:-, Bälte Gina Tricot, 129:-, Skor Gypsy Groupie, 499:-

Lill-fredag

God morgon på er!

Nu ligger jag parkerad i soffan med en kopp té och Alla älskar Raymond. Ja, plus en ond hals alltså.
Idag skulle vi ju egentligen ha en rolig klassdag, men jag tror jag får skippa det. Tråkigt, men hälsan går först...
Jag tror det får bli en soff-dag helt enkelt.
Men jag ska försöka få iväg lite viktiga mejl i alla fall, annars skulle jag få krupp av att bara ligga still. Vi hörs sen, nu ska jag hugga in på en hög småpannkakor jag nyss stekte!


Vinterjacka - CHECK!

För en gångs skull är jag ute i tid - igår impulsköpte jag en vinterjacka! Resultatet? Världens varmaste, gosigaste downcoat. Att den är lång är lite av ett måste, jag har som kriterie att när jag köper mysiga basplagg för höst och vinter är de i regel LÅNGA!

Idag har varit en såndär dag när jag helst bara hade velat krypa ner i just den jackan och försvinna. När jag är sjuk hänger alltid hjärnan med och jag hamnar i ett så deppigt tillstånd, jag ifrågasätter mig själv och allt jag gör och det bästa vore nog egentligen om jag låste in mig själv i ett litet rum med en kopp té och alla Sex and the City-säsonger så länge. Men ikväll nöjer jag mig med ogrillade färdigbaguetter(ni vet sånna där små söta?) med smör, té och "Robinson" på TV.
JAG VET att det går ut lite över bloggen(den följer ju mig, ganska självklart att den påverkas av mitt humör tyvärr) och jag ser att ni inte heller gillar det. Skittrist, men snart är jag på G igen hörrni, då blir bloggen ÄNNU bättre!

Imorgon ska jag mysa med min klass om jag orkar, vi har en hel "klassdag" imorgon och på fredag är det tid för "hemma studier"(inte det smartaste dock att jag visade citattecknen i luften när jag var på möte med rektorn, he he). Har lite paket att hämta ut med, men allt kommer i andra hand - hälsan först! Hoppas ni får en fin kväll allihopa, ta hand om er och håll er friska för förkylningar är förjäkliga!
H&M, 599:-

Vad är väl en gala på Berns...?

Förmodligen alldeles tråkig... och.. och urtrist, och alldeles... Alldeles underbar... Suck...

Okej. Kanske inte det allra minsta tråkig faktiskt. Förmodligen är det fullt med glamourösa gäster i chica outfits som minglar med champagneglasen i högsta hugg. Jag pratar såklart om Årets Chicaste 2012-galan! Jag är inbjuden, men eftersom galan infaller på en torsdag känns det lite som att vardagssidan av mitt Hannah Montana-liv står och pekar finger åt mig och väldigt elakt säger "Ha ha, algebra istället för aftonklänning!"... Ibland blir att leva dubbelliv väldigt tröttsamt.

Nåja, nu ska jag äta hemmagjorda pommes. Alltid lite plåster på såren i alla fall. Är det någon av er som ska gå?
 
 

Onsdagens Outfit


Byxorna kommer från KappAhl, tunn jeanskavaj från BikBok, väskan är från Mango, Gina Tricot-örhängen, hatten är Urban Outfitters, ringar från Grekland & BikBok

TORY BURCH

Självklart var det NÄSTA vecka och inte idag, så nu är jag alltså hemma igen. Misstänker starkt att det här inte är min lyckodag...
Istället får ni njuta av den här skönheten från Tory Burch. Ca 2385 kr går kalaset på. Okej? Nej. Snygg? Amen!

Finns på Net-a-Porter.com


The show must go on...

Skam den som ger sig, osminkad med undantag för läppstift(det nya) kilar jag iväg! Nu jäklar kör vi UF, är så taggad!

(Usch så trött jag ser ut, att vara sjuk suger...)
 
Closeup på nya läppis!
 

Hej från sjukstugan!

Tydligen lyssnade jag inte ALLS på mig själv igår, för likt förbannat sitter jag här med ett fat banan och smält choklad och tycker synd om mig själv, näsan rinner och halsen gör ont. Har dessutom lovat mamma att inte jobba idag, hmm... Okej då... Bara... LIIIITEEE!

Nejdå. Jag ska köra på en riktig intensivkur nu på förmiddagen och hålla alla tummar och tår jag har för att jag kan gå på UF-introduktionen i eftermiddag. Fasen också. Har även insett att jag eventuellt kommer behöva anställa en assistent under Kalmar Fashion Week, det blir helt enkelt för mycket däromkring, så ni får hålla koll på bloggen...
 

En kopp té och hemmagjord vitlöksost

B.V("before vegan", haha) älskade jag Crème Bonjours Vitlöksost, och det har tagit mig fram tills NU att inse att jag faktiskt kan göra mitt eget vitlökssmör! Ta Tofulines Cream Cheese och blanda med MASSVIS med kryddor, örter och färsk vitlök - så gott på rostade mackor med MYCKET smör. Ett plus i kanten är att det förhoppningsvis motverkar förkylningen som börjat smyga sig på... Minuset får bli att Erik förmodligen inte vill pussas med mig efter det, hehe.
Idag har jag varit så trött - inte fysiskt trött egentligen, men psykiskt. Det har varit sånna urladdningar och det kombinerat med nästan-sjuk är ingen bra kombo!

Men nu sitter jag här med en kopp Kvällsro(tips till er som har svårt att sova, billigare än Yogi Tea Bedtime även om det förblir favoriten) och min macka och ska ha maraton med Danspalatset Playa del Sol och Svenska Hollywoodfruar(Gunilla är så sjukt läskig!!). MYSKVÄLL!





Favvisar på stan + "DARE TO KISS"

Det blev en sväng in till Hansa City nu på kvällskvisten för lite shopping och för att kolla in nyheterna i butik, inte världens bästa beslut kanske eftersom jag tror jag håller på att bli sjuk. Blir andfådd och kallsvettas efter fem minuter på språng, inte så mysigt, och jag har verkligen inte tid att bli sängliggande just nu.

Vidare till trevligare saker: varje höst vill jag bara gå i ide i stora, gosiga plagg och gömma mig för höstvindarna. Den här ponchon från Cubus når mig nästan till vaderna, och kappan är sådär oförskämt stor och behagligt tung, precis som jag vill ha det! Det kanske blir ett köp på ponchon tillslut, men idag lät jag den hänga, ångrar mig nästan lite när jag nu ser den på bild...

Det här läppstiftet fick följa med hem, jag är väldigt petig med ljusa läppstift, men för 50-lappen på H&M tog jag risken!
 

Balmain-inspirerat på Lindex!




Tisdagens Outfit

Mötet gick bra! Vår rektor, Mattias, är f.d. militär och bara allmänt asgrym - hela hans kontor är fullt med prylar med texter som "Captain knows best", och "Nobody's perfect except the captain". Snacka om självförtroende!
Resultatet vi kom fram till var i alla fall att jag påbörjar ett nytt språk för att få mina meritpoäng(jag är sugen på tyska eller italienska, hmm...) och kör igång med UF-företagande redan imorgon!
Anledningen till att jag väljer att läsa UF fast jag redan driver ett eget företag är för att jag verkligen vill nöta in mig i branschen, jag kommer bli den där jobbiga ungen som ställer frågor hela tiden och gör så resten av klassen hatar mig. Dessutom ser det snyggt ut på CV:t(om jag nu mot förmodan i framtiden tvingas jobba under någon annan än mig själv), men jag läser det som sagt för erfarenheten, jag har redan min bebis Gypsy Groupie, därför satsar jag nu på något lite mer lättsammare och roligare - det lutar åt någon form av välgörenhet alternativt något för att stärka mitt varumärke och bygga kontatker. Kanske två flugor i en smäll?

Den mörkblåa tröjan kommer från H&M, jeansen och leoscarfen är från BikBok, skorna är vintage, ringarna är från Gina och västkusten, väskan från Eztrad

School without cool

Just nu sitter jag och jobbar i väntan på att få komma in till rektorn för ännu ett möte. Vi ska diskutera min fortsatta roll i skolan, Franska-studier samt pussla in UF-företagande i studierna. Pust.
Det känns verkligen som om jag lever ett dubbelliv, mobilen vibrerar under hela lektionerna - jobb, jobb, jobb som kallar! - så nu har jag den på flightmode och tar itu med allt under rasterna istället. Haha, sicket liv!

Mitt favoritmellanmål just nu, sojabönor och vanilj latte!
 

Jag, för exakt 1 år sen!

God morgon!

Vaknade klockan 7 imorse, utan anledning. Hade inte ställt klockan och har sovmorgon till halv elva. Satt och kikade igenom min gamla blogg ett tag, vet inte om jag ska skratta eller gråta - men så är det väl egentligen alltid? Man blir lite ledsen när man minns hur allt var, samtidigt blir jag så otroligt lättad och önskar jag kunde skrika åt mig själv att "Det blir bra, jag lovar!" Det är märkligt hur mycket man växer på ett år, eller hur?

Eller ja, ska vi gå efter bilden nedan kan det nog vara tvärtom... För ett år sedan var jag brunhårig och gillade att försöka se cool ut på bilder, men VARFÖR ser jag äldre ut då än nu?! Någon? 
Ja ja, nu ska jag ta mig lite frukost och gå igenom hur dagen ser ut - jag undrar hur många andra tonåringar som måste klämma in att ta itu med modegalor och skolmöten på en och samma dag...
En liten Elin, 29/8-11
 
Vad tycker ni, stor skillnad?

Jägarn

Hösten närmar sig och jag dras mer åt mer åt stickat, manchester och tweed. Tunga guldsmycken och en lätt "Mad Men"-tvist. Och hur fin är inte klassikern polo + kavaj?
H&M Polotröja 299:-, BikBok Solglasögon 79:-, BikBok Armband 79:-, Gina Tricot Skärp 99:-, H&M Manchesterkjol 199:-, BikBok Bandeau 129:-, Gypsy Groupie Kavaj 299:-, H&M Skor 399:-

Måndagens "crazy baglady" outfit

Kavajen och scarfen är från BikBok(nya!), jeansen är från H&M, flipflopsen Tommy Hilfiger, väskan Mango, solglasögonen Romwe, ringarna är ifrån BikBok och Gina

Veckans...


1. 
Välja en affärsidé till UF(förslag?)
2. Lägga upp en ny marknadsföringsplan för Gypsy Groupie
3. Mejla en tidning ang *******


1. Dansmaraton i 3 tim, kickstart på träningen!
2. Läsa mer böcker + fortsätta med mysiga kvällar
3. Inte lägga saker på hög utan ta itu med dom direkt


1. Ha en kul dag med klassen
2. Boka in myskväll med en god vän
3. Ta fram ett utkast för höstens schema, skriva upp nya mål och arbetsuppgifter etc. 
 
 

Working lunch

Har ockuperat ett helt grupp rum i skolan och slagit upp mitt lilla kontor. Börjar om en halvtimme och sitter och käkar just nu, avokado och marinerade kikärtor med svamp och sallad(jag är en sån där mobbad person som tar med min egen matlåda för att kunna jobba in den där värdefulla timmen)!
Synd bara att rummet har glasväggar, jag känner mig som en apa i bur. Supersvårt att ta web cam-bilder med, varje gång nån kommer förbi sitter jag och ser mobbad ut... Särskilt kul är det när man så tydligt ser att någon känner igen mig, jag börjar vänja mig vid uppspärrade ögon och upphetsade viskningar!

Nu ska jag strax kila iväg, idag har jag bara ett tretimmars-block med Engelska("bara").


Ny ring 

...Ny scarf!

UF-företag - idéer?

God morgon på er!

Wow vilken respons jag fick på förra inlägget, ni är så fantastiska, varenda en av er! Jag blir så glad över att se folk reagera, det visar att alla sjuka ideal inte helt har greppet om oss än. Ni är bäst.

Idag har jag sovmorgon(he he), men jag har varit uppe sen halv åtta ändå och jobbat samt kollat igenom lite läxor. Jag känner mig som Hannah Montana, ni vet, student på dagen, bloggare/företagare på kvällen...?
På tal om det... Jag är sugen på att läsa Småföretagande(UF) som extra kurs i skolan, men den här gången vill jag lära mig buisnessen UTAN och INNAN. Som projekt är jag sugen på att göra en skillnad, jag har redan ett stabilt företag som drar in pengar, nu vill jag ge tillbaka. Så då vänder jag mig till er! Vad tycker ni?

Jag har funderat på föreläsningar, välgörenhetsorganisationer, att jobba med djurrättsfrågor, få ta tag i och hjälpa andra med problemen och stressen vi tonårstjejer utsätts för... Det vore superkul att ha er involverade på något sätt, så - ge mig era åsikter och förslag, jag ska tänka igenom varenda ett!
 

"Skönhet sitter inte i kroppen utan i huvudet" ...På dig själv.

Har du någonsin varit tonåring har du nån gång kommit i kontakt med osäkerhet när det kommer till utseende. Jag sticker inte under stol med det, jag har varit - och är, till viss del fortfarande - där själv. Jag är kort och kurvig, typiskt "kvinnlig" i kroppen, men i den här branschen är inte det något att sträva efter. Nej, i modevärlden gäller lång och androgyn - har du höfter, bröst, midja och lår kunde du nästan lika gärna vara klädd i en Bamse-kostym, så fashion är det. Samtidigt har jag har en vän som är lång, smal och fruktansvärt vacker - men tror ni hon är nöjd? Nej, hon skulle hellre kapa av någon decimeter så hon inte "känner sig som en jätte" i klackar.
Vad är det jag vill säga? Jo, att det finns inte ett ideal.
 
...Det finns tusen.
 
Vi har alla en mall vi vill passa in i - kläder vi tycker vi ska bära, saker vi tycker vi ska säga, kroppar vi tycker vi ska ha; till och med tankar vi tycker vi ska tänka! Ofta associerar vi olika stilar och "mallar" med, surprise surprise, känslor och mål. Målet är ju väldigt sällan bara att HA den där perfekta kroppen(eller perfekta stilen, eller personligheten, eller perfekta jobbet, eller A i alla ämnen), utan allt det där vi TROR vi kommer få när vi väl har den. 
Vare sig det är lycka, en snygg pojkvän, tusen vänner eller massvis med pengar. Allt det där är ursäkter för att slippa känna efter vad det är du EGENTLIGEN blir lycklig av.
Det är ju så mycket lättare att följa en redan snitslad bana - även om den egentligen skadar dig - än att skapa sin egen...?


Tre mallar jag har fastnat i:
1. Buisnesskvinnan: Hon har mycket pengar, mobilen ringer stup i kvarten, mejlkorgen svämmar över och hon är alltid fläckfritt klädd. Fluffigt, fönat hår och perfekta läppglansläppar. Gärna lite sexiga kurvor på det med och middag ute varje kväll. Tänk Blondinbella x 5.
2. Modelejonet: Klär sig för VÄRLDEN, har stenkoll på trender, sover i förra årets GUCCI och använder Prada-skor som tofflor. Cola Light är enda bränslet. Modet genomsyrar ALLT, och stilen får gärna vara väldigt skandinavisk och minimalistisk à-la-Elin Kling.
3. Den perfekta "Girl Next Door": Högsta betyg i alla ämnen, felfri hy, felfritt hår, felfri kropp. Hon är bara sådär alldagligt hel-ylle men varje centimeter är perfekt. I skolan är hon smart, med vänner är hon rolig, med sin pojkvän är hon sexig och hemma är hon artig. Alltid med ett leende på läpparna och strålande som en sol!
 
