KEEP CALM AND EAT GRANOLA (BARS)

HEJ på er!
Busy day, busy day indeed .. Idag har jag hunnit med att skriva en rapport om lokalhistoria, gjort hemmagjorda everything-but-the-kitchen-sink granola bars och nu har jag en sats vegansk mozzarellaost på stanning i kylen! Phew. Jag blir ju trött bara av att säga det.
 
Ikväll har jag ett yogapass med, men efter det är det bara till att vänta in fredagen! Visst går tiden snabbt?! Jäklar alltså. Som ni kanske förstår spenderar jag större delen av min tid experimenterandes i köket eller på yogamattan just nu, nånstans därimellan studerar jag och dricker té, pussar pojkvän, skrattar med vänner och bara lever. Det är himla skönt, faktiskt. Vad har ni för er? Tar plugget halvt död på er med?
 

Nej, nu ska jag kika på min mozzarella, håll tummarna för jag är så jäkla sugen på en riktigt ostig pizza igen!
 
P.S - Den 27:e februari till den 27:e mars har jag och min mamma gett varandra varsin utmaning, jag ska skriva mer om det sen och håller tummar och tår för att ni hakar på i alla fall en av oss, upp till bevis nu tjejer ..
 
.. Och i mina granola/energy bars ..? Gula russin, blandade nötter, gojibär, chiafrön, pumpafrön, havregryn, agave, solrosfrön, vanliga russin, psylliumfrön och så lite choklad(ej på bilden, jag slängde på i slutet!). GOTT. Tips: Använde smulorna som blir kvar som vanlig müsli, HIMMELSKT.
 

Åldersnoja

Hej på er hörrni,
 
Jag? Frånvarande? Va??? Haha, nej så tråkig jag är .. Jag har känt mig lite blå ett tag, det ska säkert vända snart - det gör det alltid! - men det är fortfarande frustrerande att känna så. Dessutom har jag, hur fånigt det än låter, åldersnoja. Vi firar inte min födelsedag på lördag, okej?! INGEN FÅR SÄGA GRATTIS. Jag är världens mest paranoida soon-to-be 18-åring .. (Förlåt till alla 30+:are som läser bloggen!)(Inte för att det är något fel på 30+!!!)

Jag VILL så mycket - just nu vill jag allra helst komma igång och visa er outfits igen, och bada i vintage Christian Dior, och ha en kattunge. I alla fall en av dom sakerna låter ju ganska do-able, eller hur? Det ska bli så härligt att sätta sig på flyget ner till Playa de las Americas om 19 dagar, då ska jag bara fota, äta, shoppa och slappa! DÄR SNACKAR VI BLOGGMATERIAL FÖR ETT HALVÅR FRAMÅT!

 
Nu vet ni i alla fall, jag är lite frånvarande och jag gillar det minst av alla. Bloggen är fortfarande min bebis men mama needs some rest right now. Pussar i massor! ♥


BEAUTIFUL MOMENTS

Dagens vardagslyx: att få gå i timmar och plocka med färsk frukt, galna hälsoprodukter, chokladdoppade hasselnötter och coconutwater, och att få ta av locket på en fantastiskt efterlängtad gåva från Maison Martin Margielas kollektion för H&M. Dessutom en rekreation från 1995, fine year, 18 år om en vecka, himmel ..


CHEEZY POTATOES

Hej på er,

Det ser ut att bli en såndär typisk söndag idag, jag känner mig fortfarande lite hängig men muntrar upp mig själv med ostiga, ugnsgrillade potatis och världens godaste(och nyttigaste!) kakdegs-rawfood-bollar. Oh how I love veganism - nästan allt jag äter är nyttigt på ett eller annat sätt, till och med mitt ostsubstitut är proppat med vitaminer och mineraler! Go veggie!!

Nej hörrni, nu ska jag gå och sätta på en kopp té, jag ville bara kika in och säga hej <3 Hoppas ni har en fin söndag, så hörs vi kanske lite senare!


THEY ARE GOLDEN

God kväll mina fina!

Ikväll slog ett nytt cravings in(jag vet jag vet, jag har för många av de där!) och jag fick ett sådant otroligt sug efter stilrena, speciella, små och användbara guldörhängen med det där lilla extra. Eftersom jag aldrig tar ur mina guldörhängen(varför får jag alltid reaktionen "VA???" på det?! explain!) annat än när jag kör på några andra, helt extrema för en dag behöver de också vara relativt o-ivägen. Samtidigt som jag kräver att de ska gå ihop med min varje dag look.

Så, neutrala, bekväma, men med det där lilla extra - det är en utmaning vad man än letar efter, men i det här fallet blev jag faktiskt riktigt positiv över utbudet! Ta en titt på vad jag hittade:
 
Från höger uppifrån: Gorjana, Bing Bang, Gorjana, Belle Noelle, Orelia och Juliet & Company


Vad tycker ni?! Överlag är Gorjana mitt favoritmärke, men här är mina favvisar Bing Bang och Belle Noelle. Dock tror jag jag har hittat de alldeles, alldeles perfekta, men de får ni i sådana fall se senare, någon blir ju trots allt 18 år om 1 vecka och 1 dag och denna någon hoppas på det bästa .. 

