ÅRSRESUMÉ 2012 - APRIL MAJ JUNI

 
APRIL:

.. Erik köpte vackra glas och vi påbörjade vår gemensamma flytta-ihop samling.


.. Jag utvecklade ett beroende av hälsosamma, annorlunda saker och saké-muggar!


.. Blev bättre, MYCKET bättre på att ta roliga outfitbilder! Saknar!
 
.. Var också ett blont yrväder med persikoläppar och blå ögon när sommaren kom.
 

MAJ:

.. Erik tog bilder på mig när jag åt cocopops på dörrtrappen, ett kort tag blev det ett riktigt Tumblr-fenomen som hette "The Coco-pops Cowboy".

.. Tog fan-bilder!

.. Blev kär i Ludvig Löfgrens jell-O skulpturer!

.. Såg min favoritfilm säkert tusen gånger, JD är fortfarande min secret crush!
 

JUNI:
.. Åkte till Stockholm med STIL-gänget, hade sockervaddshår och var den enda minderåriga i gruppen = no champagne for me. På bilden vackra veteranerna Colorelle, Therez och Annawii!
 
.. Jag gick ut första året på gymnasiet och hade en hel sommar att ta igen ett års studier, jag klarade det.
 
.. Sa ännu en gång hejdå till Sverige, denna gången för en vecka på Kreta!
 
.. När jag kom hem planerades det för fullt inför öppningnen av Gypsy Groupie som jag jobbat i smyg med de senaste månaderna! Spännande!!

ÅRSRESUMÉ 2012 - JANUARI FEBRUARI MARS

2012 har varit ett minst sagt händelserikt år för mig, och inte minst bloggen .. Här kommer en VÄLDIGT kort sammanfattning(allting är relativt haha!) av månaderna januari, februari och mars:


JANUARI:
.. Bloggen började växa lavinartat, jag var dessutom betydligt bättre på att ta egobilder!
 
.. Jag åkte till värmen i Teneriffa och njöt av shopping och god mat, vackra miljöer och tunna outfits!
 
.. Var featured i Divine Magazine!
 

FEBRUARI:
.. Jag fyllde 17 år!
 
.. Och var dum nog att klippa lugg. HUUUUGGEEE mistake.
 
.. Blev vegan och var tvungen att beställa tofu-sushi!
 
.. Låg på sjukhus och verkar ha haft någon besatthet(?) av The Sims .. Nu blev jag sugen på att spela igen, hahaha!
 
.. Bloggen växte och växte, jag fick större sponsorer så som Vitamin Well och mitt nu långvariga samarbete med Romwe blev allvarligare.


MARS:
.. Jag sa hejdå till Devote och blev en del av BLOGG.SE/STIL - en riktigt häftig upplevelse och erfarenhet jag verkligen är tacksam för! Mentala kramar till min f.d. mentor Sophie och de andra tjejerna!
 
.. Mina outfits växlade mellan helsvart och bohemiskt.
 
.. Jag gjorde intervju efter intervju, här med Bloppfashion!
 
 
APRIL - JUNI kommer senare!
 

@INSTA

Senaste: Smoothies, perspektiv och teatails!


Furry-ous

 
 

Päls - Design by KappAhl / Kjol - JC / Hålstickad tröja - BikBok / Bälte, Halsband & Ring - Gina Tricot /
Sneakers - Street Wear / Clutch - Monki
 
Ett av mina senaste, fluffigare fynd är den här fuskpälsen! Så fin, varm, mjuk och fluffig - finns det något med den beskrivningen som inte är underbart?
 
 

MINIMALISTIQUE

Erik sa att det första han tänkte på när han såg det här bältet var en fjortis med överblonderat hår och för tajt topp - jag såg det självklart som en utmaning att motbevisa honom! Inte bara för att jag är barnsligt förtjust i utmaningar, utan också för att det är en sådan löjlig sci fi over-the-top minimalistisk känsla jag inte kan motstå. Ni ser det nog i dagens outfit.

Ja tack till kombinerad luftkonditionering och modeaccessoar att hänga lågt på höfterna! Halva priset på Gina Tricot, ca 49 kr.
 

Shoppar

.. Någon som är förvånad?


I got my stripes

Just det - den senaste veckan(okej, senaste fyra dagarna) har jag blivit med trillingar! Mer exakt tre pälsar. En brunskiftande, en silver och nu den här skönheten i all sin zebramönstrade strålglans .. Wow, vad lustigt det känns att lämna latsidan och faktiskt ta tag i Projekt Päls!

Förresten, jag tänkte passa på att kommentera något som många av någon anledning verkar tycka är superkonstigt, nämnligen att jag är vegan men ändå bär fuskpäls. Tydligen är det här väldigt känsligt och provocerande för att pälsen fortfarande "symboliserar" allt det hemska.
För mig är det så enkelt att jag tycker päls är vackert och bekvämt, jag skulle aldrig ta på mig en riktig och jag är förmodligen bättre insatt i kött- och pälsindustrin än många av de som kritiserar, så om jag kan bära det utan att djur dör ser jag verkligen inte problemet. Jag skulle fortfarande vräka i mig flottiga cheeseburgare om de inte var gjorda av kossor som fått lida under fruktansvärda, ovärdiga förhållande och bidrar till miljö- och hälsoproblem! För all del, säg till om ni hittar ett veganskt substitut som smakar exakt likadant! Det handlar inte om det ytliga för mig, utan om det som går djupare. Jag köpte Maison Martin Margiela for H&M's hår-halsband, men förutom några "men-herregud-hur-tänkte-du-där" var det ingen som påstod att jag var kannibal. Jag förstår era argument, det gör jag faktiskt, men för mig är inte fuskpäls ett svårare val än att äta sojafärs, laga tofujulskinka och bära syntethår runt halsen. Jag tar mitt ansvar och jag försöker hitta mina egna lösningar på de personliga konsekvenser det får, men jag vägrar ta kritik av någon vars största problem är hur denne vill tolka fuskpäls och fejkskinn(det senare brukar däremot ingen säga något om). Är du beredd att ta den verkliga fajten och sluta gnälla finns det fantastisk hjälp nu för tiden, du hittar lättillgänglig information på PETA's informationssida och tusentals ah-mazing recept både där och på internet, bara börja söka!
Jag har aldrig varit så intresserad av mat som nu, jag är medveten om vad jag stoppar i mig och vad det gör med min kropp, samtidigt som det faktiskt är GOTT! Veganism är hälsa, fuskpäls är bara ofarlig fåfänga. 
 
Romwe, ca 798:-

Sally Hansen 660

Nu för tiden är mitt nagellacksberoende inte i närheten lika stort som för några år sedan, men ibland hoppar banne mig den lilla djävulen fram och slår mig på axeln - i alla fall när Sally Hansen rear ut sina vackra nagelfärger!
Eftersom jag är och alltid kommer förbli en mörkröd-alt-svart-alt-beige lack type of gal kunde jag självklart inte hålla klorna borta från den fantastiskt grymma färgen "Patt on the back". Så mörkt, mörkt vinröd att den NÄSTAN kan klassas som svart. Jag tror minsann jag har hittat en ny bästis!
 

Le Outfit

 

 

Fedora & Fur

Fick jag sammanfatta mig själv i bara två ord skulle det bli Hatt och Päls. Och mina Spidey-senses are tingling och säger mig att jag behöver en vintagebrun hatt med kortare brätte och kopparbrunt band. Nu. Pronto.
 
The fashion guitar
bild från le 21ème

CHANEL SMOOTHIE

Dagen börjar med en smoothie proppad med beta karoten. Papaya, cantaloupe, morot, apelsinjuice och ingefära  ska tydligen ge en hälsosam lyster till huden, och under vintermånaderna är det mer än välbehöveligt!
 
Jag kallar den "The Chanel Smoothie" för att den innehåller 5 ingredienser - samma nummer som döpte Coco's mest berömda parfym! Plus att morotspeel formar sig så medgörligt till Chanel-loggan.
Först hackar jag upp papayan och cantaloupemelonen i kuber, ca 1 dl av varje, sedan tar jag en liten morot, tillsätter 1 dl färskpressad apelsinjuice och river ner lite färsk ingefära. Så vackert och så gott!
 

Fredag, fredag, finally fredah!

"God morgon" mes amies!
 
Okej okej, jag vaknade inte direkt nyss(och förhoppningsvis gjorde ingen av er det heller!), men det borde ju inte räknas som morgon förrän bloggen uppdateras, eller hur ..?
 
Såhär ser dagens att göra lista ut:
 
- Bleka håret(!!!!!!!)
- Fota mellandagreafynd till bloggen
- Lägga upp en ny studieplan
- Planera nyår (av någon anledning är jag sugen på att bojkotta allt och sätta mig på ett McDonald's och dricka kaffe istället, allra bäst skulle det vara att få hoppa på ett plan och åka till varmare breddgrader ..)
- GG-planering
 
Vi börjar uppifrån och arbetar oss ner va? Nånstans ska jag också klämma in "bli FRISK så jag kan träna imorgon", hmm, där gäller det nog att jobba aktivt för jag är fortfarande ett hostande snorande monster ..
 