Det här hände:
1. Jag blev så stressad att jag fick svårt att sova, kunde inte andas och allt bara samlades på hög. Mejlkorgen SVÄMMADE FAKTISKT ÖVER, och det var inget glamouröst med det. Fluffigt hår kunde vi glömma(dessutom fastnade det bara i läppglanset), och mobilen blev tillslut ångestframkallande.
2. Smakar det så kostar det, att försöka hänga med i det senaste genom att köpa s.k. "snabb-mode" är både dyrt och onödigt i längden. Vad är det för mening med att äga sånt folk säger ÅT oss att vi ska vilja ha, istället för sånt vi faktiskt älskar...? Mode är roligt, men stil är evigt! Dessutom mår man fruktansvärt dåligt om man ska få ångest över varje liten chokladbit man äter - jag lovar, det finns inga byxor i världen som är värda ångesten av att hela tiden må dåligt över vad man äter.
3. Ju mer man kämpar mot att vara perfekt, desto mer stör man sig på allt som inte är det. Det är en finne, inte världens undergång! Kluvna toppar är inte ett tredje världskrig och en mage som blivit lite uppblåst är ingen världskris. Det är inget fel på att vilja ha bra betyg eller vara vältränad, men för vem gör du det, och är det verkligen rimligt att ha ALLT?
 
Samhället är väldigt hycklande - vi har för små bröst, för stor rumpa, för mullig mage och för tråkig klädstil. Men om vi opererar oss, bantar och anställer en personlig stylist? Då är vi fejk och borde brännas på bål. Det GÅR inte göra rätt, för det kommer ALLTID vara NÅGON som knuffar ner dig igen när du tror du nått toppen.
Så vad kan vi göra då? Inse att vi har ett eget ideal. Ett Elin-ideal, eller ett Sofia-ideal, Kristina-ideal, Gustav-ideal: vem du än är har DU ett EGET ideal. Vi har alla saker som andra skulle DÖDA för att ha, och visst är det orättvist att alltid vilja vara någon annan än sig själv när man själv kanske faktiskt är just den någon annan skulle vilja vara...?

Det här är mitt Elin-ideal:
1. Jag har kurvor! Går jag upp i vikt sätter det sig på brösten, låren och rumpan, och enligt min pojkvän blir jag bara SNYGGARE då! Dessutom är det något särskilt att stå framför spegeln och se den där getingmidjan och den där snygga rumpan, då spelar det ingen roll att jag kanske fick en kommentar tidigare på bloggen den dagen om att jag var tjock. 
2. Jag klär mig som jag vill och känner mig snyggast i mycket kläder! När jag känner mig bekväm så syns det, hela jag strålar. Ju fler lager desto bättre, jag älskar att känna mig som en vandrande klädhög med massvis med smycken! Jag trivs inte i avslöjande kläder, men är väldigt nöjd bara med att veta att jag har mina killer curves där under, jag har inget behov av att visa dom.
3. Bara döda fiskar flyter med strömmen! Ibland kan jag bli väldigt självmedveten när jag spatserar omkring i en lite väl utflippad outfit och möter ett gäng blonderade kloner som väldigt tydligt bitchblickar mig och börjar viska så fort jag gått förbi. Men då tänker jag alltid: "Pffft... Jag har byggt mig en hel karriär på att vara annorlunda, stirra ni, jag tjänar mer om dagen än vad ni gör i månaden!" Lite barnsligt, men jag tycker nog det är okej att göra så ibland!
4. Jag stressar(för mycket ibland), men jag brinner för det jag gör! Det är inte ovanligt att man får haffa mig i farten med en kaffe i handen och tusen tankar i huvudet, jag vet att jag har mycket att göra men det är svårt att ta det lugnt när man älskar sitt jobb! Jag känner mig lycklig vid tanken på att jag vid 17-års ålder redan uppnått det mångar drömmer om under en hel livstid - jag är frilansande moderedaktör, jag bloggar för Aller Media(ägare av bl.a. ELLE och Chic) i en exklusiv STIL-sektion, jag driver mitt eget företag, jag blir igenkänd på stan, och jag är ett såpass starkt varumärke att jag med jämna mellanrum har backar med Vitamin Well eller hårprodukter från Toni & Guy stående på balkongen, allt för att företag vill synas i samband med mig. Gratis kläder är ju ett plus med.
5. Jag är ambitiös! Jag har inte fått någon av mina framgångar gratis, allting kommer ifrån att jag tagit saken i egna händer. STIL-bloggare? Jag mejlade in och övertygade dom om att ta med mig. Företag? Jag hade en idé och letade upp folk som kunde bidra med startkapital. Sponsring? I början var jag tvungen att mejla runt och sälja in mig själv, nu sker det automatiskt. The sky is the limit för mig, och det här är bara början!

Sätt ihop ditt eget ideal, granska dina tillgångar kliniskt - du är nog rätt fantastisk ändå, visst är du väl det? Är inte de där spretiga öronen rätt söta? Är inte den där snygga rumpan värd lite celluliter? Är inte det där tråkigt färgade håret väldigt mjukt trots allt?
Vi väljer vad vi vill se, men det är dags att trycka på dina BRA punkter istället för att sätta upp en fasad med den du TROR du borde vara.
Gör en övning - TVINGA dig själv att hitta bra synonymer(andra ord för samma sak) till saker du inte tycker om med dig själv, jag utmanar er!
Ex.:
Tjock = Kurvig
Spinkig = Slank
Lång = Elegant
Kort = Gullig
 
Välj att vara ditt eget ideal, för då är du redan perfekt ♥
MVH fluffet

Söndagens outfit


Lång polotröja och väska från västkusten, kofta från Park, skorna är från Deichmann, H&M-solglasögon och ringar från Glitter, Gina Tricot och Guldfynd
 

Not such a sunny Sunday...

Hej på er!

Uscha, idag har varit en RIKTIG slapp-dag. Så mycket för öka-takten-sista-kvarten-jobbet innan skolan! 
Jag skäms nästan för att säga det, men efter att jag hade ätit frukost imorse gick jag och la mig igen och vaknade inte förrän TOLV! Då är det illa...
Har i alla fall precis skrivit klart ett inlägg om ideal och att försöka passa in i "den perfekta formen", det kommer upp ikväll. 

I övrigt har dan varit sådär extremt ointressant att jag misstänker att ni kommer somna när ni hör vad jag har gjort. Kan ni gissa? Okej, kanske inte. Jag har suttit med en kassabok(ja, en riktig, fysisk bok, old-style!) och fört in alla utgifter och intäkter inom Gypsy Groupie från veckan som gått. Ni vet sånna där små gubbar med runda glasögon och läskiga blickar som bor i arkiv-rummen på kontor och vaktar sina älskade papper(låtsas att ni vet vad jag menar)...? Jag tror jag måste varit en sån i mitt tidigare liv, för i vissa fall är jag extremt anti-dator - det ska vara rediga böcker, som man kan bläddra i och ta på!
Helt omotiverat får ni en bild på våra senaste, skitsnygga höstskor. Balla va?

Naked fall

Okej, jag kan inte riktigt komma över mina fynd från Nelly. Särskilt klänningen.
I brist på självkontroll och förblindad av kärlek(till kläder, ja det går faktiskt!) plockade jag ihop bitarna som fattades. Resultatet blev en outfit jag mer än gärna bär med ett par tight till hösten!
Solglasögonen kommer från Pieces, klänningen från Jeane Blush, skorna från Gypsy Groupie, örhängen från Nelly Accessories, väskan från Mulberry

Söndag och DETOX-té

God morgon!

Nu sitter jag och dricker ett detox-té och väntar på att Erik ska vakna. Min pojkvän kan minsann SOVA...
Hur som helst känns det som om jag har stressat så mycket, så lite detox kändes som "the way to go". Det brukar vara så i början, innan man riktigt kommer in i nya rutiner - nästa vecka börjar nog balansen komma tillbaka!

Idag ska jag försöka få undan lite skoluppgifter(ja, vi har redan fått dom), skicka in en STIL-spaning(håll koll, BLOGG.SE/STIL börjar snart uppdateras igen!) och få undan lite jobb. Standard nivet.
Nej, nu ska jag ställa mig och förbereda en riktig brakfrukost tills min prins vaknar, vi hörs sen!
 

Lördags kläder

Byxorna är ifrån H&M, den pärlbroderade koftan Indiska, Mango-väska, skorna är från Weekday, stickad tröja från BikBok, armband BikBok, ringar Gina Tricot och BikBok

Such a happy marriage...

HUR FINT skulle det inte vara att matcha leobyxorna jag klickade hem häromdagen med den här tröjan? Det är någonting med den som skriker "Isabel Marant möter Aspen", så varför inte slänga in lite djungel i mixen med!
...Och familjen utökas såklart med en hel radda ringar som nästan får händerna att släpa i marken.
Tröja från Vila, byxor från Romwe, ringar från Romwe och BikBok
 

Armband och Rörstrand Swedish Grace

PLADASK. Där har ni en illustration av hur hårt jag fallit för guldsmycken. Senast i samlingen är den här ringen och det här armbandet, dom används flitigt. Det är fantastiskt hur man kan få en kabinhake att kännas elegant!
...Särskilt fint till mina mörkrödanaglar, färgen är O.P.I's "Romeo & Joliet"

Mina älsklingsmuggar från Rörstrands Swedish Grace-kollektion, så fina!
 
 
 

BESTÄLLT

Har ni varit inne på Nelly's 50-70% REA? Det har jag! Tre saker fick äran att bli hemklickad av mig, en kofta från Vila, en klänning från Jeane Blush och ett par solglasögon på Pieces.
Jag är helt kär i dom alla tre! En riktigt lång, bylsig kofta har jag letat efter jättelänge nu men aldrig riktigt hittat rätt, och visst påminner klänningen om Carries "Naked Dress" i SATC...? Fab! Hoppas bara på att den är så pass ogenomskinlig som den ser ut, vi vill ju inte ha en NAKED-naked dress...

Haha, jag och mina solglasögon!
 
 
Nelly-dress? Carrie-dress?

Helgen är här!

God morgon på er!
 
Inte för att skryta(okej för att skryta), men jag har varit vaken sen 06:53 imorse. Absolut ingen aning om varför, men tio i sju vaknade jag med ett ryck och nästan flög upp ur sängen, jag trodde klockan var typ elva!
Sedan dess har jag bara legat i soffan och latat mig och kollat på serier(vid 09:05 börjar Masterchef Australia på TLC, woooo!!)
Har en del viktiga mejl jag måste få iväg, men det lär nog bli dagens stora ansträngning... Bl.a. måste jag mejla min rektor ang. att jag vill läsa UF-kursen(jag tror jag vill ge något tillbaka i det här företaget, men jag är inte riktigt säker på vad än... Förslag?), sen ska ju jag och mina fantastiska STIL-kollegor köra igång med STIL-sidan snart igen och få några nya arbetskamrater - jag är lika nyfiken som ni! - och så ska jag höra av mig till Alarmstreet Media som sköter KALMAR FASHION WEEK.
 
Nu ska jag njuta av Proviva Svartvinbär och en rostad macka med svamptapenade! 

ALICE BY TEMPERLEY

Hur fantastisk är inte den här pälsjackan från ALICE by Temperley?! Jag vill ha den till ett par tunna, löst sittande svarta byxor, en snyggt uppvirad scarf och sneakers. Gärna tusen ringar och ett par stora solglasögon på det. 
Hjärtat säger "Ja, ja!", plånboken säger "Nej, nej!" - för ca 5130 kr blir skönheten din. Se till att skicka mig ett vykort(och väldigt gärna jackan med) då!

ALICE by Temperley hos Net-a-Porter, €570
 
(P.s - Eftersom jag alltid brukar få en himla massa påhopp efter sånna här inlägg; det är fuskpäls.)

Vegansk pasta med krämig tomatgräddsås

Jag har ju sagt att ni ska få ett veganskt recept, eller hur...? Det här "uppfann" jag nu i veckan när jag var sugen på pasta och något milt och krämigt med perfekt balanserade kryddor. Det är ett väldigt enkelt recept, men eftersom jag höftar allt är alla mått bara på ett ungefär, smaka er fram!

Ingredienser:
ca 1½-2 dl okokt pasta penne
½ paket finkrossade tomater(eller passerade, om du inte gillar klumpar)
½ paket Oatly iMat
1/4 paket Carlshamn "Gott i maten" sojagrädde smaksatt med purjolök & gul lök
Paprikapulver, franska örter, salladskrydda, vitlökspulver, peppar, salt, persiljesalt

Tillagning:
Koka pastan efter instruktionerna på paketet. Blanda samtidigt krossade tomater, Oatly iMat och Carlshamn "Gott i maten" i en stekpanna och låt koka upp. Smaka av med kryddor, men håll smaken ganska mild. 
När pastan nästan är klar häller du av vattnet och lägger i pastan i såsen, låt den koka klart där. Smaka av med mer smaksatt grädde om det behövs, eller kanske lite persiljesalt(det är gudomligt gott!)
Häll upp i en skål(jag älskar att äta ur skålar!!) och servera riktigt varmt. Garnera ev med persiljesalt. Supergott och värmande när höstmånaderna kommer!
Det nästan bästa med vegetariska och veganska rätter - de är så färgglada!

Dont be a SQUARE!

Fredag. Jag firar osminkad och med kaffe, nu går jag på helg! (dvs. jobb...
Ska ställa mig och förbereda tacos snart(det blev inte igår), sååååå GOTT! Är det inte lustigt hur en sån "exotisk" rätt nästan blivit Sveriges nationalrätt? Fast jag minns att jag läste någonstans att skulle en spanjor eller mexicanare testa vår tacos skulle dom undra vad tusan det var, haha...
Nej, NU = TACOS! Hörs sen!


Tröja från H&M Herr, jacka från Romwe, ringar från Grekland och Gina Tricot, väska från Gypsy Groupie och sandaler från H&M
 
 

Underbara under

Har ni sett vilka vackra underkläder jag köpte i Varberg? Världens sötaste BH och trosor i puderrosa, gammeldags stil! Säga vad man vill, men mormorstrosor är nog det skönaste som finns(även om jag senare fått påpekat att just det här är någon form av gördel?!) och den mjuka BH:n i balconettemodell är så otroligt fin. Allting är i ett silkigt material, och jag ångrar nästan att jag inte köpte fler färger.
Båda kommer från märket Swegmark och ligger på runt 250-350 kr/del. Det är ju en hel del pengar, men kvalitén är den bästa!

FREDAGSMYS-DAGS!(snart)

Äntligen, äntligen FREDAG! Veckan har bara flugit förbi!
Just nu sitter jag och jobbar lite(ingen sovmorgon för mig inte), vi har ett KILLER erbjudande som kommer upp på Gypsy Groupie snart. Love it!
Det är lite frustrerande - jag är verkligen aldrig ledig; när jag inte går i skolan jobbar jag, och när jag inte jobbar går jag i skolan. Nånstans här och där försöker jag få in bloggen med. Men det går, när det är något man brinner för.