DIY LEOLEATHER

 
Här om dagen kickade pyssel-genen in och en fluffig leo-munjacka och en övergiven MC-jacka föll offer!
Resultatet blev det här, nämnligen en helt fantastisk, unik och spådd att bli VÄLANVÄND hybrid av de båda. Jag älskar de breda axlarna och alla sydda detaljer på skinnjackan som ger den det där lilla extra "OUMFPH"-et, och har jag gissat rätt lär den här babyn bli mer välanvänd än de båda andra två var tillsammans. Nu är bara frågan, ska jag sy ihop leo-kroppen med skinn-ärmarna också eller gå bananas på ett annat stackars offer, ehh jacka ..? Jag känner mig som klädernas Frankenstein!!
 
Hur som helst - det, barn, var sagan om hur två individer blev en. Dom levde lyckliga i alla sina dagar med sin galna, blonda skapare. The end.
 


COLORFUL CANDLELIGHT

Trots att min klädstil ofta kan vara rätt färglös(även om den minst av allt är tråkig!), ÄLSKAR jag att omge mig själv med mycket färg. Särskilt i form av blommor och små ljuslyktor i färgat glas. Helst ska det vara totalt felmatchat med, puderrosa här, midnattsblå där, och så lite limegrönt där i hörnet! 
Jag älskar att tända upp en hel hord färgglada lyktor och se färgerna dansa på väggarna när det är mörkt, det är som att sitta mitt i en regnbåge! Och det gillar väl alla? (Ja jag är fortfarande fast i putte-nutte träsket)
 
Självklart står Indiska som obesegrad herre på täppan och mästarnas mästare av färglada glaslyktor till pangpris, här är mina favoriter just nu:
 
 
Vad tycker ni, to be or not to be - colourful?
 


ZEBRAGIRL

 
För en person som mig som oftast lever helt i svart och vitt finns det nog inget bättre sätt att förmedla det till omvärlden än att begrava sig i en stor, fluffig, randig fuskpäls så ögonen precis kan skymta över kanten i den kalla vinterluften. Den här från Romwe får jobbet gjort och mer därtill, min pälssamling börjar ta sig!
 
Helst skulle jag matcha den tilll den här knälånga spetskjolen från Indiska, men just nu tror jag inte benen tillåter något mindre täckande än dubbla långkalsonger(om jag inte vill ha konstant gåshud livet ut alltså) så det får vänta. Den som väntar på nått gott ..? 
 

MY LITTLE PONY

Jag vet inte om det är förkylningen som satt sig på mina fashion-senses, men helt plötsligt känns babyrosa och pastellila t-shirtar helt rätt. Inte bara rätt - som ett måste. Helst ska de också har den där bräckliga känslan som tunnt papper från 80-talet har när det nästan faller i sär i dina händer. För fint.
 
 
 
 .. Och som om inte det var nog, tror ni inte jag snubblade över en kjol med regnbågsfärgade hästar på? OCH TROR NI INTE JAG GILLADE DEN?! Jäkla H&M. Jäkla regnbågshästar. Borde jag bli orolig ..? Borde jag söka hjälp ..? Dyker det inte upp en helsvart outfit här på bloggen inom en vecka kan ni nog se mig som bortom räddning. Såhär matchar jag i alla fall de fördömda plaggen, med ÄNNU mer färger och accessoarer i guld:

Monki t-shirt, H&M kjolsolglasögon, halsband, örhängen + bälte, Nelly sandaler, Gina Tricot armband
 
 

INSTANT SNAPS

Hello helloo!

Jag har åkt på en riktig tjottablängare till förkylning, hoppas jag frisknar till mig till lasergamet med vänner imorgon bara .. Oh well! Nu ska jag gå på inspirationsjakt på internet, så länge får ni njuta av några av mina senaste bilder från Instagram(@thegypsyelin), det är lite mer vardag där, väldigt mycket mat och alla guldkorn jag snubblar över varje dag. Det blir en hel del!
 
// 1. DIY-time! Just nu står en gammal skinnjacka under renovering och golvet är täckt med en matta av gamla kläder, ahhh, good times .. // 2. Mellanmål här om dagen, Hulken i mat-version borde väl skrämma bort den jämrans sjukdomen?! // 3. Grapfrukt, annanas och granatäpplesmoothie med agave - konsistens som en slushie och helt himmelskt gott! Ni undrade om recept, och det är bara till att frysa grape och annanas och mixa med ekologisk granatäpplejuice och agavesirap. Simple as that, and as delicious as OUT-OF-THIS-WORLD! // 4. Vackra byggnader till och från lunchen, ibland är den här staden bra vacker. //
 
 
all photos @thegypsyelin
 

SKOR x3

 
 

Såååå, efter mycket om och men(eller ja, snarare mycket lathet och lathet) tänkte jag visa några par sommarskor jag beställde hem för att kunna ha med mig till Teneriffa i Februari. Allihopa kommer från Nelly, och såhär års är det verkligen PERFEKT att fynda sommarkläder - ingen annan vill ju ha dom när det fortfarande är iskallt ute!

