Sushi + bloggpaus

Jag tänkte bara förvarna er redan nu att jag kommer ha en bloggpaus imorgon. Vet inte om jag någonsin haft en förut, men nu är det dags att ta ett steg tillbaka och reflektera lite över vart jag vill komma, både inom företagsvärlden och när det gäller bloggen. Ta en hel dag bara för mig själv, tänka igenom och fatta beslut, stanna upp lite och skriva en långsiktig mål-lista och dela upp det jag vill göra. Det är svårt att hinna med när livet alltid rusar i 120 km/h.

Nej, nog om sånt tråkigt! Och det där jag sa om "fräsch dag" imorse...? Pffft, glöm det! Sushi blev det ju som ni ser men ikväll slår vi på stort med tacos och, ve och fasa, ÄNNU MER NACHOS!!! Oj så gott, och oj så onyttigt. Men det är jag värd!


Klänning till musikal

När vi åker till London om en månad ska vi även passa på att fira Grandmère som fyller 70. Det blir en glamourös kväll med bl.a. besök på musikalen "Fantomen på Operan"(jag älskar filmen!) och en av Londons finaste restauranger. Problemet är att jag har absolut INGET att ha på mig, hur lyckas man ha en hel garderob full av kläder och absolut inte en enda klänning som lämpar sig för sånnahär tillfällen?!
Eftersom vi åker i Oktober lär det nog vara lite kallt för klänning, men slänger man på sig ett par nylonstrumpbyxor ska det nog gå att skutta från taxi till taxi i alla fall. Om inte annat tillsammans med en härligt burrig fuskpäls!

Så, nu ska jag alltså beställa hem en ny klänning för festligare tillfällen. De två första känns mest jag, men den sista har en härligt sofistikerad aire om sig... Mörkröda läppar och svarta naglar, killer heels och en slarvig uppsättning? Det känns som om det skulle passa perfekt! Jag älskar den sortens överdel när man är lite plattare där uppe, mellanrummet mellan brösten känns nästan sexigare än själva bysten.
Känner jag mig själv slutar det med att jag beställer hem alla tre ändå, men jag vill höra vad ni tycker. 1, 2 eller 3? Hur skulle ni matcha dom?

Ole, dole, doff...

En del av mitt skrivbord

Det är väldigt sällan jag faktiskt sätter mig ner vid mitt lilla "kontor", det är alldeles för lätt att fastna överallt och snabbt och smidigt bara fälla upp datorn där. Men när jag väl sitter här framför en riktigt STOR skärm, omgiven av inspirationscollage för Gypsy Groupie, citat ur tidningar, en engångskamera full med minnen, Balmains FW-12 kollektion(som förresten borde bytas ut snart), en glasskulptur jag fick samtidigt som jag vann "Årets Modebloggare 2012", färgscheman, levande ljus, Frank Sinatra-albumet jag fick av Erik i födelsedagspresent... Tja, det har en helt egen känsla, och det är nog egentligen här jag känner mig lugnast och mest fokuserad! Vart koncentrerar ni er bäst? Där ni kan fokusera helt utan störningsmoment eller där ni är omgivna av saker som betyder något?

Lördagsinspiration

God morgon på er!

Idag känns som en bra dag, jag vaknade strax innan 8 och har legat och spelat schack på mobilen. Funderar på att ställa mig och steka pannkakor i väntan på att TLC ska köra igång sitt helgmaraton med Masterchef Australia. Erik kommer hit senare, och jag är sugen på en "fräschare dag" - igår var det pizzeriapommes och nachos med dipp och cola, idag vill jag ha sushi, fruktsallad och mineralvatten! Inte nog med att mitt LIV är uppdelat i glamour och lyx och slit och mjukisbyxor, tydligen är jag likadan i allt annat med, jag har supersvårt att hitta ett mellanläge i mycket av det jag gör...
Nåja, det ena väger väl upp det andra!

Vi börjar dagen med en inspirationsbild från en av mina favoritdesigners, Yohji Yamamoto. Ingen förstår drapering, materialmix och fantastiska siluetter som Yohji. Han är makalös!

Meya Fluffy Jacket, Phyllis Bag och Tote Bag

Har ni sett vad vi fick in idag på Gypsy Groupie?! ÄNTLIGEN har väskan jag använder i princip varje dag(och alldeles för ofta för att vara modebloggare) kommit upp! Här, här och HÄR bl.a. ser ni hur jag burit den. 
Det var väldigt mycket duo-färgat den här rundan, och jag är riktigt nöjd med både fuskpälsarna och väskorna i pås-modell: lagom stora utan att bli helt otympliga. Mitt största kriterium när det gäller bra varje-dag väskor är att det ska få plats både A4-mappar, kalender och lite till och i de här får till och med min bärbara laptop plats!
Det börjar bli dags för en tävling snart med tycker jag allt...
 

Hämtmat och lathet

Hej på er igen!

Nu har jag snart fått undan dagens jobb med webshoppen, har fortfarande alldeles för mycket mejl i inkorgen men ikväll ska jag bara ha en myskväll med mig själv och lillasyster. Ringde just och beställde mat från Pizzeria Bella(ja jag är inne i en onyttig fas!), nu ska vi bara slappa och sen sätta på en film! Så mysigt. Vad ska ni göra ikväll? Festa/Hemmakväll? Ta hand om er!

Mys-mode activate!
 

Skattkammarbordet

Ha ha... Kände att jag var tvungen att visa hur det ser ut brevid mig när jag sitter i soffan och jobbar med GG! Här lastar jag av mina smycken varje dag när jag kommer hem, och ja, efter ett tag blir det en fin liten hög. Jag blir i alla fall glad av att se alla färger, det är så inspirerande och jag älskar den härliga mixen av metaller, glitter, färger och ljusen som flackar över dom och sprider sin ljuvliga doft! 

Nu ska jag återgå till arbetet, har jobbat hela dagen men än är det inte färdigt! Håll utkik på Gypsy Groupies facebook-sida för senare idag kommer det upp lite nyheter där.
 

The How-do-you-do-Ma'am: My version of the cowboy-trend

Jag är inte helt på samma sida som broderade blusar, söta western-kjolar och ett överflöd av fransar, men vissa delar av trenden är sånt jag faktiskt kan tänka mig! Hattar är ju ett av mina beoende och pinsamt nog äger jag inte en enda i i cowboy-stuk, det ska jag ändra på i år.
Det här är min twist på den superheta trenden just nu, tänk country gal i en lång jeansklänning, cowboyhatt, boots med konklack och en cowboyslips, möter rik glamgirl i päls, stora solglasögon, skimrande slinkig clutch och med glittriga stenar hängande från öronen? Fab!

Klänning 399:-, Solglasögon 149:-, Päls 999:-, Hatt 129:-, Örhängen 79:50:-, Scarf 99:-, Boots 399:-, Väska 99:-, Halsband 79:50:-

God morgon, Fredag!

Hej på er("God morgon"),

Herregud, jag vaknade för knappt en timme sen, det är så himla olikt mig att sova såhär länge men när jag väl gör det vet jag att det är för att jag behövde det!
Idag ska jag försöka ta itu med sånt jag skjutit upp under veckan, just nu laddar jag med té och vindruvor framför TV:n men snart ska jag köra igång. Dessutom har jag lite planer på olika idéer gällande unga tjejer jag vill dra igång, jag är inte helt säker på VAD än, men något vill jag göra... Funderar på att börja med någon form av bloggträff? Har ni förslag, är intresserade eller bara vill prata - mejla [email protected]!

Senare väntar lite roligare förhandlingar med olika samarbetspartners, jag ska se om jag inte kan lotta ut den där brudklänningen dom ville sponsra mig med(har jag några brides-to-be bland mina läsare?), skicka iväg mina mått till en butik och planera lite för ett eventuellt kommande kombinerat stylist/modelljobb. En rätt skön dag hoppas jag, solen skiner utanför och jag känner mig lugn och utvilad!
Jag älskar allt persiskt - mat, pojkvän och mattor! ;- )

Elizabeth and James

Om jag hade varit Askungen och det här hade varit mina skor... Tja, jag hade ta mej tusan inte tappat dom i alla fall! Dessa kommer från Elizabeth and James vårkollektion 2013, och trots att större delen av kollektionen inte ritkigt fångade mitt intresse gör dom här skorna(alla paren) det utan tvekan. Tofflorna skulle vara perfekta till ett par löst sittande, lätt oversize mörkblå byxor i mjukt linnetyg, en svart t-shirt och stor fluffig, fläckig fuskpäls precis när det börjar bli liiiite kyligare. Kanske en hatt på det.

Och klackarna...? Dom andas prinsess-ighet! Någonting med en Kinesisk kejsare som möter prinsessan på ärten och det FUNKAR verkligen.
Själv skulle jag nog matcha de där extra centimetrarna med en kort, vid, avslappnad svart klänning, en vackert bohemisk hårprydnad och tusen olika armband och coctailringar.


Torsdagens "Paint it black" Outfit

Den stora koftan kommer från VILA via Nelly.com, silkesskjorta från H&M, långkjol JC, kängor från Skopunkten, väskan är ett sample för Gypsy Groupie, runda glasögon Cubus, ringar från Gina Tricot Romwe och västkusten
 
 
 

Konstiga matvanor

Jag lyckades få med mig Erik till Pizza Palatset idag! Hade ett sånt där craving som bara kan släckas med pizzeria-pommes, det är något alldeles särskilt med sådana och salladsbordet är to die... Ni vet sånna där konstiga matvanor man har, som att äta det ljusa på ballerinakexet först eller äta upp riset först och sylten sen i en risifrutti? Jag har en hel del märkliga matvanor, och en av dom är att när jag äter pommes och börjar bli mätt äter jag bara upp ändarna. Jag tycker de är godast, särskilt när dom är krispiga! Det roliga är att jag inte ens reagerat på det förrän Erik skrattade åt mig idag och frågade vad jag höll på med...

...Och på tal om mat... Just nu tittar jag på Dinner Dates, ett program på TLC(bästa kanalen!) där en tjej eller kille får se fem stycken trerätters-menyer och sedan väljer de tre bästa, sen får personen träffa den som gjort varje meny och de går på dejt där "meny-skaparen" lagar sin menyn. I slutet väljer tjejen/killen vem hon/han vill gå på en andra dejt med! Ha ha, jag älskar sånna program!
Nu ska jag strax ställa mig och laga lite mat, pasta och tomatsås står på menyn(he he) idag, vem vill va min dejt?!

Flottig vardagslyx 

Spår efter Elin...

London-planering...

Åh vad jag ser fram emot vår resa till London om knappt en månad! Den 26 Oktober sätter jag och Erik oss på ett tåg ner till Köpenhamn, och därifrån flyger vi sedan till London för en lyxig weekend med musikal, shopping och god mat.
Jag har bara varit i London en gång förut, det var när jag var 15 år och på språkresa, våra resledare släppte oss mitt i stan och ba: "Vi syns om tre timmar!" Haha, gissa om jag vågade gå längre än Oxford Street...? Icke! Men nu får jag äntligen åka tillbaka, den här gången med mer tid att utforska stan och alla guldkorn den har att erbjuda. Jag googlar varje dag och drömmer mig bort, men känslan att jag missar de där riktiga skatterna gnager. Vilka är era favoritställen i London? Shopping, mat, sevärdigheter...?
 

Här är en del av min Att Göra-lista hittils:

Besöka butiken House of Vintage och plocka i vintage designerplagg...

...äta middag på La Bodega Negra, det verkar påminna lite om Story Hotell(och vi älskar alla Story) fast med galet god mexikansk mat!

...Afternoon på Harrod's är ett måste, även fast jag tvivlar på att något av deras tilltugg är veganska.


...Ännu mer vintage-shopping, jag har läst fina saker om Radio Days!

...Och såklart beställa något riktigt långt och komplicerat på Starbucks, bara för att jag kan!

50 shades of black

Det är så både jag och mina kläder känns idag... Åh vad jag är seg just nu, höll nästan på att bli försenad imorse och nu går jag omkring och är helt i det blå! Ska försöka övertala Erik att kila iväg med mig på lunchen, jag är sugen på pommes(tröstar alltid!).
Annars händer det inte mycket idag, jag känner mig ur form och då gäller det att vara snäll mot sig själv! Vad är era bästa må bra tips?


Gissa favorit-snackset

He he... Kan ni gissa vad jag mumsar på ikväll? Ledtråd: Se bild 2.
Ikväll går det absolut INGET bra på TV, inte ens ett sånt där program man inte väljer att se i första hand men om inget annat går tänker man "Äh jag kan väl kolla på det där"(typ gamla 2½ män-repriser). Det känns som om jag har segat mig fram utan att få något gjort idag, jag känner mig lite delad i ett par frågor och försvinner helt in i min egen värld - flera gånger har jag kommit på mig själv med att inte ens märka när folk pratar med mig!


Idag är jag på ett alldeles särskilt humör, ett kura-ihop-mig-i-en-lyxig-vindsvåning-i-ett-regnigt-New-York-och-äta-take-away-chinese-och-se-på-svart-vita-filmer humör. Men nej, jag får nöja mig med Sverige och smörpopcorn!
Vad gör ni ikväll? Har ni några tips på bra program jag missat?

Ja jag hamstrar smörpopcorn!

 Ha en fin kväll pussgurkor!
 

PREVIEW: Gina Tricots sko-kollektion!

"– Det känns som en självklar utveckling för oss som modeföretag. Vi vill erbjuda alla modeintresserade kvinnor möjligheten att köpa hela sin outfit hos oss. Skor är en given del i varje kvinnas garderob och vi är väldigt förväntansfulla när vi nu tar ett nytt steg framåt, säger Anna Appelqvist, inköps- och designchef."

Jag var nog inte den som hurrade högst när jag hörde att Gina Tricot skulle göra en skokollektion, och jag är förmodligen inte den som hurrar högst nu när jag fått en smygtitt på den heller. Men visst finns det några guldkorn, "Ada" och "Agneta" är mina favoriter! Överlag känns det väldigt "Gina", något som ska passa den stora massan helt enkelt, och jag tror inte jag kommer slå till på några. Gina har absolut stepped up their game, men för mig är det fortfarande mer undantag än regel att jag lyckas fynda något som känns 100% rätt där inne!
Vad tycker ni? Godkänt?
 

Aira, 799:-
Aila, 599:- Aimee, 499:-
Ada, 499:- Adriana, 299:-

Agneta, 599:-
 

Onsdagens Outfit


Leopardpäls köpt på Monki för två år sen, pälsmössa från Indiska, slitna jeans ursprungligen på BikBok, skorna är vintage, väska Gypsy Groupie, scarfen är från Cubus, ringar från Romwe BikBok Oasap och västkusten
 
 
 

Guld och svart, trasigt och glammigt

Såhär ser dagens juveler ut! Nåja, på ena handen i alla fall.
Nu är jag hemma igen, idag är verkligen en såndär dag där huvudet bara bultar och man känner sig minst i världen och helst bara vill krypa upp i soffan med en kopp varm choklad och sju sorters kakor. Ja, ni vet ju vad jag menar, vem har inte sånna dagar? Inte för att det gör det mindre frustrerande...

Idag lägger jag Super-Elin på hyllan och plockar fram Mys-Elin. Världens maffigaste chokladkaka och té får göra mig sällskap medan jag frossar i gamla Vänner re-runs. Orkar jag ska jag pyssla ihop lite collage med!

Ginger Passion

Igår var en himla mysig dag ändå, trots det ruskiga vädret! Jag hann med min första solariumvistelse någonsin(och solade med strumpor på, ha ha, är det bara jag?!) och kände mig stark och beslutsam samtidigt som jag var snäll mot mig själv. Jobbiga mejl och beslut att ta itu med? Inga problem. Känner jag för att pausa med en kanelbulle och en kopp té? Inga problem!
idag däremot vaknade jag upp och kände mig liten och otillräcklig, är det inte konstigt hur humöret kan svänga så snabbt...? Usch, det är så onödigt att känna sig nere, slöseri med energi man kunde lagt på att försöka bli glad! Så det är vad jag ska göra idag, ta en liten paus, andas och bara peppa mig själv! 

Nu sitter jag parkerad i soffan tillsammans med ett nyinköpt doftljus från Lagerhaus. Jag är ett stort fan av doftljus, jag brukar ha två stycken i dofterna lakrits och vanilj stående brevid sängen när jag inte kan sova, tycker det luktar så himla gott! Det här ska i alla fall lukta ingefära, men jag tycker nästan det påminner om den där isglassen, Calippo Cola. Världens finaste förpackning med, så hemtrevligt!