Hur som helst, snart ska jag göra mig i ordning. Är ensam just nu och funderade på att dansa runt i underkläder och vit skjorta som Tom Cruise i Risky Business ni vet...? Bara för att jag kan liksom! Men det vildaste jag lär göra är att gå på toa med öppen dörr(living on the edge!!)... 

P.S - Idag har jag och Erik varit tillsammans i 22 månader, grattis till oss ♥

Älskar mina mys-ljus

Nu har jag krypit ner i sängen och tänt lite ljus. Jag älskar de här ljuslyktorna jag köpte på västkusten, det känns som att titta på en riktigt vacker solnedgång! Köpte ett i orangeröd och ett i mörklila. Vad jag älskar fylliga, rika färger på hösten!

Burrrr vad mysigt det är att kura ihop sig under täcket när det är lite halvkyligt i rummet, eller hur? Och imorgon har jag sovmorgon med, underbart!
Nu ska jag läsa lite innan jag somnar, söta drömmar allihopa, godnatt.


Mönstrad sidenskjorta i orange, rosa, röd

Tre obsessions just nu: Den här galna skjortan i silkigt material, stora ringar och min beiga väska. 
Jag älskar silhuetten med den stora skjortan, scarfen, uppvikta jeans och slingbacks. Smutsigt hår i en - från början - stram knut och stora glasögon för lite anonymitet. 


Sidenskjortan och jeansen är från H&M, skorna är vintage
 
 

Den blågröna rocken

Minns ni hur jag dreglade över den här rocken från H&M? Tills jag såg prislappen, det vill säga... 
Sedan dess har jag inte kunnat släppa tanken på en blågrön rock att ha i höst och vinter till färgglada sjalar och bylsiga halsdukar. Gärna en i lite vidare modell(jag är kort och har höfter och skulle förmodligen se ut som en stoppad korv i ett längre, tajtare fodral) som funkar med min lager-på-lager stil.

...Och ÄNTLIGEN, har jag hittat den! En rejäl skepparrock i en djup petrolblå-grön färg, täcker rumpan men är inte för lång eller för tajt. Perfekt helt enkelt. Funderar på att ta in den på GG med, vad tycker ni...?
999:-, H&M  VS. ca. 499:-, Gypsy Groupie


Färgerna som gärna får pryda mina kläder i höst!

Fabulös lunch och Coca Cola innan lektionen

Hej på er!

Nu sitter jag och väntar på sista lektionen - matte. Fyller på energin med en Coca Cola, hela klassen har varit som en enda stor nerdrogad sengångare idag, jag vill bara hem och sova!

Hur som helst, visst var min lunch idag fin...? Jag tog blomkålssoppa, supergod! Mina naglar är förresten fortfarande fina, jag känner mig så fånig men jag mår automatiskt lite bättre när jag tittar ner och ser ett par välmanikyrerade fingrar än nerbitna nagelband...


...mer än halva veckan avklarad

God morgon på er(ja, jag ser på statistiken att ni är vakna)!

Jag har precis ätit frukost och sitter och tittar på Masterchef Australia(äta + matprogram är det bästa som finns ju!), snart ska jag släpa min snygga röv till garderoben och försöka hitta något att ha på mig.
Förresten - minns ni koftan jag bloggade om för ett tag sedan...? Vi kommer ta in den på GG inom kort!!
Dessutom kommer vi på in flera värdiga alternativ till "De Perfekta Höstskorna" - jag menar, jag vet ju själv hur det är att springa till och från bussen varje morgon eller ta en lunchpromenad, klackar funkar inte alltid. Räddningen kommer!

Idag händer inte mycket, jag är sugen på en taco-kväll så vi får se om jag kan haffa någon... Annars är det bara jobb, blogg och skola som vanligt! Hoppas ni får en fin dag så hörs vi lite senare!
Tyska och taiwanskaVOGUE, härlig höststämning.

Att stressa ihjäl sig och sedan återuppstå

Jag är proffs när det kommer till att stressa. Det finns miljoner saker att stressa över i mitt liv; en blogg, elaka kommentarer, ett jobb, kritik, skola, press - det bara fortsätter i all evinnerlighet!
Dessutom är jag så förbannat känslig, typ "jag-hittar-inte-min-favorit-scarf-världen-kommer-gå-under"-känslig. Det är något jag måste jobba på. Jag, och majoriteten av alla andra tonårstjejer. Det är förjäkligt - vi blir utbrända innan vi ens är myndiga!
En ond cirkel är vad det är: jag är stressad -> jag mår dåligt -> jag blir mer stressad -> och mår sämre -> och så ännu mer stress
Så en gång för alla tänker jag övervinna stressen och bryta mönstret, det behövs för att jag ska klara av min vardag, och jag förtjänar att njuta av allt jag gör istället för att må dåligt över det som är kvar!

Fem saker som stressar mig:
1. Taskiga kommentarer som får mig att ifrågasätta mig själv
2. När jag skjuter upp saker så de hamnar på hög(och sedan faller över mig)
3. Att aldrig hinna stanna upp och njuta
4. När jag har så mycket på gång att allt bara blir halvgjort
5. Förväntningar och att försöka vara perfekt


Det här ska jag jobba på:
1. Sluta ta åt mig, vilka bittra och sorgliga människor det finns som måste trycka ner andra för att själva må bra! Det är smickrande att dom människorna känner behovet av att lägga energi på mig, men JAG behöver inte göra detsamma. "Envy eats nothing but its own heart"
2. Ta tag i allt direkt när det dyker upp, bara för att "NU-jag" är lat betyder inte det att det är ok att göra "IMORGON-jag" stressad!
3. Jag skaffar "Heliga" stunder - mina kvällar till exempel är jobb under inga omständigheter tillåtet, likaså frukost
4. Har jag mycket att göra fungerar ett strängt schema bäst, flänger jag bara omkring gör det mer skada än nytta
5. Att sträva efter någon annans bild av lycka är som att försöka få en kavaj som är skräddarsydd efter någon annan att passa - det BLIR inte perfekt. Det är dags att lyssna på mig själv och förstå att jag duger, jag är ju världens bästa tjej!


Mina bästa tips för att minska stressen:
1. HELIGA STUNDER! Stäng av datorn och mobilen och ta en kopp té och läs en bok på kvällen. Ta långlunch med en god vän och tänk på allt utom jobb ett tag!
2. Sätt mobilen på flight mode
när du håller på med en uppgift som kräver fokus, säg åt dina vänner att ni får höras senare. Det är bara stressigt att hela tiden höra mobilen plinga och det gör dig ofokuserad att hela tiden behöva svara.
3. MULTI TASKING är ineffektivt - hellre en god kaka än tio brända, eller hur?
4. Tala om när du är stressad, när jag är stressad blir jag sur och otrevlig och låter det ofta gå ut över min pojkvän och min familj. Tala om för dom att du har mycket att göra och är stressad just nu så slipper du få dåligt samvete och känna dig taskig, dessutom förstår dom varför du kanske är snäsigare än vanligt!
5. SKRIV "ATT GÖRA"-LISTOR, skriv ner allt som ska göras(men sätt realistiska mål och delmål) så glömmer du inget och måste ta en sak i taget. Dessutom är det alltid lika kul när man får kryssa av något på listan!
 
Nu ska jag ha en helig stund med min té-kopp!

Höstens gosigaste tröja - 149:-

Måste berätta för er om dagens klipp hos Gypsy Groupie - en sweatshirt med dragkedja i sidan, så gosig! Finns i mörkblå och ljusgrå, och bäst är ju priset: BARA 149:-
Dragkedjan är nog min favoritdetalj - ni vet hur tröjor kan sitta åt längst ner så man står där och ser ut att ha världens muffin-topp? Det slipper man här, eftersom man kan dra upp dragkedjan en bit så fallet anpassas efter just din kropp och din stil!
Den blåa hittar ni HÄR och den gråa HÄR!

Be-bopp-alo-la

Hittade den här fantastika tunika-koftan på H&M idag! Först kände jag mig lite "mjeh", men när jag väl testade den kändes det så rätt.
Jag älskar den rundade halsen, den glada men behagliga färgskalan och det faktum att den är lite längre. Så fin till en vit button up-skjorta och vintagejeans, ett par slingbacks och några armband. Det silkiga materialet gör den bara ännu bättre! Det är märkligt hur jag kan gå en hel sommar utan att känna någon egentlig dragning till färgglada plagg, men till hösten, DÅ passar det tydligen...
H&M, 249:-

Hemma från stan

Brrrrr.... Vilket busväder det är ute! Det fullkomligt vräker ner, och jag tackar min lyckliga stjärna att jag hann hem innan himlen öppnade sig!
 
Såhär har jag sett ut idag, i princip bara en vild mix av allt i garderoben. Gjorde mig en Vanilla Soy Latte att ta med också, satt och smuttade på den första lektionen och bara njöt av de där guldklimparna i vardagen. Vi fyllde en tavla med sånt som gör oss lyckliga, det mest använda ordet var "choklad" vilket säger en del om vår klass, haha! Det får en att tänka till lite, det krävs egentligen varken mycket eller dyra saker för att man ska vara lycklig...
Utsvängda jeans från H&M, flannellskjorta från Gina Tricot(gammal!), t-shirt från H&M Basavdelning, jacka från Romwe, scarf från BikBok, ring från Glitter

Sushilunch

Har precis avslutat världens godaste lunch på Kama med Stina, i egenskap av stammisar fick vi varsin extrabit, mums! Svängde förbi HM och hittade ett riktigt fynd förut, ni får se sen. Nu blir det lite mys på stan med världens finaste vän, bara vädret som kunde varit bättre(det regnar)!

Mina favoriter ur MISSONI för LINDEX

God morgooooooon!

Just nu känner jag mig äckligt pigg, det firar vi med mina tre favoritlooks ur lookbooken för Missonis kollektion för Lindex!
Snart måste jag rusa, men innan dess kan vi ju prata om hur fantastiskt mönstret och färgskalan är...? Jag älskar kappan. Älskar älskar älskar. Om den inte kostar skjortan kommer jag slå till, den vore så grym till rufsigt hår och en i övrigt helsvart outfit. Den stickade tröjan till höger är mitt andra val - enkel och lättmatchad, så snygg till ett par jeans, stora solglasögon, en slarvig hårknut och ballerinas!

Nu är det bråttom(typiskt bloggare), idag blir det lunch på stan och skitsnack med Stina-Fina, vi hörs då!
 
Här kan ni kolla in resten av kollektionen, vilka är era favoriter?

Smörpopcorn, apelsinjuice och tända ljus

Åh vilken dag... Nu sitter jag och myser med min mamma och syster framför "Danspalatset Playa del Sol" - vilka häftiga människor dom har fått tag it! Hoppas jag och Erik blir sådana när vi blir pensionärer!
Till det dricker jag färskpressad apelsinjuice och äter smörpopcorn, tände ett ljus med för att få lite höst-känsla.
Imorgon går jag bara i skolan på förmiddagen(himmel vilket lyxigt schema!) och efter det tänkte jag möta upp Stina på Nails & Spa och gå och luncha någonstans tillsammans! 

Just nu känner jag mig så lugn i mig själv, som om jag har koll, som om allt kommer bli bra och gå min väg. Det känns som om jag står med båda fötterna på jorden helt enkelt! Mycket är nog tack vare min fantastiska skola - får ni någon gång möjlighet att välja gymnasie i Kalmar, välj Calmare Internationella Skola(CIS). För första gången i mitt liv ser jag faktiskt FRAM emot att gå till skolan(dessutom har vi eget gym och äter på restaurang varje dag, haha)!

Nu är klockan 21.00, så jag ska ta och stänga av datorn och njuta av min kväll innan jag går och lägger mig med en bra bok(just nu läser jag "Mediababe"). Ha en fin kväll allihopa, godnatt på er!
 
 

Jag kommer följa Kalmar Fashion Week!

NU är allt klart och jag kan äntligen avslöja det för er!
Tredje veckan i September kommer Kalmar vara värd för sin alldeles egna Fashion Week, komplett med vernissager, modevisningar, seminarier, workshops, föreläsningar och kändisgästar så som Dejan Cekanovic och Ala Malek. Målet är att sätta Kalmar på modekartan och att det ska bli ett återkommande event där staden varje år fullständigt översvämmas av mode.
Jag kommer följa veckan och rapportera till er på plats så ni också kan hänga med, det ska bli superroligt!
Fick just pressreleasen skickad till mig, och självklart meddelar jag er så fort jag ser att det går att köpa biljetter.

Kanonbra initiativ, nu får ju hösten ännu mer gärna skynda på sig...
För mer info besök KALMARFASHIONWEEK.SE
 

Dagens slapp-outfit

Mums vilken god pasta i tomatgräddsås jag lagade till middag! Funderar på att lägga upp receptet, har ju fått en del önskemål om mina veganska favoritrecept...? Eller recept och recept, större delen av tiden är det mest improvisation, men ändå.
Jag gillar matlagning, det är som med kläder och mode - man kan följa andras recept, lyssna på vad experterna säger och göra precis som man ska, men i slutet spelar det ingen roll vad någon annan än du själv tycker, så krydda efter egen smak!

Hur som helst tog jag till den snabbaste av alla lata utvägar när jag imorse insåg att jag, trots hundratals plagg, inte hade något att ha på mig; jeans på jeans. Matchade med nude Wayfare's och väska, 14 cm klackar och halva smyckesskrinet.
Skjortan är från H&M Herr, jeansen från BikBok, skorna från min egen webshop Gypsy Groupie


O.P.I Romeo and Joliet

Nu är mina naglar nylackade och fina! Känns skönt efter att jag misshandlat dom rätt brutalt de senaste månaderna, nu måste jag hitta en rutin och lyckas hålla den bara... Gick i alla fall till de otroligt skickliga manikyristerna på Center Nail, först var jag rädd att eftersom jag slitit ner mina naglar så kort så skulle det göra ont när de filade och polerade, men de var så duktiga att jag inte kände ett dugg!
Vi körde i alla fall på O.P.I's "Romeo and Joliet", en vackert gotisk mörkröd med skimmer i. Det kändes precis lagom höstigt och jag älskar verkligen färgen.

Nu ska jag bara mysa ner mig med en god kopp té och en macka, ikväll känner jag för att se på något riktigt svennebananigt, "Danspalatset Playa del Sol" på 3:an ser både extremt inbjudande och extremt skrattretande ut - PERFEKT!

Ska låta mina stackars naglar vara ifred nu och bli lite längre... Men visst är färgen fin?
 

God morgon, god middag!

Hej på er!

Nu är jag på väg till skolan, fick kanonroliga nyheter imorse som jag ska berätta allt om så fort jag kommer hem!
Idag blir det bara två lektioner, sen ska jag se om jag kan få en bra manikyr nånstans. Helkroppsmassagen hade inga lediga tider, tyvärr.
Hur som helst en ganska lugn dag, även om de skoltrötta känslorna redan börjat göra sig påminda, fy!

Vi hörs på lunchen, kramar!


Utökar min ringsamling

Efter en lång dag belönar jag mig själv med lite nya ringar, höstiga och fina! Alla kommer från Romwe, och jag får hela tiden sånna där typiskt fåniga snapshots av dom; på mina fingrar när jag bär en take-away kaffe, hur dom blixtrar till i ljuset när jag rättar till solglasögonen eller hur dom pryder mina fingrar jag lyfter upp kjolen när jag skyndar uppför en trappa. Det är töntigt men jag älskar när plagg och accessoarer får en att drömma ihop olika scenarier!