Jag gissar att ni lär se de här minst åtta dagar i veckan när värmen kommer, för här kombineras allt jag älskar i tre par skor. Dessutom, nämnde jag att allihopa är PLATTA?! Hallelujah!! Två par sandaler i svart och nude, platta och sådär härligt tant-pensionäriga som jag älskar, och ett par ballerinas från Elin Klings NOWHERE som kombinerar de två färgerna i form av en nude sko med svart fisknät över i all sin härliga, spetsiga glans. Perfekta  bara till ett par jeans och en t-shirt, medan jag tänker mig sandalerna till en lös, knälång kjol och v-ringad ärmlös väst. Nu är ni sugna på att se dom, va? Okej, here goes:



 

SUSHI BITES

Jag har tagit the day off för att bara ta hand om mig själv, har haft en riktig SKITDAG rent ut sagt - inte för att något har hänt, utan helt enkelt bara för att det satte sig i huvudet och därmed SKAPADE händelser. Trött och halvsjuk, men det är bara att kämpa vidare!

Nyss gjorde jag i alla fall lite mini-makis, och dagens stora plus i kanten får bli att jag upptäckte ett helt underbart gott nytt recept på riset. Något positivt!!
Nu ska jag bara mysa upp mig i soffan och kurera mina tankar. Jag hatar att känna mig deppig, men det vänder nog snart, jag ska jobba på det .. Hoppas ni har det bra i alla fall, vi får höras mer imorgon! Kram på er.


SUNDRESSES

Jag har helt omotiverat(okej, kanske ganska motiverat - 28 dagar till värmen!!) fått en otroligt fixering vid tanken på en luftig solklänning parad med en stor, svart, vidbrettad hatt och slitna låga cowboyboots. Tänk Lilla Huset på Prärien ft. The Good the Bad and the Ugly.

Just nu lutar det mycket åt alternativ nr. 1 från Only, trots att hela idéen med en söt sommarklänning känns så långt ifrån "mig" man kan komma, gillar jag idéen med tunna axelband och en draperad brottarrygg. Men nr. 2 från Three Little Words har en sådan fin arkitektur på framsidan .. Kombinera de två, någon, snälla ..?
Vad är er åsikt? Let me hear it!
 

BALANCE

GOD MORGON på er, och glad måndag! 

Jag älskar måndagar - början på något nytt, ny styrka, nya tag. Det kan ju också bero på att jag inte har min första och enda lektion förrän klockan halv ett, haha ..
Nå, jag brukar bara ta en halvtimmes sovmorgon, sen går jag upp och kör igång med dagen! Usch, jag saknar verkligen inte tiden när jag kunde sova till 12 och sedan ligga i sängen till halv tre, jag kommer nog aldrig förstå det mer. Varför slösa bort halva dagen?!

Nu sitter jag i alla fall och pluggar, det verkar bli en sån dag idag - plugga, skola, plugga, träna. Men det är ju faktiskt helt okej ibland, eller hur? Klämmer in några smoothies här och var för bränsle och energi, det är verkligen the magic beverage! Min första krogbeställning som 18-åring lär ju låta någonting såhär: "Ehh .. Säljer ni smoothies? Nej utan alkohol. Med mango och babyspenat tack? Okej jag ska nog gå nu." Förresten, ungefär såhär känner jag inför att bli myndig.

Nej hörrni - jag ska förbereda några inlägg till er med, hoppashoppashoppas jag hinner med en outfit idag med! Ha en superfin måndag så hörs vi lite senare, okej?


PAISLEY PAJAMA

.. Ooooch vi är tillbaks på ruta PYJAMAS. Hur kan saker som låter så galna när man säger dom ensamma bli så fantastiska när man slår ihop dem? Testa: Fyrkantig passform. Pyjamas. Paisley. Vida 3/4 ärmar. Neongrön, blå och lila.

Bevis A:
 
Slutdom? Skrivs upp på önskelistan med drömmar om att matcha den till vid, svart långkjol, galna solglasögon och en messy up-do.

L'EAU

Någonting med den tunna följsamheten i den här Elizabeth & James-skjortan är otroligt tilltalande .. Trots att jag inte riktigt är en kortkjols-tjej känns det som om den skulle göra sig så bra hängandes över See by Chloés crepade kjol. Lite tweedloafers och en svängande scarf för att göra det mindre prydligt och ett hårband, tja, bara för att jag kan!
Vad säger ni?
 
See by Chloé crepe de chine mini skirt, Elizabeth and James striped shirt, McQ Alexander McQueen tartan tweed loafers, Missoni knit scarf, Burberry Prorsum shoulder bag, Maison Michel floral chain headband

all available on net-a-porter.com

GOOD MORNING STARSHINE, THE EARTH SAYS "HELLO!"

Hej på er! 
 