MELLANDAGSREA @online

 
 
 
Kappa 1 299:- 700:-, hatt 149:- 70:-, mmm for h&m armband 399:- 100:- 
 
Butiksreor i all ära, men i mindre städer är ofta sortimentet därefter - och vad är då bättre än att ha alla fyndmöjligheter bara ett klick bort?! Leve internet! Mina favoriter från H&Ms rea går i ljusblått, stål och grått. Vad väljer ni?

3 SNAPSHOTS

 
1. Absoluta favoritglöggen - saffran & vit choklad, säljs på KAHL'S.

2. Förvånansvärt bubblig juiceversion, gott och uppfriskande i rea-hetsen!

3. En stor vinröd hatt och byxorna jag aldrig svor att falla för, TACK!
 
 

I min provhytt ..

När jag provar kläder kan det verkligen vara allt från neongröna hotpants till prickiga klänningar(även om förmodligen inte ens 90% får följa med hem, men ändå), men någonting jag alltid älskar och tycker är fascinerande är olika material och strukturer. I mitt provrum på Cubus hittar ni det här:

Ett kortare sammetslinne med skräddade veck och brottarinspirerad rygg, en genomskinlig vit t-shirts med 3D-dekorationer och guldpärlor, och en mörkt grafitgrå papperstunn tisha.

CHRISTMAS GIFTS no. 2

Vardagslyx i all ära, men känslan av att gå runt i ett silkigt underklädsset från James Rocco och dofta av Chanel är svår att slå. Plötsligt blev vintern lite vackrare - vilken flicka minns inte sin första Chanel?
 

Svarta Must'ves

En quiltad svart jacka i skinnimitation och en riktigt vid långkjol är de senaste sakerna att toppa min oändliga lista på svarta basics jag bara MÅSTE ha. Särskilt kjolen, min andra långkjol i mer slimmad modell har ni ju sett  er ganska lea på nu, eller hur?

Vi får se hur domen blir för jackan, men kjolen och jag är meant to be .. 
Båda två från Romwe, ca 994:- resp. 350:-

VEGAN QUESADILLAS

Jag började dagen med en riktigt ostig quesadilla fylld med hackade svarta oliver och jalapeños att doppa i salsa - det är i princip det ända mina domnade smaklökar ens känner av! 
Fick lite frågor när jag la upp bilden på instagram, och ja osten är vegansk! Det finns att köpa en bra smält"mozarella" i vanliga ICA butiker från märket Tofutti i färdiga skivor, men den här gången gjorde jag faktiskt en julost själv som gick jättebra att smälta. Sen finhackade jag några svarta oliver och lite jalapeños och strödde över, la på en till tortillia och vände i stekpannan. Doppa i salsa och guaccamole. Jättelätt och jättegott! Härligt att bryta av julmaten med också.
 
Idag laddar jag för jul no. 3, hela tjocka släkten på pappas sida(och DÄR har vi några riktiga original, allt från militärer och konstnärer till sjuksköterskor och miljonärer) + Erik, som nog är den enda 17-åriga kille som skulle klara av min minst sagt excentriska släkt. Blir nog händelserikt, något annat skulle vara mer chockerande!
 

Impuls: White Hair

Dagens impuls: Måste färga håret vitt. Försöker påminna mig själv om att inte fatta några hastiga beslut sent på kvällen när jag är hög på förkylning och julstämning. Men plötsligt blev det väldigt svårt ..

 
 

NEW YEARS SPARKLE

 
 
Jag är väl inte känd för att leva efter uttrycket "less is more" när det gäller min klädstil - eller något annat heller för den delen - men när man får in högklackade cowboyboots med silvermetallic snakeskin detaljer, en smaragdgrön paljettbyxdress, smyckat westernbälte och en clutch som skulle kunna orsaka en ny guldrush i en och samma outfit .. borde man bli oroad, då? Ja tack till allt och lite till det här nyåret!

The Cozy Pile - CHRISTMAS GIFTS

Hejsan på er!

Puh, nu är jul no. 2 färdigfirad också, bara en kvar .. Jag och min jäkla förkylning däckade i soffan och tror ni inte jag lyckades dregla ner varenda kudde! Haha, inte världens mysigaste.
 
Jag tänkte i alla fall börja visa er mina julklappar lite smått, jag fick så himla mycket otroligt fint att jag tar det i omgångar för att allt ska komma någorlunda till sin rätt. Först ut är det jag refererar till som "The Cozy Pile", jag tror ni förstår varför när ni ser bilderna:
 
Ett par fluffiga, gosiga tofflor, Malin Berghagens bok "Yoga", en sockersöt handstickad halsduk, två téblommor från Kahl's, och ett par grovstickade mysstrumpor

Dessa kommer jag nästan vara rädd för att använda, vill ju inte att de ska ta slut .. Väldigt vackra i alla fall, ni ska få bilder när de används!
 


Boken ska bli riktigt härligt att få sätta sig med, det är så många vackra bilder och roliga tips och tricks. Till och med recept på bra hälsodrinkar! Jag är en riktig sucker för sånt:
 
 
 
Vad har ni fått i julklapp?!

Hemmagjord Chai Latte

Förresten hörrni, någonting som alltid är extra mysigt är att efter en lång, härligt upptagen dag få krypa upp i soffan i ett par nya fluffiga tofflor, bre ett tjockt lager hemmagjord skagenröra på några sesamfrö knäcken och koka en kopp hemmagjord chai latte med kanel, kardemumma och en smula muskot. Vardagslyx behöver inte vara svårt!



Såhär såg Violet ut hela tiden när jag rörde mig i köket, växlat med att ligga på rygg och tigga om att få kliad mage:



X-MAS Outfit

God kväll godingar,
 
Nu är jul no. 1 färdigfirad för mig! Julmat, jul-TV, julklappar och julmys .. Åh så underbart det är!! Trots att jag dras med en rejäl jäkla förkylning som gör mig ungefär lika mysig att ha och göra med som tomten utan julgröt(jag bara gissar att han blir extremt avståndstagande och, eh, snorig och äcklig) och nästan faller ihop bara jag ska öppna ett paket - är det UTAN TVEKAN värt det! Jag älskar jul! Gemenskapen, maten, klapparna, dofterna, ALLT. 
 
Njut av dessa mindre hurtiga bilder av en Elin som tillslut gav efter för sin mörka sida och bar NÄSTAN helsvart istället för crème och vitt - betoning på nästan:
 





Linne från H&M CC-collection, kjol JC, broderad bolerokofta från Indiska, skorna är ifrån H&M, väska H&M, armband Westminster Abbey
 
 

Christmas time

Klapparna är inslagna, festmiddagen uppäten, julmaten lagad, Ett Päron Till Farsa Firar Jul tittad på, granen pyntad och snön fallen - nu är julen väldigt välkommen hit!

Trots något som verkar vara en rejäl förkylning har jag varit igång hela dagen, sprungit mellan köket och Jamies Familjejul på TV och klämt in en julskiva här och där, det är bara Erik som fattas för att allt ska vara perfekt nu! Kan ni förstå att det är jul imorgon?! Det känns som att den här vintern bara sprungit förbi .. Men men, det härligaste är ju fortfarande kvar!

Imorgon åker jag iväg och firar jul hos Måmå, vi hinner nog höras innan dess men om inte - GOD JUL allesammans! Hoppas ni får en helt fantastiskt dag!


Perfekta vardags-ankel-boots

Måste bara visa er ett par klackar jag fyndade på H&M's förtidiga "mellandagsrea" - spetsig tå, täcker hela foten och en perfekt vardagsklack som fortfarande är tillräckligt hög för att människor som min pojkvän fortfarande ska räkna den som killer!
Eftersom mina wedges från förra året är mystiskt försvunna behövde jag något som inte lämnade halva foten blå och förfrusen, men ändå gav mig ett litet lyft på höjden(behövs alltid ..), dessa utgjorde det perfekta alternativet och blir dessutom to die for till en kortare, vid spetsklänning när våren börjar komma!
 
 

Egen julskinka

God morgon allihopa, glad dan-före-doppare-dan!!
 
Jag har varit uppe sen 8 imorse(jag vet, vad är det för fel på mig?!) och håller på och stökar i köket och gör veganska revben, köttbullar och Janssons frestelse. Skinkan igår blev en hit! Smakerna är helt rätt, det är bara konsistensen jag måste vänja mig lite vid. Men med ett tjockt lager senap på är det verkligen mums! Dock har jag inte vågat smaka osten än, ser läskigt ut .. Receptet för skinkan jag använde mig av hittar ni HÄR. Jag improviserade om lite eftersom jag inte hittade något vetegluten eller sojamjöl, det fick bli en grahams-/fullkorns-/vetemjöl och vetekli/b-jäst blandning. Den blir ganska saftig, men eftersom jag gillar min julskinka lite torrare har jag skivat upp några färdiga skivor och hoppas dom torkar till sig i kylen.
 
Nåja, nu ligger revbenen i marinaden och jag ska strax svänga ihop lite köttbullar! Ledsen att det blir så mycket matlagning och veganism i bloggen just nu, det är min första jul som vegan och DAMN IT jag är ivrig att testa precis allt! Men vad vet jag, ni kanske uppskattar det ..?
 
Nej hörrni - nu piper det och revbenen ska in i ugnen och griljeras! Vi hörs lite senare!
 

 
Dagens första skinkemacka och en kopp té, gudomligt!
 