Nej nu ska jag sätta mig med en kopp té och ta det lugnt, imorgon kör skolan igång på riktigt... God natt med er, vi hörs imorgon!

ca 95 kr/st

Pärlbroderier och björnungar

Helsvart är min trygghet, och idag körde jag på en utsökt pärlbroderad kofta från Indiska, en isblå scarf, stora glasögon och maffiga smycken. Någonting får mig att längta efter hösten nu, även om jag trivs bättre på sommaren älskar jag att kunna klä mig i lager-på-lager, jag känner mig som en liten björnunge som går i ide i killer clothes!
Koftan är från Indiska, kjol från JC, skor från Deichmann, väska från Gypsy Groupie, scarfen är vintage

Min förlovning-med-mig-själv ring och en stor sten från Glitter.


Börja träna...?

Hej på er!

Skolan gick bra och schemat ser faktiskt helt ok ut, jag tror jag kommer kunna morfa ihop det rätt bra med mina redan existerande arbetsuppgifter! Nu är jag hemma igen och sitter och väntar på att mitt té ska svalna(av någon anledning gillar jag bara kaffe och té när det är ljummet eller till och med kallt) och funderar lite på mat tills ikväll. Har det konstigaste cravingset ever: VITPEPPAR! Liksom varför? Får väl göra överkryddat potatismos eller något...

Men det var inte det jag skulle prata om nu! Jag funderar på att - hör och häpna - börja TRÄNA. Jag har inte satt min fot på ett gym sen jag blev sjukskriven för ett och ett halvt år sedan, och både min kropp och min hjärna har börjat märka av det. Jag har inga problem med min kropp - den är ju jättefin! - men den är skrämmande svag. Jag vill kunna springa längst, hoppa högst och lyfta tyngst! Eller ja, i alla fall inte hålla på och dö när jag försöker...
Jag älskar yoga och kommer köra på en yogastudio några gånger i veckan, men i mitt fall är det mer för sinnet än för kroppen. Vår skola har ett gym med, men jag har absolut noll koll på vad som är vad. Pinsamt! 
Så jag tänkte, NÅGON av mina läsare måste ju ha koll? Eller är ni lika obildade som jag...? Vilken träningsform ska jag köra på om jag vill tighta till mig lite och få bättre kondition? Vilka maskiner? Någon som anmäler sig som PT...?
Försökte mig på ett krigaransikte...

199:- SHOES

Är bara tvungen att slänga in ett snabbtips - Nelly har 100-tals skor på rea för 199:- just nu, jag har valt ut mina favoriter nedan och resten hittar ni HÄR!

Look-a-like

Som tur är börjar jag inte förrän 12 idag, så himla skönt! Så nu ska jag strax gå och fixa lite frukost och sätta mig och mysa framför TV:n tillsammans med Sofis Mode. Än så länge har inga första-dagen-nerver krypit in, så förhoppningsvis slipper jag dom. Desto värre för alla som börjar ettan, önskar jag kunde skaka om er alla och säga åt er att DET KOMMER GÅ BRA, gymnasiet är den bästa tiden när det kommer till skola!

Förresten... Jag tycker jag är så otroligt lik NÅGON på bilden nedan men jag kan inte för mitt liv komma på VEM. Hjälp?!
Look-a-like à la nyvaken... vem?!

...inte Sofi i alla fall, även om jag gärna skulle vilja!

Det här med skola...

Imorgon kör skolan igång igen, och med risk för att bli hatad ser jag nästan lite fram emot det. Även om jag vet att jag kommer ångra att jag sa det om sisådär fem dagar.
I alla fall är det alltså meningen att jag nu ska balansera gymnasiet, mitt företag, bloggen, en pojkvän, familj, vänner och mig själv. Jaha, okej. (Sen har jag ju en massa andra projekt jag vill dra igång NU NU NU, men det lär väl få vänta till efter nyår.)
 
Hur som helst ska jag försöka lura mig själv att tro att allt kommer gå perfekt(ni vet, fake it til you make it) genom en riktigt skön mjukstart på allt, nästa vecka strävar jag alltså efter att den ska se ut såhär:

Arbete/jobb/skola - Bli bästa vän(äh, vem försöker jag lura, blir vi ännu närmare är vi siamesiska tvillingar) med kalendern; ALLT ska ner, så slipper jag koncentrera mig på att hålla det i huvudet och kan fokusera på annat. Ta tag i uppgifter direkt och inte skjuta upp saker som sedan hamnar på hög! När det gäller jobbet får det gå lite på sparlåga, det nödvändiga ska skötas men inga nya projekt dras igång.

Personligt - Boka tid för helkroppsmassage + ansiktsmask, 105 minuters komplett lyx. Ev. även brynplock + färg eller manikyr om jag hinner. Det förtjänar jag!
Stänga av datorn vid 21.00 och ha mysiga té-kvällar istället, en bra dygnsrytm gör att jag fungerar och det lönar sig verkligen i längden. I övrigt blir det intensiv återhämtning varje liten sekund jag inte har något att göra!

Övrigt - Andas.
 
Just nu bor jag i vita tees, det blir det ändring på när skolan börjar!
 

[LEO]fers winner

Minns ni tävlingen jag hade för ett tag(jättelänge) sen? Såklart ni gör, det är bara jag som är senil som en 79-åring...
Vinnaren är utsedd sedan länge, men jag lovade ju att lägga upp alla bidragen här med, och då blev det plötsligt mycket jobbigare. Eftersom det blev en hel del deltagare beslutade jag att bara lägga upp topp 5, annars skulle det täcka en hel bloggsida!
Här kommer dom i alla fall(skitsnyggt tjejer!):
1:a - VINNARE: MALIN

2:a - BOHEMHOE

3:a - PATRICIA


4:a - ABSTRACTUM


5:a - IDA
 

Excentrisk

Varje gång jag jag handlar utan de senaste trenderna i bakhuvudet(vilket är oftast) kommer jag alltid på mig själv med att dras till de mest excentriska plagg. Nu blev det impulsklick av de här två - ett par leobyxor med revärer och en utsökt broderad kofta!
Byxor ca 425 kr, kofta ca 342 kr

Ibland slår det mig hur många ni är

Jag vet knappt vart jag ska ta vägen ibland när jag tänker på hur många ni är som följer mig här på bloggen. Det är så otroligt, och jag blir lika paff varje gång ämnet kommer upp i verkligheten!
Det är allt från 11-åring flickor till gubbar i kommunstyrelsen, till gamla lärare till folk jag aldrig träffat. Varje gång ni kommer fram och hälsar och pratar med mig blir jag lika glad och fascinerad över att få se ännu ett ansikte hos någon som för mig ofta bara är siffror på en skärm, jag menar, det är ju ni som gör allting möjligt! Det är ni som lyfter mig och kikar in här varje dag och läser om allt från shopping och lyx till stress och tonårsproblem. 
Och även om det ibland får mig att vilja springa iväg och gömma mig under en sten och skrämt kika ut bara på nätterna(och under fashion week såklart) ger det mig så otroligt mycket att ha världens bästa läsare som peppar och hejjar(även om en del av er gör precis det motsatta, men det struntar jag i!) och uppmuntrar mig när jag drar igång knäppa projekt och siktar mot stjärnorna.

Tillsammans är vi ta mig tusan bäst!
 
Puss på er!

 

ZOE CROCODILE FLATFORMS

Jag måste bara visa er skorna vi fick in på Gypsy Groupie imorse - VÄRLDENS BALLASTE FLATFORMS!
De är i krokodilskinnsimitation och har spetsig tå och 3.5 cm platå. Jag älskar hur galet pimp-formella-tacky-fantastiska dom känns! Jag är riktigt stolt över att vi fått in dom, jag har så länge jagat efter ett par flatforms som är något utöver de vanliga man ser överallt nu.

...Dessutom passar perfekt till den fantastiska skinnjackan vi säljer!

HÄR hittar ni skorna

...och HÄR hittar ni jackan!
 
 
 
Vilken är er favorit?
 

Kräftskiva gone bananas

Jäklar vilken kväll! Började bra och slutade... Tja. Ni ser ju. Avslutningsvis däckade jag i soffan och minns inte ens när Erik ledde mig till sängen.


Vi hade barnsligt kul åt de här glasen från Lagerhaus!


Fina-Stina!


Choklad-muffins med chokladbitar i, varje flickas dröm


Jag & min prins(ja, han är faktiskt sådär störigt brun)



Här nånstans började det gå utför:

Mongo-par nr.1...


...men mongo-par nr.2 tar priset!


Stina och Kasper!

De obligatoriska snapsvisorna!

Dagen efter...

God MORGON!

Himmel vilken lyckad kväll det blev, så mysig och rolig! Ni ska få se bilder sen, jag måste bara vakna till först!
Nu sitter jag i soffan och gäspar munnen ur led till "Dinner Dates", ska strax ta mig lite frukost och kika på planerna för imorgon(det är ju skoldags, hjälp!!
Erik åkte precis hem, han jobbar både som tränare idag OCH har match, så han var tvungen att sticka tidigt... Det borde finnas någon form av stödgrupp för oss tjejer med fotbollsgalna pojkvänner...

Hur som helst får ni njuta av ett kollage av mitt drömhem så länge - där skulle jag mer än gärna kunna tänka mig att ligga utslagen i fåtöljen i en sidenmorgonrock med tända ljus läsandes en bra bok!
Nej, nu är det frukostdags.
Allt från Ellos.se

Wet'n'Wild Cover All

Möt mirakelprodukten nr.1 och min nya bästis - Wet'n'Wilds "Cover All" Concealer Palette!
Jag har alltid varit lite misstänksam mot de där "färg"concealersen, men bestämde mig ändå för att testa.
Best. Decision. Ever.

Jag tar den röda under ögonen, den gröna på rodnader, den vita på kindbenen och den beiga där det behövs mer täckning. Priset är dessutom makalöst bra, bara 49:- för hela burken!
Finns att köpa på bl.a. Nelly.com

Budget-Elin och hennes plånbok är lycklig!

Kostym för vardagen

Hej på er igen!

Idag ser jag ut såhär, jag älskar hur västen matchar mina jeans! Ska slänga på mig ett par smycken med, sen får gästerna gärna komma. 
Ska tipsa och berätta lite om världens bästa produkt sen med, för visst ser jag fräsch ut i ansiktet(om vi ignorerar den förvånade minen)? Äntligen har jag hittat något som passar mig, jag går runt och känner mig som en nyponros!

I alla fall har jag hunnit slänga ihop min berömda potatissallad med kapris(okej då, det är mammas recept, men ändå!) och nu sitter jag och Erik och tittar på Masterchef Australia, vårt favvisprogram. Stina och Kasper kommer hit sen, så då blir det lite pardejt! (Jag känner mig alltid som Lily och Marshall i How I Met Your Mother, ni vet när dom är desperata efter ett kompis-par...?) Dessutom håller jag på och sätter upp mina höst-mål just nu, ni ska få se dom någon annan gång. Nu ska jag gå och smygäta potatissallad, så gott!
Väst och bälte från Filippa K, jeans från BikBok, skor från H&M och t-shirt från Cheap Monday
 
 
 

Färgglad lördag

God morgon!

Just nu sitter jag och myser i sängen med en kopp té medan regnet vräker ner utanför. Erik kom precis hit och idag blir det kräftskiva! Vi kan ju hoppas vädret vänder...
Visst blev det fins med mattan och mina nya ljus?! Eller ja, det ni ser! Supermysigt!
Jag har kört på slömorgon deluxe nu och tassat runt i gosiga tofflor och mina Odd Molly-shorts, men nu är det nog dags att byta om och sätta på mig ansiktet, gästerna kommer vid fyra!
Visst är det fint?

"Minns gårdagen, dröm om morgondagen, lev i nuet" ...men jag har ju aldrig lärt mig multitaska?!

Under hela min uppväxt har jag varit en drömmare. En orealistisk, svävande, skapande drömmare.
Drömmar och att fantisera ihop händelser och olika framtider är det vackraste som finns - jag såg alltid framför mig hur jag blev en berömd skådespelare och fick gå på premiär med snyggaste killen i klassen, jag såg mig själv som en framgångsrik författare med hemlig identitet och miljoner på banken, vars namn sedan avslöjades och hela världen blev vild vid tanken på att jag bara var 14(...och jag blev tillsammans med snyggaste killen i klassen).
Jag har varit skådespelare, författare, designer, advokat, journalist och till och med kassörska på ett snabbköp med en liten stuga i skogen. 

Det här med att visualisera har varit en stor del av mig - även om det bara gav mig några misslyckade auditions, en novell i en tidning och att stå i skolcaféet, har jag alltid varit lycklig. Jag har aldrig känt mig misslyckad.

Men det är svårt att vara en drömmare i en värld där man trycker så hårt på hjärna och förstånd. Tillslut började jag känna mig fånig när jag fantiserade, och det är riktigt farligt. VÄRLDEN är farlig, den är inte snäll mot drömmare - och det är ändå vi som skapar den. Andra begränsar dig tillräckligt så begränsa inte dig själv, för om inte ditt eget huvud är en frizon, vad är då det..?

Så hur hittar man tillbaka? Hur skrattar man åt missnöjt rynkade näsor och nedlåtande huvudskakningar? Jag vet inte, inte egentligen. Men jag tänker aldrig någonsin mer skämmas för mina tankar eller mig själv. Jag känner mig som en trotsig 5-åring men jag tänker drömma som om det inte fanns någon morgondag, för i min fantasi finns det tusen.
Sikta mot stjärnorna så når du trätopparna. Låt ingen säga åt dig att något är omöjligt - inget är omöjligt förrän DU bestämmer att det är det! Du skapar dina egna drömmar, du KAN skapa din egen verklighet.
Hejsan, mitt namn är Elin och jag är en obotlig drömmare!

Höst = Preppy

Varje höst inbillar jag mig att jag bara-sådär-över-natten blivit en av karaktärerna i Gossip Girl. Detta har resulterat i otaliga skotskrutiga kjolar, knästrumpor, preppy-skor och prydnadsrosetter som jag två veckor senare tittat på och tagit mig en allvarlig funderare över hur EXAKT dom hamnat i min garderob.
Spelar ingen roll hur många gånger jag säger till mig själv på skarpen("Det RÄCKER nu Elin!"), likt förbannat står jag där i September varje år med skotskrutigt upp till öronen och strumpor upp till knäna. 

...Och butikerna gör ju inte direkt något för att hjälpa. Här är H&M's "Autumn Highlights"(väldigt Bardot-inspirerat, eller hur?) och några bilder ur den kampanj som kommer guida min väg in i preppy-dimman i höst:

Mina favoriter? En vinröd, skräddad peplum-topp, en grönblå kappa, en mörkblå kavaj med kritstrecksmönster och ett par överdådiga guldörhängen med glasstenar.
Vilka är era favoriter?
 
(P.s - Eftersom kappan är svindyr kan vi väl bestämma att ingen köper så jag kan haffa den på rea? Deal?)

Hemma från Väskkusten!