Okej, det är väl inte riktigt morgon längre(rubriken) men jag fick ett ryck idag och bestämde mig för att dokumentera hela min morgon så ni fick se! Jag har haft några tuffa dagar nu, så när jag vaknade helt själv imorse och solenstrålarna blänkte på trägolvet bestämde jag mig för att göra den här morgonen min.

Det här är alltså hur jag allra helst tillbringar min morgon, veckodagarna hinner jag väldigt sällan sitta ner och verkligen ta det lugnt på morgonen - men det gör det bara ännu mer värdefullt på helgerna! Here goes:
 
 
Jag har fått en fix-idé om att jag alltid måste börja morgonen med en kopp grönt té nu mera. Det gäller alla dagar i veckan. Jag tror stenhårt på att det första vi stoppar i oss på morgonen har stor effekt på kroppen, jag föredrar att "rehydrate"(återfukta? rehydrera? irriterande när man glömmer svenska ord!!) direkt och vad passar då bättre än en kopp laddad med antioxidanter. Jag dricker alltid mitt té med mandelmjölk(Alpro's är den bästa jag hittat i Sverige) och agave sirap(någon som vet vart den går att köpa i storpack?). Oftast brukar jag bara vakna till medan jag dricker mitt té, ibland går jag igenom hur dagen ser ut.
 
 Efter det släpar jag fram yogamattan. Repeterar några balans-, andnings- och styrkeövningar, jag gillar solhälsning och trädet blandat med ryggstretch och havsandning i lotus. Och jag är väl medveten om hur flummigt det där lät. Jag placerar mig alltid framför någon form av fönster där solen skiner in, just nu gillar jag balkongdörren som vetter ut över de vackra åkrarna!
 
 Sen är det dags för frukost, det varierar ofta vad jag är sugen på men på sista tiden har det varit väldigt mycket smoothies. Den här(vi kan kalla den "Sunrise") är gjord på päron, grönt té med citron, lite yoghurt, babyspenat, äpple- och päronjuice, psylliumfrön, lite agave och mango. Till det äter jag ofta någon form av frukt eller grönsak, idag blev det avokado och tomat med rödlök, Karl Johan svamp-havssalt, citronpeppar och crema di balsamico. Jag älskar att fylla min morgon med glada färger!
 

Oavsett om jag sedan ska iväg eller bara stanna hemma och helg-mysa brukar jag göra en till kopp té i min termomugg från Sagaform. Vitt den här gången, jag gillar Liptons med granatäpplesmak. Det sägs ju att vitt té är ännu nyttigare än grönt té, men jag är fortfarande lite tveksam så än så länge är grönt min morgon-starts-kopp! Det känns tryggast!
 
 
.. Oftast har jag på en skiva avslappnande musik i bakgrunden hela tiden, har du ingen skiva tycker jag den här funkar väldigt bra. 
Får jag välja fyller jag min morgon med solsken, någon form av häslokick för min kropp, avslappning och balans för själen och sånt som tilltalar mig på alla plan. Helst skulle alla mina dagar se ut så! Hur ser era favoritmorgonar ut?

HOLLY & WHYTE PAJAMASHIRT

Jag tror jag har en fetisch för kläder och outfits som gör det möjligt för mig att komma undan med att bära pyjamas i allmänhet efter klockan 12 på dagen. Eller bara bära pyjamas i allmänhet PERIOD. 
Tillsammans för min everything-satin dragning kan det bli farligt, och den här pyjamasskjortan är ett bra exempel på det.
 
.. men visst är den ljuvlig?!

 

CRAY-EATIVE SHOES

Av ren princip har jag alltid bojkottat Jeffrey Campbell - dels för att jag är så otroligt trött på att se alla Lita's och Lita-kopior varje gång man kikar under provhyttsdörren på närmsta H&M för att se om det är upptaget, men också för att det känts så överskattat. Okej, jag håller nog fortfarande fast vid dom två. Lite(-a, hahahahha). MEN, om vi bortser från att jag är envis som en åsna och vägrar erkänna när jag har fel, jag KAN erkänna att dom minsann levererat några galna skor. Galna som i snygga och galna som i .. bara galna. På samma gång. Och har vi inte alla en crush på all things on the edge of ugly?!

Det här är mina senaste favoriter, en del basics med extra platå(girl gotta grow some inches) och några som bara är out there och helt underbara. Vad tycker ni - too much or too good?
 
Just nu älskar jag de röda och de längst ner till väster. Alldeles för FANTASTISKA!
 
 

Torsdag torsdag torsdag!

HEJ hörrni!!
 
(Se - spontanuppdatering?!) Jag sitter och mumsar på tomatriskakor och tittar på Jenna Marbles medan jag skriver lite på en önskelista. 18 år you guys, jag börjar bli gammal .. Jag känner mig som Bella i Twilight, och jag är inte ens tillsammans med en icke-åldrande vampyr?!