LITTLE HOUSE ON THE PRAIRE: Dress for Less

Höstens cowboy-trend har inte helt vunnit över mig än, men i sann modebloggs-anda bestämde jag mig ändå för att sätta ihop min egen tolkning av trenden - och, ännu bättre, ALLT är på rea!
Just nu är jag väldigt inne på stora, hemska fuskpälsar à la 60-tals pimp(ha ha), så varför inte matcha den Rebecca Simonsson designade för Nelly med den typiskt söta country-klänningen...? Ett par boots som funkar till allt och inget, detaljer i nude och rejäla material som träpärlor, ståltråd och metall. Släng på ett par tjocka, kabelstickade strumpbyxor och du är redo för alla vädrets utmaningar(nästan)! 
Boots 239 kr, Klänning 199 kr, Clutch 179 kr, Halsband 139 kr, Pyramidringar 50 kr, Fuskpäls 299 kr, Filippa K pärlarmband 125 kr, Metallarmband 200 kr, Stenring 40 kr

~ 1470 kr

Present från Aussie!

Okej, först och främst måste jag be om ursäkt till folket på Aussie: När dom först mejlade mig och ville skicka lite produkter skällde jag ut dom rätt rejält p.g.a. att de står med på PETAs lista över djutester, och jag blev lite skamsen när jag fick svaret: "Nej Aussie testar inte sina produkter på djur. Det är förbjudet inom EU, så det är (förhoppningsvis) väldigt få företag som gör det idag.:-)" Någon som vet vilka regler som gäller om företag talar sanning/osanning?

Hur som helst, jag valde att lita på dom, jag var ett stort Aussie-fan innan jag bestämde mig för att "go green", och jag har alltid sörjt den ljuvliga doften lite. Den påminner mig om Australienska vidder och boken "Stolen", två av mina favoritsaker...
Hur som helst fick jag ett schampo, ett balsam och en 3-minuters mirakelkur speciellt anpassat för färgat hår. Så passande!


Tisdagens "Vintage Favori" Outfit

Jackan är en vintage Favori, tishan från Monki, byxorna är en gåva från Romwe, bootsen är från Riverland(också vintage), väska köpt på västkusten, armbanden kommer från BikBok H&M vintage Indiska och Gina Tricot, ringar från London Romwe och BikBok, örhängen Gina Tricot

Sushilunch med min prins

Jag och Erik åt en underbar lunch på Kama i det här uskna vädret, sedan gick vi tillbaks i duggregnet. En såndär riktigt filmromantisk scen med kyrkklockorna i bakgrunden och kullerstenar under skorna! Så himla mysigt.

Nu har jag i alla fall slutat skolan och ska kila iväg och sola. Usch, jag gillar inte att se mig själv som fördomsfull men när det kommer till solarium är jag nog det ändå.


Burrrrr....

Det var verkligen MÖRKT ute när jag gick upp idag. Min dygnsrytm kan vara hur bra som helst, men jag klarar verkligen inte mörker! Så nu har jag försökt mota bort det med D-vitamin tabletter och apelsinjuice med fruktkött, lite "fusk"solsken när det behövs helt enkelt. 
Dessutom har jag fåtte dille på rostade mackor med smör och tomat med malet grovsalt och svartpeppar på! Riktigt gott, men jag har ingen aning om vart jag fått det ifrån!

Idag ja... Tisdag igen, och jag har mejl som borde varit besvarade helst igår, jag ska försöka hinna sola och hämta ut paket och lite annat, luncha på stan med Erik och sen tror jag faktiskt jag är ledig, så skönt!
Jag känner mig lite slö och seg men förhoppningsvis går det över snart - det kan nog bero på det dåliga vädret som är nog för att göra vem som helst deprimerad...

Lugn dag, lugn kväll

Idag har jag gått runt och klagat över att jag har ont i höften och nu är jag redo att sova. Klockan halv nio håller jag på att gäspa munnen ur led! Är det möjligt att bli pensionär vid 17...?
Imorgon väntar i alla fall en dag av ärenden, ska sola och hämta ut paket och om vi hinner ska Erik och jag ta den där lunchen för att fira! Nu ska jag strax lägga mig med en bra bok, ska bara dricka klart téet först och kika färdigt på CSI. Ha en fin kväll!


Intervju efter vinsten

Just det, det var en mindre intervju med mig i tidningen idag, den jag kastades in i precis efter prisutdelningen ni vet? Jag avskyr verkligen att intervjuas för nyhetstidningar, antingen huggs allt man säger ner till en speciell mall som gör att man skulle kunna tas för precis vem som helst, eller skapar dom en roll åt en som man hatar. Som att Kissie framställs som dum, Blondinbella som bortskämd och Kenza som älskvärd. Jag vet inte vilket som är värst!!
Okej, vilka otroliga i-landsproblem jag har... Vad tror ni min media-roll blir? Hippien? Bitchen? "Den läskiga tjejen"? 

Hur som helst, vi skulle höras nu i veckan om en längre intervju och fotografering. Jag ska be om att få frågorna i förväg den här gången...

P.S - Har ni sett, det är spikat att det blir en vecka både 2013 och 2014! En del av min vinst var ju att bli officiell bloggare för Fashion Week 2013, ska bli kul att se vad det innebär, och ännu roligare att se hur nästa år blir!

 

Svar på kommentar

Jag måste bara fråga dig, hur gör du med smink och andra skönhetsprodukter? Jag vill hemskt gärna börja använda mer djurvänliga grejer men det känns som att det är alldeles för svårt att leta reda på.

Svar:
Jag försöker gå efter PETAs lista över märken som testar på djur när jag handlar(ni hittar den här), då vet jag vad jag ska undvika. Det är en enkel grej och jag har även skrivit upp de vanligaste märkena i en anteckning i mobilen så det är lätt att bara hala fram när man står och tvekar, man blir förvånad när man ser hur många av våra "varje dag"-märken som faktiskt INTE är djurvänliga. Både Maxfactor och L'Oreal Paris finns på listan. IsaDora gör det däremot inte!
Ett annat superbra budgetmärke som inte testar på djur är ELF, där allting dessutom bara kostar ca 17 kr/st. Tips! :-)





Lunch + jobba hemma

Jag gjorde en krämig svampcarbonara till lunch nyss med massvis av vitpeppar(jag älskar det!!), idag jobbar jag hemifrån och håller just nu på med en analys av Charlotte Brontës Jane Eyre. Det visste ni kanske inte, men jag älskar klassikerna! Jag är en riktig sucker för dom faktiskt, Svindlande Höjder är min favorit.

Idag var en såndär dag som började uselt, men nu klättrar jag nästan på väggarna i längtan efter saker att göra, projekt att påbörja och drömmar att drömma! Det är så mycket som snurrar i huvudet att jag knappt kan urskilja en enda tanke, men först och främts måste jag ju få undan lite skoljobb ändå... Veckan ser ut att bli rätt lugn än så länge, en fotografering och intervju ska bokas in, några läxor, planering, jobb och sånt, men i övrigt tror jag faktiskt jag är ledig! Funderar på att planera in en lyxig spa manikyr/pedikyr och en tjejkväll, sånt där supermysigt som behövs för att ladda batterierna.
Ignorera ketchupen!

Lyxigt

Jag ÄLSKAR smycken. Det är något med tyngden jag gillar, stora ringar, maffiga örhängen och tunga halsband är bland det bästa som finns och jag skulle känna mig löjligt naken utan dom. 
Jag kan inte riktigt bestämma mig för vilka av smyckena nedan jag ska beställa hem, jag är sugen på det chunkiga armbandet och örhängen, och tassel örhängena... Och halvmånehalsbandet... Och... Allt. Fy för beslutsångest. Hjälp mig, vad tyckte ni var finast?
Chunky Armband ca 105 kr
Triangel Örhängen ca 90 kr
Chunky Örhängen ca 90 kr
Statement Halsband ca 100 kr
Halvmåne Halsband ca 95 kr
Spike Ring ca 35 kr
Tassel Örhängen ca 98 kr
Blåa Stenar Halsband ca 90 kr

23 månader

...Jag undrar när man någonsin slutar räkna?!

Jag älskar dig, du står ut med mina drama queen-fasoner och får mig att må bra när jag bara vill gråta. Vi är ett team, världens bästa team. Du är min bästa vän och bättre hälft, den där som får mig att fortsätta framåt och vara allt jag kan va, får mig att skratta fast din humor är sämst. Det finns ingen bättre än du för mig, mitt allt och lite till. Jag älskar dig så mycket. Gånger 23.
Hearts Clip Art

Ny affärsidé!

Precis när jag skulle stänga av datorn nu ikväll ploppar en ny affärsidé upp i huvudet! Ni får en liten kryptisk bild att spåna på, kan ni gissa vad det gäller...? Ingenting är säkert, men jag älskar de där tillfällena när man får en riktig snilleblixt som sedan ska utvecklas! Så kul!

Nu ska jag bara titta på 2 1/2 män och ta mig något att äta och en kopp té innan jag släpar mig i säng. Jag har sovmorgon imorgon men ska möta upp Erik för en lunch på stan, vi firar ju 23 månader ihop! Det ska bli så skönt med en "lugn" vecka.


Lars Wallin Haute Couture

Lars Wallin


John Kluge

Design Lars Wallin/Sång John Kluge
 

En sån där idag-klär-jag-inte-på-mig-eller-lämnar-soffan dag!

Rubriken säger nog det mesta - efter en hel vecka i modets tecken kör jag total rehab och går runt i en tunn t-shirt och avklippta mjukisar. På TV:n går "Föräldrafällan"(ni vet den där Lindsay Lohan spelar sin egen tvilling) och jag växlar mellan att skratta högt och gråta ännu högre, snacka om känslo-urladdning!
Tror dessutom jag har ätit allt som finns att äta, samtidigt som jag redigerar bilder från Lars Wallins visning och jobbar lite. Har ni en bra söndag? Trötta? Jag ser fram emot att få börja planera inför nästa vecka, det som är bra med att stressa halvt ihjäl sig är att efter det känns allt annat som en piece of cake!


Kalmar Fashion Runway part 1/2 + Prisutdelningen

Vilken fantastisk kväll! Jag började visningen allra högst upp tillsammans med Emelie och Carin från Barometern med utblick över hela den fullsatta salen, det var en grym mix av dans, musik och mode och jag blir så glad över att man bestämt sig över att göra något för allmänheten! Allting körde igång klockan 17.00, och 18.00 drog sig alla mot glasverandan, där Årets Modebloggare-priset skulle delas ut. Det bjöds på alkoholfri cider, vin och snittar, stämningen var på topp och det märktes att alla var i sitt esse!

Sedan var det dags för prisutdelningen, jag hade fått höra redan innan att jag var vinnaren, så jag skulle vara beredd. Något jag däremot INTE var beredd på var när de stack en mikrofon i handen på mig och bad mig säga några ord! Jag kläckte ur mig något som jag glömde tre sekunder senare, bländades av kamerablixtarna, klagade för Andreas och fick svaret: "Det är ju nu det börjar!"(ja, han är precis så gullig som han ser ut, jag förstår hur han lyckats charma huvudet av halva svenska folket), sedan blev det en snabb intervju på plats innan jag drog mig undan för att andas lite. 
När det var dags för andra halvan av visningen gled jag ner till VIP-en, det var tid för Lars Wallins Haute Couture-klänningar och aldrig i livet att jag inte tänkte sitta så nära att jag praktiskt taget kunde peta på kläderna! Det får ni se i ett eget inlägg, klänningarna var MAGISKA och Lars är nog den trevligaste människa som vandrat på jorden.

Mode och dans går hand i hand


Den här tjejen var så fantastiskt vacker, jag blev helt hänförd, hon ägde scenen


Dricka och tilltugg men jag fick hålla mig till cidern, snart får någon börja ta in lite veganska snittar, jag är ju den som ÄLSKAR att äta på tillställningar! 


"Det är en ära..." och förlåt alla för att jag höll mikrofonen så nära först, ha ha!

Glad!!


Förmodligen min värsta intervju någonsin, det borde vara olagligt att prata med reportrar när hjärtat rusar!


Flydde undan uppmärksamheten för en stund, men så stolt och glad!

Söndagsmorgon

God morgon på er!

Jag däckade igår direkt efter att jag hade bloggat, bara slocknade som en liten gris och lät Erik leda mig till sängen när filmen "vi" såg på var slut(Get the Gringo med Mel Gibson). Den här veckan har verkligen tagit STENHÅRT på mig, jag önskar faktiskt det gick att klona sig själv för jag kan ärligt säga att det blev lite väl mycket och att det ska bli så SKÖNT att få gå till skolan imorgon som en normal människa(nåja) med bara läxor, blogg och företag att oroa sig för. Ha ha ha!

Hur som helst sitter jag och tittar på min fina blombukett och diplom(och TLC) och försöker förstå hur bra jag är. Jag har jättesvårt att ta emot komplimanger och utmärkelser men jag vägrar låta det gå ivägen för lyckan. Jag förtjänar ju det här, jag jobbar hårt, jag är BRA! Vad som gör det till en ännu större ära är att jag var i så fruktansvärt bra sällskap; 2:a blev den fantastiska Philip Rosén, och övriga grymma nominerade var Mimmy Ly, Emma Jonsson, Alexandra Hjelte, Lovisa Martinell(som även gick modell för BikBok, skitsöt tjej!) och Emma Aleheim.

Nu verkar min prins vakna till liv, så nu är det nog dags för frukost. Tack för nomineringen och TACK för alla fina grattis-ord! Det låter så klyschigt, men jag och Erik har en regel om att man FÅR vara klyschig så länge det är sant, och det är verkligen ni som gör bloggen. Ni är bäst ♥ Nu: Tidig söndagsbrunch, senare kommer bilder från gårdagen!
Jag och två medlemmar ur juryn: ordförande Carin Janefrid och Andreas Wijk. Bild från tidningen Barometerns Facebook-sida.

Tapaskväll!

Först och främst: TACK för alla underbart fina ord, ni är så fantastiska och jag är så stolt över mig själv! Det är helt galet, och för att vara modebloggare är jag förvånansvärt obekväm framför kameran, mina ögon rycker fortfarande från alla kamerablixtar, ha ha...

Nu ska jag bara mysa upp mig med en massa småplock och tapas, imorgon får ni se alla bilder men just nu ska jag bara luta mig tillbaka och ANDAS efter en fullspäckad dag. Hoppas ni får en underbar kväll! ♥ 


Fashion Week Day 6 Outfit

Skjortan från Romwe, kjol JC, väska Gypsy Groupie, kofta VILA, ringar från OASAP Gina Tricot och västkusten

JAG VANN!!!!!


Är jag godkänd?!

Nu sticker jag, färgen "Latte Beige" sitter på läpparna och håret är för en gångs skull inte ett enda ostyrigt burr! 17.00 börjar det, och i pausen hittar ni mig på Glasverandan där Årets Modeblogg-priset kommer delas ut. Kom och hälsa!

Värmer upp med sushi!

Sushi till lunch för att hamna i rätta stämningen, och idag träffade dom verkligen SPOT ON! Det var den godaste sushin på länge! Fick jag bara leva på en sak resten av livet skulle det vara sushi, inte bara för att det är så vackert...


Förmiddagsshopping

Min inkorg är verkligen kaos just nu, men som tur var låg ett mejl från Sheinside ganska högt upp! Jag brukar inte ingå samarbeten med företag som inte erbjuder regelbunden leverering(blir för mycket att hålla reda på med så många kontakter), men idag blev det ändå så att jag klickade hem den här oversizekavajen och en gosig jacka... Lite gratis-shopping såhär på förmiddagen, som protest mot det tråkiga vädret!
Vad tycker ni om den?

Annars så regnar det, ett lätt duggregn som har pågått hela morgonen, men jag tror bara det kommer förstärka den där känslan av att vara i en "modebubbla" under visningen. Vardagsmagi! 

ca 230 kr, Sheinside

Morgon är dagens bästa tid...

God morgon allihopa!

Idag vaknade jag sådär äckligt pigg och redo för dagen att jag nästan chockade mig själv! Det kan ju iofs bero på att jag totaldäckade i soffan rätt tidigt igår...
Hur som helst, Fashion Week Runway idag ska bli så kul, sist jag var på modevisning i Kalmarsalen måste vara 2-3 år sen...? Då satt jag högt upp och ute på kanten och bara önskade att jag på något sätt kunde vara involverad i showen, att någon av modellerna skulle stuka foten så att jag fick gå upp(även om jag aldrig velat bli modell).
Idag betalar jag inte utan glider in bland pressfolk och V.I.P på första raden, jag kan inte riktigt förstå att det är där jag har min plats nu, det känns fortfarande så surrealistiskt, vänjer man sig någonsin...?

Efter modevisningen ska jag och Erik åka hem och laga en mysig middag, vi har inte haft så mycket tid tillsammans den sista veckan så ikväll ska vi ta igen det! Hoppas ni får en fantastisk dag, och hoppas vi syns på visningen!


Det är dags för fredagsmys

Som vanligt är jag inte ute och festar som en normal tonåring, istället har jag precis äntligen satt mig ner i soffan med nachos och äppelpaj(haha kombinationen!) efter en kväll som gått i hundratjugo med saker jag inte riktigt kan berätta om än. Ni får se så småningom!

Hur som helst har jag kurat upp mig och ska kolla på 21 Jump Street, imorgon är det dags för Fashion Weeks stora modeshows-final och avslöjandet av Årets Modebloggare i Kalmar Län, dessutom Lars Wallins magnifika avslutning! Ses vi där? Kalmarsalen 14.00 och 17.00, jag kommer sitta frontrow på den senare, kom och hälsa!