Hem ljuva hem, borta bra men hemma bäst, "there's no place like home"... Ni kan visan, jag är HEMMA!
Satte precis foten innanför dörren och slog upp datorn lite snabbt för att säga hej till världens finaste läsare(som bara blir fler och fler, helt underbara är ni!). 
Jag har förmodligen fått mer gjort under bilresan hem än under hela vistelsen... Men det är väl det semester egentligen går ut på va? Hur som hur har jag kontaktat företaget jag nämnde förut - fick en idé imorse som vägrade försvinna, och om det är något den här branschen har lärt mig är det att smida medan järnet är varmt! Det känns kanonbra faktiskt, så nu hoppas vi dom nappar...

På tal om "väskkusten"(höhö), här får ni två bilder på min nya skönhet; en beige klassiker i fuskskinn. Perfekt att hänga i armvecket till höstens alla outfits, dessutom rymmer den skolmaterial, alltid lika kul när man kan slå två flugor i en smäll!

Rostapeter och stjärnor

Nu håller jag på att stressa järnet här - strax ska vi checka ut och sedan rullar det hemåt. Borta bra men hemma bäst, det stämmer ju faktiskt!
Känns rätt okej ändå, jag har slöat till det rejält här borta(och det har varit så otroligt skönt) och allt jobb har bara hamnat på hög. Jag kör igång redan på vägen hem, ska kontakta ett mediaföretag och ge dom ett erbjudande de förhoppningsvis inte kan motstå... Min inkorg är dessutom fylld till bristningsgränsen, HJÄLP!

Nej, nu måste jag kila. Vi kanske hörs på vägen, annars säger jag Hej igen när jag är hemma. Ha en fin dag!
Boleron kommer från Indiska, skjortan från BikBok, skinnkjolen från New Yorker, lace up bootsen från Weekday, clutchen från Glitter och bältet från Monki

It's fredag baby

God morgon!

Jisses så länge jag sovit, så mycket för en bra dygnsrytm innan skolan!
Hur som helst ska vi strax pallra oss ner och äta frukost, jag ville bara säga hej till er innan. Idag åker vi hem igen, och jag måste säga att det känns nästan lite sorgligt att lämna Varberg. Det är verkligen en superfin stad!

Visst är iPhone skalet jag köpte igår snyggt förresten...? Jag ville ha något klassiskt, det känns inte som den där trenden "Byt-skal-efter-kläder" är någonting för mig, men nu hittade jag ett jag faktiskt gillade - ett svart med alligatorskinnsmönster(att det dessutom är skitsnyggt med mitt nagellack i färgen "Cherry Red" är ju bara ett plus). Passade på att köpa ett par nya hörlurar från PHILIPS med som matchar skalet, Gud-vet-var jag har lagt mina andra...
Från "Hold it"

Sex and the City and Sushi

Nu sitter vi på hotellrummet igen efter en lång dag med shopping och har precis avslutat en sen sushimiddag från Sushi Minami. Sitter i sängen och tittar på Sex and the City 2 och äter färsk fruktsallad från Eden, så lyxigt! Det blev en hel del inköp idag och ni ska få se imorgon. Tror jag prickade allt på min lista utom höstjacka, mössa och doftljus(sen kom det dit en hel del allt eftersom, men det kan vi ta någon annan gång)! Ha en trevlig kväll, för det tänker jag ha, godnatt med er!
 

Sista stoppet!


Över taken

Det är så himla vackert att kunna titta ut över takåsarna, jag blir bara mer och mer kär i den här staden!
Nu ska vi ge oss ut för lite(läs: alldeles för mycket) shopping. På listan står bl.a.:
- Doftljus(gärna dom där i lakrits, dom kan jag ställa vart jag än inte vill att pappa och Erik ska gå)
- En pälsklädd pall
- Höstjacka
- En bra pocketbok(tips? Jag gillar deckare, motivationsböcker och chic lit)
- Handcreme att ha i väskan
- Ansiktscreme(min underbara från Essence är snart slut, det är den enda som funkat för mig hittils)
- Stora smycken
- Ryssmössa(stor, fluffig pälsboll att ha på huvudet, så gosigt!)
- Skönhetsprodukter, lite smått-och-gott

Kjol med slits och scarf från BikBok, tröja från H&M Herr, väska från Mango, ringar från Glitter

Enkelt och bekvämt för dagens äventyr! :D

Hotellfrukost

...så mysigt!
Nu har jag ätit frukost och tagit en dusch så jag sitter här mätt och glad och doftar gott av Yves Rocher Thé Vert. Drack ett Russian Earl Grey té till frukost och åt en skål med nöt-, russin-, frö- och havrefrasmix(lite synd att dom inte hade mjölkfria produkter, enda minuset hittils).
Lyssnar på Eminems "Without Me" och sitter och gungar med i typiska jag-tror-jag-kan-det-här rörelser, det ser nog rätt fånigt ut haha! Erik brukar alltid skratta åt mig när jag håller på, jag kan verkligen inte rappa för fem öre...

Hur som helst ska jag klä på mig och göra mig i ordning nu, det blir ju som sagt shopping idag, wiii!!
( Ett glas färskpressad juice fick det också bli, och visst har dom ett fint porslin...? )

Vardagsmys

Efter en god middag på Harrys(inte så kreativt, jag vet!) och en promenad längs med hamnen sitter jag nu på hotellrummet igen. Laddar batterierna för en massa shopping imorgon, allting från en ny päls till handcreme står på min shoppinglista!
Idag blev outfiten så basic som en vit t-shirt och jeans, men ibland(IBLAND) gillar jag faktiskt uttrycket 'less is more'!

Nu ska jag sätta mig med en kopp té och pyssla med lite planering - jag försöker samla ihop alla drömmar, mål, delmål och aktiviteter; börja skissa på min egen väg mot en framtid jag har valt. Jag tror helt och fullt på att "Vill du så går det, går det inte så ville du det inte tillräckligt". Det är en väldig tröst faktiskt, för jag vet att när man verkligen brinner för något är man som en supernovaexplosion - passion är en sådan våldsam och ostoppbar kraft och jag tror det är det finaste en människa kan äga. När jag i intervjuer får frågan om vad som inspirerar mig svarar jag alltid "Att se människor göra det de älskar". Det är magiskt.

Jeansen kommer från H&M, skorna är vintage, t-shirt från Monki, väska från Gypsy Groupie och scarf från BikBok

Bröllopssviten

Åh vilken skön och avslappnad stad Varberg verkar vara! Alla människor är så trevliga och hjärtliga.
Nu har vi checkat in i bröllopssviten på världens sötaste lilla B&B, det är verkligen perfekt! Rummet har en vacker kakelugn, kingsize säng, sirliga smidesdekorationer, havsutsikt, vita trämöbler och en liten fransk balkong. Badrummet är superfräscht och nyrenoverat(viktigt för mig, jag har fobi för hotellbadrum annars!)

Snart ska vi göra oss i ordning och gå ut och äta en bit, jag sitter och letar efter restauranger just nu. Är mer sugen på något lite ruffigare och mysigare än "lyx"(känns som om vi får nog av det på hotellet), om någon vet en bra taverna eller pub får ni gärna hojta till!


Karismakoden

Just nu läser jag en jättebra bok - "Karismakoden" av Eva Kihlström. Jag må älska att argumentera och diskutera inför stora grupper och kan ofta få folk att lyssna, men när det kommer till möten med nya människor känner jag mig nästan helt socialt inkompetent, tänk Sheldon i Big Bang Theory! Så förhoppningsvis kan jag snappa upp lite ur den här boken, att ha karisma som Marilyn Monroe, JF Kennedy, Elvis och Nelson Mandela låter ju trots allt inte helt fel.


Paus på donken

Nu sitter jag på McDonalds i Växjö och snor lite av deras internet. Testade deras veggiewrap för första gången, och även om jag gärna ser McDonalds som "Djävulen"(det är väl standard-vegan svar...?) var den faktiskt god. Ska man äta där kan man lika gärna uppmuntra de vegetariska och veganska alternativen!


Mot västkusten!

Nu åker vi snart mot Varberg för tre härliga dagar på västkusten. Det blev en dag tidigare än väntat, men vädret här är så dåligt så det kändes som om vi lika gärna kunde spendera en extra dag där. Oavsett om det regnar eller snöar är det ju alltid lite lyxigare när man kan krypa ner i ett varmt bubbelbad i ett hotellrum!

Jag snubblade över den här blusen från Indiska i morse, så otroligt fin(och jag brukar annars ha svårt för spetsmönster, särskilt håliga), och nedan ser ni hur jag matchar den. Jag gick lite coo-coo på Net-a-Porter, haha.
Nej, nu ska jag börja packa, är alltid ute i sista minuten känns det som!

INDISKA LACE BLOUSE

CHAN LUU EARRINGS, ANNA SUI SKIRT, THE ROW JACKET, TORY BURCH CLUTCH, JIMMY SHOO VELVET LOAFERS, LANVIN NAVYBLUE RING, ISHARYA CHALCEDONE RING, YSL GOLD PLEATED RING
 
 

"Dom är precis som vi"...

Jag känner mig som en av de där stackars kändisarna som blir fotade när de petar näsan eller trampar i hundbajs när jag ser de här bilderna. Hade köpt en ny matta och plockat upp lite sushi och hade problem att balansera allt, mamma tog upp kameran och fick sig ett skratt.


Ni får se mattan sen, kommer från Lagerhaus och jag tror den kommer passa bra till mitt i övrigt ganska avskalade rum. Trasmattor är ju barnminnen från somrar på landet!




Pierre Balmain VS. BikBok

Minns ni när jag skrev om BikBoks likhet med Isabel Marants FW12 kollektion...? Den här gången är det en skjorta från Pierre Balmain som fått ett budgetvänligare syskon!

Skjortan heter "Percy" och kostar 349:-

19-årig bröllopsdag!

Idag har mina föräldrar varit gifta i 19 år och vi firar med trerätters och kärleksfull stämning, är det inte fantastiskt hur man kan fortsätta älska någon så länge...? Jag längtar tills det är Erik och jag som sitter där och har varit tillsammans lika länge, det är så konstigt - mina föräldrar blev tillsammans när mamma var 16 år, Erik och jag blev tillsammans när jag var 15. Levande bevis på att man aldrig är för ung för att älska!
Tror ni kärlek har en åldersgräns?

Vinrött och jeans

Den här koft-boleron från Indiska är så underbart utsökt - vinröd med vackra broderier, perfekt både till sommarens sista veckor och till hösten.

Är det något jag älskar är det särskilda, enastående vackra och speciella plagg, jag vill att mina kläder ska ha en SJÄL, även om jag tagit en liten paus från allt det ett tag känns det lite som att komma hem att få klä sig i de där unika plaggen igen.
I samma veva köpte jag en tunn, svart i liknande modell med pärlbroderier. Den ska få komma ut tillsammans med en uppsatt frisyr och gotisk look.

Ryggen är fantastisk!

Skorna är vintage, jeansen och linnet är från H&M, väskan från Gypsy Groupie, solglasögon från BikBok, ringar från Glitter och Guldfynd, bolerokofta från Indiska

 

JAG KLARADE DET!!!

Outfit kommer senare, nu ska firas, wihooo!!!

PRE-FALL

Igår släpptes pre-fall nyheterna på Gypsy Groupie, dessutom har vi en ny, superläcker design!
Mina favoriter är NYX STRIPED SHIRT, TRIPP RED TOTE BAG och EBONY SKULL SCARF. In med er och kolla, jag vill höra vad ni tycker!!
Ebony Skull Scarf, 149:- 99:-


Rhymes Knitted Black Sweater, 179:-(finns även i gult & rött!)
Carson Black Boots, 699:-


Tripp Red Bag, 399:-
 

Diatermikliniken

Har känt mig som en nåldyna(bokstavligt talat!) hela morgonen. Hade tid på Diatermikliniken vid 9, superskönt att få en grundlig rengöring av ansiktet innan skolstart - mindre skönt när de går in med nålar under huden för att tömma porerna!
Hur som helst känns det så fräscht nu, vi gjorde en rengöring, peeling, portömning, inpackning och återfuktande mask, jag känner mig alltid som en ny människa när jag kommer därifrån, dom är verkligen superduktiga. 

...fast jag lär få lägga på ett lager smink innan mötet idag för att dölja allt det rödflammiga, kris!
Gurkvatten i entrén

Just nu: osminkad och mörbultad, ska strax byta om och göra mig i ordning
 

Imorgon börjar allvaret...

Hej på er!

Nu sitter jag och samlar mig och skriver ihop slutsater till mötet imorgon, rent praktiskt är detta vad jag påbörjat och skickat in under sommarlovet:
Hemtenta, samhällsekonomi, 9 sid. [SAM]
Krönika, språkutveckling [SV]
Ämnesöverskridande rapport, Kina under Mao, 15 sid. [HIST, SAM]
Filmanalys, ”Shawshank Redemption”, 3 sid. [ENG]
Rapport, Cellen och Genetik, 12 sid. [NAK]
Rapport, Evolutionsteorin enl. Darwin och Lamarck, 3 sid. [NAK]
Studie, ”Veganism är bättre för hälsan”, ca. 5-6 sid. [NAK] 

Jag har varit tvungen att fokusera på Natur och Samhäll - det känns som om jag är rätt på det torra med allt övrigt, i alla fall Engelskan, Svenskan och Historian. Även om jag knappt varit där har jag haft raka A:n på alla svenska uppgifter, historian är den lektion jag varit mest på och i engelskan gick jag vidare till intervjumoment i American Studies(och klådde alla äldre!). Sen nekade dom mig en plats just p.g.a. det här, men nu vet dom ju i alla fall vad jag kan...
Usch, det är tungt. Någon gång ska jag berätta allt. Nu håller vi tummarna för imorgon!

Här har ni dagens höstiga outfit:
Närbild på nya håret, vi försökte hitta tillbaka till min naturliga färg!

 H&M MEN SWEATER, BIKBOK JEANS, GYPSY GROUPIE BAG, GLITTER JEWELRY, SKODEJ BALLERINAS, BIKBOK SUNGLASSES AND SCARF

Facebook-sidor

Ni missar väl inte att GG finns på facebook nu med? GILLA!
Superfräscht, där ser ni även alla pre-fall nyheter!

(Jag finns självklart också där!)

Sneak-a-peak

...SÅ NÖJD!!
 

Spännande...

Hur tror ni det blir?!


På väg till frissan och förvandling!

Ni får se sen!


I min skolväska

Skolstarten närmar sig med stormsteg, och jag ser fram emot den med skräckblandad förtjusning.
Det här är vad som kommer få följa med mig i väskan 5 av 7 dagar i veckan:

1. Anteckningsblock(De här från Oxford Office Recycled består av 100% returpapper men har ändå väldigt hög vithet, finns hos Gula Katten. Min favorit är i färgen "höströd")
2. Stiftpenna + stift
3. Läkerol Pomegranate
4. ACO Canola oil & Q10 handcreme(Jag river alltid sönder mina nagelband som har en tendens att bli väldigt torra på vinterhalvåret, därför ska handcreme bli min ständiga följeslagare den här terminen)
5. The Body Shops Shea Butter Lipbalm(Torra läppar är aldrig mysigt, men enligt Erik är läppsyl-läppar till och med värre. Det får han tåla, höstspruckna läppar svider!)
6. Vitamin Well STEVIA SHARP(Min favoritdryck sen jag fick hemskickat en back från Vitamin Well, har tyvärr inte sett dom i butik än, någon som vet vart man kan hitta?)
7. iPhone 4S
8. Almanacka(Jag skulle inte överleva utan min kalender, den är vad som får mig att fungera när autopiloten är på)

Bekväma underverk

Jag har en fetisch för riktigt sköna underkläder, särskilt BH:ar. Den här från BikBok påminner om något från Alexander Wang, och jag älskar modellen och de transparenta nätdetaljerna. Fantastiskt fin.
BikBok, 129:-



Vardagslyx

Nu sitter jag och lägger upp schemat för veckan och lyxar till det med lite nötter från Den lille notte fabrikken och Sanguinello-juice. Det känns lite som när man precis startat upp bilen och ska hitta dragläget innan man släpper kopplingen(märks det att jag övningskör?) - man måste liksom känna av tempen på veckan innan man kör igång, men just nu känns det väldigt bra. Ser fram emot att komma iväg till Varberg på torsdag, skönt med lite miljöombyte!