 

Klar med klapparna

Hejsan allihopa,

Idag har jag sprungit på stan hela dagen och är ÄNTLIGEN klar med alla julklappar! Lunchade på Kama Sushi, svängde förbi modehuset och köpte sen hem thaimat. Det är tradition hos oss att alltid äta asiatiskt dagen innan en hel vecka med julmat drar igång, men eftersom det är söndag imorgon körde vi på idag istället. Det har blivit en tradition som är nästan lika helig som julskinkan själv!

På tal om det .. När vi kom hem ställde jag mig och gjorde julskinka och ost - vegansk såklart - osten ser väldigt misstänksam ut men skinkan som precis kokat klart i två timmar verkar extremt lovande! Återkommer när jag griljerat den och käkat en skiva på en macka!

P.S, Hur mysig är inte Kahl's vintermeny?! Jag måste testa en pepparkakslatte, det var först idag jag lärde mig att dom hade sojamjölk!


Välmatchat ..

KAHL'S chai är kanske inte den allra bästa om jag får välja, men är man bloggare räcker det med att muggen matchar kläderna!


Julen är nära

Idag ska jag kila in till stan för att köpa de sista julklapparna! Det ska bli mysigt, snön vräker ner och jag ser fram emot att få skynda om kring med en varm chailatte i handen och klämma och lukta på allt. Under julshoppingen är jag i mitt esse, ingen har bättre näsa för guldkorn eller vassare armbågar än jag, vore shopping en sport skulle ni just nu läsa världsmästarens ord!

Haha nåja - igår fick vi äntligen in granen, jag är lite missnöjd med tätheten men eftersom den ändå snart kommer drunkna i pynt .. Nej hörrni, jag måste rusa iväg och göra mig i ordning om jag ska vara där när butikerna öppnar!


Red, red devil bag

En av väskorna jag köpte igår blev den här röda, väldigt enkel men med kedjedetaljer i guld. Nu på vintern när man gömmer sig i stora rockar och kappor är roliga väskor ett perfekt alternativ för den som vill variera sin look utan att lägga tusenlappar på jackor(även om det skulle vara roligare ..), och eftersom jag av någon anledning allt går för de oformliga, svarta väskorna modell XXXXXL är allt annat ett välkommet tillskott! Den här är som en clutch modell större, supersnyggt.
Från H&M.
 



JULLOV

God morgon god morgon!
 
Första jullovsdagen vaknade jag klockan halv nio, och nu sitter jag och kikar på Biggest Loser medan jag bloggar. Snön yr sådär mysigt utanför fönstret och snart är det dags för frukost innan jag hoppar in i duschen!
 
Idag blir en lugn dag, Gypsy Groupie stänger för julen och jag får lite tid att sakta ner och tänka - mitt liv känns verkligen så fint just nu, jag är så lycklig! Nej hörrni, nu ska jag köra igång, senare kommer förhoppningsvis lite bilder på det jag köpte igår.
 
 



 
 

MAISON MARTIN MARGIELA - äntligen!

Oj oj, nu blir det mycket shopping här! Men idag släppte H&M rest-varorna från MMM for H&M kollektionen PÅ REA, och när jag såg det läskiga slash fantastiska halsbandet med ett hänge i syntetiskt hår klickade jag hem det innan du hinner säga .. tja, innan du hinner säga NÅGOT egentligen. Sist sålde det slut på fem minuter och lämnade mig med krossat hjärta, nu haffade jag det till halva priset. De visa REA-gudarna ler. Ett par mörkblå manchesterbyxor hamnade i varukorgen med! Tidig-mellandags-rea-rush!!
 
För extra morbid effekt tog jag det i "blond", så kan det matcha mitt eget hår. Bara jag som får lite flashbacks av Allison i Top Model som gillade att måla näsblod?
 

Fruktansvärt eller fantastiskt?
 
 
 
 

Svart är det nya rosa

Just det - jag tror inte jag har visat er två av grejerna jag klickade hem här om dagen! Eller har jag ..? 
Nåja. Det blev en skir, svart, broderad topp med blombladsringning och vackra ärmslut och rundad bottenfåll. Så perfekt. Jag har suktat efter något liknande(även om jag aldrig föreställde mig något SÅ HÄR vackert) sen begärt bara BAM slog till en dag och jag krävde en svart, spetsliknande långärmad. Det är ungefär som jag tror att ett gravidsug måste kännas, fast med kläder. Tänk er att vara konstant PMS-sugna!
Eftersom jag är allergisk mot alla de tajta, fruktansvärda spetsmönstrade tröjorna Gina Tricot säljer med jämna mellanrum blev jag automatiskt superpetig med allt som ens någorlunda liknade dem. Men nu tror jag att jag har haffat Den Rätte. Återkommer när jag fått hålla den i mina armar och testa den över något som inte ger folk över 60 en hjärtattack ..
 

Åh, och jag passade på att klicka hem väskan jag alltid tjatar om men inte vill ge-efter-för-trendtrycket på när jag ändå var igång! Äntligen!

Båda två kommer från Romwe

The Coffeehouse Mafia

Jag kan inte förstå att jullovet är här! Hur har allt kunnat gå så snabbt?! Efter avslutningen i Gröna Salen på slottet kilade vi iväg till Espresso House för varma drycker och ljuvliga bakverk. Jag är tydligen inte ensam om att vara en sådan sucker för inredningen där ..
 
Därefter tog Erik och jag en sväng på stan för att köpa julklappar, det blev lite ego-presenter med för att fira lovet(det finns ALLTID en anledning att shoppa)! Jag är nästan ledsen att den här terminen är över, jag har verkligen den mest fantastiska skola, lärare, klass och vänner. Och det är bara 1,5 år innan jag går ut därifrån för gott! VILL INTE. 
 
Jag ska försöka hinna fota det jag köpte innan det blir mörkt, hoppas ni har en underbar dag och också har fått jullov nu! Först ska jag bara slänga i mig en kopp snabbnudlar, vi hörs snart ♥
 
 

Bella, me, Jonna, Michaela, Ellen and Emma - dream team/coffeehouse mafioso
 
- "We like lattes, scones, cheesecakes, tea and hot chocolate with extra everything. Preferably hungrily inhaled at robust wooden tables discussing just how lovely Isabella's Bornelid-mittens look against said wooden table. And other important stuff. Also love the fact that this picture seems timeless, shaky and all."

 

Ciao, mia bella pizza!

Jag ska inte låtsas som om inte maten var en stor anledning till att jag började läsa italienska(pizzans hemland?! hallå?!). Ikväll festade jag och pappa till det med en hemmagjord pizza med extra allt och en uppdelning à la Berlinmuren som det brukar bli när jag delar pizza med en köttätare. Supergott blev det i alla fall!

Vi kollade på Lawless, en film om bröderna Bondurant under depressions-tiden i Amerika, och JA, Tom Hardy kan vara Guds gåva till kvinnorna. Eller i alla fall mig, jäklar i min låda om någon annan rör den där perfekta skäggstubben .. Nåja. Nu sitter jag med en kopp glögg och pluggar frenetiskt inför svenskaprovet imorgon. Bara en skoldag till ..! Imorgon blir det dessutom julbord, rugby och sedan myskväll med mina underbara klasskamrater. Förhoppningvis kan ni få en outfit då också, för fy bubblan vilket väder vi har haft på sista tiden! Det blir ju mörkt ute vid 14.00!!
P.S, Tycker ni inte min sida ser godast ut är ni bannlysta från bloggen!
 
P.S 2, Okej, förlåt, skoja bara. 
 
.. Snälla?


 
 

MONKI Madness!

Ja, det kan vara så att min önskelista i sista minuten har ändrats till all-things-Monki. KAN VARA SÅ. Och vem skulle någonsin ana att jag vill ge sällskap åt älsklingarna i garderoben med en navy-inspirerad blazerkofta i snövitt, en blå pälshatt(okej, den såg vi allihopa komma, det var bara en tidsfråga), polo t-shirts i tricot, rejäla loafers och jeans och linnen som är så 90-tal att jag dör. 

Jag tänker inte ens ställa mig själv frågan varför jag plötsligt vill se ut som en rysk smurf med en pälssvans hängandes runt halsen och för långa kostymbyxor. Let's not even go there ..
 

Om jultomten undrar: Allt från Monki.


You are my sunshine

Hej godingar!

Jag sitter uppkurad i sängen i en stor stickad och försöker få någon slags vision av dagens outfit. Det går väl sådär.
Idag blir det en händelserik dag, jag ska strax pallra mig iväg till skolan och hålla föredrag om Golfströmmen och en eventuell ny istid och i eftermiddag blir det DODGEBALL! Så härligt!

.. Och imorgon har jag ett svenskaprov och sedan rugby på eftermiddagen. Snacka om att gå ut med en skräll!


Nike Air

Att jag lyckats hålla uppe träningen i över en månad nu är något att vara stolt över. Jag, som brukar tröttna på saker snabbare än normala människor hinner börja med dom! Det har blivit en vana nu, bara till att dra på sig tjockjackan och ge sig iväg.
Mina nya, fabulous Nike Air fick följa med på dagens en-timmes pass - de uppförde sig exemplariskt!

Jäklar vad jag längtar efter att kunna springa långt utan att flåsa ihjäl mig! Det måste kännas häftigt. Någon gång ska jag komma dit ..
Livet känns verkligen så fint nu, jag bara flyter med och njuter fullt ut av varenda sekund. Jag tror aldrig jag njutit såhär av vintern, allt känns så bra, allting faller på plats och livet och jag är i harmoni. Nu fattas bara julen. Bring it on, Santa!


