Bodylicious

Jag har aldrig varit något större fan av Sofi Fahrman, hennes stil är för alldaglig för att jag ska bli inspirerad men jag kan absolut erkänna att jag respekterar henne och hennes framgång, precis som jag gör med alla självständiga, starka kvinnor som sätter bra exempel och visar att vi KAN! På det sättet är hon riktigt häftig, det faktum att hon lyckats bygga ett helt imperium endast med hjälp av sig själv är imponerande och det ska hon ha all credit för.

.. Men sen släppte hon sin bok "Bodylicious! - Så får du din drömkropp", och i början reagerade jag inte så mycket och lyckades helt undvika tumultet kring den när den släpptes, sen läste jag faktiskt beskrivningen:

"Vilken cocktail innehåller minst kalorier? Vad ska du äta för att hålla magen platt på kvällens fest? Fettförbränningsfrukost à la Hollywood..."

Hur tänkte hon där egentligen? Att uppmuntra till träning och nå ut till en grupp som nog är vanast vid att "fuska"(svälta) sig fram och pusha för en STARK kropp istället för SKELETT kropp; idéen är ju bra! Men den brister i samma stund som Sofi väljer att lägga fokus på att förbjuda saker, räkna kalorier och att "en platt mage" är prio nr 1. Visst, kroppen kanske mår bättre, men psyket? Hur många mår bättre av att ha kalorier snurrandes i huvudet varje gång man sätter sig ner och äter, varje gång man festar med tjejkompisarna eller bara unnar sig en bit choklad när man känner sig deppig? Finns det inte tillräckligt mycket ångest kring platta magar och fasta lår för att vi ska slippa prackas på ÄNNU MER snack om att det är det ENDA rätta och att det är allt som betyder något?

Tänk om Sofi, tänk rätt. Du känner din målgrupp, det är bland den mest utseendefixerade i samhället, ändå väljer du att fylla deras huvuden med ännu mer bantningstips och smal-snack. Nej tack, den här boken tar jag inte i med tång.


Varför kan ingen skriva en vettig må bra-bok för både fysisk OCH psykisk hälsa? Varför ska det ena innebära att man offrar det andra? Händer det inte snart får jag göra det själv...

Kommentarer
Postat av: Ebba

Asså jag fattar inte ens vad alla människor ska med dessa böcker till, om man äter lagom av allt- lagom med godis och läsk blandat med vanliga portioner hemlagad mat och rör på sig varje dag- en cykeltur, kortare promenad eller ngt träningspass i veckan så lever man hälsosamt. Punkt! :)

2012-11-16 @ 20:40:23
URL: http://cutething.blogg.se
Postat av: Karna

Fy fan så bra skrivet!! Det här kan inte uppmärksammas nog, kvinnan är över 30 år och borde veta bättre än att uppmuntra sådant beteende hos unga tjejer som förmodligen redan tänker på det alldeles för mycket.
Usch och fy för Sofi.

2012-11-16 @ 21:00:21
Postat av: MyzaaN

Jag gillar dig Elin, men har du ens läst boken ?... :P Sofie och Julia är SÅ tydliga i boken att allt handlar om ett sundt tänk, att välja renare produkter och hårt slit för att nå kroppen du vill ha. Att det inte handlar om all in 100 % utan 80/20 gör 80 % rätt så kan du äta godis hela helgen typ :P Hon & spec Julia pratar hela boken igenom att man ändå måste unna sig för att må bra. men att om man t.ex ska g ut på krogen så finns det nyttiga alternativ redan där. Sen kapitlet om platt mage handlar ju om hur du ska UNDVIKA svullen mage.....du vet gaser,... som din psykiska hälsa inte heller mår så bra av. . OM du frågar mig ger boken ett vettigt budskap - där dem menar att 10 är bättre än 0 och 100 är inte alltid bäst.

2012-11-16 @ 22:34:05
URL: http://myzaan.devote.se
Postat av: LISA

Egoboost är såå bra!! en bok alla tjejer borde läsa!!

2012-11-16 @ 22:53:49
Postat av: Maja Hurtigh

http://enochenhalvmeter.blogg.se/2012/november/bodylicious-sofi-fahrman-2.html

2012-11-17 @ 23:41:11
URL: http://enochenhalvmeter.blogg.se/
Postat av: Anneli

Jag gillar inte all denna press på att man ska va ohälsosamt smal för att få kallas snygg i vårat samhälle, men vill man gå ner i vikt så är det sämsta du kan göra att bara förbjuda massa grejer och äta mindre av allt.
Du kan fortfarande äta ungefär samma, men byt ut det ljusa brödet mot osötat grovt bröd/knäckebröd.
Lär dig äta mörk choklad (minst 70 procent) istället för ljus. Det gäller att hitta hyfsat nyttiga alternativ till det du gillar, men som är onyttigt.

Jag läser aldrig böcker om dieter, utan äter vad jag mår bra av, PSYKISKT och FYSISKT! :) Det finns inte en enda metod som passar alla och Crash diets"/bantning är helt meningslöst, för du går upp igen så fort du slutar banta. Du måste ha en konstant bra kost + träning.

2012-11-18 @ 17:59:31
URL: http://anneliwallander.blogg.se
Postat av: emma

också trött på att allt är "dags att bli smal" eller "din drömkropp" eller "beach 2012" eller "aldrig mera fet!". det finns fan inte många böcker som heter "dags att må bra!" och inte alls tar upp ideal.
att människor kan lägga så mycket ansvar på en bok när det kommer till dessa frågor. helt stört. verkar som vissa inte alls går in i sig själva först och kommer fram till sina personliga förutsättningar.

2012-11-18 @ 22:16:57
URL: http://randomtjej.wordpress.com
Postat av: stephanie

GÖR'T!

(annars finns forks over knifes som fokuserar på detta men är på engelska och inte lika känd här i Sverige som i USA. finns som film också :) du borde kolla upp det! :))

2012-11-19 @ 10:08:15
URL: http://dreamsaboutjanedoe.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0