FASHION - Ett runda bordet samtal!

Ikväll var det som sagt dags för "Fashion - Ett runda bordet samtal!" med fyra fantastiska modeprofiler. En och en halv timme bara flög förbi, och ja, var ni inte där så missade ni något! Det var så otroligt roligt att höra dom prata, både om sina egna framgångssagor, sina bästa stiltips och modet i allmänhet, och ja... Allt var fantastiskt. Vad är väl en bal ett modesamtal på slottet? Jo, alldeles UNDERBART! Deltagare var Sofis Mode's Nina Johansson, Projection.se's Jimmy Guo, Kanal 5's Andreas Wijk och Svenska Moderådets Lotta Ahlvar, en fierce foursome alltså.

Nina, Jimmy och Andreas


Andreas och Lotta


Lotta Ahlvar


Nina Johansson


Andreas Wijk


Jimmy Guo(jag erkänner, kärlek vid första ögonkastet, den mannen har stilkänsla)

Jimmys fantastiska Prada golfskor, giveme!

Hela härliga gänget!

Le Croissant

Sitter på Le Croissant med min fina Elin nu, vi dricker varsin balja té och catchar upp allt vi missat. Senare ska vi iväg och lyssna på "Fashion - Ett runda bordet samtal"!


Fashion Week Day 5 Outfit

Skjorta från Hugo Boss, pälsväst från Romwe, jeansen kommer ifrån H&M Barn, skor vintage, väska från Mango, armband från Indiska, ringar från Romwe

H&M Chanel look-a-likes

Den här sommaren gjorde jag något jag aldrig trodde jag skulle göra: Jag konverterade till ballerinasko-bärarna! Så fantastiskt skönt, och så praktiskt! 
Nu REA:r H&M ut sina Chanel-copies, och mina favoriter är de ljusrosa som jag är otroligt sugen på att klicka hem. Till jeans, en krisp, vit skjorta och min Balenciaga-inspirerade väska hängandes över armen? Den klassiska go-to outfiten när inget annat funkar.

Kostar nu 149:-


Rosa

Gröna

Hundtand


Morning Starshines!

Strax ska jag sticka iväg till skolan och ha min andra klass i Italienska NÅGONSIN. Jag tror inte Erik gillar det, för sist gick jag runt och hade en läskig italiensk accent resten av hela dagen...
Hur som helst, frukost - gröt och avokado, det känns verkligen som det bästa bränslet för dagen. Jag kör au naturale idag eftersom jag funderar på att springa över till solariumet efter skolan(usch, jag skäms för att skriva det, snacka om fördomar...), är det någon som vet om man brukar bli svettig?
Nej nu måste jag rusa, vi hörs sen!


 

Vardagskonstraster

Från mode på slottet till CSI i soffan, jag har smällt i mig både toast, pasta och kakor - när man jobbar mer behöver man ju också äta mer, även om det är då det är som lättast att missa det!

Idag har ändå varit en rätt trevlig dag, jag stannade kvar hos Erik medans han tränade och åt ris med ketchup och såg på Cougar Town. Jag älskar verkligen att vara där, bara sitta på sängen och ha tjejmys med mig själv och insupa allt lugn och alla färger! Tänk, om en månad har vi varit tillsammans i två år, vad tiden går fort... Haha, vet ni, det känns som företagen börjar hoppas på giftermål nu för idag fick jag ett mejl av en butik som ville sponsra mig med en bröllopsklänning! Snacka om press! Vad säger du älskling, börjar det bli dags...?

P.S - Vilken himla lustig bild det blev, tydligen har jag en hemlig talang att kunna se ut som Farbror Bosse i Yrrol-filmen när jag äter toast!


Trendspaning med Svenska Moderådets VD

En och en halv timme var inte i närheten nog när det kom till Lotta Ahlvars föreläsning! Riktigt maffig kvinna, och hon gav verkligen en insikt i Svenska Moderådets verksamhet, olika designers inspiration och modets återupprepning.
Vad jag älskar att höra inspirerande kvinnor prata, tyvärr blev det inte så många bilder(av respekt för åskådare och för Lotta) men jag kan råda er att får ni chansen att höra henne prata, vare sig du är mycket modeintresserad eller inte alls, TA DEN! 


Fashion Week Day 4 Outfit

Vinröd sammetskavaj från Romwe, jeans från BikBok, väskan kommer ifrån Mango, grön scarf från Cubus, svart scarf västkusten, sneakers från märket Street Wear, ringar från Romwe och BikBok, solglasögon från Pieces
 
 
 
 

Essäskrivning och modevecka, phu...

Först något tråkigt och ointressant: Jag hade essäskrivning idag på ämnet "lycka". I 3 TIMMAR. Jag har ingen aning om hur det gick, men 12 sidor fick jag i alla fall ner... Jag tog faktiskt lite hjälp från det jag skrivit tidigare på bloggen, ni vet, om att hitta de bästa synonymerna man kan komma på till alla problem som dyker upp? Det var hur som helst ett väldigt tänkvärt ämne.

Nu till något roligare och intressantare: Trendspaning med Svenska Moderådet ikväll! Det ska bli kul att lyssna på, och hinner jag så ska jag svänga förbi modevisningen som hålls på Baronen vid 17.30. Jag har också ÄNTLIGEN lyckats boka in en dejt med min fina babe Elin, så på fredag följer hon med mig på "Fashion - Ett Runda Bordet Samtal" efter en runda shopping och fika! Åh vad jag har saknat henne!

Hur som helst, nu har jag brett ut mig i Eriks säng, vi ska snart sätta på ett avsnitt av Masterchef Australia innan han åker iväg på träning och jag börjar förbereda för ikväll. Min mysis...
 

H&M sadlar upp!

Okej, de flesta budgetkedjor har varit och nosat på Isabel Marants cowboy-inspirerade plagg, men HOLY COW - H&M tar det tre steg längre! I ren impuls vill jag ha ALLT ALLT ALLT, men om jag lyckas sansa mig lite lär jag inse att det mesta faktiskt inte är min stil. Alls. Även om det är jättesnyggt.
Men bootsen, hatten, den gråa tröjan, byxorna och jeanskjolen lär nog få flytta in hos mig, himla fina... Vilken är er favorit?

Kollektionen släpps nu i September!

Gottefrukost framför TV:n

Så underbart härligt med en sovmorgon idag! Utvilad och pigg ställde jag mig och gjorde en frukost med allt gott jag kunde hitta. Det blev en blandning av vitt grapefruktté, färsk grapefrukt, mandlar och avokado med grovmalet salt och peppar. Så gott och lyxigt! Jag älskar verkligen avokado, det är min favorit frukt/grönsak(?), förut kunde jag äta nästan tre om dagen!

Idag börjar jag inte förrän 12.25, men jag åker nog in lite tidigare och sätter mig och jobbar. Jag funderar på att kila över och sola några minuter(har fortfarande inte tagit tag i det!) och ikväll är det en av Fashion Weeks stora höjdpunkter - Trendspaning med Svenska Moderådet! Glöm inte köpa biljetter så syns vi där!

Popcorn och flädersaft

Jag har haft en otroligt mysig kväll och eftermiddag, jag är så stolt över att jag prioriterade mig själv idag, nu är jag redo för ännu en heldag imorgon med förnyad energi! Ska fortsätta mumsa på mina smörpopcorn nu(ja de är veganska ha ha) och sen blir det bums i säng.


Lite vardagsshopping

Okej, att shoppa för att stressa av är kanske inte det mest hälsosamma, men det funkar i alla fall för stunden!
Jag och mina impulsklickande fingrar gick loss hos Romwe, och jag är förvånad över vad som hamnade i varukorgen - inte ett enda helsvart plagg! Det känns väldigt märkligt, jag tänkte inte ens på det under tiden men när jag väl hade bekräftat beställningen insåg jag att allting går ju i behagliga beige-guld-vita toner?! 
Men men, jag älskar att klicka hem det första som faller mig in utan att tänka efter hur det ska matchas eller om det kommer användas, känslo-shopping alltså! Vad gillar ni mest?

Solglasögon - ca 119 kr
Tigertröja - ca 380 kr
Ring m. glassten - ca 81 kr
Ring m. handflata - ca 95 kr
Skjorta med hundar på - ca 265 kr
Elefanthuvudarmband m. pärlor - ca 100 kr

Sjukstuga för själen!

Jag är ledsen att missa dagens "Ekoglamour"-event, men jag kommer aldrig riskera hälsan och mitt mående och det har helt enkelt varit för mycket på sista tiden! Istället åkte jag hem, lagade toast och färskpressad apelsinjuice och sitter och tittar på gamla Robinson-repriser nu. Kan det bli större konstraster?!
Men jag känner att det var rätt beslut, jag behövde lite lugn och ro och det är bättre att dra sig tillbaka självmant än krascha helt.

Hur som helst ska jag bara slöjobba lite nu, funderar på att göra någon god middag ikväll och slappa till det rejält. Världens största kram med till alla underbara människor som kommenterar och mejlar till mig varje dag, jag blir helt rörd efter alla fantastiska personer som finns där ute, ni är BÄST!
 

Fashion Week Day 3 Outfit

 





Kappan kommer från Gina Tricot, koftan från VILA, tröja H&M Herr, byxorna är från BikBok, hatt Gina Tricot, väska Gypsy Groupie, skor vintage, sjal från västkusten, smycken från Romwe Gina Tricot H&M Indiska och BikBok







Att lära sig säga nej...

Det låter ju rätt självklart egentligen, i alla fall jag har sen jag knappt kunde gå fått höra att man måste kunna säga NEJ. Nej till främlingar som vill att man följer med, nej när någon gör en illa och nej när man inte vill.

...Ändå är det ta mig tusan bland det svåraste som finns när vi väl växt upp! Allihopa har vi Diagnos Duktig och tar bara på oss mer och mer; ja, ja och ja till alla möjligheter och förfrågningar vi får.
Vi vill ju inte vara den där tråkiga personen som säger Nej. För gud förbjude om vi skulle missa en möjlighet till rikedom kärlek vänskap och evig lycka! Nej, hellre jobbar vi ihjäl oss.

Både jag och Erik är typiska sånna där som tänker "Jag kan göra ALLT" och kör på tills man knappt kan sova för hjärtat bultar och huvudet snurrar. Han tränar med två lag, har matcher med lika många, tränar småpojkarna, pluggar och läser dessutom en extra kurs i American Studies. Jag driver ett företag, går i skolan, bloggar, pluggar, arbetar och andas. Att säga nej till möjligheter är ganska främmande för oss.

Så vart är det jag vill komma? Jo, summan av kardemumman är att jag sakta men säkert lär mig inse att styrkan ligger inte i att göra tusen saker och må dåligt, utan att känna sina gränser och göra sig SJÄLV stark. Att inte jobba ihjäl sig utan att jobba för att må bra! Att kunna prioritera och välja bort, att kunna stanna upp och inse att "Nej, det här funkar inte". Att sänka kraven och höja sig själv istället.
Därför har jag bestämt mig för att möblera om lite i mitt liv - UF-företagande på onsdagseftermiddagarna(d.v.s. nu) ryker(jag driver ju redan ett eget företag, har jag gjort det en gång kan jag göra det igen om jag vill, men på min EGEN tid och MINA villkor! En extra kurs med läxor som stressar är bara onödigt!). 

Känn efter - vad gör du egentligen för DIG? Inte för ditt framtida jobb, inte för pengarna, inte för berömelse utan för DIG SJÄLV.

Alldeles för trött, det går inte och därför ändrar jag på det!


Ny STIL-bloggare!

Åh, herregud, sånna här tillfällen är jag så fruktansvärt stolt över att vara i sällskapet jag är... Stort HEJ och ännu större KRAM till den dundervackra Alexandra som idag ansluter sig till STIL-gruppen. Titta in och hälsa henne välkommen!

Matteprov

Gud, jag ryser bara av att skriva det. Hann inte blogga imorse utan var tvungen att skynda iväg för att kunna skriva provet. Som förresten gick alldeles rakt åt skogen, min hjärna börjar FUNKA igen men det innebär inte att det går snabbt, jag har inte ens hunnit med resten av det dom andra gjort... Jag hörde i alla fall efter så jag kan ta provet nästa vecka istället, jag ska klara det här!

Hoppas er dag började lite bättre, nu ska jag sätta mig med matteboken och nöta tills jag knappt kan skilja på upp och ner, i eftermiddag är dagens Fashion Week-aktivitet ett seminarie/föreläsning om "Ekoglamour". Det ska bli väldigt intressant att se!


Dags för kvällsmys

Alltså himmel vad jag är trött - för mycket kaffe, en lång dag med stress och många viktiga tider att passa, 120km/h utan att sakta ner en enda gång och att sedan bara KRASCHA i soffan! Fashion Week, jobb, skola och blogg gör att jag önskar jag kunde klona mig själv.

Usch, ibland känner jag mig så otillräcklig, det är en sak att flänga omkring på dagarna som super-Elin och vara oövervinnelig och bäst i världen på att multitaska, men när man kommer hem klockan åtta på kvällen och kryper upp i soffan med en kopp té och Svenska Hollywoodfruar spelar det ingen roll, då vill jag bara få krama om Erik och byta klackarna mot tofflor. Då känner man sig så liten och obetydlig, samtidigt som det är världens bästa känsla! Det är nog lite mycket just nu, för det är aldrig hälsosamt med så stora kontraster, men jag tror det är en värdefull utmaning samtidigt - jag tycker jag har blivit bra på att skapa balans i mitt liv, men det är när jag ställs inför så många roliga saker att göra som jag faktiskt måste säga åt mig själv på skarpen! Det är så lätt att fastna i ett stressmönster när man tycker allt är kul.

Nu ska jag släpa mig själv i säng så jag är redo för ännu en späckad dag imorgon, förhoppningsvis med lite mindre stress(och kaffe!). Godnatt allihop!


"23 Identities and Rats"

Vernissagen i Slottsvillan var en perfekt kombination av lyx och bekvämlighet - små rum som dominerades av konsten, vackra snittar och champagne tillsammans med Jangir Maddadis berömda "Union Bench" och en av Lars Wallins couture-klänningar. Av respekt för alla designers tog jag bara två bilder.
Dejan stod mitt i rummet med sin 8-veckors bebis på armen och sin breda, härliga dialekt. Jag blev förvånad över hur down to earth han var! Med tanke på hur morbida de flesta av hans verk är är det inte vad man förväntar sig. Han förklarade i alla fall att han alltid velat kunna måla, men eftersom han aldrig kunnat försökte han åstadkomma den effekten genom sitt fotografi. Han både stylar, målar och fotar sina dockor, allt handlar om ljussättning och han använder inget photoshop! 
Mina favoriter var hans lek med volym och de flätade frisyrerna inspirerade av afrikansk flätning - bara flätorna kunde han sitta med i fem timmar("Då är dockorna de perfekta modellerna, de sitter still och behöver aldrig sova eller äta!").

"23 Identities and Rats" av Dejan Cekanovic


Fashion Week, DAG 2 - Fashion Center

Hej på er!

Nu har jag precis kommit hem, "Lokal Fashion Worldwide" var tyvärr inställt men det blev en väldigt intressant och trevlig kväll ändå! Den började med en familjemiddag på Kama, Lil fick välja mat(födelsedagstradition!) och jag protesterade INTE.
Efter det svängde jag förbi Kalmar Fashion Center och kollade på showroomen. Dom hade verkligen fått till en fantastisk känsla i hela byggnaden, och det var allt från bröllopsklänningar till träningskläder. Har ni svängarna förbi tycker jag definitivt ni ska besöka det, där kan man även köpa biljetter till de övriga eventen!

Hur som helst hann vi i alla fall svänga förbi "23 Identities and Rats", ni ska få se bilder därifrån sen. Är faktiskt lite lättad att jag är hemma i så pass bra tid, jag har ett matteprov imorgonbitti och även om det inte är det roligaste att byta kläder mot kvadreringsregler så är det nog ett måste ibland...


Lars Wallins fantastiska pärlbrodyr, makalös


Kalmar Fashion Center!


Klänningar från Andrea G design, väldigt behaglig form och färg


SOLOs hörna



Klänning speciellt uppsydd för bröllop på ishotellet, så makalöst inspirerande materialmix, jag var helt överförtjust!


En snabb sväng förbi Bistro Bar och Wayne's Coffe mellan eventen för påfyllnad av energi


Ny favorit! Iced Cinnamon Soy Latte, är så glad över att äntligen ha hittat en kaffebar i Kalmar som använder sojamjölk.



 

Systrar

Världens bästa!

Lika?


Fashion Week Day 2 Outfit




Långkjolen är från JC, tröjan från Vera Wang, kavajen från Only Limitless, väskan är ett sample från Gypsy Groupie(coming soon!), sneakers från Street Wear, solglasögonen kommer ifrån Pieces, armbandet från Indiska, ringar från Gina Tricot






Kvinnan med tusen väskor...