Okej okej, moving on: Om en timme ska jag kila iväg på lunch, och ikväll har jag yoga igen! Wooo! Min kamera har åkte på endags-retreat för att se om de kan fixa självutlösaren(en bloggares bästa vän) så kan vi kanske få ordning på både ego-bilderna och uppdateringen efter det, sounds good ..? GOOD. All for you my loves!

P.S - Såhär börjar jag låååångsamt må just nu:

Såhär mådde jag imorse:
 
Hemligheten? Attitude.
 

Jo tack, men gärna

Jag får krupp - ge mig värme, ge mig mark där klackarna inte slirar, ge mig färska bär, varma färger och clutchar i satin!
Dagens önskelista ser ut såhär, och om mindre än en månad befinner jag mig i Teneriffa där den här outfiten inte känns fullt lika omöjligt:
Lanvin Mai Tai satin clutch, Kain silk and linen-blend skirt, Alexander McQueen t-shirt, See by Chloé ankle boots, Chan Luu teardrop earrings, Dolce & Gabbana iPhone case, Giles & Brother cuff bracelet, Stella McCartney embossed gold-tone ring

OH BODYGUARD


Design by KappAhl fuskpäls, VILA lång cardigan, Monki ärmlös polo, Romwe väska, Street Wear sneakers, H&M solglasögon, Sagaform termomugg, BikBok jeans

Ha ha - den dagen ni får en outfit är det såklart den morgon jag höll på att frysa ihjäl och därför bara slängde på mig alla mina favorit-bekväma plagg! Stor väska, stor päls, solglasögon och sneakers. Dessutom finns det inget bättre än att sitta med en mugg té mellan händerna när man försöker vakna till på dagens första lektion! Den här fina från Sagaform har fått ersätta min Starbucks-mugg nu på vintern, funkar utmärkt.


DIFFERENT KIND OF SHOPPING

Tapenad, baba gannouj, hommos tahineh, pinjur, soltorkade tomater och grönt té med vanilj - jag älskar att ta en sväng i de utländska hörnorna i affären!

Mitt liv går verkligen i full fart just nu, det känns så otroligt härligt att bara få vara en vanlig tonåring, baka kakor, skratta, göra läxorna, prata en massa strunt, experimentera i köket och bara leva .. Ni som har det så, ta vara på det, uppskatta allt det lilla och bara njut!

Annars då? Jag gör precis allt det där! En rykande plåt brownies med jordnötssmör, choklad och valnötsgarnering kom precis ut ur ugnen, med eeeen hemlig ingrediens .. I'll tell u later, ska få några "offer" att smaka på dom först! =)

Nu ska jag strax släpa mig i säng, om vädret är bra imorgon kan jag förhoppningsvis ta en outfitbild, wiii!!! Godnatt med er, stor kram.


CHAIN ME

En av sakerna som legat ouppackat alldeles för länge(jag har en vana av att låta saker ligga kvar så länge som möjligt i påsen med prislapp och allt kvar tills första gången jag använder dom, hmm) är det här helt fantastiska bältet! Ärligt talat tror jag det kommer bli lika använt, om inte MER använt, som halsband - lite Saint Laurent inspirerat, dont ya think ..? Ett fynd från Lindex, jag är glatt överraskad!

Just nu tänker jag det matchat med en svart långkjol, stor hatt och svart, långärmad spetströja, tillsammans med mitt MMM for H&M hårhalsband.
 


Vad tycker ni?


Vanilla Bean smoothie etc.

 

God morgon allihop!

Måndag igen och jag ser nu att det här inlägget skulle kommit upp igår, fy så irriterande .. Nåja, delete och börja om!

Idag har jag bara en eftermiddagslektion, och ikväll tänkte jag sticka iväg och träna. Skön dag, jag har redan fått undan en del jobb, käkat frukost och hunnit se ett avsnitt av Biggest Loser! Haha, produktiviteten flöder. =)
Det känns alltid extra tungt att kliva upp ur sängen och ta itu med dagen när vädret är helt grått och bara .. ja, GRÅTT. Tråkigt och mellanting och typiskt ligga-i-soffan-och-äta-popcorn-och-dricka-varm-choklad väder. 

Hur som helst, jag var och hämtade ut "lite" paket igår(ni ser ju avi:erna på bilden!) så nu har jag plötsligt ÄNNU MER att fota. Phew .. Ni ser också bilder på gårdagens smoothie(jag snittar två om dagen just nu, så gott!), vanilj, mango och banan med lite äppeljuice i för syrlighet. Mumma!


Favoriter från ELLE-galan

Än en gång: Är du minderårig, bor i en pyttestad och är i modebranschen KOMMER ditt liv att SUGA ibland. Senaste gången mitt liv sög var under ELLE-galan.
Nu har jag i alla fall bläddrat igenom bilderna från röda mattan och samlat ihop mina favoriter som jag tänkte posta, så kan vi vara småbittra kärringar tillsammans ..? Jag är så glad för att en av mina absoluta favoritdesigners Haider Ackermann fick pris som Årets Internationella Designer! Vi ska inte ens börja prata om hur fantastisk han är. Googla honom så får ni se!