♥ ♥ ♥

Kan det vara så att min hjärna ersatts av en femårings med förkärlek till nitar och hjärtan ..? Kanske. Kan det vara så att de här väskorna från Romwe helt enkelt är fantastiska och jag vill äga båda två och ännu fler ..? Mer troligt.

Den röda är min favorit! Så otroligt fin till en fluffig fjäderjacka, jeans, loafers, en papperstunn t-shirt och hatt. Så, så vackert. Vilken tycker ni är snyggast? 
 
Den vita hittar ni här och den röda här, kostar ca 280 kr/st.
 
 

Bright breakfast

Gud så läckert, det där om att äta med ögonen är verkligen sant för den här frukosten smakade otroligt gott .. Jag mixade en smoothie på Soygurt Vanilj, jordgubbar och en banan och gjorde i ordning en gotte-tallrik med avokado, baby plommontomater och hemmagjord skagenröra(I am a woman posessed, yes I am). Visst ser det vackert ut?
 

Morning tajm

God morgon allihopa, och glad måndag!
 
Idag har jag ett möte vid två-tiden, en del jobb med GG innan vi stänger för julen(inga problem för de som har beställt varor eller har kontakt med kundtjänst, det kommer flyta på som planerat!), och nu sitter jag bänkad framför min måndags-tradition och bloggar - Biggest Loser dubbelavsnitt!! Så mysigt. Och inspirerande, minst sagt! Varje gång jag ser det motiveras jag till att leva lite hälsosammare.

Nej hörrni nu ska jag slänga ihop lite frukost, smoothie lockar, innan jag sätter mig och ego-shoppar lite. Åh just det, idag MÅSTE jag klicka hem de sista julklapparna med, puh .. 


P.S, Färgade ju brynen igår, och jag älskar verkligen att vakna upp dagen efter med morgonsvullna läppar och nästan svarta bryn och känna mig jätteexotisk istället för Kalles Kaviar-svensk haha.



 

High-end Wishlist no.1

Okej .. Att drömma är inte förbjudet va ..? In that case, take note, Santa: Min önskelista består av Burberry, Miu Miu, Etro och Kiki de Montparnasse.

Hatten är min nya perfektion-fixering, jag har en konstig fetisch för konstiga klackar, en svaghet för väskor med turkosa suede-detaljer och ett starkt behov av att bära papperstunna spetsar tätt mot kroppen. Men just hatten .. Fokus. Om någon av er vet en budgetkedja som erbjuder liknande alternativ bönfaller jag er att sprida jul-/shoppingglädjen hitåt!
 
 
A.L.C sheerling coat, Burberry Prorsum bag, Etro crystal-embellished hat, Kiki de Montparnasse Le Soleil soft bra, Miu Miu studded ankle boots, Thierry Lasry Angeley tortoiseshell sunglasses

Dokumenterad Söndag

Hejsan på er!

Jag vet inte hur jag ska beskriva den fantastiska härligheten som varit den här dagen, så vi gör det i bilder istället(istället för tusen ord, tidssparande!):

Juicy sharon till frukost, jag äter bara det köttiga stycket i mitten. Jag är medveten om hur läskigt det där lät. Men visst är de vackra?

Erik satt hela förmiddagen och försökte få igång Apple AirPlay till vår nya pelar-lika högtalare - han lyckades och sen försvann det lika snabbt. Behöver jag tillägga att den lite mörkare och emotionella delen av mig var överlycklig och dreglade över att han för säkert första gången på de 2 år vi varit tillsammans var klädd i helsvart ..? Så fin.


Jag är inne på min femte omgång vegansk hemmagjord skagenröra, helst äter jag den med lokala Knäckisar(som små knäckebröds-kex) från Öland - som chips och dipp - och dricker té. Vuxen poäng tack!


Efter det slängde jag ihop en dajmkola som mitt bidrag till julgodiset! Någonstans därimellan färgade jag ögonbrynen med.


.. Och sen kollade jag om skagenröran funkade på större knäckebröd med. Det gjorde den!



Woman behind the mask

Drabbades av ett enormt, oförnekligt behov av att äga en fantastisk mask à la fransk masquerade när jag såg Gina Tricots pressbilder för sin "Exclusive Collection" - ooh, j'adore!!
 
Det verkar som en jättebra idé med ett undantag, nämnligen att jag förmodligen skulle använda den lika ofta som jag använder solglasögon, det vill säga varje dag .. Bokstavligen. Ingen ironi you guys. Jag skulle använda den tills folk började tro att jag hade någon Phantom of the Opera-thing going on och halva ansiktet var missbildat. 
 
 
.. Vad är det med mig och att vilja ha de konstigaste sakerna egentligen?! Och en ännu större fråga - VARFÖR föddes jag inte i 1700-talets Paris så jag kunde gå på Marie Antoinettes fester?!
Nåja, årets nyårsfirande är i alla fall löst, jag går helt enkelt dit det hålls en maskerad!

S&M i en skjorta

Buon giorno signoras,
 
Nu vräker snön ner utanför mitt fönster, jag har ätit hemmagjord vegansk skagenröra till frukost(helt underbar) och hunnit med att börja fota det som kom i paketet från Romwe här om dagen. Först ut är den grymma skinnskjortan jag aldrig visste att jag ville ha men nu inte kan leva utan:
 

.. Det absolut bästa med den måste vara alla totalt onödiga och totalt fantastiska sömmar som tillför lite arkitektur till en redan fierce skjorta! Strax över 400-lappen går kalaset på hos Romwe.

Merry X-mas!

Hej på er! Jag är fruktansvärt upptagen idag så det blir rätt dålig uppdatering, men här kommer ett litet inlägg med tre saker jag gärna hittar i min julstrumpa! Eller ja, brevid den kanske ..
Varför är det så att så fort jag börjar leta julklappar till andra slutar det med att min egen önskelista utökas?! Nåja, just nu har Romwe fantastiska rabatter($15 av över $79 med "Dec15", 25% av över $119 med "Dec25" och $35 av över $159 med "Dec35") så jag ska unna mig en lite dyrare present, som ett slags jul-tack till mig själv för allt jag lyckats med i år!

Just nu står det - bland många, MÅNGA fler - mellan dessa tre:
 
Skor ca 860:-, väska ca 600:-, klänning ca 489:-

I vanliga fall skulle jag nog inte säga att skorna var min smak - de känns alldeles för låg-stadiets-version-av-"tjejiga"-MC-boots - men någonting i hur dekorationerna är draperade runt skaftet ger mig ENORM vill ha-begär ..

P.S, Hur snygga skulle de inte vara till klänningen?

 


Den 19:e december börjar de dessutom med världens mysigaste erbjudande - handla för över 60 dollar så får du en mysig julstrumpa med en överraskning värd 30 dollar i! Tror i och för sig inte att jag kan vänta så länge, men mysigt är det ändå ..
 

Tidiga julklappar

Vilken dålig uppdatering idag .. Jag har haft mycket att göra och fundera på, nu har jag precis varit iväg på en yogaklass och hämtat ut "lite" paket! Det blir nog en del att inviga redan imorgon. :- )
Dessutom har jag tänkt på en del planer, lite mer struktur i min 'bloggvärld' och det ska faktiskt bli riktigt intressant. Om nu allt går vägen det vill säga! Mer om det sen!
 
Vad har ni haft för er idag? Mycket läxor/jobb såhär innan jullovet? Jag har mitt italienska prov imorgon och ett till nästa vecka, sen är jag faktiskt fri! Super skönt! 
Nu ska jag läsa igenom lite förberedelser till imorgon och dricka en kopp té innan jag pallrar mig i säng. Violet springer som en virvelvind kring benen på mig, jäkla väder och jäkla katt som får hybris för att det är "för kallt" ute .. (I och för sig, vem kan klandra henne?!)


P.S, Vad tror ni det är i paketen ..?


Tre snapshots

Historia, CHECK, kila förbi McDonald's på vägen hem, CHECK, skratta åt söta kattungevideos, CHECK. Kvar på listan är julklappsshopping, italienskaplugg, yogaklass, laga middag och julklappsshopping! Härlig dag!
 

Satt på Torget och kikade på tidiga julklappar till mig själv förut, det är ju minst lika viktigt!! Just nu lockar mjuka polotröjor i behagliga färger att matcha med skinn- och kostymbyxor.

Dagens svarta: Väska, vantar, solbrillor.

Luciafirande

God morgon på er,

Nu sitter jag bänkad framför TVn och luciatåget på 2:an med en toast och myser. Det här måste nog vara den bästa sortens uppvakning! Fast nu kom det in någon rappare och förstörde, jag känner mig som en tjurig 60-åring som grymtar missnöjt och tycker det inte passar in ..

Idag har jag skola hela dagen innan jag eventuellt kilar iväg och fikar med några vänner för att fira in att skolarbetet är avklarat(ironiskt nog har JAG italienskaprov imorgon ..). Herregud, är det verkligen snart jul redan?! Kanske dags att börja med julklapparna haha! Hoppas ni får en mysig lucia-morgon allihopa! <3


Berättarkväll

Jag svär, det finns inget mysigare i den här världen än att när vinden viner utanför fönstret och snön yr, att få krypa upp i ett stort hus på landet och samlas kring en sprakade brasa och äta soppa och nybakat bröd. Att få värma händerna kring en kopp Russian Earl Grey och äta brysselkex med rosa sockerkant medan man försvinnar tillbaks till 1850-talets London och Ebernezer Scrooge och hans tre jul-andar! Åh vilken underbar kväll.