Idag står hela tre väskor(okejdå, inte riktigt tusen) parkerade brevid mig! Jag känner mig som den galna katt-tanten i Simpsons, bara att jag har väskor istället...
Nu har jag precis kommit tillbaks till skolan efter att ha varit på lunch, har en lektion kvar och efter det blir det jobb och läxor innan jag kilar in till stan för en tidig middag med familjen. Efter det blir det vidare till Dejans vernissage! Jag känner mig lite ur form idag, men jag har sett fram emot den här utställningen så det är bara att ta sig själv i kragen. Larm får vi däremot se med, hälsan kommer först men jag hoppas jag orkar ta mig dit i alla fall en liten sväng.


Idag bär jag en fantastiskt skön tröja från Vera Wang, ganska få och neutrala smycken och mina nya solglasögon från Pieces. Outfitbilder kommer sen!





Födelsedagsfirande på morgonkvisten

...Finns det något mysigare?!
Idag blir min lillasyster hela 14 år! Herregud. Jag känner mig plötsligt jättegammal, vilket är superlöjligt, jag vet, men ni snackar med tjejen som hade en 40-års kris när hon var 10. 

Idag väntar vernissage i Slottsvillan av "23 Identities and Rats", efter det en föreläsning om "Lokal Fashion Worldwide" och avslutning på Larm med Nives Aganbegovic. Vi har verkligen vädret på vår sida(hmm), men det ska i alla fall bli mysigt att sitta inomhus!




Fashion Week, DAG 1 - "Alla tiders mode"

Nu är jag hemma efter en väldigt trevlig visningsutsällning på slottet! Det var fint uppstyrt, väldigt mysig stämning och ganska "laid back" känsla över alltihop. Jag skippade Larm(Fashion Bar), kände att kroppen bara ville ta det lugnt och valde att lyssna på mig själv, så det tar vi imorgon istället!

Det var väldigt intressant att se hur dagens mode bygger på så många aspekter av tidigare trender, det här var mina anteckningar under visningen:
1910 - Mint och ljusrosa, "lilla huset på prärien"-utsmyckning, brodyr, blusar och skjortor, Isabel Marant FW12 RTW
1920 - Petrol, androgynt
1930 - Lila nyanser, päls, slinkig siluett
1940 - Raka axlar, midnattsblått, "tidig version av minimalistiskt skandinaviskt"
1950 - Konservativt, färgmatchning
1950 Tonår - Collagemode, basketkängor(converse), hög midja
1960 - Jackie O-inspirerat, sofistiskerat och rena linjer
1970 - Modeprotest, hantverk, folklore, sammet, materialmix
1980 - Brottaraxlar, konsumtion, överflöd
 
Så tolkade jag gamla trender i modern tappning, det är förvånansvärt hur mycket som kan göras trendigt idag trots att man utgår från precis samma nyckelord som då!
Det var svårt att få till bra bilder, men det är bättre än inget!

Visningen hölls i Sturesalen, vackra fönster, träbjälkar och väggbonader, stämningen var perfekt.

En fantastisk sammetsväska under tidigt 1800-tal

Mannen i mitten har utsökt klädstil, jag vill bara kopiera allt rakt av.

Vi fick även se brudklänningar från olika eror. Den här är från 1800-talet - smal, högkragad och svart!

Originalklänning från Jackie O's tid, så vacker...







Creepy Persian Witch

"Life sucks - in a good way. Falling in love, falling in hate, getting laid, getting hurt - what's one without the other? When it comes to the ritual of growing up, sometimes you smile because you're happy. Other times, you smile just because you've survived. But hey, a smile is a smile. "

Hola mes chicas!
Nu sitter jag hos Erik, han har precis dragit iväg till sin fotbollsträning och jag har Cougar Town-maraton med mig själv och passar på att blogga lite innan jag drar iväg till utställningen om en timme. Jag älskar att vara hemma hos Erik, det är så vackra färger överallt och jag får alltid supergod mat! Hans pappa är persisk och vi kan ju säga att det är Eriks förtjänst att jag konverterat från potatis och köttbullar till ris och bönor.
Helt plötsligt blev jag så sugen på att se "Happy Campers" igen(därifrån citatet är), det är en sådan härlig, whimsical film - ni kan kolla den på youtube om ni vill! Min favoritkaraktär är Pixel. 
Oj vad jag babblar, jag skulle ju bara kika in och säga hej... Så, HEJ!

P.S - När Erik skulle gå förut räckte han mig nyckeln och jag blev helt till mig och bara "OMGHANGERMIGENNYCKELTILLLÄGENHETEN!!!", sen kom: "Du sticker nog innan jag är hemma igen gumman, låser du efter dig är du snäll? Du kan slänga in nyckeln i brevinkastet sen" Man ba: "......mmm visst."

Jag känner mig lite som en häxa i det här sminket ha ha... En mode-häxa! Jag älskar det!

Vackra färger och god mat är som balsam för själen! Hos Erik får jag båda!

Me and my boo ♥




Måndagens "Fashion Week Day 1" Outfit



Skorna är vintage, väskan är ett sample för Gypsy Groupie, kofta från VILA, byxor H&M, ringarna är gåvor från Romwe, armbanden är från Indiska och Gina Tricot, scarfen från Cubus




Fyra färger

Idag har jag färg på händerna, passar bra eftersom resten av mig går i gråskala och det enda syftet är att gömma sig från vinden. Usch. Jag gillar TANKEN på höst, men i PRAKTIKEN... Men man får göra det bästa av det, och jag tar hjälp av Froosh Smoothie! 100% frukt utan några tillsatser(dessutom SMAKAR det ljuvligt, alltid ett stort plus!), som att dricka solsken!
Jag sitter i skolan nu, lyssnar på Melissa Horn och försöka övertyga mig själv om att hösten är hemsk mysig medan jag jobbar. Ikväll är det en stor utställning med mode genom tiderna, från stenåldern till 90-talet, som ska bli superintressant! Det är ju ett känt faktum att trender återupprepar sig, så det ska bli kul att se vad jag känner igen och försöka förutse kommande trender! Efter det blir det mingel på Larm.



Härliga Måndag!

God morgon på er,

Alltså jag börjar misstänka att jag är en av de där irriterande människorna som studsar upp på måndagar med mer energi än en dopad duracellkanin och alla andra bara HATAR!
Jag älskar faktiskt måndagar, så mycket ny energi, nya möjligheter, en helt ny vecka att se fram emot! Oj vad det lät klyschigt när jag skrev ner det ha ha.

Nu har jag i alla fall precis avslutat en härlig toast-frukost framför TV:n och sitter och bläddrar i H&Ms eget magazine medan jag dricker té och äter en kaka. Det är faktiskt förvånansvärt bra, och ett riktigt smart drag av H&M. 
Idag börjar jag vid halv ett, men jag tänkte åka in någon timme tidigare för att jobba undan det jag inte hinner med ikväll - då kickar ju Kalmar Fashion Week igång! Ska bli så roligt! Nej, nu ska jag läsa klart min tidning innan jag kilar iväg och sminkar på mig ansiktet.





Mina tips för en bra start på veckan:

1. Kalendern! Jag kan inte pusha för det nog, men en kalender är verkligen den bästa investeringen du kan göra! Skriv ner alla läxor, träningar, lektioner och arbetstider. Jag föredrar en stor kalender där en hel sida ägnas åt en dag, då får jag plats med mycket anteckningar. När du har planeringen för hela veckan nedskriven känns allt mer hanterbart.

2. Gå och lägg dig i tid och ställ klockan en halvtimme tidigare! Jag älskar att njuta av mina måndag-mornar: dricka té, titta på gamla avsnitt av Nanny och Alla Älskar Raymond och gå igenom mina planer för dagen. Får du en lugn och mysig start sätter det tonen för resten av dagen!

3. Försök få gjort så mycket du kan på söndagen. Läs igenom den där läxan en extra gång, svara på det där mejlet, förbered den där presentationen - då känner du dig redo och slipper börja veckan med stress!

4. Ta hand om dig själv! Hur fånigt det än låter är det roligare att starta veckan när man känner sig fräsch: låt söndagen bli din ego-dag! Gör en ansiktsmask, färga bryn och fransar, vaxa benen eller gör en lyxig mani/pedi på dig själv - medan du låter ansiktsmasken/färgen/nagellacket verka kan du passa på att läsa igenom den där läxan! Tänk att du laddar upp batterierna så du kan ge järnet i veckan som kommer.

5. Planera in roliga saker! Det är mycket roligare att se små guldkorn mitt bland alla läxor och tråkigheter, det kan vara "fika med en kompis", "kvällsbio med pojkvännen" eller "hemmamys med popcorn och favvoserien". Lyxa till saker även om de är vanliga och har blivit en rutin, och SKRIV NER DOM! Du blir glad av att se det senare i veckan!

6. Lägg fram det du behöver för måndagen. Nycklar, böcker, anteckningsblock - packa ner det du kan så behöver du inte lägga tid på det på morgonen utan kan päsa i soffan med en god långfrukost istället!

Ganska trött efter en rätt inspirationslös helg, ser fram emot en härlig nystart på måndag!


GRATTIS syrran!

Dagens firande är över, jag älskar det klassiska födelsedagskalaset med stormiddag och sju sorters kakor till efterrätt! Nu känns det snart som om jag ska explodera så mätt är jag, älskar falafel och rotfrukter... 
Ikväll kommer i alla fall upp lite tips om hur du får en bra start på veckan men just nu känns det som om jag försatts i matkoma och min största bedrift lär bli att byta TV-kanal. Jag både älskar och hatar att vara såhär... lugn? Efter ett tag blir det långtråkigt, och det känns som att jag är redo för måndag imorgon!

Nej, nu måste jag lägga mig i soffan och smälta maten ett tag. Jag och min lata kisse. ♥




Bästsäljare i två nya färger!

Vår "Camel Bag" säljer som smör, så det var ingen tvekan när jag bestämde att vi skulle ta in den i ytterligare två färger - darkbrown och black. Den är rymlig så du får plats med både A4-papper och mappar, perfekta skolväskan!
Originalet, "Camel Bag", 249:-


NY! "Camel Darkbrown Bag", 249:-


NY! "Camel Black Bag", 249:-
 

KALMAR FASHION WEEK - Schema!

Imorgon går ju Kalmar Fashion Week av stapeln, och såhär ser mitt schema ut! Jag ser fram emot alla föreläsningar och utställningar, att bara få träffa alla fantastiska människor och absorbera den kreativa, bubblande stämningen! Dejan ska bli fantastiskt att träffa, hans estetiska vision är makalös och han är så unik, har ni inte redan gjort det så kolla in hans blogg.
I övrigt ska det bli kul att få se Lars Wallins klänningar på nära håll, och att få träffa Lotta Ahlvar! 

Ses vi där?

Bohemiska detaljer

"Man kan ta flickan ur bohemia, men man kan aldrig riktigt ta bohemia ur flickan!"

Här är dagens detaljer, ett par fantastiska vintage skor med slingback och glasstenar, långklänning, en kofta som når mig ner till knävecken och en mix av smycken. Får så sköna vibbar av den här koftan, jag kommer definitivt bo i den i vinter! Så gosig!


Skorna är vintage, klänningen är en gåva från människorna på Sheinside, kofta från VILA, clutch från Romwe, halsbandet är från Indiska, ringar från Romwe och BikBok, skärpet Cubus.


Morgonflurret

Hej på er,

Jag vaknade med världens fluff idag, må så va att jag gillar volym men det här var väl ändå att överdriva! 
Idag ska jag fira min lillasyster, passar bra eftersom jag är upptagen med Fashion Week den dag hon faktiskt fyller. Men vi ska nog hinna med en mysig middag på stan då i alla fall! Himmel, nästa vecka blir minst sagt händelserik, ni ska få se schemat sen...

Annars då? Om jag hinner ska jag ta itu med en del mejl idag, inte det mest upphetsande kanske men sånt som måste göras. Just nu känner jag mig lite seg, men det lossnar förhoppningsvis snart. Om inte annat är det ju söndag, så what the heck! Ska i alla fall tämja min man nu, byta om och ta mig en kopp té och en mommakaka(testa att baka, så goda!) och fortsätta titta på Drop Dead Diva på 3:an. Ni börjar märka av min kärlek till halvkassa B-serier va? Ha ha!





Jag och Violet säger godnatt!

Oj, det känns nästan som om mitt lugn övergick i dvala, men jag väljer att se det som så att jag jobbar hårt på vardagarna, och återhämtar mig ännu mer på helgerna!
Jag har i alla fall fått en del gjort idag, åt en fantastisk sushilunch och gick mest runt och myste. Nu slötittar jag på Miss Secret Agent, det är en av de där filmerna man liksom kan se hur många gånger som helst! Imorgon tänkte jag lägga upp ett schema här på bloggen över Fashion Week, den inleds ju på måndag med en utställning i Sture Salen på Kalmar Slott och det lär bli maffigt. Nu ska jag ta en kopp té, fortsätta kolla på filmen och pussa på Violet, ha en underbar kväll allihop, sov gott!


Mina ögonbryn

Ögonbryn är en väldig smaksak, precis som man kan föredra att vara blondin eller brunett kan man föredra små eller stora, breda eller smala ögonbryn. Jag plockade sönder mina TOTALT när jag var runt 12 och precis hade upptäckt pincetten. Två små streck blev resultatet, och mamma skrämde mig med skräckhistorier att om man plockade tillräckligt mycket slutade håret växa ut. Nu, fem år senare, har jag fått tillbaka dom helt, och jag älskar den buskiga formen!
Däremot är jag livrädd för att gå och få dom professionellt plockade och färgade(mer det första) på salong, tänk om jag får två (visserligen välformade, men ändå) streck igen?! 

Hur som helst, jag älskar vad ögonbryn gör för ansiktet, kolla bara in hur alla kändisar ser ut när de är bryn-lösa! Vad föredrar ni? Smala/tjocka?

Mina bryn, jag älskar dom!

"The Naked Dress" från Jeane Blush

Idag fick jag äntligen min klänning från Jeane Blush! En vacker sak med spaghettiband och sömlös urringning, djup ring och naken färg. Åh, jag vill matcha den med min fantastiska vintage Favori-kavaj med brodyr och sammetsombre(tror inte ni har sett den än heller), vilket par! Den kommer funka lika bra till en slickad knut som till stort ruffsigt hårfluff, och jag ser fram emot att matcha den till båda. Nu gäller det bara att hitta ett par HELA strumpbyxor någonstans i garderoben så den klarar sig igenom hösten...

Visst liknar den Carries klänning i Sex and the City? Jag älskar ikoniska plagg! 








Mina Höst Have-to-Haves

[x] Maffig guldring med stor, glittrig sten.
[/] Oversize koftor, riktigt långa och gosiga(på väg hem till mig just nu)
[ ] Stora fluffig fuskpälsar i svart och beige - har ni några tips?
[x] LBB = little black bag, jag vill ha något liknande till Balenciagas Classic City Bag
[x] En riktigt stor, rymlig väska där man får plats med hela sin dag och lite till(har beställt fler dock, man kan aldrig ha för många hus-väskor!)
[ ] En bekväm wrap-klänning, helst svart och i jersey-tyg
[/] MÄNGDER med scarfs
[ ] Tunnare flannelskjorta i mer neutrala färger
[ ] Den perfekta mössan(BikBok har fått in en riktigt fin)
[ ] Statement kappa
[ ] Vida, svarta yogabyxor
[ ] Bekväma kostymbyxor
[ ] Fler solglasögon(samma som med väskorna, kan aldrig ha för många!)
[x] Ett par sköna sneakers
[ ] De ultimata, svarta höstskorna
[ ] Vackra toppar

Herregud, det känns som att det här bara är halvvägs igenom allt jag vill ha... Himla tur att jag sitter med sample-beställningar till Gypsy Groupie just nu, tittar på Masterchef Australia-maraton samtidigt och har beslutsångest(mindre tur). Vi ska ta hem lite smycken för första gången med, väldigt vintage-bohemiskt inspirerade och en hel del coctail-ringar, är dom tillräckligt bra sen så dyker dom nog upp på hemsidan runt jul! 
Nu ska jag strax ta lunch och är sugen på sushi, DÄR är det i alla fall inga tvivel, ha ha. Om ni tycker jag ser lustig ut på veckorna skulle ni se mig på helgerna - en smått galen uppsyn, fågelbo till hår, hemska kläder och take-away sushi ofta parkerat brevid mig i soffan medan jag jobbar.
Hur ser era höst-måsten ut? Är det något ni vill att jag ska försöka ta in?


Glamouröst arbete hemifrån, att bara vandra runt i tights, strumpor och trasiga tofflor utan att klä upp sig är min typ av helg-lyx!

Nominerad till Årets Modebloggare!

God morgon!

Imorse slog jag upp tidningen och vaknade till till en intervju med mig själv i Barometerns Bonusblad. Minns ni att jag pratade om det för ett tag sen...? Japp, det var intervjun till det här! Jag är en av 7 modebloggare som är nominerade till Årets Modeblogg i Kalmar Län, superkul! Det känns lite som körsbäret på toppen av vad som redan verkar bli en fantastisk vecka, men om jag vinner återstår att se. Faktum är att jag är rätt nöjd bara med att följa veckan V.I.P, det ska bli så spännande när det kör igång nu på måndag!