Fick skippa Gustavs 18-års fest idag med, hade en tuff natt och kände att jag behövde återhämta mig. Lite tråkigt, men hälsan kommer först. 
När man är nere eller känner sig ur form borde man bara fokusera på att må bra, jag brukar ha som gyllene regel att när jag inte mår bra får jag göra Precis Vad Jag Vill. Äta glass till middag utan att få dåligt samvete, se på dåliga chic-flicks och strunta i allt tråkigt. Det är OKEJ att måla tånaglarna på soffbordet, gå runt i sina fulaste mjukisbyxor och gråta till Systrar i Jeans!

Favoritsnacks just nu: Macadamia, mandel, cashew och jordnötter med havssalt samt blodapelsinjuice.

Hatt-i-fnatt

Jag är ett riktigt hatt-freak, det är så enkelt att bara slänga på sig en hatt när man har en dålig hår dag, och det är så underbart de dagar då man helst vill gömma sig från hela världen men ändå måste ge sig ut i den. En hatt för mig är fashionabel anonymitet, och jag vet inte hur många min samling består av längre.
Här kommer fyra stycken jag anser vara grundpelarna i hattologin(det är ett ord, jag vet det...):

1. "Den lilla svarta"
- Den lilla svarta existerar inte bara i klänningsväg, utan är minst lika klassisk och mångsidig när det kommer till hattar. Stadigt material och en rak skärm som går att vika upp(för variation) utan onödiga krusiduller. Lika snyggt till kostym som till spetsklänning.

H&M, 99:-

2. "Svart Slouch"
- Elegant, klassisk och mer feminin än Den lilla svarta. Jag gillar att matcha den med stora stickade plagg och kjolar, men för en ultrafeminin, never-out-of-style look funkar den till trenchcoat, röda läppar och klackar.

Gina Tricot, 149:-

3. "Stråhatten"
- Den perfekta sommarhatten när alla andra blir för varma, passar till tunna klänningar på dagen och gosiga stickade tröjor på kvällarna. Jag gillar att matcha den med plagg som ser ut att höra hemma i morfars garderob, haha!

H&M, 49:50:-

4. "Den neutrala i brun-skala"
- Beige eller brun allt-i-allo hatt att variera de andra med, fint till en look i khaki, militär, sand, brunt och nude.
Monki, 180:-

Vardagsbestyr

Jag hann inte ta en outfitbild idag, så det får bli några från igår!

P.S - Jag ser fram emot att få göra något åt utväxten imorgon, just nu lutar det åt rågblont och några centimeter kortare...
BIKBOK PANTS, VINTAGE FAUX SUEDE JACKET, MILITARY BAG, WEEKDAY LACE UP BOOTIES, GINA TRICOT NECKLACE, MONKI TEE, DADDY'S SCARF, ROMWE SUNGLASSES, FILIPPA K BELT

Söndag

Hej på er!

Jag har försökt blogga hela förmiddagen, men Blogg.se-appen vill verkligen inte sammarbeta...
Hur som helst hade jag och Erik en otroligt mysig kväll igår, vi lagade äggfri mizra ghassemi och åt med ris och bröd(jag erkänner, jag hade ketchup till med) och poppade popcorn(med EXTRA SMÖR!) och såg en film, "God Bless America". Jag somnade halvvägs in, haha.
Idag åt vi frukost på Wayne's Coffee och strosade runt lite i stan och shoppade en del, jag fick med mig bl.a. två fantastiskt fina bolero-koftor som ni ska få se sen!

Nu är jag hemma och sitter och kollar igenom bilderna från i helgen, kan inte låta bli att le för mig själv. Hoppas ni har haft en fin helg ni med!
Min prins


Maffigt överdåd

Just nu är jag inne i en period där allt är guld som glittrar - mer är bättre, och mest är bäst!
Ringar är min svaga punkt, och igår kväll(läs: natt) klickade jag hem de här två från Romwe i ett svagt ögonblick av ha-begär. Perfekt att matcha med min bästa kompis "helsvart"!
ca 63 resp. 94 kr, från Romwe

Blogger off duty

Hej på er!

Nu sitter jag hos Erik och ska strax iväg och handla, han har lovat att laga persiskt till mig ikväll, så fantastiskt gott! Ni får en bild på gårdagens off-duty look så länge, så hörs vi senare igen.

P.S - Någon som har några filmtips? Jag är sugen på thriller, men mer klurig än läskig...
MONKI SATINPANTS, ROMWE SHIRT AND FAUX FURTAIL,BIKBOK SCARF, SELECTION OF JEWELRY, H&M HAT, ACCENT BAG, H&M SUNGLASSES, TOMMY HILFIGER FLIPFLOPS

Så man inte glömmer lappen när man ska handla...




Angelica Blick for NLY Trend

Oj, jag hade helt missat att Angelicas kollektion för NLY TREND anlänt(ni får ju hojta till)!
Än så länge har den inte vunnit mig över, det känns som om jag har sett det här förut, och konstruktionen på vissa plagg gör att dom ser rätt... oformliga ut.
Jag följer inte Angelicas blogg, så jag hade inte riktigt byggt upp några förväntningar, men jag kan inte låta bli att känna mig besviken. "Perfect basics" och metalldetaljer i all ära, men det känns som jag har sett det nu, och det här är varken nytt eller i toppklass(jag tänker bara på vad Tyra säger i Top Model; "If you're gonna copy, do it better") Det plagg jag gillar är kavajen till höger.

Vad tycker ni?

Angie är i alla fall skitsnygg i kampanjen, men det här känns inte riktigt som hennes stil, jag tror hon kan bättre... Ni hittar kollektionen HÄR

Svar på era frågor - del 3

1. Vill du gifta dig någon gång i framtiden? – Ja!

2. Tänker du med hjärta eller hjärna? – Jag kan vara rätt impulsiv, men det får nog ändå bli att jag blandar rätt bra

3. Hur länge har du och din pojkvän varit tillsammans? Ni är så gulliga ihop! – Två år i oktober. Tack!

4. Kaffe eller te? – Både och!

5. Vad kommer man få se av dig i framtiden?! – Förhoppningsvis en hel del.

6. Vad var din poäng när du gick ut nian? – Gud, det har jag glömt… Kanske 7 MVG, 1 G och resten VG?

7. Har du några resor inplanerade? – Jag ska på minisemester till Varberg nästa vecka, och i Oktober åker jag till London.

8. Hur är det att vara så driven? Är du alltid peppad eller finns det dåliga dagar med..? KRAAAAAAAAAAAAAAAAAAM – Det är klart det finns dåliga dagar med, och ibland blir det så mycket att hjärtat bara rusar och det känns som om man ska tuppa av, men det är värt det när man får göra det man älskar!

Vilken är den bästa modetidningen? :) Kram!
- Det beror på vad man är ute efter, jag brukar köpa på mig ett helt berg just för att jag gillar variationen! Men min favorit just nu är nog ELLE, de brukar leverera riktigt bra intervjuer och reportage med. Dessutom ägs ju svenska ELLE av samma företag som jag bloggar för, dvs Aller Media, lite roligt!

Vilket är ditt drömyrke? Vad satar du på för yrke ?
- Jag har nog inget bestämt drömyrke(när jag var liten ville jag bli astronaut), men någonting inom modeindustrin, helst där jag får vara min egen chef. Eget företagande lockar också väldigt mycket, och det är det jag satsar på just nu.

Vilken är din favoritblogg? :) Kram!
Det här kommer förmodligen låta rätt otroligt, men just nu läser jag inga modebloggar, det blir så när jag har varit i en svacka där jag varit osäker eller stressat mycket – det är alldeles för lätt att min egen stil och mitt bloggande påverkas av sånt jag läser, och då mår jag ännu sämre. Jag vill bara vara mig!

Vem tar dina bilder ?
- Det är olika, vem som än är i närheten brukar det bli!

 2: gillar du att umgås med dina kompisar,för jag har inte sätt något om de i bloggen?
- Jag älskar att umgås med mina kompisar, men precis som med familj är det något jag oftast väljer att hålla utanför bloggen. Men vem vet, jag har börjat dela med mig lite mer av mitt liv nu, så det kanske kommer!

3: vem är de du går till när du är som mest ledsen?
- Förmodligen Erik eller min mamma, det är två personer jag älskar och litar på och som är rätt olika mig och oftast kan erbjuda en annan syn på saker och ting. Småproblem (typ ”ERIK SKRATTADE INTE NÄR JAG DROG VÄRLDENS ROLIGASTE SKÄMT VARFÖR HATAR HAN MIG”) kan jag däremot älta med mina tjejkompisar till oändlighet, det är ju obligatoriskt!
Men när jag är som mest ledsen håller jag nog bara tyst, jag har lite svårt för att öppna mig för folk, jag tar det hellre själv.

4: vad ska du göra efter gymnasiet?
- Jag kommer arbeta med mina egna företag och läsa upp kurser som jag tror jag kommer ha nytta av i framtid, bl.a. inom ekonomi och journalistik.


5: vad är din största dröm du bär på just nu?
- Just nu är det att bygga upp ett eget imperium inom diverse utgreningar av modeindustrin och sociala medier.


Leo Baroque

Snubblade över det här läckra fodralet inne hos Romwe idag, i vanliga fall har jag svårt för korta, tajta klänningar men den här var något speciellt!
Det galna mönstret funkar med den läckra färgskalan i guld och svart, och jag skulle älska den med ett par stilettoboots i svart spets.
Leopard Print Shift Dress
ca 178 kr på rea, hos Romwe

Friday, I'm in love!

God morgon på er!
Eller ja, morgon och morgon, men normala människor sover förhoppningsvis längre än jag på sommaren...
Idag har jag hunnit med att skriva en del på en NO-rapport om veganismens hälsoeffekter på kroppen - jag har börjat lära mig min arbetscykel nu, jättesmidigt när jag kan planera efter den:

Förmiddag: Autopiloten är på och jag är fokuserad och effektiv, här brukar jag ta itu med mindre roliga saker och sånt som måste bli gjort. Jag brukar tänka att det är "Prio 1", och det är skönt att inte behöva stressa över det resten av dagen. Ofta är det här jag jobbar med skolarbeten.

Eftermiddag: Jag har fortfarande energi, ibland lite för mycket bara, därför brukar jag ta itu med det mer kreativa här. Bl.a. inköpsplanering, produktresearch, bolla idéer, organisera kampanjer och ta kontakt med människor jag tror kan bidra med kunskap eller nytänk. Det mesta som berör Gypsy Groupie blir gjort här. 
Ibland bubblar jag över av idéer, och det är på eftermiddagen jag går in i mitt esse - även om jag inte är riktigt lika effektiv.

Kväll: Kvällen är inget bra tillfälle för mig att jobba, ofta är jag lättstressad och känslig och kör till jag kraschar om jag inte lyckas hindra mig själv. Då blir det svårt att somna och att vakna och därmed rubbas hela systemet.
Därför har jag som regel att stänga av datorn och skjuta undan allt jobb senast 21.00, så har jag några timmar att varva ner.
Nu ska jag strax ta lunch, idag firar jag att fredag är här med lite färg och ABBA på högsta volym. På läpparna sitter mitt favorit läppstift från IsaDoras Jelly Kiss-kollektion i färgen "Coral Punch", så mjukt och lätt!

Godaste wrapsen

Mami och jag lagade världens godaste wraps, det finns inget bättre!
Fick lite svårt att stänga, haha


Jag borde stannat i sängen...

Idag har varit en riktig vel-dag - ena stunden är jag driven som bara den, nästa vill jag bara lägga mig ner på golvet och skrika som en småunge.
Stötte på ett litet problem idag när jag arbetade, och jag visste inte om jag skulle gråta, slänga datorn i backen eller om jag bara var sugen på choklad. PMS är så fruktansvärt orättvist. Varje gång jag är såhär brukar jag tänka på vad Samantha säger i Sex and the City: "A guy gets angry in a meeting, he's a pistol, a woman, she's emotional. What does he think I'm going to do? Get my period and ruin his empire?"

...någon gång ska jag ställa mig och skrika på några gamla gubbar när jag sitter i möte och blir upprörd, där kan vi prata pistol!!

Hur som helst, idag kör jag och min PMS på pyjamasränder(de blev lite av ett hån tillslut, typ "Du borde stannat i sängen idag"), sen gömde jag mig bakom hatt och glasögon och har gått runt som en tjurig ljusblå Grinch.
Nu ska mamma och jag laga lite goda wraps, vi hörs senare!





CAPPUCCINI PAJAMASTRIPED BLAZER, BIKBOK SNAKEPATTERNED SCARF AND LIGHT DENIM, SKODEJ BALLERINAS, GINA TRICOT HAT, GLITTER SUNGLASSES, MONKI TEE

 

Costume Cares

Jag älskar kostymer, så otroligt klassiskt och stiligt och de funkar med allt från skjortor till t-shirts.
Som ni vet har jag min beskärda del av kavajer, och visst har jag några matchande byxor, men väldigt mycket är oversize(vilket jag älskar, så bekvämt!). Nu är jag sugen på en mer figursydd, och det är inte det lättaste att hitta när man som jag är ganska liten. I alla fall inte om man inte vill att de ska kosta skjortan!

H&M har fått in två snygga i samband med sin nya "Modern Essentials"-kampanj, men jag känner mig mer intresserad av en marinblå nu till hösten...

Gillade detaljerna i sammet och den dubbla kavajen till höger!

Vardagsmode hos Gypsy Groupie

Tar en paus i nervositeten för en betydligt trevligare känsla: Jag blir helt pirrig varje gång jag tänker på att till hösten, till hösten kommer jag kunna sätta ihop outfits med BARA produkter från min egen butik!
Mina två speciella kärlekar är NYX STRIPED SHIRT och TRAPP RED BAG.
Slängde ihop två vardagsoutfits för lite inspiration, allting kommer gå att köpa på Gypsy Groupie inom kort:
CARSON BLACK BOOTS, NYX STRIPED SHIRT, KASIA LIGHT JEANS, TRAPP BLACK BAG
(coming soon!)



EBONY SKULL SCARF, RHYMES KNITTED BLACK SWEATER, KASIA DARK JEANS, TRAPP RED BAG, BIRDIE BEIGE BOOTS
(coming soon!)
 
Vilken skulle ni helst bära?