Årets överraskning för mig var Caroline Sandström, blusen och kjolen och hela silhuetten var helt fantastisk, men jag skulle svept upp håret och dragit på ett par remsandaletter med högre klack, bytt ut väskan till en avlång clutch, plus några ringar så klart, för mer gala-känsla .. Kanske en längre, smyckad kavaj/jacka? Okej, okej, nu Elin-fierade jag precis allt, förlåt Caroline!
 
Här kommer hur som helst Årets Favoriter från ELLE-galan:
 


Haider Ackermann(Årets Internationella Designer)
 
Ingela Klemetz-Farago(t.h.)
 
Ann-Sofie Johansson(t.v.)
 
Pamela Bellafesta(t.v.)
 
Julia Hetta(Årets Fotograf)
 
Emma Mattsson
 
Lars Wallin
 
Caroline Sandström(t.v.)
 
 

VISA HATTARNA

Hiya ladies!!
 
Kvällen igår blev otroligt mysig och lyckad, idag är det däremot lite segare .. Erik och jag gick en sväng på förmiddagen förbi stallet och hälsade på stallkatten, annat än det har jag inte fått gjort ett jota! 

Jag måste ju börja visa er lite av allt jag köpte på mellandagsrean! Fotade en del igår, så det kommer lite utspritt. Först ut är såklart en av mina favoritkategorier: HATTAR. 
Dessa två kommer från Gina Tricot(som är förvånansvärt bra på hattar)(även om just de här är så stora att de är lagom till min pojkvän, och han har ett rätt stort huvud!). Burgundyn köpte jag tidigt under rean, halva priset på 149:- dvs. 75:-. När det var dags för den svarta att flytta in hos mig hade dom sänkt priset ÄNNU mer och jag tackar än en gång min lyckliga stjärna för att i en liten stad som den här är jag i princip ensam om min klädsmak! Kanske halva reapriset för den ..? Nåja. BILLIGT i alla fall. Man kan aldrig ha för många hattar .. Eller solglasögon .. Eller .. Ja, KLÄDER överhuvudtaget.
 

Lunch

Hej på er!

Åh vad dålig jag varit på att blogga på sista tiden, jag vet jag vet .. Det är svårt när man vill mycket men liksom inte får någon ordning i huvudet.
Nu sitter jag i alla fall och äter lunch, couscous med avokado, gurka, tomat, rödlök, babyspenat, oliver och en vinegrette på balsamico bianco, vitvinsvinäger och linfröolja med lite salt och peppar, så jag tänkte passa på att säga hej till mina favoriter! Jag kan få SERIÖSA cravings efter couscous och vitvinsvinäger! Men hej, hellre den PMSen än chokladdoppad choklad, eller hur? Faktum är att jag blivit så mycket bättre på att äta BRA mat. Inte nån jäkla diet(ivrig motståndare), utan bara allmänt bra. Min kropp vill hellre ha en grön fräsch smoothie med äpple- och päronjuice i, än en milkshake med vispgrädde och en stor skål chips. Det är helt fantastiskt! Mer om det en annan gång, okej? Det är verkligen en helt ny livsstil för mig, och jäklar så bra jag mår ..

Ikväll kommer lite vänner över på middag, vi tänkte laga en lyxig potatisgratäng och gratinerad portabellosvamp, tomat och sparris i ugn med olivolja och Karl-Johanflingsalt(helt fantastiskt!). Visst låter det gott?! Jag har verkligen fått dille på att hålla på i köket ..


THE BEACH BOYS

Drömmer mig bort mot varmare dagar, ca 40 dagar framåt närmare bestämt, och dreglar över Net-A-Porters reafynd som passar mer än bra på semestern - hej Teneriffa! U missed me?

 
J CREW anchor cardigan, See by Chloé mammoth key fob, By Malene Birger bandeau bikini, TOTeM Salvaged cotton clutch, Versace iPhone 4 case, Étoile Isabel Marant mini skirt, Lulu Frost earrings, Charles Philip  Shanghai striped loafers, T by Alexander Wang jersey top, Marc by Marc Jacobs bangle - all available on net-a-porter

These boots were not made for walking (but damn they hot)

Mellan gångerna glömmer jag bort hur totalt underbara och fantastiskt användbara de här skorna är! I mitt huvud blir de nån slags hybrid med kitten heel och en avbild av ett par liknande skor jag brukade hata. Men nej - när de väl sitter på fötterna är de precis lika grymma som den dagen jag hade den goda smaken att köpa dom! 

Idag är det däremot frysande kallt ute, jag sitter uppkurad i en stor päls och sneakers och lyssnar på Simon & Garfunkel, inget elegant här inte(förutom sidenskjortan jag bär, undantag undantag). Kan ni förstå att det redan är fredag imorgon?! Herregudars vad tiden går undan .. Jag ska hämta ut lite paket, svara på lite mejl och sedan är jag redo för helg!
 

NLY SALE WISHLIST

 Just nu? Just nu vill jag ligga på en strand i Spanien, klädd i svart bikini och platta tantsandaler, doftandes av apelsinblom, skydda ögonen och smycka öronen. En kofta och doftljus för när det börjar bli lite kallare, yummers .. 
 