Hur som helst, vad tycker ni om intervjun? Jag tycker den blev rätt okej, och jag brukar ändå vara ganska skeptisk till tidningsintervjuer just för att de brukar skala bort det mesta och klämma in alla i en och samma form. Men det här känns bra, en hel del finslipningar men i det stora hela fick jag sagt det jag ville, jag tycker ändå man får en känsla av mig!

Idag ska jag försöka jobba in det jag missar i skolan under Fashion Week, ibland är det svårt att hitta motivationen att fortsätta framåt, särskilt när man redan har ett stabilt heltidsjobb som kan försörja en, men jag har alltid drömt om att få ta examen. Det är en trygghet och en fantastisk bedrift! Annars blir det som vanligt jobb, jag ska sätta mig med sample-inköpen och gå igenom våra kommande kampanjer och kolla igenom våra lager.
Nej, nu ska jag gå och bre mig en macka. Vi hörs lite senare!




SMILE, because you're all BEAUTIFUL

Jag känner mig verkligen så tillfreds med livet just nu! Jobbet, skolan och bloggen har kommit in i ett bra tempo, och jag går runt och känner mig som Ferdinand under sin kork-ek och bara uppskattar alla småsaker!
Det är en ljuvlig känsla, jag får hela tiden erbjudande om att göra fantastiska saker men jag finner ändå ro i att veta att jag kan faktiskt säga NEJ. Jag gör bara det jag verkligen, verkligen vill, jag är för värdefull för mig själv för att komma in i en ond stress-cirkel! Åh, jag vet att jag tjatar, men jag vill verkligen att ni ska veta att jag känner mig helt lugn just nu, och jag hoppas det studsar över lite på er. Ni är för bra.

Snart ska jag sätta på en film, har laddat upp med nachos och guaccamole och efter det lär jag somna som en stock! Enda minuset är att jag saknar min älskade pojkvän, han är verkligen bäst. Och nu är det alltså helg med! Har ni några planer eller ska ni bara stanna hemma och mysa? Jag måste förbereda för Fashion Week och dessutom fira min lilla syster! Nu ska jag sluta spy regnbågar över er, hoppas ni får en fin kväll, stay sober ;-)


Anna Dello Russo for H&M - Complete Collection!

Jag är nog inte en av dom som längtat mest efter Anna Dello Russos kollektion för H&M - både Anna och jag är smyckesfanatiker, men har totalt olika stil och jag har därför inte riktigt engagerat mig. Men när jag nu fått se den kompletta kollektionen är jag positivt överraskad! 
Faktum är att jag älskar de flesta smyckena, från No.06-14, no.23, no.27-31 och alla solglasögonen. Berlock smyckena är inte min stil, lika lite som turkos lack och lårhöga, tajta stövlar. Eller ja, det senare är snarare för att mina ben inte kan hantera modellen... Vi får se om något lockar när det kommer ut till försäljning, allra sugnast är jag på settet i orange med pärlor! Vilka är era favoriter?
P.S - På tal om accessoarer... Jag har hittat en fantastisk leverantör av underbara vintage-smycken, förhoppningsvis kan vi lansera den första smyckes-kollektionen på GG runt jul!
 
 

Fredagens "Gömställe från vinden" Outfit


Rock från Gina Tricot, pälsvästen är en present från Romwe, byxorna kommer från Lindex, väskan är ett sample för Gypsy Groupie, skorna från märket Street Wear, coctailring från västkusten, guldring från Romwe









Pälsinköp

...till Gypsy Groupie! 
 
Eller ja, FUSKpälsinköp om vi ska vara sånna! Hur som helst har jag letat upp några liknande plagg så ni ska kunna se vilket spår jag är inne på. De här kommer från Asos, Net-a-Porter och Shopbop och går på allt mellan 645:-(västen högst upp till höger) till ca 17 000:- för den trefärgade DKNY-jackan i mitten! Dessutom är ju dessa, tyvärr, i äkta päls. Vilket varken jag eller Gypsy Groupie stödjer.
En riktigt fin fuskpäls är något jag aldrig tackar nej till däremot, och jag har hittat värdiga ersättare till varenda jacka här nedanför! Vi har de klassiska långa kapporna i svart eller vitt, en fluffig tvåfärgad lite kortare(finns även i vitt!), boxfärgade svart och grått alt. svart och vitt, och några cremefärgade nummer. Ska se vilka jag väljer att ta in i shoppen. Det jag saknar är en riktigt STOR, svart, fluffig och KNÄLÅNG...
Vilken är er favorit? Har jag totalt glömt bort något helt fantastiskt?
 



TGIF

Hahah, okej, jag erkänner att i rubriken var första gången jag använde TGIF...

Hur som helst, godmorgon och glad FREDAG på er! Idag har jag italienska som första lektion, för första gången. Jag vill ju kunna prata med alla under modeveckan i Milano?! Hoppas det inte är allt för svårt bara.
Idag ska jag ta itu med en del mejl, bl.a. mejla Blogg.se angående mobilappen. Är det bara jag som inte kan posta blogginlägg utan WiFi...?


TV-time!

Vilken underbar dag det har varit, jag känner mig rätt utmattad men harmonisk och lugn. Vilken behaglig känsla!
Nu ska jag slå mig ner och titta på CSI Miami som börjar vid nio. Jag älskar kriminalserier, men är det bara jag som stör mig på Horatio...? Han har ju bara ett ansiktsuttryck!!
Tänk att det redan är fredag imorgon hörrni, tiden går så fort, och nästa vecka blir verkligen SMOCKAD... Nej, nu ska jag trippa iväg och sätta på té-kokaren, har lite nachos och en påse dip-mix som lockar med men jag ska försöka stå emot tills imorgon! Ha en fin kväll allihopa!

P.S - Har fått höra att det varit lite problem att kommentera nu på eftermiddagen. Funkar det för er nu?




Torsdagens "Svarta" Outfit



Jeansen är från BikBok, skjorta från Romwe, skor vintage, väskan är ett sample från Gypsy Groupie, scarf från Cubus, ringar från Romwe Grekland och västkusten, armband Gina Tricot, vintage och BikBok







Min hjärna börjar återhämta sig

Idag på mattelektionen när satt jag med Pearl Jam på högsta volym i hörlurarna och räknade, kändes det som om något plötsligt bara lossnade. Jag lutade mig bakåt i stolen, liksom slagen av känslan, och bara mimade till Erik: "Jag kommer klara det här". Jag var helt överrumplad. Det kändes verkligen så, jag kommer klara det här!
Min hjärna och mitt sätt att förstå och lära har fått sig en rejäl törn, det är svårt att gå från att vara så smart till att vara så dum, och jag räknar inte med att ni ska förstå vad jag menar - men tänk er detta; du har alltid haft högsta betyg, du har en IQ på över 126, du har aldrig behövt plugga.

...Och en dag kan du knappt läsa frågan på ett matteprov.
Än mindre förstå den. Hjärnan har stängt av och du förstår inte vad som händer. Det låter ganska fånigt, men jag har kämpat i över ett år med att komma tillbaks till den där Elin, hon som kan allt och bara FATTAR. Och nu, äntligen, börjar allt återvända. Jag är tryggare nu, jag pressar mig inte utan låter allt ha sin tid. Det är så skönt, varje tal är en bedrift, och det är ju egentligen så det borde vara? Man uppskattar inte något förrän det inte längre är självklart, men nu är jag så stolt, jag kan verkligen förstå hur duktig jag är och uppskatta mig själv!

Brevid mig på varje lektion!


Mensas online-test, jag tycker det är skitkul med IQ-test! Som lekar för hjärnan! (ja, jag gjorde det klockan två på natten)


Just nu, har precis hoppat ur jeansen och i mina sköna tajts.





Skolfoto

Idag hade jag en såndär dag när man står framför spegeln och tänker: "Mycket smink eller INGET smink idag, hmm..." När jag kom till skolan blev jag glad att jag valde det första, för vi har tydligen SKOLFOTO idag! Pust!
Jag känner mig fortfarande lite bitter över att det är för skolfotot jag posar istället för på röda mattan på CHIC-galan... Men men, jag ser fram emot Fashion Week nästa vecka, det ska bli så spännande!
Ni får en kik på dagens accessoarer, vi hörs efter skolan, svenska och matte väntar nu och efter det tror jag faktiskt jag är ledig!


Frukostdags!

God morgon,

Nu ska jag slänga i mig lite frukost innan jag rusar iväg till skolan, verkar bli en fin dag idag(och jag är klädd i helsvart, typiskt) och jag laddar med en skål gröt. Inga ketchupmackor, som de som följer mig på twitter kanske kan tro! Seriöst, hur får man ett sug efter torra mackor med KETCHUP...?

Nåväl, jag tror idag blir lite lugnare än går, så jag ska försöka följa med flowet och inte skapa en massa onödiga "att-göra".


Hemligheten jag och alla pensionärer känner till...

Idag kom jag att tänka på hur coolt det känns att titta på klockan när den slår 12 och tänka att "WOW, så otroligt mycket jag redan hunnit med idag! Tänk att jag kunde sova såhär länge förut!"
Det GÅR att gå från kvällsmänniska till morgonmänniska, jag gjorde det, du kan också göra det! Jag vet att jag låter som en pensionär när jag säger det, men det är så mysigt att vakna tidigt AV SIG SJÄLV och faktiskt känna sig pigg och utvilad.
Självklart finns det mycket som lockar på kvällen, vi tror liksom att vi gör oss själva en tjänst när vi sitter uppe till halv ett en vardag och kollar film för att vi "förtjänar det efter en tuff dag". Det blir en ond cirkel, för nästa dag är du ju trött vilket gör att du får en ännu tuffare dag, och så fortsätter det.

En dag i somras bara bestämde jag mig för att "Nähä, nu får det vara nog. Jag vill inte sitta uppe halva nätterna och sova halva dagarna, jag har för mycket att göra och det är ju på morgonen jag är som effektivast!"
Det är sånt där vi ju egentligen VET OM, men man måste komma till insikt själv för att faktiskt kunna ta åt sig, och det där var lite av ett uppvaknande för mig - på kvällarna var jag känslig, trött, lättrörd och ofokuserad, på mornarna är jag stark, beslutsam, energifylld och positiv. När jag väl insåg det kändes det lite som att säga hejdå till en bit av sitt tonåriga-jag, och jag kunde inte förstå att jag inte tänkt på det tidigare! Det var ju ett så enkelt sätt att förbättra min livskvalité på!


Det här gjorde jag för att få en bra dygnsrytm:
1. Jag skaffade en varva-ner rutin på kvällen; Klockan nio stänger jag av datorn, kopplar bort allt jobb och tänker "Såhär dags får jag ingenting vettigt gjort ändå utan stressar bara mig själv, jag sparar det tills imorgon när jag är pigg och utvilad!" och går och sätter på té-kokaren.
2. Jag dricker samma té varje kväll som är anpassat just för att drickas innan sängdags, just nu kör jag på Friggs 'Kvällsro' men min favorit är Yogi Teas 'Bedtime'. Efter ett tag lär sig kroppen känna igen det och fattar att "Jaha, nu är det dags att gå ner på sparlåga!". Skaffa en särskilt grej som din kropp kan förknippa med avslappning, oavsett om det är ett litet snacks, en kvällsmacka, en låt eller något annat.
3. Jag gjorde mornarna till något att se fram emot! Jag har alltid tyckt att kvällarna är mysigast för att man kan sitta uppe och prata och dricka té och se på TV och småäta samtidigt som det är så tyst och lugnt, så jag var tvungen att göra mornarna till något jag såg fram emot ÄNNU mer! För mig var det tanken på att gå upp innan alla andra, göra en riktigt lyxig frukost med alla mina favoritsaker och sätta mig framför TVn och vakna till framför ett mysigt morgon-program. Allting handlar ju om vad vi associerar saker med, tänker du att morgon = tråkig skola är det väl klart att du inte vill lämna sängen!
4. Inga "men"! Oftast har vi ju en serie vi tittar på varje kväll, jag vet att i alla fall hos mig har vi en kvällstradition med té och TV(Svenska Hollywoodfruar, Top Model, CSI, Morden i Midsummer osv...), och det är väldigt lätt att man blir sittande. Vare sig det är en serie du vill se, en bana i datorspelet du vill avklara eller ett kapitel i boken du läser - bestäm dig för att göra det, sätt en gräns och lägg inte till ett "men" efter! Här gäller det att vara sträng mot sig själv, oftast finns det inget annat tankesätt än att så fort man kollat/spelat/läst klart det man skulle resa sig upp direkt och gå därifrån innan du hinner börja på något annat. Då lockas du inte att fortsätta sitta uppe!
5. Skaffa en almanacka! Oväntat tips i det här sammanhanget? Grejen är den att en kalender kan hjälpa otroligt mycket om man som jag har tusen saker som snurrar i huvudet, vare sig det är saker man är stressad över att inte ha hunnit med eller orolig över saker som ska hända - jag skriver ner ALLT, min almanacka är min andra hjärna. Lär dig skriva ner det som stör dig och sedan skjuta bort det ur tankarna. Du har det på papper, du kommer inte glömma, och du säger liksom till dig själv att "Det här KOMMER bli gjort!" Då blir det lättare att slappna av, för du vet att du har avsatt tid för att ta itu med det där som stressar/oroar/irriterar dig.


Sen jag började med det här har jag gått från att sitta vaken till 3 på natten och sova till halv 1 på dagen för att sedan gå omkring som en zombie, till att somna som en stock klockan 22 och studsa upp vid 7 av mig själv! Jag kan knappt beskriva hur mycket det gjort för min livskvalitet, det kan verka som en liten sak utan större inverkan men jag kan lova dig att skillnaden är fantastisk. Jag har energi, de mörka ringarna under ögonen börjar försvinna, jag får mer gjort och jag mår bara allmänt bättre!


När det kommer perioder med mycket att göra är jag glad att jag har en bra dygnsrytm! Lite sleten men glad skickar jag en massa kärlek till er, ni är för fina ni! ♥ 
 
 

Onsdagens "Basic" Outfit


Stickade tröja i nude från Gina Tricot, långkjol från JC, sjal från västkusten, ringar från Romwe BikBok och Grekland, benvitt armband från Indiska, solglasögon BikBok, skor från Skopunkten, väskan är ett sample för Gypsy Groupie(vad tycker ni?)






STILSPANING

Ni vet väl att förutom att driva mitt eget företag, blogga och studera skriver jag även med jämna mellanrum för STIL-sidan...? Jag har brutit mig loss lite ur den gamla banan och låter bloggen följa mitt liv som entreprenör och modeprofil istället för att helt enkelt bara rapportera om trender(det hittar ni hos andra modebloggare!), och jag ser på det växande läsarantalet att ni gillar det! Det är det som är det fina med STIL - det heter ju just "stil" av en anledning, inte "mode" eller "trend", nej stil är betydligt personligare än så, och klickar du dig igenom bloggarna som är en del av det känner du nog ganska direkt att var och en av oss har en väldigt personlig stil anpassade efter våra liv. Min är lite galen och excentrisk och det blir verkligen antingen bu eller bä, jag vet aldrig vad ni ska tycka om det jag tar på mig!

Nu tappade jag tråden lite, men min poäng är den här: Är det främst mode-Elin ni vill ha är STIL-sidan perfekt att hålla koll på eftersom jag med jämna mellanrum utför olika stilspaningar! Den här veckan blev det en vid namn "Hösthippie". Frilansande moderedaktör är lite mer av ett mysigt extrajobb för mig, och därför är det säkraste stället om ni vill hitta collage, rapporter och nyheter från mig och mina fantastiska kollegor. HÄR hittar ni fler spaningar!



Manikyr-dags snart!

När jag satt och knapprade på tangenterna och svarade på en massa mejl nyss tittade jag ner på mina händer och det slog mig att det snart är dags att boka tid för en ny manikyr igen! Den här gången funderar jag på att ta en fransk, och kanske kombinera med en pedikyr för lite extra lyx. Tänkte bjuda med Stina också, det är så härligt att luta sig tillbaka, bli ompysslad och skvallra med en vän medan man smuttar på en is-té!
Jag blev väldigt nöjd sist när jag var hos Nail Center, men jag är sugen på att hitta en lite mysigare salong nu, den här låg lite väl publikt och det räcker med att bli igenkänd i skolan där jag i alla fall kan röra på mig om det blir för mycket, en helt annan sak att sitta fast och bli utstirrad... Kan ni några bra? Liten och personlig vore perfekt!

Lite av min inkorg idag, eller ja, EN av dom... Mycket nu inför fashion week!
...Någonting sånt här är jag sugen på - klassiskt och elegant.

Uppe i varv och vägrar landa!

Okej, nu har jag precis kommit tillbaka från lunchen, börjar min lektion i UF och marknadsföring om tio minuter och ska innan dess försöka hinna med att svara på en intervju. Phew.
Ni får veta senare vad intervjun handlar om, men ni kanske kan gissa!