Mr Ebenezer Scrooge

 
Idag har jag gått runt och känt mig som en torggumma i världens skönaste outfit! Mössan är så otroligt mjuk och jag kan lova att jag inte frös ett endaste dugg idag .. Om inte annat gjorde jag motsatsen! Som ni ser fick jag också på mig en av de där flannelskjortorna jag tjatade om, lovely
Nu ska jag byta om till ett par bekväma tights innan jag kilar iväg på berättarkväll ikväll - det är så otroligt mysigt att sitta samlade där i en herrgård ute på landet med en skål soppa och nybakat bröd. Idag blir det Dickens julsaga, helt underbart!


Kappan kommer från Gina Tricot, kjol - JC, bootsen är vintage Riverland, väska Mango, scarf från Cubus, flannelskjortan är ifrån Gina, kofta Vila, Stuf-vantar, mössa från H&M
 

Avokadomys och träningsfundering

Hemma igen, bara halvdag idag och nu sitter jag med jobbet. Jäkla DHL. Nu mera skickar vi med EMS. Gahh, frustrerande ..

Nåja, jag mumsar på fyllda avokadohalvor(alpro soya, tångrom och Renée Voltaires örtsalt med ramslök, mumsigt) och slökollar på Gordon Ramseys "The F-word" samtidigt. Jag håller på och bestämmer mig för hur jag ska lägga upp kost och träning igen, just nu äter jag så otroligt otroligt mycket socker och jag skulle behöva öka på fett-intaget istället, det är lätt att det blir så när man är vegan. Vet ni några bra, pedagogiska(ja jag är som en 5-åring när det kommer till träning, "VILL INTE" och "TRÄNA VARJE DAG!!" är mina enda lägen tyvärr) och framförallt PERSONLIGA tränings-/hälsobloggar jag borde kolla upp? Inga sådana där "fitspo"-bloggar, jag är inte intresserad av hur kroppen ser ut utan är bara så jäkla trött på att känna mig svag hela tiden och ha noll kondition. Tipsa gärna, du kan också mejla mig på [email protected]!
 



It's got that what-a-cruel-world-let's-toss-ourselves-in-the-abyss type ambience

God morgon på er!

Jag sitter i skolan nu, men tror ni inte jag glömde matteboken den dag vi har tre timmars matte?! Ska se hur jag löser det.

Tills vidare kan jag berätta att min gamla kärlek för flannelskjortor har flammat upp - helst ska de vara stora, mjuka och ha slouchy bröstfickor(dessa från Romwe är perfekta), och den gamla rockräven i mig krävar att de ska matchas med band t-shirts, skinnbyxor och de där fabulous skorna jag beställde in samples av till min butik Gypsy Groupie. Antingen gå fullt ut med en tattoo-mönstrad svart väska med nitar, eller bryt av med en mintgrön i mjuk skinnimitation. Jag är NÄSTAN lite bitter över att jag beställde hem den från Oasap när H&M hade en sån jäkla snygg variant. Kanske slår till på båda..
 

.. Ohh the decisions of a shopaholic ..
 
 
 
Grön skjorta och röd skjorta ca 287:-/st

 
Odyssey XTS ca 364:- och Ozzy ca 350:-
 
 
 
Vinyl pants 1 ca 525:- och Vinyl pants 2 ca 504:-
 
Oversizebyxor i skinnimitation är ännu en såndär trend jag önskar inte skulle hänt, just för att jag är en sådan sucker för allt vinyl-liknande i klädväg och ändå gör den här trenden det svårt att avgöra vad som är jag och vad som bara är ren trend-impuls!

 
 

Skor coming soon Gypsy Groupie
 
 
 
 
Vad tycker ni?!
 
 

LUCKA #1(eller 11?)

Okej okej, jag vet att jag är lite sent ute you guys - men jag tänkte att vi skulle köra en lite annorlunda "julkalender"! Från och med nu och fram till julafton får ni veta en sak om mig varje dag som ni kanske inte visste innan, kul va ..? Först ut är:
 
 
.. Okej, jag har för mig att jag tjatar om det här varje gång jag åker utomlands, men visste ni att det är så illa att jag ibland har stått BREVID badkaret och hållt en kroppsdel i taget över badkaret för att kunna duscha? Ni kan ju föreställa er hur det ser ut när jag kommer till typ magen och hänger över badkaret med ena handen i väggen på andra sidan haha, herregud. Det är nästan lika illa med hotellsängar efter att jag såg ett program med Gordon Ramsey där de lyste med UV-ljus på madressen och det såg ut som ett jäkla Big Bang .. P.S - Det är inte kul att raka benen på det här sättet. Alls.

Panerad havstofu med remouladsås

Tofu har aldrig varit min grej direkt, men idag testade jag faktiskt att laga marinerad havstofu med hemmagjord remouladsås! Det blev gott, saknade lite citron men åååååååååhhhh så underbart att få äta något så enkelt som majonäs-såser! Jag var en riktig såsmoster innan jag blev vegan, aioli var min absoluta favorit och nu har jag äntligen hittat ett recept som faktiskt är gott. 


Tips - jag har också hittat min nya absoluta favoritsida för recept, besök http://vardagsmatad.se/ där ni också kan hitta en mängd grejer till julbordet!
 


Vegansk hemmagjord majonäs, i med lite vitlök och salt så har man en perfekt aioli!


Tofu marinerad i strimlad nori, buljong, tångrom och salt med hemmagjord panering.


.. Den blev PERFEKT!


Synd att jag inte gjorde dillkokt nypotatis till, svensk vegan klassiker here I come nästa gång ..
 
 
Alla recept finns på Vardagsmatad.se!
 
 
P.S - Jag skapar en ny kategori som heter "veganism" där jag samlar allt som har med min kost och mina åsikter att göra, den fylls på allt eftersom :- )
 

Mintylicious

En grej varje människa borde äga(eller i alla fall varje fashionista ha i garderoben)(typ) är en snygg väska i mint och fuskskinn. Alla minns vi väl den där ljusgröna saken Olsen-tvillingarna släpade om kring på för några år sedan signerad Balenciaga ..?
Den här drar i och för sig mer åt det isblå hållet, men jag har saknat något liknande i min väskgarderob som - låt oss vara ärliga - mest består av svarta, formlösa saker. Vare sig det är till en stor MC-jacka och långkjol i svart eller en fluffig fuskpäls och stiletter, visst är den snygg!
ca 210 kronor går den på, finns även i svart, ivory, röd och rosa
från Oasap
 
 

Pucker up sweetcheeks

 

Idag har varit en till såndär supermysig dag! Jag kan nog acceptera den här vintern ändå, kanske .. Klockan 9 gick jag upp imorse, mös till det med en "kött"bullemacka, åkte till skolan, hade naturkunskap, gick och lunchade med några vänner och pulsade fram genom snön, mumsade på specialgjord risgrynsgröt(tack snälla!) gjord på kokosmjölk och ett kilo kanel och socker på, hade HLR, kilade iväg och köpte nya träningsskor(de jag har nu ger mig så jäkla ont i fötterna ..), åkte hem och lagade panerad havstofu och remouladsås till middag och nu sitter jag här och har precis jobbat undan en del och lyssnar på lite Kate Nash! Wow, för att vara en mysdag har jag nog varit rätt effektiv ändå!

På vintrarna har jag börjat lära mig att gå in i någon slags mental-ide och gå ner på sparlåga, mer glöggkvällar än övertids-kväller och fler A:n i att vara lite ego än i betygspappren. Och det är ju alltid lite skönare att gå omkring och mysa i en stickad size XL-tröja och snygga byxor ..




Sheerling jacka - BikBok, byxor i kostymtyg med zipperdetalj från Gina Tricot, bootsen är vintage Riverland, väska köpt i Köpenhamn/New Yorker, sjal från en gatubutik i London, ringar från Romwe Gina Tricot och BikBok by Dyrberg/Kern, stickat från Gina, glasögon med genomskinliga bågar BikBok

HLR

Hej allesammans,

Jag har precis haft HLR hjärt- och lungräddning, gissa om mina händer värker efter allt tryckande på bröstkorgen? 5 cm ska den ner liksom, phew .. Men det är bra, det är viktigt med sån undervisning och jag önskar det fanns fler lektioner där man lärde sig att vara streetsmart.