Solglasögon - Cheapo, Örhängen "Tribeca" - NLY Accessories, Bikini - Wonderland, Tunnstickad kofta - Nowhere, Orange Blossom EDT - Monotheme, Sandaler "Mette" - NLY Shoes, Envelope clutch - Cheap Monday, Massageljus Exotic Fruits - Care Candle, Kedjearmband "Simone Bracelet" - NLY Accessories

Le Outfit

 

BIKBOK SILK HAREMPANTS AND FLANNELSHIRT, ROMWE ZIPPERBAG, H&M BLACK BOOTS AND LITTLE MINT PURSE, DESIGN BY KAPPAHL FAUX FUR COAT

PHOTO BY C.H.


Wow, jag verkar ha kört på oplanerat 90-tal idag! Hög toffs och flannelskjortor är dessutom extrem bekvämlighetsfaktor, och okej, scrunchien kanske tog det hela one step too far men dom är för sköna för att ge upp .. Dessutom kan jag inte komma över mixen päls + flannel. Körsbäret på toppen är att jag fick chansen att använda min lilla underbara, shiney väska i mint. J'adore j'adore j'adore!



 

SNAPSHOTS

Fint sammanfattad i tre bilder: Dagen började med en smoothie, jag har äntligen börjat experimentera med den grönare aspekten av hela den här mixad-frukt-kulturen. Den här innehåller två nävar baby spenat, en banan, några jordgubbar, äpple och päronjuice, en halv apelsin och lite vaniljyoghurt. I'll be damned, jag är totalfrälst. Så mycket näring i en enda dryck! Och GOTT.

Andra bilden visar dagens outfit ur fågelperspektiv(av någon anledning känns det fullständigt relevant här, vi kan kalla det experimentellt eller ren lathet, hela kommer i alla fall senare), och sist har vi min sushilunch med Erik. Jag har ÄNTLIGEN börjat få erkännande som stamkund på Kama Sushi! Nu möts jag av igenkännande leenden och kommentaren "Jag borde kunna det här nu va?" när jag beställer. Fånigt exalterande - mitt eget MacLarens, mitt Central Perk!!

P.S - Jag hoppas av hela mitt hjärta att alla uppfattade hänvisningen till HIMYM och Vänner, annars bör ni överväga vad ni gör med era liv.
 

COCO MADEMOISELLE

Design by KappAhl faux furcoat, H&M men striped shirt, Romwe zipper bag, Gina Tricot burgundy slightly fuzzy beanie, ring from London, Deichmann heels

PHOTO BY C.H.


Någonting med nytvättat hår, trasiga tights, en randig tröja och förstor pälskappa FUNKAR. 
Idag stillade jag äntligen mitt cravings för Gaultier-ränder och matchade dom med min absoluta favoritjacka i hela vida världen just nu(jag behöver inte ens förklara varför, va?), och en väska stor nog att rymma en mindre nation. Jag bokstavligt talat googlade för att se om det var möjligt att starta ett land i den. Ja, jag vet vad bokstavligt talat betyder. Och jag menar det. Vi ska väl inte riktigt gå in på hur många sökresultat jag faktiskt gick igenom, det räcker med att säga att väskan är stor ..





Två från Tisdag

Hejsan på er allesammans!
 
Idag har jag slagits mot en envis förkylning som satt sig i huvudet/ögonen/bihålorna(blä), svängde förbi blomsteraffären, sopsorterade och storhandlade och passade dessutom på att fota dagens outfit! Wow, eller hur?! Nu sitter jag och kollar på Biggest Loser, mumsar på riskakor och chokladdoppade hasselnötter och planerar större saker med bloggen och mindre, närmare saker så som dagens middag. 

Vad har ni för er? Har ni börjat skolan än? Jag ser faktiskt lite fram emot att få tillbaka alla rutiner, det känns som allt blir lidande när jag ger mig själv ledigt - jag har fortfarande svårt med det där "mellantinget", antingen är det fullt ös medvetslös eller snigeltakt. Suck. 
Nåja, imorgon går jag bara i skolan fram till lunch, efter det har jag bokat in en lunchdejt och på eftermiddagen tänkte jag börja ta itu med mejlhögen som växt sig oroväckande hög! När jag kikat igenom lite sådär i förbigående ser det ut att vara en hel del kul, både jobberbjudande och läsarmejl - ni är för bra hörrni! 

Nej - nu ska jag strax börja med middagen, lite senare kommer dagens outfit! P o k
 



Impulser är farligt

.. Ooooooooooch jag vill ha rosa hår med en minimal flikig lugg(thanks alot, Nikkie de Jager). Hur läskigt är det inte att jag fyller 18 år om mindre än en månad när jag fortfarande är impulsiv och blir uppspelt som en 5-åring varje gång jag snubblar över "the new shiney"?! Göm alla tatuerare, göm alla frisörer, she's turning legal!!