Hur som helst, idag tror jag jag ska beställa hem lite samples, bland annat dom där pälsarna jag tjatat om. Sen ska jag mejla min kontakt inför Kalmar Fashion Week och stämma av med Sophie om hur jag ska täcka veckan för Blogg.se/STIL med. Det ska bli så spännande, jag ser allra mest fram emot att träffa Lotta Ahlvarson, VD för svenska moderådet, och såklart Lars Wallins final på runway-showen på lördagen. Jäklar vilket driv jag känner att jag har idag, det känns som om jag får mycket gjort just nu och det väger nästan upp för det faktum att jag missar Årets Chicaste-galan imorgon! Jag känner mig stark och fokuserad, idag är en bra dag!

Inte så sur som jag ser ut, bara fokuserad ha ha!


Gomorron!

Hann inte ens slå upp datorn imorse innan jag rusade iväg! Nu sitter jag i skolan och ska ha svenska, ska försöka hinna svara på en tidningsintervju på rasten och efter lunch blir det UF. Ha en fin dag allihopa, vi hörs lite senare igen!


Inköpt idag

När jag svängde förbi Indiska idag kunde jag inte hindra mig från att gå in och unna mig lite smått och gott. Det är en sån härlig atmosfär i den butiken, varje detalj utstrålar värme och färg. Jag köpte tre armband, ett halsband och pälsmössan jag tjatat på er i en halv evighet om nu - det lär bli jag och alla 60+are som springer runt med den! Det är sådana här grejer som förgyller vardagen när man tar på sig dom, det känns verkligen som om varenda sak på Indiska har personlighet och jag älskar det!

De blå armbanden kostade 69:50 kr/st, det vita 49:50 kr


Halsbandet gick på 99 kr


Pälsmössa för 129 kr, som jag har letat!



Tisdagens Outfit




Skjorta från Hugo Boss, byxorna är från Lindex, flipflops av Tommy Hilfiger, väska Gypsy Groupie(coming soon!), brett guldarmband H&M, ögonarmband ringar och solglasögon gåvor av Romwe


 
 

Solarium...?

Idag var jag som sagt och kikade lite på ett solarium. Jag har aldrig solat solarium tidigare och är faktiskt egentligen typen som helst undviker solen över huvudtaget(hudcancer, rynkor osv...)

....Men jag brukar alltid komma ner i en dipp på hösten - jag vill så gärna kunna uppskatta alla fina färger och mysiga mörka kvällar, men min kropp vill liksom inte! Så den här hösten laddar jag upp med allt jag kan för att motarbeta höstdeppen - steg ett blir att ladda upp med D-vitamin som ska hjälpa. Jag knaprar tabletter från ACO och ska försöka pallra mig iväg till solariet 10 minuter varannan vecka eller så. Det känns väldigt främmande för mig eftersom jag praktiskt taget levt en vampyr-livsstil fram tills nu. Vad är era erfarenheter av solarium? Blir ni på bättre humör eller gör ni det för utseendet?
P.S - Lärde mig också att en släkting tydligen varit en riktigt bjässe inom solariebranschen, ha ha, han har dock gått över till hotellbranschen och köper upp slott bl.a., så inga förmåner här inte, förutom riktiga lyxrum när jag reser

Plugg i paisley

Nu har jag haft dagens första och enda lektion, jag måste verkligen lära mig sätta mobilen på flight mode för det är så otroligt stressande att den plingar till varje gång jag får ett mejl vilket är så ofta att den iprincip ligger och RINGER på bordet... Det kan inte vara hälsosamt att konstant påminnas om jobb när man redan sitter på en lektion! Om det är något jag fått lära mig är det att skilja olika former av arbete åt - det är så lätt att när man sitter och skriver en uppsats på datorn tänka att "Jag ska bara kolla mejlen lite snabbt... Och kolla upp det här med den här leverantören... Och blogga... Och..." Det är inte bra, och slutar oftast i ett dussin halvgjorda saker istället för en avklarad!
Jag ska strax bege mig in till stan för present-letning(jag är grym på presenter, det är så kul att leta och försöka hitta på den ultimata gåvan!), och jag tror jag har en idé om vad jag ska köpa...


Svullna morgon-läppar

God morgon allihopa,

En ny dag med nya tag, eller hur? Jag har ett bra schema för dagen, det känns som jag har kontroll och koll på allt som ska göras! Förresten, är det bara jag som får "svullna" läppar på morgonen...? Särskilt överläppen. Lite lyxigt att vakna varje morgon med naturlig läppförstoring, mindre lyxigt när den har försvunnit en timme senare! Är det någon annan som råkar ut för detta, eller är jag ett freak?
Idag är det ganska mysiga saker jag måste få undan - skaffa solkort, kika på present till min lilla lillasyster som fyller år snart(under Fashion Week, bra matchat där syrran!), hämta ut paket... Sen har vi såklart den vanliga visan med jobb och studier med, men den kan vi ju strunta i såhär på morgonkvisten!
Nu ska jag sminka på mig ansiktet och dra på mig lite kläder innan jag kilar iväg till skolan för min första lektion.

Avokadomacka, apelsinjuice med fruktkött och vitt grapefrukt-té, så gott.


Jag och mina läppar säger hej!

Ring-a-ding-ding, och att slappna av

Vilken dag hörrni...  Det känns som jag har farit omkring som en överspänd fjäder och åkt bergochdalbana alldeles för många gånger! Himla tur att jag fick hem ett paket ringar som en gåva från Romwe då, som en liten stressa-ner present. Oj vad jag verkligen måste börja lyssna bättre på mig själv, men det är ju svårt när det man gör är så roligt, det är först när jag sätter mig ner på kvällen som hela dagen kommer ikapp mig och det känns som en fet smäll i ansiktet! Jag ska bli ännu bättre på att organisera mig, jag vet att det låter tråkigt, men jag svarar mycket bättre på rutiner och det BEHÖVS verkligen just nu! I vanliga fall är jag bra på att ta hand om mig själv, men på sista tiden har det nog blivit lite mycket. Slänger upp alla tips jag har till er också, jag vet att en del av er uppskattar det!

...Nu ska jag sätta mig med en kopp té och titta på Pretty Woman som börjar på Kanal 9 strax, ultimat mys alltså. Har kikat på lite inredningsinspiration ikväll med, tänkte dela med mig av två bilder som bara får mig att vilja mysa upp mig i en lägenhet täckt med levande ljus och vackra färger. Så fint!

De här lär jag inviga redan imorgon.

Allt från Indiska, så vackert!


Från tidigare idag, vi kan väl säga att allt smink nu har bytt plats...

Omvänd Askunge-saga...

Uppenbarligen tycker event-gudarna att jag ska bosätta mig i Stockholm 12-13 september, för förra veckan landade det här i inboxen. Dagen innan Årets Chicaste-galan, alltså. Är det bara jag som tycker det här känns lite orättvist likt en omvänd Askunge-saga...? Som om precis innan balen förvandlas hennes vackra klänning till mjukisbyxor och fläckig t-shirt och färdkosten försvinner och hon får sitta kvar hemma istället och tröstäta vegansk chokladpudding med spraygrädde och gråta till "My Name is Earl"(jag är väl inte den enda som gör det? Eller?!)

Nåväl, galor och fester kommer väl så småningom, så länge får jag vingla omkring på 15 cm klackar och i lyxiga klänningar här hemma och invänta KLR FSHN WK.
En vecka kvar och schemat är SMOCKFULLT! Glöm inte nominera Kalmars bästa modebloggare här.
 
...Någon som ska dit?

Måndagens Outfit


Skorna är vintage, byxorna från Monki, jackan är en gåva av Romwe, väskan är ifrån Gypsy Groupie(coming soon!), armband från Gina Tricot, ringar från BikBok Guldfynd och Romwe





GG planering, skola och möte

Nu sitter jag parkerad i skolan och ska strax kila iväg till min Engelska-lektion! Fingrarna är sådär läskigt, mysigt skakiga som de är när man är fylld av för mycket energi(och kaffe). Usch, jag måste börja dra ner, hjärtat rusar... Hur som helst, jag har hittat bl.a. en helt fantastisk pyjama-inspirerad kavaj i vitt med svarta kanter som jag är sugen på att köpa hem lite samples av. Väskan ni ser på bilden kommer förresten upp nån gång i veckan, den kan jag varmt rekomendera, kanonbra! Vår grymma nyhet Camel Bag har blivit en storsäljare också, så den ska vi ta in i fler färger, det är verkligen den ultimata skolväskan. Åh, och vi håller på att ladda upp rejält med fuskpälsar i olika storlekar och modeller, jag tror jag smäller av så fina dom är, ni kommer dö!
Måste rusa nu, två timmar och sen är det dags för möte, vi hörs efter det!





God morgon härliga måndag!

Hej på er,

Idag ser ut att bli en spännande dag, särskilt för mig som faktiskt gillar måndagar! Känns lite trist att jag fortfarande är halvsjuk, men men, det kunde varit värre.
Såhär ser dagens planer ut:

08.00 - 09.30 Jobba hemifrån, GG
10.00 - ca 10.30 Tandläkaren(yikes!)
11.00 - 12.25 "Workinglunch", jobba från skolan
12.25 - 14.00 Engelska
14.00 - 15.00 Möte
15.30 - ... Läxor, skriva en bättre planering för Fashion Week, övrigt jobb, läsa lite ur Mediababe, skriva veckoschema(hann inte igår), börja skissa på en bloggkrönika - vad vill ni läsa om?, hämta ut paket och fundera på present till Linnéa(lillasyster börjar bli stor, usch...)

Trött men glad!
 

Wanderlust

Tittar på Wanderlust ikväll igen, så himla mysig film! Erik var väldigt osäker igår och krävde en del övertalan, det lät ungefär såhär:
Erik: Det är en komedi. Med Jennifer Aniston. Som har fått 6.0/10 på IMD.
Jag: JUST DÄRFÖR SKA VI SE DEN!!!

Det är verkligen en inspirerande film, det känns som jag skulle passa in så bra bland alla flummiga människor!


H&M Winter -12

Har ni sett H&Ms vinterkollektion...? Jag kikade på den nyss, och ärligt talat är jag förvånad över att jag gillar den så pass mycket som jag gör! Den första och sista looken är mina favoriter, men jag skulle gärna norpa kappan från look nr.3 med!
Jag älskar den sista klänningen, att den lyckas se både disco och sofistikerad ut, och tillsammans med min pärlbroderi-ensemble från Indiska och trassliga hårlängder skulle den vara perfekt till nyår(gud pratar jag verkligen om det redan?!). Problemet är väl bara att eftersom jag är så kort skulle den förmodligen sitta som en säck...

P.S - Haha, det känns så fel att prata om festkläder när jag sitter här svettig och dan efter en rask kvällspromenad, nu ska jag hoppa in i duschen!

Vilken föredrar ni?

Ögonbryn + ansiktsmask


Jag körde ett litet mini-spa här hemma nyss, färgade ögonbrynen och satt med en fantastiskt värme-ansiktsmask från The Body Shop som jag fick av min vän Jonna.
Egentligen har jag funderat på att ha som rutin att gå och få mina bryn plockade och färgade en gång i månaden, men jag är livrädd för att få dom sönderplockade! Jag har relativt kraftiga bryn och trivs med det, dessutom tror jag jag är traumatiserad sen jag var 12 och upptäckte pincetten vilket resulterade i två smala streck till ögonbryn...

Satt och kollade lite pälsar(fusk, såklart) samtidigt, jag har ännu inte hittat den ultimata men absolut några värdiga alternativ som jag också funderar på att köpa in till Gypsy Groupie! Har ni några förslag på modeller, färg och material? Hit me!

Nu ska jag hugga in på soppa och vitlöksbröd, jag är inne i en period där soppa är det godaste som finns, just nu är min favorit den med ALLT! Blomkål, vitkål, potatis, risoni, svamp, morot, you name it... Kram på er!

Vardagslyx!





Shopaholic - nya vardagsklackar!

Ett av mina vintage-fynd från igår blev ett par perfekta vardagsklackar. Något utflippade(jag fick höra att de ser ut som skidor, pfft) men med en lagom låg klack och skön passform. De där italienarna vet verkligen hur man gör skor! Jag vill matcha dom med svischande kappor, jeans och skjorta, eller varför inte mjuka kostymbyxor och sammetskavajer.
En annan anledning till att jag är så glad över dom är för att de är perfekta att bära svarta strumpor i, då passar dom ju en bit in på hösten också - dubbelt så bra alltså!



Nellys nya märke

Nelly.com har ett nytt märke, Issue 1.3, och jag har faktiskt en del favoriter! Allra mest gillar jag smyckena - de övriga plaggen är lite för skandinaviskt minimalistiska för min smak. Väskan och armbanden främst, men jag har en känsla av att jag kommer kunna snappa upp en del basplagg från Issue 1.3 i framtiden också. 
Jag har inte fallit för den ombloggade kappan, jag älskar idéen men utförandet med tightare ärmslut känns bara fel. Eller åtminstonde inte som MIN stil.

I övrigt känns märket lite ofokuserat, som det ju ofta är med nya märken och designers, och det känns mer som Nelly.com går ut för att följa trender istället för att skapa. Vad säger ni?


Väldigt 3.1 Phillip Lim!






Söndag morgon

Jag och Erik hade världens myskväll igår, som vanligt somnade jag som en klubbad pensionär i soffan... Vi hann i alla fall se en film, Wanderlust, som var riktigt bra!
Idag ska vi bara ta det lugnt större delen av dagen, jag måste fixa lite med Gypsy Groupie och göra lite research för en skoluppgift, om jag hinner ska jag dessutom försöka organisera upp min mejl för just nu är den en enda stor röra som jag inte hittar ett dugg i...

P.s - Jag måste bara tipsa om ett av mina favorit téer, Yogi Tea Green Chai, i varje té-påse får man med ett citat! Jag brukar dricka en kopp på morgonen och försöka tänka in citatet i det jag gör under dagen, lite som en dags-läxa. Idag stod det "Your character will give people the courage to trust you".


Mitt mongo <3

Imorgon måste jag visa er världens ballaste skor jag köpte idag, men just nu myser vi som om det inte fanns nån morgondag! Kram på er!


I mitt förra liv var jag fabulous och gay

Hej på er!

Nu är jag hemma igen och sitter i soffan med min prins brevid mig. Han tittar på nån dokumentär om gorillor(?) och jag bloggar! Jag hade inte planerat att handla idag, ändå kom jag hem med två par skor, en skjorta och en kort sammetsjacka, på något sätt är jag inte förvånad...
Vet ni, i mitt förra liv tror jag jag var en fabulös gay-man! När vi besökte bröllopsbutiken i jakt på aftonklänning tog "min inre queen" över totalt, ni vet den lilla bitchiga Anthony i SATC...? Han = Elin i en bröllopsbutikJag bara flyger omkring och drar i kläningar och grälar med butiksbiträden och material hit och material dit och förlåt-men-det-här-ser-ut-som-en-skolbal-1996. Haha!
Lyckades i alla fall få tag i en helt fantastisk klänning, nu börjar jag drömma om min egen studentbal och bröllop(Erik, fly medan du kan!) Undrar om klänningar har den effekten på alla tjejer? Känns lite som att man blir hjärntvättad när man ser allt det vita och fluffiga. Nåväl, nu ska jag och min älskling snart börja fixa mat och sätta på en film, vi hörs senare!
Jag har en grej för jordgubbsmust, vet inte varför men det är så gott!

Alltid vid min sida: Läkerol och inspiration!




Lördagens Outfit


Franscape från Gina Tricot(fw-11), kofta från Gypsy Groupie(coming soon), jeans från H&M Barn, skor från Deichmann/Graceland, scarf från Cubus, solglasögonen är en gåva från Romwe, väska Gypsy Groupie(coming soon), klockan är vintage, ringar från Guldfynd västkusten och BikBok
 
 

Size matters!

Nu: Gata upp och gata ner i dessa!


How I Met Your Mother-morgon

Finns det något bättre än gamla HIMYM-avsnitt och överblivna chips med dipp till frukost...? Av någon anledning kan jag alltid äta tills jag nästan spyr på kvällen, säga "Aldrig mer" och ändå smakar det lika gott på morgonen! Alltid!!
Hur som helst, idag hade jag tänk försöka ta en sväng in till stan, mamma behöver smakråd när hon ska skaffa en ny aftonklänning och vilken tjej vill inte springa från butik till butik med vackra klänningar?! Ikväll kommer Erik hit så vi kan vara sjuka tillsammans(han har blivit förkyld, jag KANSKE smittade honom haha), vi hade tänkt laga något lyxigt men det lär nog bli så att vi ligger utslagna i soffan och beställer hem mat istället...