Visste ni att jag faktiskt räddade livet på en tjej en gång? Vi var kanske 7-8 år och var ute på landet med vårt sommarfritids där man fick vara när föräldrarna jobbade. Just den här gången var alla och badade, vi var ute på en brygga där vi inte bottnade och alla fröknarna och fritidsledarna stod vända åt samma håll och pratade. Då började en tjej som var jämngammal med mig sprattla och plaska. Jag vet inte riktigt vad det var som hände, men av någon anledning stod några barn och kollade utan att någon kom sig för att säga till lärarna.Dom kanske trodde det var på skämt. Det gick jättesnabbt, men jag hoppade i vattnet och gjorde det där man absolut inte ska göra - tog tag i hennes ben och försökte LYFTA henne upp över ytan! Jag var 7, jag hade aldrig fått några riktiga instruktioner om hur man hanterar någon som håller på att drunkna! Hon klängde i alla fall fast vid mig, tryckte ner mig under ytan, men jag lyckades på något sätt ta oss in mot bryggan med någon slags trampa-vatten-och-paddla-med-ena-armen-taktik. Som tur var var den inte så långt bort. Jag försökte kasta upp henne på bryggan och DÅ vaknade de vuxna till liv och tog emot oss. Sen var det inte mer med det. Vi spottade väl lite vatten och hostade rätt friskt men det var inte det där hjältefirandet man ser på filmer med tårta och en fest i min ära.
Men jag tänker på det ibland när jag ser henne. Hade de vuxna vaknat till liv i tid? Hade hon lyckats ta sig till bryggan eller stranden? .. Eller hade det slutat väldigt, väldigt illa om jag inte varit där?
Den känslan är häftig.


Feeling black and blue

Okej hörrni, jag ska ta ett allvarligt snack med kameran och vädret och så återkommer vi med bättre bilder imorgon .. Såhär ser jag i alla fall ut idag - hatt, blåsvart päls, oversize bikerjacka, skinnbrallor och en stickad långpolo!
 

Bikerjacka m päls köpt i England, polotröja från västkusten, skinnbyxor + scarf från H&M, skorna är vintage, väskan är ifrån min egen butik Gypsy Groupie, solglasögon från OASAP, ringar + hatt från Gina Tricot

På G

Efter att ha haft alldeles för mycket att göra på sista tiden har min lilla företags-baby hamnat lite i skymmundan. Allting rullar på men den kreativa aspekten har blivit lidande. Men idag satte jag mig och beställde hem lite samples - de här skorna får mig BOKSTAVLIGT TALAT ATT DREGLA! På gränsen till för punkrockiga, men herrejävlar till ett par ankellånga manchesterbyxor, eller bara ett par jeans, en t-shirt och en lång svart rock ..
Hoppas dom är lika fantastiska i verkligheten, i så fall kommer dom upp lagom till jul!(Tips till önskelistan?) T-shirten vid sidan om var lite av ett wildcard. Skärningen kan bli utsökt eller hemsk. Vi hoppas på det första!
 


Vad tycker ni? Too much eller too gorg?
 

Sleek dress

Trots att jag inte har spikat några nyårsplaner än(traditionell middag på landet med familjen? fira på lyxig restaurang med vänner och se fyrverkerierna på slottet? bojkotta allt och fira i mysbyxor från soffan?), är en sak säkert - en festlig nyårsblåsa är ett måste! Om jag inte kör på alternativ tre, alltså. 
Just nu är jag kär i den här enkla, sleeka saken från H&M. Älskar skärningen vid axlarna. Klassiskt till hollywood-lockar och röda läppar! Jag brukar inte köra på den looken just för att den känns så safe-card, men här känns det bara klockrent.

Dock finns det ju en miljon saker som kan gå fel(det är nästan obligatoriskt) när man har en vit klänning. Är inte det som att be om att få efterrätts sorbeten i knäet?!

 

 
 
Alternativ nr 2 kommer också från H&M, jag får lite Elin Kling for Marciano-vibbar:
 
Ursp. 249:- och 399:-
 
 
 

Måndagsmorgon = möjligheter!

Hejsan babes!
 
Idag vaknade jag med den där jobbiga känslan av att allting är omöjligt, jag vill bara vända mig om i sängen och somna om och sova bort hela dagen.
MEN - jag pallrade mig upp, möttes av ett snöoväder utanför fönstret och kröp upp i soffan med en ost-annanas-och-ketchup toast och tittar på Biggest Loser nu, hmm, jag ska nog lyckas vända den här dagen i alla fall .. Men visst är det trist när man vaknar med den attityden?!


Nåja, ingenting är omöjligt, idag behöver jag väl bara lite extra lullande med mig själv och lite extra disciplin!
Funderar på att lägga upp veckans mål lite senare, så länge kan ni få dagens schema:

FÖRMIDDAG/MORGON - GG-arbete; ringa upp DHL, eventuellt kolla upp möjligheterna med en ny leverantör(EMS) och bocka av lite julklappar från inköpslistan. Jobba lite på dagsmotivationen, ingenting är omöjligt!

EFTERMIDDAG/KVÄLL - 3 timmars engelskalektion om Civil Rights, 1 timmes träning, plugga inför ett svenska- och ett italienska-prov. Finishing touches med designen, den kommer vara up and running i veckan tillsammans med en liten överraskning!
 
 
 

Världens bästa, lite kaxiga, citat! Så sant!
 

Snöstorm och årsreflektioner

Herregud, imorgon är det bara två veckor kvar tills julafton. Vart tog det här året vägen egentligen?! Hmm ..
 
Jag måste nog börja jobba på en sammanfattning på 2012 snart, det har ju varit ett minst sagt händelserikt år; från okänd till STIL-bloggare, moderedaktör, samarbeten, Årets Modeblogg 2012, London, starten av första företaget, att bli självständig igen och stå på egna ben, börja träna, gå i skolan, veganism, nya vänner .. Wow. Ibland blir jag faktiskt imponerad av mig själv(mental klapp på ryggen!). Mitt största nyårsmål lär nog bli den alldeles för trevliga uppgiften att göra 2013 ÄNNU bättre! Om det nu går, alltså.
 
Ikväll ska jag dock bara mysa upp mig i soffan med en kopp té och lite TV, hoppas det går något bra! Förresten, ser ni att vi har börjat ändra lite i layouten redan .. ? Lite bredare, så småningom kommer en del typsnitt och widgets ändras med - prototypen ser skitsnygg ut, håll tummarna!!

Från mitt fönster, brr ..

Grocery Shopping

Hej på er!

Ouffa, vi har jobbat med den nya designen hela dagen, det blir inget stort och komplicerat men det gör det ju bara ännu viktigare att alla de där små sakerna verkligen SITTER ..


Hur som helst, jag tog en liten inspirations paus och snubblade över den här helt otroliga bilden:
 
grocery shopping.
 
Hur vacker är den inte?! Jag är kär i varenda detalj - minspelet, kläderna, miljön, modellerna .. 
Vad tycker ni?
 
 

Planet of the Apes

Det är väl inte direkt någon hemlighet att jag ibland av ren princip vägrar haka på trenderna när de kommer, jag hatar att känna mig som en trendslav och jag hatar hur modet kan få mig att TRO att jag älskar något som sedan bara blir liggandes längst in i garderoben under de där trasiga strumpbyxorna du alltid glömmer bort att slänga ..

Stora, blaffiga serietryck har inte varit något undantag - men tror ni inte jag snubblade över den mest fantastiska tröja nyss?! "Planet of the greedy apes" i stora bokstäver, "Ticket Riot" i ännu större på ryggen. VARFÖR VILL JA HA DEN? Är det för att jag gillar apor? Eller är det för att tröjan ser helt amazingly fabulously gorgeoustastic ut? 

Och hörrni - något ännu värre, jag tror jag börjar gilla camouflagemönstret som trendar just nu .. Hallå, anropar alla som är villiga att utföra trend-excorsism!
 

Les amazingness ..

 
.. Och hur den borde matchas:
Allting från Romwe
 
 
 

Grå-vit morgontimme

Hej på er!

Jag måste bara få klaga av mig lite: Min Blogg.se-app FUNKAR INTE! Varje gång jag klickar upp den och ska blogga stänger den ner sig, har någon av er råkat ut för samma sak?! Jag har uppdaterat den och allt sånt, så jag förstår verkligen inte .. Det gör det såklart betydligt svårare att försöka hålla en okej uppdatering på bloggen, och fy så frustrerande. Hoppas Blogg.ses teknik löser det(inga hard feelings för att jag var så pushy när vi träffades på Allers högkvarter i Stockholm va ..?).
 
Okej enough med klagandet - Erik och jag gick upp vid halv tio imorse(båda var i och för sig dödströtta igår vid halv elva, Erik somnade medan jag satt uppe och tittade på den nya Born Legacy!) och gjorde köttbullemackor och mös av all julkänsla. Eller ja, jag åt sojafärs-bön-bullar men det lät inte lika juligt. Ni förstår vad jag menar.
Nu har han pallrat sig iväg för att hålla fotbollsträning för de små -04:orna och jag sitter uppkrupen i tajts och en stor skön kofta medan jag smuttar på en kopp vaniljkaffe och kollar julklappar på nätet. Jag är full förespråkare för den där härliga armbåge-i-revbenen-och-skrik-och-slit-och-tredje-världskriget-känslan som julshopping på stan ger, men nu har jag faktiskt snubblat över världens mest klockrena paket på internet.
Så tredje världskriget får vänta till mellandagsrean, då förvandlas jag till en maskin - tänk terminator meets shopaholic!
 
Jag vet jag vet, på bilden är inte andra ljuset tänt men NU ÄR DET DET! Lovar!