Cup of tea and piece of cake

Nu sitter jag och planerar för mötet med rektorn på tisdag. Det är alltså då jag ska argumentera för att få slippa gå om, så jag är rätt spänd och kan inte riktigt koncentrera mig. Himla tur att jag börjat med förberedelserna redan nu.
Men men, ska pyssla om mig själv och lägga krutet på att må bra fram tills dess - en ny frisyr känns bra, en liten förändring!(och vad är det med er, jag vill inte bli brunhårig igen?! Pffft!! Tack fina Anna för tipset att färga underhåret med!)

Jag känner mig rätt självsäker, men är lite rädd för att det är just JAG SJÄLV som kommer arbeta emot mig. Ska i alla fall försöka övertyga dom om att jag lärt mig mina gränser bättre nu, jag känner när det räcker på ett annat sätt. Ska slänga upp lite av planeringen här sen, det kanske är intressant för er att se!
Jag och en kopp té just nu

Ny hårfärg... HJÄLP?!

Okej, min ursäkt för det här inlägget blir att hjärnan inte alltid kan upptas av tankar på viktiga världsproblem, ibland är det faktiskt okej att få panik över totalt ytliga saker också! Dagens i-landsproblem: På måndag ska jag byta hårfärg. Eller ja, snarare nyans. Det gör lite ont i hjärtat att skiljas från mitt vitblonda, men jag är sugen på något lite mer elegant och sofistikerat till hösten...
Just nu lutar det mest åt sand-, ask- eller rågfärgat, jag skulle älska honungsblont men min knäppa hudton skulle nog inte klara av det.

Satte ihop ett kollage med lockande hårfärger som jag tänkte ta med mig och visa, problemet är att jag tycker dom ser så PLATTA ut... Vad tycker ni?
Jag tror jag gillar den längst upp till höger och den längst ner till vänster mest.
Förra året gick jag bananas och klippte av 10 cm och färgade brunt!
 
 

Busy in black

Jag har slutat kämpa mot mitt beroende av färgen svart - härmed kan ni kalla mig öppen missbrukare!
Sitter och planerar för nästa vecka nu(ja, redan!), det känns som om det här är en såndär typisk "mellanvecka" där man inte får något vettigt gjort. Men nästa vecka blir det intensivt!
Måndag är det frisören som gäller(jag tror jag är sugen på en mer rågblond färg), på tisdagen fick jag en tid på Diatermikliniken för ansiktsbehandling och efter det blir det möte med rektorn och på onsdag packar jag väskan för två dagars jobb och semester i Varberg.

Har en hel del nya projekt jag vill dra igång nu till hösten, och jag måste hela tiden påminna mig själv om att jag faktiskt ska klara av att balansera skolan, mitt redan existerande företag, bloggen och min hälsa. Inte det lättaste när jag bara vill, vill, VILL och kroppen säger ifrån...
ROMWE PANTS AND PRADAINSPIRED SUNGLASSES, VINTAGE CARDIGAN, MONKI POLOSWEATER, VINTAGE SHOES, MANGO BAG
 

Dagens smycken - jag brukar säga att den maffiga ringen är min förlovningsring med mig själv, jag försöker verkligen vara min egen bästa vän och det är en fin påminnelse!
 

Eftermiddags té

Drog iväg till Hansan för lite fika och en kopp té med mamma och syster, supermysigt att sätta sig ner och prata lite, vi har alla varit så upptagna under sommaren att det känns som man knappt hinner ses.

På väg hem började jag bli illamående och väl hemma kallsvettades jag och var helt snurrig, det bara bultade i huvudet och jag vet fortfarande inte riktigt vad som hände. Kan vara att jag varit så stressad sista tiden, men jag är inte säker. Någon som har en idé vad det kan vara?
Nu har jag i alla fall fått i mig en macka och ligger och jobbar från soffan, mår lite bättre men ska strax stänga ihop datorn och bläddra lite på tv:n istället för säkerhets skull.
 

Gypsy Groupie NY DESIGN!

Nu är det sista chansen att köpa sommarkläderna, för i veckan lanseras den nya designen för Gypsy Groupie tillsammans med våra pre-fall produkter! Något annat nytt kommer vara "månadens erbjudande", men mer om det senare.
Hela temat blir lite fräschare och lite elegantare, och nu har vi även ändrat så att all text är på SVENSKA!

Vad tycker ni om designen so far?

Några av våra nya produkter:

Skull Print Wine Red Coat

Jag kan inte bestämma mig för om den här jackan är extremt klyschig eller extremt ball. Rosor och döskallar känns som något som kombinerats till oändlighet, men någonting här gör att det känns nyskapande!
Dessutom gillar jag knapparna istället för dragkedja, och jag har en känsla av att den skulle passa perfekt till en vit skjorta, jeans och ett par balla, låga skor.
Skull Print Wine Red Coat
 Från Romwe, ca 605 kr

Lyx-frukost

God morgon på er!

Nu har jag precis avslutat en lyxig frukost med jordgubbar med mjölk och socker, ett glas Proviva svartvinbär, en avokadomacka och en kopp té. Tror jag ska passa på att dra mig några minuter till innan jag kör igång för dagen...
Minns ni de där serierna som alltid gick på tv tidigt på morgonen när man var liten, Nanny och Alla älskar Raymond? Det är så mysigt att kolla på det igen, jag börjar gilla den här dygnsrytmen!

Idag ska jag försöka få undan sånt där tråkigt men viktigt man alltid skjuter på, dessutom är min inkorg i desperat behov av en upprensning nu efter sommaren...

Disney's Princesses goes VOGUE

När jag var liten var Ariel min absoluta favorit av Disney-prinsessorna, men frågan är om inte Belle kicks her ass på de här bilderna målade av konstnären Dante Tyler. Riktigt inspirerande!

Vem är er favorit nu/då?

Casual chic

En stickad polotröja i herrmodell med skortsenskrage till ett par jeans... Ska man sammanfatta mitt humör idag i två plagg får det bli dom. Perfekt att kura ihop sig i, och måste man mot alla odds sätta näsan utanför dörren passar det bra med en rymlig väska och bekväma skor till några riktigt maffiga ringar!

P.S - De klassiskt ljusblå, tajta jeansen med retro-känsla är så balla!

H&M POLOSWEATER AND LOAFERS, BIKBOK JEANS AND BAG, BIKBOK & H&M RINGS
 
 

Gissa vem som kom med sushi...?

Erik kom hit som en räddare i nöden, han fick med sig sushin men inte min tomat-diamant...
Perfekt i alla fall, nu får jag en paus och min man får trippa på tå och passa upp och vara världssnäll så jag inte blir ett fullständigt PMS-monster!

Förresten, jag påstår att man inte kan äta sushi utan wasabi, Erik säger att det är det äckligaste som finns - vem har rätt?

Dress your way to success

När det kommer till att göra succé handlar mycket om vilket "mood" du är i - eller ännu bättre; vilken "mood" du VÄLJER att försätta dig i.
Henrik Fexeus har skrivit en bra bok, När du gör som jag vill, där han tar upp ämnet "Priming", dvs. kort och gott att påverka hjärnan omedvetet. Jag är övertygad om att den teorin går att överföra på mode och utseende också.
Ett exempel är när han tar upp ett experiment - en grupp blondiner delades i två halvor, ena halvan fick läsa dumma blondinskämt medan den andra halvan slapp, och de gjorde sedan samma IQ test. Gissa vilken grupp som gjorde betydligt sämre ifrån sig?
Låt INGEN tala om för dig vem du är, vad du gör eller hur du ska se ut - sätt ögonen på målet och kör ifrån idioterna istället.

Jag gillar att visualisera fram olika rollar; Ska du gå och göra det där svåra matteprovet du bävat för i flera veckor? Föreställ dig själv som något du uppfattar som en "smart" människa, exempelvis en professor. Smält ihop rollen med dig själv, din personliga stil - är du en bekväm professor, en söt professor, sträng, maskulin, feminin, sexig, rolig eller kanske bara väldigt färgglad? Klä dig efter det!
Den här metoden kan du använda vare sig det gäller olika utmaningar, upplevelser eller bara vardagliga jobbigheter - du kan använda dig av yrken, kändisar, förebilder, människor i din närhet, vad som helst! Det gäller bara att kunna skilja på den DU är, men att kunna ta till den där extra BOOST-en när du behöver den är ju bara grymt!

Sen ska man inte skaffa sig en hel extra garderob av utklädningskläder(är det fler än jag som hade en hel låda med utklädningskläder när dom var små?) - du behöver inga mossiga kostymer, clownnäsor eller Flashdance-utstyrslar för att göra bra ifrån dig!
Men de där små detaljerna - som att sätta upp håret i en slarvig knut och låtsas vara författare när du skriver den där skoluppgiften i Svenska, eller att ha det i en slickad knut och låtsas vara otroligt framgångsrik och otroligt viktig med en latte i handen när du ska på möte, det är små saker som faktiskt HJÄLPER.
Mode är inte dödligt allvar, det är något att ha skoj med - model lera(no pun intended) att forma själv!

När dagen är slut handlar det inte om hur andra uppfattar dig, utan om hur DU uppfattar dig.

 


PMS

Bäst för Erik att han kommer hit snart med sushi och en ring med diamant stor som en tomat. Jag började nästan gråta när jag såg att rostbrödet var slut imorse, då är det illa. Nu ska jag jobba.

I'm fine. I hate you. I love you. I want ice cream. Come here. Get away. Oranges?

Svar på tal

Har fått några följdfrågor gällande min veganism som jag tänkte att jag lika gärna kan ta upp här:
 
Du är vegan men äter sushi?
- Det finns vegansk sushi med tofu(som jag fortfarande försöker lära mig gilla), avokado och sjögräsrullar med grönsaker, inga som helst problem!

Hur ställer du dig till att sälja läder(syftar på väskorna)?
- Gypsy Groupie har en nolltolerans policy mot alla animaliska biprodukter, vi säljer endast fuskskinn och fuskpäls.
 
Har ni fler så fråga på!

Tillägg:
Om du inte dricker mjölk, Varför dricker du inte det?
- Det är lite roligt med mjölk, faktiskt. Laktosintolerans är ju väldigt vanligt, men visste du att det är själva TOLERANSEN som är en relativt ny mutation? Ursprungligen är det inte meningen att vi ska dricka komjölk, och ca 70% av världens befolkning kan inte bryta ner mjölksockret, förmodligen högre siffror än så. Ett annat vanligt misstag är att kor har mjölk hela tiden och BEHÖVER mjölkas. För att ha mjölk behöver kon hållas gravid och föda en kalv om året, denna kalv tas sedan ifrån sin mamma och föds upp på olika sorters ersättningar medan vi, kort och gott, tar dess föda.
Sen kan man se det ur ett miljöperspektiv med - djurhållningen av kor till kött/mjölk industrin producerar mer koldioxid än hela inrikesflyget i Sverige.
Nu för tiden finns det superbra alternativ till mjölk, bl.a. havre-, ris-, soja- och mandelmjölk, det sista är min favorit!

Tycker du att man borde ha djur infångade som i ett zoo?
- Egentligen, nej. Samtidigt är jag den där ungen som växte upp med att med stora ögon stå och titta på tigrarna, OOOH:a och AAAAH:a och bara stirra förtjust. Men jag vet att det inte är rätt, och själviskhet är väl det som egentligen står till grund för hela den här djur-debatten. Därför säger jag nej, det är oerhört egoistiskt att fånga in vilda djur och flyga iväg dem till länder de inte är menade att vara i för vår underhållning.
Någonting jag däremot minns är ett fantastiskt litet Marine Aquarium i Clearwater, Florida, som jag besökte för några år sedan. Det var som ett "zoo" för skadade delfiner, uttrar och andra sjövarelser, där de togs om hand och vårdades. Jag minns särskilt en liten delfin som förlorat ena fenan i en olycka, och som nu hade fått en protes och höll på att lära sig simma igen. Där var det ren kärlek, och pengarna från besökarna gick till att underhålla det lilla akvariet. Dessutom var det en "utbyggnad" i havet, så djuren hölls i sitt naturliga vatten tills de var friska nog att släppas fria.

Sneaker snake

En sjal runt höften och Converse på fötterna, men med en skräddad väst och röda läppar kommer man undan med allt!

FILIPPA K VEST, BIKBOK SCARF-SKIRT, GINA TRICOT METALLIC SWEATER, EZTRAD BAG, CONVERSE SNEAKERS, RANDOM SELECTION OF JEWELRY, SEIKO WATCH, VIVA LA DIVA "LOVE AFFAIR" LIPSTICK

Inspo

Vi får in ett par vinröda, spetsiga mockaboots på Groupie till hösten, och den här bilden inspirerar massor!

Schema v. 32

Såhär ser det ut just nu, men det positiva med att vara sin egen chef är att jag kan kasta om lite som jag själv vill i uppgifterna, beroende på vad jag känner för.
Idag, till exempel, är det definitivt en plugg-dag. Mulet och grått ute, så jag försvinner in i cellernas värld.

Ibland när jag har gått och lagt mig om kvällarna snurrar det så i huvudet att jag nästan vill kräkas, och då måste jag upp och hämta min kalender för att få ut allt ur huvudet och ner på pappret. Organisera och planera. Väldigt effektivt faktiskt, och en riktig life saver!
Som tur är var det ju en hel del roligt nu i veckan, även om jag gissar att det lär bli en del förändringar åt det tråkiga hållet. På tisdag nästa vecka är det möte med rektorn!

Svar på era frågor - del 2

Kan du inte berätta lite om din pojkvän o ert förhållande o så?
- Erik är det bästa som hänt mig, han  är den där människan som är nästan irriterande perfekt men utan att bli dryg, och fastän vi är väldigt lika på många sätt kompletterar vi varandra. Jag kan vara en riktig drama queen, och då är det skönt med någon som står med fötterna fast på jorden och låter mig varva ner och komma tillbaka. Vi har varit tillsammans i snart två år och är båda två extremt barnsliga och alldeles för vuxna på samma gång.

Och sen visst är du vegan o berätta lite om det med? :) hihi nyfiken tjej...
- Jag är vegan, och jag vet inte riktigt vad det finns att berätta, om det här nu inte ska bli en hel roman.. . Jag kan bli riktigt jobbig och ettrig om någon vill diskutera det med mig eftersom jag anser att jag har rätt, haha. Men kort och gott: Människan är inte bygd att äta kött, våra tarmar och vårt matsmältningssystem är inte skapta för kött, och det är vetenskapligt bevisat. Dessutom är vi det enda djuret som är tvungna att tillaga vårt kött, och rent fysiskt är vi rätt okapabla(med våra mesiga tänder och ”klor”) att fälla ett djur. Jag bruka säga att det är som med cigaretter och alkohol, bara för att vi har möjligheten att förse oss med det nu innebär det inte att det är rätt eller bra. Dessutom är köttindustrin helt fucked up. Den ska vi inte ens gå in på.
Jag har svårt att se mig själv någonsin äta kött igen efter att ha läst in mig så på ämnet, det känns bara mer och mer fel ju mer jag lär mig.
Jag uppmuntrar alla som är nyfikna på veganism att TESTA, du räddar livet på upp till 100 djur om året och jag har upptäckt att jag själv mår mycket bättre. På PETA’s hemsida kan ni dessutom beställa ett GRATIS vegan/vegetarian start-kit. Go green!