BBB = Big Black Bag

Kolla vad jag nyss fick levererat, rakt fram till dörren! Visst är den fin...? Inte så högblank som på bilden, och betydligt rymligare än jag trodde, här får jag lätt plats med ett A4-block. Inget fel med det, perfekt med tanke på att jag bär runt på praktiskt taget hela mitt liv i mina handväskor... Hur som helst, den här lär ni se mer av, jag ska försöka hämta ut mitt Nelly.com-paket nu i helgen för det känns som om den här väskan skulle gifta sig perfekt med en stor gosig kofta. Den lär bli perfekt under hela vintern, jag har behövt en lite mer "elegant" stor svart väska, de flesta jag har är ju rätt oformliga... Vad tycker ni?


P.S - Skulle den inte passa väldigt bra med outfiten nedanför?!

Önskelista

Just nu vill jag bära tunna flannelskjortor och sammetskjolar med stora väskor och höga stövlar. Örhängen, armband och extrema solglasögon. Tack.


Skjorta Romwe ca 298:-, örhängen H&M 69:50:-, kjol Romwe ca 235:-, tunt armband Romwe ca 85:-, brett armband Nelly/Pieces 159:-, cateyeglasögon Romwe ca 145:-, handväska Gina 299:-, skor från Scorett 1299:-


My secret single behavior

Just nu sitter(ligger) jag i sängen och tittar på Sex and the City, drog igång med världens engergi och började städa sovrummet förut och kroppen bara NEJ! Så nu sitter jag här. 
Ni vet det där avsnittet om "Secret Single Behavior"? Alltså sånt vi tjejer gör när vi är singlar eller helt enkelt bara ensamma hemma och ingen är i närheten - de där grejerna vår pojkvän/familj/vänner skulle stirra på oss med stora ögon och sedan låååångsamt backa ut ur rummet igen om dom någonsin såg oss göra? Jag började fundera, Erik och jag är båda rätt udda så för det mesta kan vi göra knäppa saker tillsammans, men det finns faktiskt saker jag inte gör när han är i närheten...

1. Jag är besatt av tops, jag använder det i princip varje dag. Ja det är ett fullfjädrat beroende, jag tycker det är jätteskönt att göra rent mina öron! Erik kommer aldrig förstå min tops-fascination.
2. Jag älskar extremt vulgära och riktigt dåliga låtar och brukar dansa runt i underkläder till dom på högsta volym medan jag vrålar ut texten. Tänk "Baby Got Back", "Carlos, Man of Love" och "Who Wear Short Shorts".
3. Ibland utför jag en one-(wo)man-musical när jag städar, jag sätter på alla ABBAs låtar och hittar på en historia och byter sedan kläder efter karaktär medan jag plockar och dammsuger samtidigt som jag agerar dansar och sjunger.
4. Jag äter chokladpudding och spraygrädde i sängen medan jag tittar på Sex and the City
5. Ibland bara sitter jag och gör fula grimaser för mig själv, oftast samtidigt som jag gör extremt oroande och läskiga ljud
6. När jag är ensam och nyduschad kan jag springa omkring i trosor och läppstift och utföra sysslor
7. Jag pratar med mina kläder
8. Jag dricker juice ur vinglas stående i köket klädd i endast en sidenkimono och låtsas att jag är en gammal bitter filmstjärna(fråga mig inte varför just det)
9. Jag äter chokladsås direkt ur förpackningen och blandar det med strössel i munnen
10. Ibland sitter jag på golvet i köket och äter nachos med salsa, är Violet i närheten brukar jag sjunga för henne
 
Har ni något ni aldrig skulle vilja göra inför någon annan?
 
...JUST NU: VSSB - Very Secret Single Behavior


SJUKT frustrerande...

Ja, jag är SJUK!

...Och så fruktansvärt otroligt jäkla frustrerad! JAG HAR INTE TID MED DET HÄR. Dessutom är hjärnan helt uppe i varv, jag skulle klättra på väggarna om jag inte hade så satans ont i magen. Jag är verkligen världens sämsta människa på att vara sjuk, det kliar i hela kroppen när jag tänker på att ligga i soffan och slötitta på TV hela dagen. Visste ni att när man bara ligger still och tittar på ett program man egentligen bara tittar på "för att det inte är något annat på TV" kan det jämföras med en lätt depression? Hjärnan får verkligen noll stimulans eftersom du på inget sätt är intresserad av det du ser på!
Men jag ska försöka få en del gjort i alla fall, jag hatar verkligen när hjärnan och kroppen är ur synk! Det blir till att jobba hemifrån idag.

( P.S - Funderar på att passa på att ha en frågestund under dagen, jag är rätt dålig på att hinna med att svara på frågor annars, så vad säger ni? )


Jag har nog världens bästa läsare...

Ibland skulle jag bara vilja sträcka ut armarna och krama om er allihopa, en såndär riktigt stor BAMSEKRAM! Fattar ni hur härliga ni är? Gör ni det?! När man kommer hem efter en lång dag med studier och jobb och bara snubblar över alla underbara kommentarer, jag vet liksom knappt vart jag ska ta vägen ibland, jag bara sitter och rodnar och är helt tomatröd av glädje! Allt från de där små gulliga till de längre fantastiska, ni är så fina allihop.
Någon dag ska jag jäklar ge er den där kramen, om jag så måste resa Sverige runt!


Michaela, Alice, MyzaaN, Towe, Marie, Lovisa, Stefany, Anonym och Agnes - några av världens finaste läsare!

Torsdagens "No Woman No Cry" Outfit

 



Långkjolen är gammal och från JC, sjalen kommer från Cubus, flipflops Tommy Hilfiger, väska från Mango, jacka gåva från Romwe, hatt från Gina Tricot, halsband från Romwe, stelt guldarmband från H&M, ögonarmband från Romwe, örhängen Gina
 

Citat och smycken

Nu har jag Svenska, ni får två bilder på ett tankesätt av Kay Pollak och dagens smyckessamling. Usch, jag mår verkligen illa, ska försöka hålla ut i alla fall, en lektion kvar, wish me luck...





Torsdagsfrukost!

God morgon på er!

Nu sitter jag och äter toast och dricker juice medan jag kollar på Masterchef Australia(undrar hur många gånger jag skrivit den meningen?). Det känns som om det här kommer bli en kreativ dag där jag är effektiv och positiv! Jag har börjat spåna lite på en tjejklubb i Kalmar-regionen som skulle hitta på roliga aktiviteter för att "stressa av" under veckodagarna, jag tänker yoga, manikyr osv, vi får se! Sen har jag blivit extremt sugen på att vara med i Let's Dance, jag är inte helt säker på om det är för att jag bara saknar programmet eller för att jag har något lustigt behov av att ALLTID ha supermycket att göra, haha... Jag kanske borde mejla TV4?
Nej, nu måste jag springa och göra mig i ordning, vi hörs sen!

Jag älskar att dricka ur tjusigare glas, det är ett så enkelt sätt att piffa upp vardagen! Faktum är att jag har en fascination för glas i allmänhet, vilken knäpp liten hobby, hmm...

En skål med smör, tack


...Gissa vilken tid i månaden?
Jag avlider. Erik har flytt fältet och jag hänger med mina bästisar Svampbob och smörkakaohavregrynsockerblandningen. Har varit helt överextremtkänslig idag, gått från toppen av berget till botten av dalen inom loppet av en halv minut, men det är ju skönt att man vet varför i alla fall! 
Ska se om jag kan slänga iväg några mejl(okej glöm att jag sa något) och kanske ta en powernap, och nu blev jag plötsligt grymt sugen på chokladmilkshake så tack gode gud för Tofulines mjölkfria glass... Tror jag ska stänga av datorn redan nu, poppa lite smörpopcorn och blanda till lite saft. Det känns som en sån dag helt enkelt, jag är helt utmattad, både psykiskt och fysiskt. Så nu ska jag ta hand om mig själv och få tillbaka all energi, jag avskyr att känna mig ur bana! Har ni haft en fin dag? Och vet någon om det går något bra på TV ikväll som jag antingen kan storgråta eller storskratta till?

Ett urval av mina prio 1-mejl just nu... Ledsen för all censur!
 
En trött Elin just nu, hej hej!
 

Onsdagens "Bitter Black Babe" Outfit



Skjortan är en gåva av Romwe, jeansen kommer från BikBok, sneakersen är av märket Street Wear, scarfen är från västkusten, väskan är från Köpenhamn, silverringarna och korsarmbandet från Gina Tricot, ögonarmband gåva från Romwe, guldring från BikBok


NU: UF-företag

Sitter i datorsalen nu och ska strax ha en introduktion för UF. Jag är fortfarande inte helt säker på vad jag vill göra, har funderat på någon form av tjänst inom medievärlden med anknytning till en välgörenhetsorganisation... Den kreativa processen är ju nästan det roligaste av allt!
Och det känns verkligen som att jag vill göra något ROLIGT nu, visst är Gypsy Groupie kul, men det ligger otroligt mycket arbete bakom, det är ett heltidsjobb som jag ibland har svårt att finna tid att balansera. Jag tar den här kursen för att få göra någonting som inte är laddat med prestation, få testa en rolig idé och bygga på mitt nätverk helt enkelt!
Helst skulle jag vilja göra något som involverar er läsare, jag vill ju träffa alla fina brudar(och grabbar?) som följer mig. Har ni förslag kan ni mejla in dom till [email protected]!

Armbanden kommer från Romwe och Gina Tricot, visst är dom fina...?!

Skolan, nästa stopp!

Nu är jag på väg till skolan! IDAG kör vi igång med UF, riktigt kul, ska se om jag får tag i ett bra team eller om jag kör solo. Lär bli spännande hur som helst.
Förresten, igår på Playa del Sol var det ett gäng tanter som kallade sig för "Leopardtanterna", haha, där skulle jag passat, mitt smeknamn var ju Leopardkvinnan för att jag var ökänd i hela Kalmar för min stora leopardpäls!

Annars tror jag inte det är mycket som händer idag, ska skriva en To Do-lista på saker som måste bli gjorda bara... Vi får höras sen!


Den svenska småsintheten

Har ni någonsin varit med om att ni fått riktigt goda nyheter - du klarade det där tuffa geografiprovet, hade tillräckligt mycket pengar på kontot för att köpa den snygga jackan OCH gå på bio, eller har helt enkelt bara en såndär dag när det känns som om allt går din väg? Du berättar det för din kompis, mamma, syskon eller bättre hälft, men får inte riktigt reaktionen du räknat med... Det kan vara en enda liten kommentar som är en förklädd pik som svider till och tar udden av lyckan, en rätt ut tillrättavisning eller bara en gnagande känsla, men budskapet är tydligt - går det väldigt bra är du inte lika accepterad som om du hade misslyckats.
Det är som en omvänd relation mellan en mobbare och en som blev utsatt för mobbandet när vi gick i mellanstadiet, och lika dåligt! Lika lite som vi ska trycka ner de som ligger lågt ska vi trycka ner de som strävar högt.

Grejen är den att vi är VANA vid att matas med uttrycket att "alla är lika" som något bra, men vi ÄR JU inte lika, tvärtom, vi är OLIKA.
Svensk småsinthet är det värsta som finns, lyckas du är du utstött, misslyckas du hålls du om ryggen. Och det är bra att vi uppmuntrar och peppar varandra när vi faller eller saker inte går som vi vill, men vad är meningen med att dra ner varandra när man lyckas?! Vad är budskapet? Att du lyckas när du misslyckas och misslyckas när du lyckas...?

Att driva en välbesökt blogg är att uppleva det där varje dag, varje vecka, varje månad. Allting sticker i ögonen, allting provocerar, framgång måste bortförklaras och förminskas. VARFÖR?!

Fem saker jag är stolt över och som andra har försökt förminska:
1. Jag pluggade in hela första gymnasieåret på en sommar, jag satte ett eget schema och följde det och lärde mig samtidigt disciplin, och jag KLARADE DET!
Vad jag fått höra: "Men du har fortfarande uppgifter kvar, och du var ju ändå tvungen att misslyckas först för att plugga in det sen..."
2. Jag startade mitt eget företag, som går med vinst!
Vad jag fått höra: "Jag gud vad roligt med en hobby! Så bra att du har något att göra innan du får ett riktigt jobb..."
3. Min blogg började växa så det knakar!
Vad jag fått höra: "Tja, alla har sina 15 minuter i rampljuset, och visst har väl nästan hälften av Sveriges befolkning blogg idag..? Jag minns när det var SPECIELLT att blogga..."
4. Jag går i skolan varje dag, något jag inte hade klarat för ett år sedan!
Vad jag fått höra: "Jaha? Men det gör ju varenda tonåring i Sverige...? Varför satsar du inte på högre betyg? Är du kanske lite lat?"
5. Jag är vegan, jag äter inte kött och bär inte päls och är stolt för den inverkan det har på miljö och djur!
Vad jag fått höra: "Men du äter ju djurens mat HÖHÖHÖ(riktigt buffligt grabb-skratt) Och varför bryr du dig inte om barnen i Afrika? Är djur viktigare än människor? Och tror du verkligen EN människa kan göra skillnad..."
 
Varenda en av de där sakerna har svidit, bara för att man är en offentlig person innebär inte det att man är immun mot gliringar. Det är klart man inte alltid kan vara uppriktigt glad för någon annans skull - vilket är förståeligt om han/hon fick jobbet du ville ha, fick högsta betyg medan du fick IG eller blir tillsammans med killen du har en hemlig crush på - men gör ALDRIG något för att ta ifrån någon annan deras lycka. "Har du inget snällt att säga så säg ingenting alls" heter det ju, och citatet har blivit så populärt av en anledning. Man kan tycka att eftersom vi matats med det sen vi var småttingar borde vi kunna det vid det här laget, men tydligen inte!

Jag blir väldigt sällan svartsjuk, och jag är så otroligt stolt och tacksam för det. Jag kan beundra saker utan att vara missunnsam och jag är väldigt bra på att fokusera på mig själv utan att jämföra, samtidigt blir jag glad när det går bra för andra, jag liksom suger åt mig glädjen så man kan vara glada tillsammans!
Men när det är jag själv som utsätts för den där småsintheten är det inte lika lätt, här kommer några saker jag varit tvungen att öva på:
 
Fem tips för att slippa råka ut för glädje-tjuvar:
1. Inse att du har rätt till din lycka, du förtjänar den! Försöker någon trycka ner dig och ta ifrån dig din glädje innebär det bara att dom inte kan få den på något annat sätt, dom måste stjäla den från andra och då är det synd om den personen.
2. Uppmuntra och peppa andra! Man mår bra av att göra andra glada, går det bra för en kompis betyder det mer än du tror för henne om hon har ditt stöd. Var inte din egen glädje-tjuv, att vara glad tillsammans med och för andra är faktiskt otroligt mysigt!
3. Ingenting är för fånigt! Ibland skäms man nästan lite när man blir lycklig över småsaker, som att någon har köpt hem favvojuicen till frukost, att ett ny säsong av din favorit TV-serie släpps eller att dom serverar den där goda tomatsoppan i skolans matsal när det regnar ute. Gör inte det, tillåt dig själv att njuta! Tänk på att du laddar batterierna när du mår som bäst, ingen laddning är för liten, bara ta för dig och fyll på med energi.
4. Lycka är inte relativt! Du kan inte hålla på att jämföra hur pass lycklig du är jämfört med andra, lycka är LYCKA, inte "ganska lycklig MEN..." Det finns inte ett enda mått för att vara glad - visst, den där personen kanske fick bättre betyg på provet än du, men du fick ju ändå väldigt bra resultat, varför ska du vara mindre glad bara för att någon annan får ett bättre?! Var glad för personen med istället, men allra främst för DIG SJÄLV! Du vet ju hur hårt du kämpat, och du fick ju trots allt väldigt bra betyg? Lycka är inte i begränsad upplaga som bara räcker till de med bäst betyg eller plattast mage, lycka är oändlig och täcker alla små guldklimpar i vardagen! (Jag vet själv hur det är, att gå på en privatskola med superambitiösa klasskamrater är rätt frustrerande eftersom jag blir superlycklig om jag får G och de andra blir besvikna när de får MVG-, då vill jag bara skrika åt dom att "VAR NÖJDA MED ER SJÄLVA, NI ÄR JU JÄTTEDUKTIGA!" Men det gör mig inte mindre stolt över att jag lyckades enligt MIG, jag blir bara ledsen för alla höga krav andra ställer på sig själva.)
5. Boosta dig själv! Är du lycklig så passa på att ge dig själv rejält med beröm, jag brukar säga högt: "Gud vad stolt jag är över mig själv, det här gick ju riktigt bra!" Det spelar ingen roll VAD du har klarat av, hur litet det är eller vad andra tycker, det viktigaste är att DU står på din EGEN sida och peppar dig själv! Säger någon något dåligt brukar jag alltid tvinga mig själv att komma på ett motargument i huvudet, t.e.x: 
- Åh vad stolt jag är, jag klarade det där svåra matteprovet!
- ...Men du fick ju bara G?
Tänk då såhär: "Ja, jag fick G, men det är inte så bara för jag har kämpat så hårt med de här uppgifterna och var så rädd att jag inte skulle få godkänt, men nu gick det ju verkligen GALANT! Fy vad duktig jag är, det här gjorde jag bra! Ikväll firar jag med glass och chokladsås!!"