"Den misslyckade bloggaren"

.. Haha, jag kan inte låta bli att skratta ihjäl mig varje gång någon tagit bilder för bloggen och jag bläddrar igenom dom! Det finns INGEN som är så usel på att vara med på bild och så ofotogenisk som jag! Jag vet jag vet, "hur tänkte hon då som blev bloggare" tänker ni men till mitt försvar så JAG VISSTE FAKTISKT INTE ATT DEN SKULLE BLI SÅ STOR. Hur som helst. Man kan ta tjejen ur knäppis och få henne att låtsas vara normal, men man kan aldrig helt ta knäppisen ur tjejen.
 
P.S, Ni skulle se bilderna mina nära och kära får på mig ibland, det är inte vackert någonstans ..

 
Såhär såg det t.ex. ut sist jag var på Espresso House:


Såhär ser det ut majoriteten av tiden när jag ska ta webcambilder till bloggen:
 
.. Och såhär kan det se ut när jag går på restaurang:
Här var det i och för sig inte meningen att någon skulle fota(förståeligt va?) men bara det faktum att det hände är ju TOO MUCH .. Jag kan inte ens förklara, haha. Jag borde inte få vistas in public!!
 
 
Och såhär är ni vana att se mig, tack gode gud för det:
 
 
 
 

Taco-night

Gårkvällen blev verkligen otroligt mysigt, man vet när man kommer överrens när allas favoritämne är "katter"! (Eller ja, när ingen dör av uttråkelse efter att jag visat 100 bilder av Violet i fula poser, som en stolt fotbollsmamma ..
Jag tror vi plöjde igenom varenda ämne från feminism, politik, ondskans existens eller icke-existens, situationen i Iran, One Direction, djurrättsaktivism och helt vanligt skitsnack. Satan säger jag bara, vilka helt jäkla otroligt smarta och grymma tjejer jag har turen att umgås med! Att sedan få göra det över nylagad tacos i ett rum där en stor öppen brasa sprakar i ena hörnet gör det ju inte sämre heller. 
 
Idag har jag känt mig bakfull hela dagen(jag vaknade vid 11!!!!), inte alko-baksmälla utan snarare den där när man har skrattat och pratat en hel natt och tömt utrymmet på all luft. Kan det vara därför mina extrema tonårs-gener(som börjat göra sig påminda på sista tiden) kickat in och gjort så jag åt frukost bestående av chips i sängen medan jag målade naglarna och sjöng med i Avril Lavigne låtar imorse ..?
 
 
 
 

Choklad och Cosmo

Jag och mina två favorit C:n sitter och slappar i soffan nu framför Spin City(två av mina favorit S!!) medan jag grälar med mina leverantörer. DHL hade blandat ihop några nummer så nu är det jag som har gått in i Börsmäklare-på-Wall-Street-mode och trummar ilsket med min chokladpinne så mjölken skvätter åt alla håll medan jag försöker hålla lugn ton .. Åh, the life of a teenage buisness-woman!

Om ca en timme ska jag i alla fall dra iväg till Ellen och glömma allt som har med jobb att göra, strax ska jag ställa mig och steka på lite sojafärs och göra en dipp att ta med också.
Nej, nu ska jag avsluta här och kika igenom några ändringar vi funderar på att göra i designen och godkänna det, sen tar jag helg på riktigt jag med!
 


HALLÅ DÄR

HEJ på er gullefjun!

Okej, jag ska aldrig börja ett inlägg så igen. Pinky swear. 
Igår var första gången på väldigt, väldigt länge som det gick en hel dag utan att jag ens tänkte på att blogga. Verkligen - inte ens en liten snubbeltanke! Det betyder alltså att min dag måste varit underbart rolig eller fantastiskt tråkig, och nu var det det första. Jag mår bra nu hörrni, jag känner mig som en normal tonåring för första gången på jag vet inte hur många år! Det är en härlig känsla och ni som har det så varje dag(eller i alla fall varje vecka .. eller månad ..) borde njuta av det.

Idag har jag ett prov om regeringen och dess uppgifter på Samhällskunskapen(håll tummarna för mig), sen ska jag hem snabbt och handla lite saker innan jag kilar iväg på tjejmys hos Ellen med Emma, Jonna och Bella.

En glad Elin!
 

.. Varje gång jag har mascara på underfransarna får jag en impuls att göra den här posen:
VARFÖR??!!
 
 

NYE Outfit no. 1 - Mermaid Queen

Bra är inte alltid billigt, men riktigt billigt är alltid LIIITE bättre .. Här kommer årets första nyårs-tips; klänning, skor, smycken och fransar - allt för under 400 kronor! Hur grymt på en skala från 1 till Frank Sinatra är inte det?!
 
Jag har fått en grej för blågröna paljetter, känner mig så Diana Ross & The Supremes - FAB! Till just den här outfiten skulle jag nog också köra på just ett stort, lockigt afro, eller gå precis tvärtom och dra till med en platt, slickad mittbena. Frågan är om jag skulle kunna pull those glitter lashes off utan att se för drag queen-ish ut, ibland verkar mina drag sväva precis på gränsen till androgyna och det kan lätt bli fel, hmm ..
Vad tycker ni?
 
Klänning 150:-, Lösögonfransar 50:-, Ring 30:-, Örhängen 20:-, Skor 149:-
 
= 399 kr

Amerikanska Pannkakor

.. Visst ser det läckert ut?!

Jag har legat nerbäddad i soffan hela dagen, invirad i en stor pläd och ätandes amerikanska pannkakor med hackad choklad och lönnsirap medan jag tittat på TV. Bland annat har jag sett en film, "My future boyfriend", som var en riktigt sådan där klyschig, usel, dålig framtids-film och jag satt med stora ögon och snyftade och skrattade högljutt- då vet man att man är trött och sjuk!

Idag lär det inte bli många knop gjorda, jag orkar knappt hålla ögonen öppna och ÅH vad sur jag blir på det här .. Trots att jag knappt har kraft att vara frustrerad över hur lite jag får gjort, och då är det ILLA!


Våga Anmäl

Godmorgon allesammans!

Jag tänkte starta dagen med att berätta om ett helt fantastiskt initiativ Lady Dahmer och Cissi Wallin har dragit igång - "Våga Anmäl".

Syftet är att få fler människor att våga prata om men framförallt anmäla sexualbrott de varit utsatta för. Trots att jag personligen haft tur och sluppit utsättas för någon form av sexuella övergrepp drabbar det en av fyra tjejer. En av fyra. Det är en alldeles för hög siffra, men siffran som faktiskt anmäler är ännu lägre, den ligger på bara 20%. Ni hör ju själva hur fruktansvärt och skevt det låter! Av hundra flickor väljer 80 stycken att behålla det inom sig.

Våga Anmäl är till för att erbjuda alla former av hjälp, från öppna brev av offentliga personer, rådgivning av en jurist, tips om hur du går till väga samt stöd och hjälp för att du ska kunna bearbeta. Hemsidan heter www.vagaanmal.se.


En våldtäkt är aldrig ditt fel, DU har ingenting att skämmas för, det som hände var vidrigt men det är viktigt att anmäla för att bevisa för dig själv att det som hände var fel och att DU står på DIN sida.

www.vagaanmal.se


Nyårs- och julförberedelser

Jul och nyår närmar sig i stormfart, jag ska inte ens försöka låtsas att jag hänger med i svängarna .. Men något som jag faktiskt är bra på är det här med kläder! I år är jag sugen på en svart klänning med gotiska detaljer och accessoarer, smålockigt hår i en hög frisyr och mörka läppar.

Två klänningar jag kollat lite extra på är de här från Romwe, nr 2 är min favorit men nr 1 känns mest användbar, problemet är att eftersom jag är så kort är jag rädd att den transparenta delen ska lägga sig för lågt så det blir Merry Christmas and a Happy Nip-Slip istället .. Nåja, det är ju ändå hela 27(!!!! herregud) dagar kvar! Ni ska få ett större Nyårs-/Jul-special inlägg senare med billiga klänningar och smarta julklappstips, påminn mig om jag glömmer bara. Har en del riktiga godingar att visa er!
 
HÄR 310 kr resp. HÄR 435 kr
 
 
Här är några av smyckena jag har kollat på med, det maffiga armbandet och döskalle ringen står högt på önskelistan(snälla blogg-tomten?):
Örhängen 85 kr, Döskallering 85 kr, Armband m glasstenar 85 kr, Stelt armband 90 kr


.. Och såhäääär såg jag ut förra året:
Lace Dress
Jag minns att klänningen var helt underbar men GRYMT kort. Och jag är 164 cm! Matchade med milk maid-braids och skyhöga klackar. Åh, kom nu julen!!



Let it snow, let it snow, let it snow

Svarta lager i ett vitt wonderland, idag har varit en sån otroligt mysig dag och nu sitter jag uppkrupen i soffan med saffransbullar(nej inte lussekatter, utan BULLAR med saffran i) med extra allt på - mandel, russin, pärlsocker - och ett glas chaité med skummad mjölk brevid! Underbara tisdag!

Invigde dessutom mina nya byxor från Gina, nya favoriter hands down, ni ska få se dem närmare sen.
 




Kappa & byxor från Gina, långärmad svart tröja från H&M Barn, långkoftan kommer ifrån VILA, skor av märket Street Wear, väska Mango, halsband och ring med blå sten Gina Tricot, guldkedjering från BikBok by Dyrberg/Kern, scarf med sammetsmönster från H&M




Handbollskrigare...

.. Vi kan alltså konstatera att det INTE var balett på idrotten idag.