 Ehhhmm,sen undrar jag om du kan berätta lite pm Gypsy groupie, är sjukt sugen på att beställa därifrån!
- Gypsy Groupie är exklusivt utvalda kläder anpassade efter en tajt budget, målet är inte maximal vinst utan maximalt nöjda kunder. Just nu har vi endast PayPal betalning, vilket är 100% säkert, men vi har planer på ett bättre system i framtiden med bl.a. faktura och postförskott. Kul att du gillar det, KRAM!

 O så undrar jag vad du har för planer i framtidenoch så är du världens bästa bloggare, love u! <3
- Jag har många planer, att planera och drömma är bland det roligaste som finns! Just nu håller jag fortfarande på att stabilisera min position inom Gypsy Groupie, men till hösten/vintern har jag förhoppningar om att få dra igång ett till projekt, men mer om det sen. Kram goding!

Favvofärg?
- Hehe… Svart.

Favvoaccessoar?
- Just nu allting stort och pråligt, gärna i guld, som glittrar.

 Favvomat?
- SUSHI

Hur länge har du bloggat?
- Kanske 1.5 år...? Gud, så länge det känns… Dock har det inte alltid varit en modeblogg, haha.

Först och främst måste jag säga att jag älskar din blogg, du verkar vara en riktigt cool katt! Mina frågor: är du insatt i några politiska frågor?
- Mer och mer, men jag känner mig väldigt fast i en gråzon… I vissa frågor är jag Socialdemokrat, medan jag i andra kan vara extrem Moderat. I en del är jag både och. Jag är inte tillräckligt insatt för att uttala mig riktigt än.

Vad inspirerar dig?
- Människor som gör det de älskar att göra.

Vet di om att du är väldigt lik mk Olsen?
- Jag har fått höra det ibland, själv tycker jag inte vi är särskilt lika. Och även om systrarna Olsen är jättevackra vet jag inte om det är en komplimang att få höra att man ser ut som någon annan än sig själv.

 Vad läste du på gymnasiet?
- Jag läser samhäll!

Vad är dina framtidsplaner? Du är så jävla grym, älskar dig!
- Jag vill kunna försörja mig på eget företagande inom olika aspekter av modeindustrin för att kombinera två saker jag älskar. En lyxig lägenhet i London eller New York känns inte heller helt fel!


Autumn, I'm ready for ya

Jag är väl inte den enda som automatiskt går in i mys-mode när hösten börjar närma sig...? Det är lätt att man fastnar i de där sunkiga(men åh-så-sköna!) mjukisbyxorna och ketchupfläckiga t-shirten, men varför inte unna sig lite vackra underkläder, söta sidenshorts och en stor stickad tröja till gosiga strumpor istället, minst lika mysigt och betydligt finare!

Hösten är till för att ta hand om sig själv, återhämta sig och ladda batterierna - jag gör det gärna i lyxigt bekväma kläder, en slarvig knut, lackade naglar och doftljus; uppkrupen i soffan med en bra bok och en kopp té.
LINDEX BRA AND SHORTS, H&M MEN SWEATER, ELEVEN.SE NAIL LAQUER, ELLOS.SE SCENTED CANDLES, H&M SOCKS

God morgon, Måndag

God morgon på er!

Med risk för att dra på mig en hel hög BUUUU-rop; HELLO happy Monday! Från att ha varit en riktig "Die Monday, Die" har jag börjat se det som starten på en ny vecka, nya möjligheter, nya, roliga saker att planera in och få gjort. Fantastiskt hur man kan ändra attityd sådär!

Nu sitter jag och myser med en riktigt ostig toast(tack till den som uppfann Tofutti Mozarella style) med ketchup och ananas och en kopp vitt té med granatäppelsmak till "Jims Värld". Visste ni att vitt té är nyttigare än grönt...?

Almanackan är med och det ser ut att bli en fullspäckad vecka.
 

Ett riktigt bra citat, måndag är MIN dag!

Star Knit Sweater

I veckan kommer den här tröjan upp i butiken -  CHLOÉ STARS BLACK KNIT SWEATER. En favvis hos både Ashlee Simpson, Emma Roberts och Emma Watson. Den kommer kosta 249:- och finns i ytterligare två modeller. Håll utkik!


Matcha med en trasig jeanskjol eller ett par slitna stuprör, lika snyggt med sandaler som till boots.
 

Svar på era frågor - del 1

Vilken är din favoritfärg?
- Haha… SVART!

Har du något speciellt stiltips?
- Så länge man är bekväm kan man gå ut klädd i en soppåse, man måste känna sig säker i både sitt eget skinn OCH sina kläder.

Hur startade du upp din webshop?
- Ja ni, det här var en fråga som faktiskt kom upp ett par gånger… Sanningen är den att det inte finns ett enda enkelt svar att ge – jag har inte några magiska tips, jag utgick från ett startkapital, kontakter, envishet och jobbade nonstop i flera månader. Och då är det här ändå bara början på Groupie!

Om du fick välja endast en färg å klä dig i - vilken skulle det bli?
- Alltså jag känner mig så himla tråkig, men… SVAAAAART!

Absoluta favoritplagget i garderoben just NU?
- Just nu är det nog en stor svart kofta, jag sätter på mig den så fort jag kliver innanför dörren.

Favoritdetajlen/accessoaren just NU?
- Hmmm…. En riktigt stor, prålig guldring!

Hur kom det sig att du fick börja blogga via blogg.se/stil? Blev du tillfrågad/uppletad?
- Jag var så jäkla jobbig så jag mejlade Blogg.se och sa att ”Hej, jag vill va med” och någonting rätt måste jag ju ha gjort!

Letar de efter nya stilbloggar emellanåt? Hur mycket vet du/inte? :) Jag är NYFIKEN! :)
- Det kommer fler STIL-bloggar till hösten,  nu på sommaren har jag inte så mycket koll men annars jobbar vi i ett rätt tajt nätverk med STIL-spaningar, artiklar osv. Sophie(vår kick-boxande, surfande, kängururidande mentor) springer efter med både piska och morot och är allmänt fantastisk.

Bor du hemma eller i egen lägenhet?
- Jag bor hemma, men har på sista tiden börjat kika lite smått efter lägenhet, men det dröjer nog ett tag till!

Vad läser du på gymnasiet?
- Samhäll!

Tror du det kommer bli jobbigt att vara egen företagareoch samtidigt gå i skolan?
- Det är faktiskt redan det jag gör, jag ställdes inför möjligheten att eventuellt behöva gå om ett år, men jag valde istället att läsa in första året under ett sommarlov. Samtidigt som jag startade upp mitt företag. Och bloggade. Och andades. Kanske inte det absolut hälsosammaste, men nu tror jag jag kan bocka av de flesta ämnena, och den 14:e får vi se om det har lyckats!

Hur föddes iden med egen webbshop? Väldigt inspirerande! Tror på dig!
- Den har alltid funnits där, till och från, men det var först nu jag fick möjligheten jag inte riktigt kunde tacka nej till. Idén var den att jag ville erbjuda plagg och accessoarer för de som ville ha något mer unikt än H&M’s sortiment, men också till ett lågt pris. Höstkollektionen handlar mycket om det jag själv vet behövs under de kallare månaderna; det är mycket lager på lager, komfort och bekvämlighet, men utan att kompromissa med att se fantastisk ut. Jag beställer och köper in för tjejer som likt mig själv lever på en tajt budget men ändå vill ha grymma kläder, och det är hela idén. Och TACK goa, kraaaaam.

Berätta om hur man steg för steg startar en webbshop :)
- Självklart: 1. Var envis.

Hur klädde du dig när du var yngre?
- I mellanstadiet var jag småtjock och gömde mig helst i munkjackor och fula byxor, i högstadiet hade jag något av en boho-period med stora byxor, lösa stickade tröjor och huvudprydnader. Annars vet jag inte riktigt, min stil kan nog beskrivas rätt genomgående med ett ord: Skiftande!


Ett nöjesfält

Idag kände jag mig lite som en vandrande nöjespark. Eller ja, det var vad alla andra verkade tycka i alla fall!
Någonting med 12-cm klackar, långa kjolar med slits och enorma pälsvästar(sen ska vi inte glömma den stora hatten!) är tydligen EXTREMT SPÄNNANDE. Haha. Det är både roande OCH oroande att folk blir så chockerade ibland, men det är ju alltid kul att väcka reaktioner. Förutom de där dagarna när man helst vill krypa in under en sten, då... 

Brukar ni få kommentarer om hur ni ser ut och klär er? Hur tacklar ni det?
 

ROMWE FAKE FUR VEST AND SUNGLASSES, BIKBOK SKIRT, H&M T-SHIRT AND NUDE BAG, NECKLACE GIFTED BY ERIK(♥), DEICHMANN SHOES, H&M HAT

Jazzbrunch på Söderport

Började dagen med jazzbrunch på Söderport, så otroligt mysigt och otroligt gott. Efter det blev det en runda runt Stensö, en tur in till stan och avslutningsvis en sväng förbi Ängö.
Men nu är jag hemma igen, håller på att gå igenom kampanjbilderna för våra pre-fall nyheter som kommer bestå av tunnstickade tröjor, några väskor, jeans och skor. Smygtittar lite på Top Model-repriser samtidigt och ska strax sätta mig med lite plugg så fort jag är klar här.

Har ni en fin helg mina goa?


 

Kimono

Såhär såg jag ut idag,  jag måste verkligen ta och göra något åt mitt hår snart, funderar på att gå mer mörkblond nu till hösten...
Hur som helst - hann med en vaxning och plock av brynen, och nu är jag hemma igen och har precis kommit ut ur duschen. Erik och jag ska strax börja med middagen, det blir tomatsoppa och baguetter med tillbehör, så mysigt!

P.S Mina gamla skinnbrallor från H&M har fått komma fram igen, men de är ju snarare som ett ålaskinn som gnisslar när man rör sig! Som tur är får vi in några på Groupie till hösten, ska testa dom och återkomma med resultat. d.s

H&M LEATHERPANTS, BIKBOK SATIN KIMONO, SELECTION OF JEWELRY, MANGO BAG, VINTAGE SHOES


Ruby Red Slippers

Att mixa dova och klara nyanser av en färg känns riktigt bra just nu - vinröd och klarröd, smaragdgrön och gräsgrön, indigo och himmelsblå, senap och sol - och att liva upp den evinnerliga kostym-siluetten med en mönsterfest... Varför inte?
 
Just nu gillar jag:
- Den korta, figursydda kavajen
- Ankelbyxor med mönstermani
- Buisnessklackar med en tvist
- Slappa t-shirts
- Den perfekta allt-i-allo väskan
 
Förresten - byxorna från H&M kostar bara 149:-, köp HÄR.
H&M JACKET, GINA TRICOT T-SHIRT, GYPSY GROUPIE BAG(coming soon!), H&M SHOES AND PANTS
 

Snabbnudlar och mustanger

Dagen hittils - snabbnudlar till frukost och en ny familjemedlem.

Paket!

Hej på er!

Idag vaknade jag vid tolv. TOLV! Jag som äntligen kommit in i en perfekt 23.30-08.30 dygnsrytm..
Hur som helst, idag är det inget särskilt inplanerat, Erik kommer hit ikväll och vi ska laga mat(vilket gör det helt okej för mig att leva på snabbnudlar resten av dagen) och dagens stora bedrift blir väl egentligen bara att klä på mig. När jag tar ledigt är jag fanimej ledig på riktigt!
Glömde visa er att paket jag fick igår med, lite smått och gott från Romwe, nämnligen ett armband och ett par solglasögon, förhoppningsvis får ni se dem i en outfit senare idag:

Älskar pil-detaljen!

hello weekend

Lösa plagg min lediga dag till ära, nu välkomnar jag helgen med öppna armar och SKA ta tag i frågestunden! SNART!!
Nu ska jag ta mig en kopp té och en macka och gosa upp mig med Erik - ikväll är det jag som har makten över TV-dosan, moahaha.
 
 


CUBUS PONCHO, KAPPAHL PANTS, SKODEJ BALLERINAS, H&M BAG AND BRACELET
 

sooshee

Sådärja - nu är jag hemma igen efter en kvick vända in till stan, lite sushi(världens godaste finns på Kama!) och en snabbkik i affärerna för att kolla in pre-fall utbudet. Det var en del tröjor på H&M som föll mig i smaken, annars var det ganska snålt.
Just nu känner jag mig lite off, lägger mig med hjärtklappning och vaknar likadan, stressa stressa stressa. I helgen hoppas vi kunna lansera Groupie's höstdesign och en del nyheter(dock väntar vi fortfarande på den riktigt stora beställningen), men idag är jag tvungen att släppa jobbet helt(haha tjena).
Erik är här och jag ska snart låta honom bända bort mina fingrar från datorn, ska bara få upp dagens outfit först!
Rullar, avokado och tofu. Vegansk sushi-standard!
ag har ÄNTLIGEN börjat äta de där jäkla tofubitarna, det funkar så länge man dränker dom i wasabi och soja!

off to lunch!

Nu: Banken, sen sushi.


fureal

Spaghettistraps är aldrig ur stil. Idag kör jag på morgonruffs, pälsväst, stora solglasögon, ringar och klackar. Så skönt och perfekt för dagar när man bara sitter parkerad framför datorn! Dessutom är det något med en riktigt löst sittande, urringad och tunn klänning som funkar så bra med en stor päls.

P.S - Fick en fråga om tävlingen med leoloafersen, det är på G!
ROMWE FAKE FUR VEST, VINTAGE DRESS, DEICHMANN HEELS, H&M SUNGLASSES

bikbok vs isabel marant

Jag är väl inte den enda som får Isabel Marant-vibbar från BikBoks senaste kampanj "Glam Cowboy"...? 
En glad nyhet för IM fans med lite tajtare plånböcker - här finns både den gammelrosa/vinröda paletten och cowgirl-känslan vi såg på Ms Marants FW12 visning! Det finns till och med en blus med den obligatoriska broderingen.

ps source bikbok & style.com
 

simon & garfunkel

Ouffa! Nu har jag snart tentat av samhällsekonomin och sitter och lyssnar på Simon & Garfunkel på balkongen. Planerar för en ute-middag nån gång i veckan och brunch på Söderport, och så har ju nedräkningen för skolstarten börjat och jag har möte med dom om två veckor...

Dessutom - vi planerar att börja släppa lite pre-fall accessoarer för GG de kommande veckorna, låt mig bara säga såhär: Jeffrey Campbell. Everest. Imitationer. SÅ FINT!


boots

Efter att ha spatserat runt i mina 20-år gamla Riverland-boots de senaste åren ser jag med hatkärlek på hur trenden verkar växa den här hösten. Men det ska erkännas att en del alternativ är riktigt snygga - de här hittar ni hos H&M för 399:-
 

 

wednesday

Det här är det närmsta vi kommer en outfitbild idag - mitt huvud är verkligen inte med mig, det känns som om någon spelar bongotrummor med det just nu...
Hur som helst, jag hann cykla den dryga mil det är in till Erik(kände mig som en guldfisk på torraland när jag var framme, min kondis är inte att leka med!), duschade, åt och gick runt i hans morgonrock i princip hela dagen ändå.

Nu ska jag sätta mig med en kopp té och försöka jobba undan lite ifall att jag skulle bli sämre. Sen blir det VÄNNER-avsnitt för hela slanten!
 
Och så en bild på min ovetande prins när vi testade ljuset:
 

jw anderson backstage







The boys are going bare in these backstage photos from J.W. Anderson taken by Tommy Ton.

RSS 2.0