Ta inte din egen lycka, ta inte någon annans lycka och låt ingen ta DIN lycka. Lär dig strunta i andras pikar och öva på att vara glad för någon annans skull. Jag lovar att du kommer känna dig gladare när du lär dig ignorera alla dumma tankar - både hos dig själv och andra - och bara njuta av allt fantastiskt du tar dig för, du förtjänar ju det!

Sitter här med mina nyrakade ben och äter cashewnötter och dricker saft, Svenska Hollywoodfruar är såklart på på 3an, det är lycka för mig!




 

Tisdagens Outfit




Skjortan kommer från Cubus, tröjan från H&M Herr, shortsen och solglasögonen är ifrån H&M, väska från Gypsy Groupie, armband från BikBok och H&M, ringar från Romwe BikBok Guldfynd Gina Tricot och västkusten

REJÄLA skor för en gångs skull!

Jag passade på att köpa ett par rejäla sneakers idag, det har länge varit i princip den enda slags sko som fattats i min ändå rätt imponerande samling!

...Och tydligen är jag ÄNNU petigare när det kommer till mer normala skor - med min längd behöver jag varenda liten extraskjuts jag kan få, så jag ville inte ha dom helt platta, samtidigt ville jag inte ha platåsneakers(även om det lockade ett tag, men jag gillar inte att ge efter för trender, jag ångrar mig alltid två veckor senare) och de var tvungna att vara rejäla och stadiga utan att bli för klumpiga. TILLSLUT hittade jag dom: de där jag kan slänga på mig tillsammans med en stor asymmetrisk kofta och jeans och rusa iväg och fortfarande känna mig som mig!
Kommer från Street Wear och kostar 499:-

Andra ring och massa ringar

Mina ringar idag slår nog det mesta, så maffiga!
Nu ska jag ha naturkunskap i en timme, efter det blir det lunch på Akademikrogen.


Smoothie till frukost

"With the new day comes new strength and new thoughts."
~Eleanor Roosevelt

God morgon på er!

Är mitt uppe i min vanliga, härliga morgonrutin med en god frukost och mysiga TV-program. Det känns som den tonen kommer gälla för hela dagen - rätt slappt, med andra ord! Börjar inte förrän halv elva idag, men jag tror jag tar ledigt fram tills dess. Ibland måste man ju unna sig, eller hur?
Jag vet inte vad det är, men det känns som om jag har för mycket dålig energi just nu, hoppas det går över snart... Tror det har blivit lite mycket på sista tiden, jag går upp i varv så pass att det är svårt att sakta ner samtidigt som jag dricker mängder med Cola Light och kaffe för att orka med och det gör ju inte saken lättare. Men nu tar jag den här förmiddagen till att bara pyssla om mig själv, och i eftermiddag tror jag faktiskt jag tar ledigt med. Man säger att det är fördelen med att vara sin egen chef, men det är ta mig tusan SVÅRARE att ge sig själv ledigt!
Hoppas ni får en riktigt skön morgon och dag, ta med er Eleanor Roosevelts citat och tänk på att lämna allt dåligt i gårdagen, det är en ny dag med ny styrka och nya tankar, en ny dag att vara lycklig!

Att skaffa kontor...

Bloggen växer, Gypsy Groupie växer, JAG växer - hela varumärket växer så det knakar, och någonstans växte jag ur det här med att sköta allt uppkrupen i en fåtölj med datorn uppslagen i knät. Nu är jag sugen på ett kontor! Någonstans där jag kan tapetsera väggarna med planering och inköpsinspiration, en stor väggkalender fullbokad med härliga tider att passa, ett skrivbord att slå sig ner vid, sätta ifrån sig take-away kaffet och slå upp laptopen på.

Norra Vägen skulle passa mig perfekt, väldigt centralt och med gångavstånd till skolan(bokstavligt talat bara att kila ner och svänga runt hörnet!). Ett eget ställe att fokusera och organisera på, det är drömmen!
Med GG som bas är utgiften inga problem, men ett kontor om något är en investering. Kommer det effektivisera arbetet tillräckligt för att öka vinsten ytterligare? 
 
( P.S - Sen har vi som alltid åldersfrågan... Någon som vet om man kan skriva på pappren när man är under 18 år eller om det går att lösa?)

Norra Vägen har det perfekta läget, jag kan springa mellan skolan och kontoret på en rast och har dessutom gångavstånd till sushi, yoga och manikyr, lyx!

Inredning - nästan lika kul som kläder! Jag vill ha personlighet utan för mycket plottrighet, gärna en slags tyngd i rummet...

Måndagens Outfit





Sidenskjorta från H&M, kjol med slit BikBok, jackan är en gåva från Romwe, scarfen från västkusten, väska med nitar från Gypsy Groupie, liten väska från Vintage Stories by KappAhl, stor ring från Romwe och liten ring från Guldfynd, skor vintage, örhängen från Gina Tricot, halsband från Cubus H&M Romwe Hemmagjort och specialbeställt


Nödvändigheter i en bild och jobb

Är det bara jag som ALLTID tar av mig mina smycken när jag jobbar?! Ringarna, armbanden och örhängena ryker, men för det mesta låter jag halsbanden hänga kvar... Jag älskar smycken men blir så jäkla frustrerad när de är ivägen för mig när jag jobbar!
Som ni kanske gissar har jag parkerat mig i ett grupprum i skolan nu och har precis avslutat lunchen. Måndag är min jobblunch-dag, riktigt skönt med en kickstart på veckan! 

Läste precis igenom Isabella Löwengrips pressmeddelande, tycker det är så synd att hon slutar som chefredaktör på Egoboost Magazine, och jag kan inte påstå att jag förstår henne. Tidningen är ju som en samlad laserstråle av alla hennes visioner om ett bra självförtroende, entrepenörskap och att få unga tjejer att ta för sig?! Men men, om nu Moderna Tidsskrifter håller på att köras i marken är det nog smart att överge skeppet med titeln "utköpt" hellre än "gått i konkurs"... Hoppas hur som helst att Isabella får en bra höst i lugnare tempo, för det måste man ju erkänna att hon behövt!
Nej nu börjar koffeinet kicka in, ska få undan lite jobb innan jag kilar iväg till min Engelska-lektion, vi hörs efter det!
Fem nödvändigheter i en bild ; Kaffe(nej det gick inte så bra att sluta), kalender, ringar, kamera och en stor väska

 

Balenciaga Noir

På sista tiden har jag blivit sugen på den perfekta LBB(=little black bag), och jag tror jag har hittat den i Balenciagas Classic City Bag. Jag har faktiskt planerat att unna mig lite lyx, en liten present för att jag har jobbat så hårt! Problemet är att Balenciaga använder äkta skinn, och därför är de ute ur bilden...
Nu tror jag jag har hittat ett liknande, värdigt alternativ som jag just beställde hem, ni får se när den kommer, so excited!!
Balenciaga Arena Classic City Black

"Dom är precis som vi"

God morgon måndag!

Har precis varit ute på en morgonpromenad, nu sitter jag och tittar på "Jims Värld". Såhär glamourös är jag alltså på mornarna, lång täckjacka, joggingskor och mjukisbyxor! Funderar på att hoppa in i duschen och sedan ta itu med lite jobb. Jag älskar måndagar, jag får alltid så mycket gjort och det är ju på måndagen man sätter tonen för resten av veckan - jag bestämmer att den här veckan ska bli effektiv på alla plan; effektivt arbete och effektiv avslappning! 
Nej, nu ska jag snart ta och plocka fram kläder för dagen och blanda till lite Iced Vanilla Latte, men först ska jag unna mig några minuter till vid TVn, vi hörs sen!

SPOTTED: The Gypsy carrying out trash!

Söndagskväll...

Åh, vilken dag... Det känns som jag har fått en hel del gjort, superskönt! Ni kanske märker att bloggen hamnar lite i skymundan på söndagar? Det är inte meningen, och man skulle tycka att det finns mer tid att blogga när man är ledig, men det är just det - jag är inte ledig! På söndagarna bokförs Gypsy Groupie och jag utvärderar veckan, pusslar ihop scheman, spånar på nya idéer och planeringar och tar ofta tag i de där viktiga men tråkiga mejlen man måste få iväg(alltid helst igår). Därför är det lättare att blogga på veckodagar, det faller in mer naturligt i schemat!

Nu sitter vi och tittar på How I Met Your Mother och ska snart äta blåbärspaj, söndagkvällarna är verkligen värdefulla för mig för det är då jag får umgås med hela min familj, äta en rejäl söndagsmiddag och titta på TV. Det känns liksom som man pysslar om varandra på ett annat sätt och laddar upp inför veckan tillsammans!

Jag ser fram emot måndag imorgon i alla fall, det är alltid lika kul och spännande med en ny vecka(med risk för att låta som jultomten på crack) och nya möjligheter! Tror jag ska försöka boka in lite lunchmöten om jag hinner, mejl är bra men det slår inte riktigt ett verkligt samtal person till person, man blir så mycket effektivare. Problemet är bara att jag måste hinna ta mig från skolan och tillbaka på en lunch, haha, vilket udda problem...
Hur som helst, hoppas ni får en lika skön söndagkväll som jag, det förtjänar ni. Godkväll allihopa!
Familjemys, synd att jag har fotfobi!

FESTA för under FEMHUNDRA

Någon borde göra en sport av reashopping, jag skulle bli världsmästare!
Idag dammade jag av fynd-hjärnan och gick loss på Nellys rea(ni hittar den här, koden är "Crazysale"). En atlet måste ju hålla sig i form..? Haha!
Det blev en lek med material - metall, paljetter, silkigt och mocka, en outfit jag gärna skulle bära på fest efter fest. Skorna är ju bananas, jag håller så hårt i plånboken att den nästan skriker(jag lovar!), men en annan sak fynd-hjärnan brukar föra med sig, förutom läckra plagg till läckrare priser, är ett något sämre omdöme. Och jag HAR ju faktiskt redan klickat hem mina favoriter, minns ni? Ugh, fy på dig Elin...


Paljettkavaj 250:-, Klänning 75:-, Skor 59:-, Guldring 15:-, Silverring 18:-, Tunt armband 24:-, Tjockt armband 30:-
 
= 471:-

Veckoplanering och mysiga luncher

Just nu har jag precis ätit en god myslunch med juice av blodapelsin, té och mackor. Extra mycket Becel på, jag försöker öka mitt fettintag!
Sitter och planerar för nästa vecka, det är lika intressant varje söndag när jag sätter mig ner och ska klämma in ett företag, skolan, blogg och privatliv i kalendern - att se idéer för inlägg trängas med NO-läxan och galainbjudningar är verkligen en udda upplevelse. Jag har verkligen tur som får göra så mycket roligt och leva livet jag lever, fast jag bara är 17, hur ballt är inte det?!

Gottelunch med hembakade frallor med sesamfrö.

Nyheter på Gypsy Groupie

Okej, jag vet att jag i egenskap av ägare MÅSTE säga att jag är stolt och nöjd, men DET HÄR överträffar mina förväntningar! Vi har jackor, kappor, mysiga tröjor, läckra jeans, snygga skor och perfekta skolväskor som rymmer allt och lite till... Och det bästa är att jag inte behövt kompromissa med min vision, inte ett dugg. Vi lyckas hålla samma prisklass som H&M, men med ett mer unikt utbud! Min lilla bebis växer så det knakar...

Allting från gypsygroupie.com

Mongopar

God morgon(förmiddag?) på er!

Vi hade det supermysigt igårkväll, åt ugnsrostad blomkål och potatisskivor och tittade på Gisslan med Bruce Willis! Helt okej film faktiskt, skådisarna var bra!
Nu har vi precis käkat en rejäl söndags-frukost(vi har en tradition att alltid äta brunch på söndagar) och sitter och tittar på So You Think You Can Dance. Det är ju helt fantastiskt hur duktiga människorna är, hur klarar dom det?! Hur som helst, idag ska jag ta itu med lite jobb - känns väldigt passande eftersom vädret inte riktigt är på topp ändå... Kanske blir en powerwalk med, så kan kroppen känna sig duktig med!

Haha, Erik och jag mobbade oss framför webcam, så fula...

Kärlek ♥

Jag och mina... bananbyxor?!

Hej på er!

Det blev en liten repa in till stan för ett besök på Kama Sushi, köpte med sushi hem och nu sitter jag och gosar med Erik. Jag har saknat min prins, han har fotbollsträning varje dag och jag jobbar ju konstant, sån tur att vi träffas i skolan fast det inte är riktigt jämförbart...
Fick lite frågor om koftan jag hade på mig idag med på Instagram(thegypsyelin) - den är från Romwe, men faktum är att vi har fått in den på GG med, ni hittar den här! 
Ikväll ska vi bara mysa, laga mat och kolla på film, som alltid är jag sugen på en riktigt klurig thriller, har ni några förslag?

P.S - Vad är det egentligen på mina byxor?! Jag säger att det är vingar men mamma påstår att det är bananer, HJÄLP! Är det leo eller bananbrallor jag går runt med?!

Lördagens "Panter Tanter" Outfit

Ni vet att jag alltid klär mig efter humör, men idag måste jag nog omformulera mig... Jag klär mig efter KÄNSLA. Ingen logik alls, jag bara vaknar och känner att "nähä, idag känns det som om en regnbåge spytt på mig" eller "idag vägrar jag allt annat än helsvart". Oh fashion, you find the craziest of ways... 
Det måste finnas en känsla för varje plagg jag tar på mig, det måste kännas RÄTT. Jag klarar aldrig att klä på mig efter s.k. "inspirationsbilder", för det syns på hela mig när jag inte valt något själv och känner mig bekväm. 
Idag kändes det här rätt, någon annan dag hade jag inte ens tittat åt det. Jag kan ta på mig vad som helst, och det är fantastiskt, jag har inga moderegler, inga begränsningar, inga big "no-no". Allting är känsla, komplexa speglingar jag knappt förstår själv och en förmåga att känna sig ännu mer bekväm i sig själv. 

Btw - glöm det jag sa om stan och thaimat, det blir en hemmadag istället med redig husmanskost! Eller ja, snabbnudlar...
Koftan och byxorna är nya från Romwe, scarfen kommer från BikBok, skorna från Deichmann, örhängena och solglasögonen är från Gina Tricot, ringarna från Glitter, västkusten och Guldfynd, väskan är från Romwe, tishan kommer från Cheap Monday

Årets Modebloggare 2012 i Kalmar län

Jag tycker det är så himla kul att man äntligen dragit igång initiativet att lyfta Kalmar som modestad! Biljetterna till den avslutande Fashion Runway släpptes idag och ni kan köpa dom här, de kostar 270 kr/st eller 200kr/st om man har pluskort.
Jag ser fram emot att få springa omkring och hoppa mellan utställningar, presskonferenser, visningar och föreläsningar, bara jag lyckas pussla in allt(jaja, en DEL i alla fall) i mitt schema! Nu har dom även lanserat utmärkelsen "Årets modebloggare 2012 i Kalmar län" där man kan nominera lokala favoritbloggare.
Det vore superkul om ni känner för att mejla in och nominera mig, och annars tycker jag ni ska rösta på min fantastiskt fina blogg-kollega Alexandra som ju också är från Kalmar!

Hur som helst - syns vi på modeveckan? Borde vi samlas några stycken och ha en läsarfika? Har lite planer på att dra igång ett par stycken runt om i landet också, vad tror ni om det...? Mejla [email protected] om ni är sugna eller har förslag på bra platser och mysiga caféer!
[email protected]


Sista chansen!

Nu är det sista chansen att köpa EBONY SKULL SCARF hos Gypsy Groupie för bara 99 :-, senare idag kommer ett nytt "Månadens Erbjudande" upp och det gamla försvinner.
Idag kommer också fler höstnyheter upp(ni kan kolla in dom redan nu på vår Facebook-sida) - både jackor och kappor, väskor, jeans och toppar! Ska erkänna att jag har en allvarlig crush på i princip allt, den här gången har vi verkligen lyckats få tag i en massa fint... Håll utkik i butik!
 


EBONY SKULL SCARF149:- 99:-
 

Violet och jag säger God Morgon!

Har gått runt med en sjukt sällskaplig katt kring benen nu, men hon verkar inte riktigt kunna bestämma sig för vilket humör hon är på - ena sekunden är det kel och gos och nästa är det bit och riv. Knäppo.

Hur som helst - nu ska jag sätta mig med en kopp vitt té med granatäppelsmak och gå igenom lite grejer jag måste få undan, MTV Breakfast Club är på i bakgrunden men jag kan absolut NADA av låtarna! Känner mig så gammal... Idag står inget särskilt på schemat, kanske en sväng in till City för lite shopping och thaimat(så sugen), sen ska jag skriva en lista över personer jag måste ta kontakt med/svara - jag är helt omöjlig, så fort jag tagit ledigt en dag blir jag som en grönsak! Helt tillslöad! Dessutom försöker jag vänja mig av med kaffe, döda mig någon...?
Jag och Violet, två sekunder efter att bilden togs attackerade hon mina fötter och nu ligger hon och sover brevid mig i soffan

RSS 2.0