Tomatsoppa + svamp

Morgonen börjar med en kopp tomatsoppa och en skål svamp - jag vet you guys, ibland är jag konstig ..
Jag har ett särskilt system när jag äter konserverad svamp, jag måste alltid bita av stjälken först!

Okej, okej, nog med konstigheter. Idag har jag NO på morgonen och på eftermiddagen har jag balett och dodgeball-träning! Hmm, tydligen var det inte färdigt med konstigheter .. Hoppas bara kroppen orkar, jag har VÄRLDENS träningsvärk i vaderna sen igår, ouff!


60's flare

Dagens outfit var i princip bara ett desperat(men lyckat!) försök att hålla sig varm! Ärligt talat vet jag inte vad jag skulle göra utan den här jackan, det har varit världens bästa köp och den har hängt med ett bra tag nu. BJF -best jacket forever ♥
 


 
 
Leopäls från Monki, tröja H&M, träkorshalsband från Gina Tricot, turkoshalsband Cubus, byxorna kommer ifrån Cubus, halsduk gåva, väska från Gypsy Groupie, hatten är från Urban Outfitters, solglasögon från Oasap, skor Vintage Riverland

Parisian Chic

Just nu vill jag gå runt i basker, silkiga blusar och vinröda skinnjackor och låtsas att jag är en konstnärsstudent med en förkärlek för turkos på besök i Paris på våren .. Vad tycker ni? Hiss/diss? :- )
 
Halsband 50 kr, Basker 30 kr, Ring 30 kr, BH 70 kr, Trosa 20 kr, Armband 50 kr, Blus 200 kr, Skor 199 kr, Kjol 129 kr, Jacka 250 kr

Möte 1 & 2 CHECK

Varför har mitt liv envist bestämt sig för att det inte ska finnas något mellanläge mellan 100 km/h och 0 km/h .. Att puttra fram i 20 km/h någon gång ibland hade varit trevligt! 
Nu är jag i alla fall klar med dagens möten och ska strax sätta mig någonstans och luncha. Kalmar har blivit riktigt vackert sen snön kom(den verkar inte heller ha något mellanläge för förra veckan kunde jag gå i öppna pumps och jeans och nu är det som en ny istid!), tyvärr kan man inte säga detsamma om mig själv - hundratusen lager må vara min grej men när jag helst av allt skulle krypa ner i en overall á la sönderfrusen 5-åring är det fan inte kul längre! Tyvärr har jag ingen overall, så idag gäller päls och halsduk, ni ska få se sen.
 


Spoonful of Chocolate

God morgon brudar,
 
Måndag igen(wohoo!!) och jag börjar dagen med en kopp varm choklad(jag avgudar alla dess chocolate-on-a-stick thingys, även om det ofta slutar med en kopp varm mjölk och en Elin med utsmetad choklad runt munnen snarare än hot cocoa) och Taylor Swift låtar att sjunga med alldeles för högt till. Min musik smak är verkligen, som Prins Daniel skulle sagt, all over the place! Taylor Swifts låtar är i alla fall de absolut bästa att sitta och fantisera ihop små musikvideos till, det är en liten vana jag har ..
 
Nåja - idag har jag två möten ganska tätt efter varandra vid 11 snåret så det blir lite stressigt men inget jag inte kan hantera! Efter det rusar jag iväg till skolan för en lektion i Engelska och ikväll är det träning. Puh, jag blev nästan trött bara av att skriva det där! Hmm, jag kanske borde gå och göra mig i ordning istället för att sitta här och njuta av min klassiska 17-årig-tonårstjej-morgon .. Hörs sen!
 
 

(P.S, Jag pillar bort nagellack när jag är upprörd eller nervös, bad habit, och jag måste göra något åt naglarna .. Funderar på fransk manikyr den här gången!)
 
 

Damernas

ÅÅÅÅH vad irriterad jag blir! Jag har försökt posta inlägg sedan halv 12 imorse, men tror ni inte det första kom upp NU ..?! sgisljhlfsuhgfhgåfg Okej jag är klar.

Hur som helst, nu är jag hemma igen! Bilder på jullunchen kommer senare, den trevliga personalen på Kosta Art Hotel hade förberett både förrätt, huvudrätt och efterrätt åt mig. Dessutom stötte jag ihop med Angelina när jag tog en sväng på outletten! Angelina är en riktigt häftig tjej, hon är ett år äldre än mig och har tävlat i OS i schack, för ett litet tag sedan var hon nere i Istanbul(tror jag det var .. hehe) och tävlade!(!!!) Hur coolt är inte det?! 
 
Dagen har dessutom varit fylld med vackra nyanser av rosarött - kolla bara in Damernas på hotellet:
 

Min väska passade in lite oförskämt bra, fick nästan överväga att lämna kvar den där inne som en slags improviserad installation .. Den säljs ju förresten på min egen butik Gypsy Groupie, och jag kan gå i god för att den är riktigt fierce. Köp två så kan du lämna kvar en av dom på Damernas på Kosta Boda Art Hotel!

( .. Just nu är jag inne i en Vitamin Well/Vitamin Water period. Jag är riktigt tacksam att pracka på sånt där, jag faller stenhårt för alla "Create", "Focus" och "Reload"-taktiker .. )
 

Mysig lördagskväll

Igårkväll blev verkligen helt otroligt mysigt! Glögg, middag med ugnsgratinerat potatismos i filodegsskålar, whiskysås och smörstekta champinjoner med en persimonsallad, filmmys i soffan och chokladmousse med physalis. Vi tittade på Modig, den animerade filmen med en rödhårig flicka ni vet ..? ÅH så bra den var. Man blir aldrig för gammal för Disney. Jag låg och pratade med skotsk accent med Erik i sängen hela morgonen, han fick pussa på mig för att få mig att hålla tyst!

Nu är vi på väg till Kosta Art Hotel för att äta julbord(första för i år!) och julshoppa lite. Den här helgen har verkligen varit fullspäckad med julkänslor, hoppas det fortsätter!

Här kommer lite bilder på maten igår, delic:


Nudes och gotiskt

Det där perspektivet jag tjatar om .. Det gäller för kläder med! Ofta räcker en dags gå-på-stan-terapi för att inspirationssvackan ska försvinna, att få känna alla material och se former och siluetter och fantastiska plagg. Okej, visst, allt som oftast kommer jag väl därifrån med ett eller annat(plus tio) plagg med mig, men det ger också inspiration till sånt som redan hänger i garderoben. 

Idag fick jag med mig ett par byxor i gråmelerat kostymmaterial och mjukisbyx-form med lädermudd, en stor stickad tröja, smycken, en scarf och en parfym. Honestly you guys, do I have a problem ..?

En fantastisk stickad polotröja på Cubus(som just nu har 30% på hela sortimentet!), ångrar att den fick hänga kvar! Så otroligt mjuk!

Nyårsklänning till spetsiga lackpumps à la Jimmy Choo?

Lyxig spets(jag hatar den tunna Gina Tricot-sorten)

Materialmixad clutch med nitar, finns en liknande stor necessär på H&M för bara 69:50 kr som funkar nästan lika bra!


Jag får aldrig nog, dregel ..



SKYFALL

 
 





Kappa från Gina, jeans BikBok, väska Mango, solglasögon Oasap

Sushilunch (igen ..)

Stannade till lite snabbt på Kama för en sushilunch med de andra tjejerna i familjen, nu vidare till modehuset och Blomsterlandet för att köpa matchande outfit och blommor(ha ha, skojar med er), sen storhandling och frimärkeköp till ett viktigt brev. Herre, när skrev man egentligen brev senast?! Vi borde alla ta upp det, genast!



En smink-dag

Puh .. Nu har jag precis kommit ut från duschen och gjort mig i ordning efter morgonens träningspass! Det är väldigt sällan nu för tiden som jag bär smink, men idag var en sådan dag. Grejen är den att när jag väl SMINKAR MIG(ni vet, ögonskugga och foundation) använder jag nästan aldrig mascara. Hel knäppt.
 
Nej hörrni nu måste jag rusa, jag har tusen ärenden känns det som idag innan glöggkvällen ikväll, vi hörs snart!
 



En kvällsfika

Hej hörrni!

Ha ha, vad bokstavligt det blev med en dags bloggpaus, verkligen PRICK .. Idag har jag bara varit med mig själv och tagit hand om mig, jag har dansat runt till gamla Avril Lavigne låtar och ätit choklad och skrikit/sjungit med. Hela dagen, inte varvat med jobb en endaste gång! Åh så underbart! Jag må älska mitt jobb, men vem uppskattar inte en paus ibland?!

Ikväll har jag umgåtts med min familj, en typisk familjekväll med fika och lattes hit och dit och Bond-bio och snacks tills man nästan spyr - allt som fattades var matchande outfits!

Dessutom börjar min hjärna komma ikapp resten av världen nu med, jag har kommit fram till att jag måste gå tillbaka till att göra få saker och göra dom NOGA än tusen saker huller om buller som bara slutar i ett enda stort stress-monster á la Frankenstein .. Enkelt, eller hur? Pffft, att det ska vara som svårast att lyssna på just sig själv ibland ..

Nej hörrni nu ska jag krypa ner under täcket och hålla tummarna för att jag orkar ta mig upp och träna imorgon vid 8, på kvällen blir det glöggfest och mys med goda vänner! Godnatt på er!


RSS 2.0