Men visst känns det som en passande måndagsinspiration? För många är måndagar början på ännu en långdragen, trist och tråkig vecka, men det är också en liten mini-nystart och chansen att göra förändring! 
I och för sig, bilden till höger borde jag kanske lyssna lite mindre på, jag har ca 6 shoppingkassar med ouppvisade kläder och accessoarer jag borde fota ..


DRESSING ROOM ♥ LOVE

 Captions:
I - A sudden urge for all things peachyfuschia-ish pink. Silk blouse from STOCKHLM.
II - Also, let's talk about fluffy things - why is this suddenly a must?!
III - .. Am I slowly allowing myself to fall in love with platform sneakers? (+ track pants)
IV - Baggy jeans love
 
 
Jag har påbörjat ett litet "projekt" på min instagram(@thegypsyelin) på sista tiden - jag älskar att shoppa och jag vet att jag delar den passionen med många av mina följare, därför har jag börjat(nåja, försöker) bli bättre på att knäppa bilder när jag provar saker och är ute och shoppar! Jag älskar själv att se vad folk provar och vad som finns i butikerna, det säger något utöver de få saker man faktiskt köper av allt man testar och som visas upp i bloggen. Det blir som en live-uppdatering straight from the battlefield =D

SILVER LACE

Vi svenskar är bra på mycket - sur fisk, möbler, älgar och ABBA - men vår största bedrift måste ändå vara den otroligt finslipade tekniken för trekantsBH:ar vi lyckats ta fram. Jag hittade ett alldeles utmärkt exempel på den talangen på Gina Tricots mellandagsrea igår, komplett med spets, invävda silvertrådar och ett knäppe där fram!
Helt perfekt för papperstunna t-shirts och baggy jeans, om man nu ska va traditionellt sentimental. Vilket jag plötsligt blev väldigt sugen på att vara.
 
 
.. Och ni vet det där uttrycket "hellre två BH:ar i garderoben än fem i affären"? Okej kanske inte, jag hittade just på det, men poängen är att jag skaffade underverket i vitt med:


Fint va?

90's you-know-what

Kommer folket i den här staden någonsin vänja sig vid små hopkrupna, blonda figurer i stora pälsar som sitter på stentrappor och smuttar på en kanellatte smekandes sina senaste shoppingfynd och eventuellt regelbundet pratar med dom ..? Kanske inte. Kommer jag någonsin vänja mig vid hur fantastiskt varm den här fuskpälsen är? Definitivt inte. 

Nu är ni sugna på att se vad som finns i kassarna va? Vaaa ..?

Design by KappAhl fuskpäls, BikBok läderrevär byxor, vintage Riverland boots, Cubus Identity halsduk, Romwe zipper väska, H&M spetsiga cateye-solglasögon

Blonda vindar

Det spelar ingen roll hur mycket jag färgar, hur många centimeter jag klipper av - jag återkommer ALLTID till långt, rufsigt, sönderblekt hår! Nu är färgen rätt, det är bara den där jäkla längden vi väntar på ..
 

Pjux

Förresten! Skorna jag beställde hem för ett tag har ju kommit, men jag har glömt att visa er!
De är ett sample för Gypsy Groupie och jag ser att bilderna gör dom onödigt glansiga, hmm ..
 
-> På tal om det - just nu håller vi på att omdirigera domänen Gypsygroupie.com efter en diskussion med ägaren av webbhotellet där butiken är parkerad, jag tänker inte gå in på detaljer men kort och gott rör det sig om pengar(gör det inte alltid det?). Tills allt är löst släcker dom tillfälligt ner alla funktioner och jag fattade beslutet att peka om hemsidan hit tills vidare. Allt praktiskt kommer fortsätta som vanligt, har du lagt en beställning eller är i kontakt med kundtjänst kommer det inte bli några problem, möjligtvis går det något segare än normalt men i övrigt är det som vanligt! Det är alltså bara själva köp-funktionen och hemsidan som är tillfälligt borta. Det är trist när sånt här händer, men vi jobbar på att lösa det, vi ber om ursäkt för eventuella olägenheter.
 

Mama's pleased

.. Ord behövs inte va? Hattar tshirts byxor kjolar skjortor smycken underkläder jeans. Mest kläder när hon dör vinner!!


B&W Archives

God morgon god morgon!
 
Idag ser ut att bli en fin dag, jag har precis slukat frukost och om några timmar ska jag möta upp Stina för lunch och lite shopping! 
Just nu är jag helt inne på att gå igenom alla Ready-to-Wear Spring -13 visningar(hundra år efter alla andra, jag vet jag vet) och fastän jag minst av allt vill se mig själv som en trendslav har jag påbörjat en lista med detaljer och silhuetter som känns mest JAG och som jag tror blir hållbara för mig och inte något att tröttna på redan nästa säsong. Den här säsongens visningar är nog de som överlag känns mest som jag, jag har varken varit ett fan av pastellerna, neon, eller serietidnings-trycken som varit den senaste tiden - men det här, JA TACK! Ni får nog en sammanfattning lite senare, än så länge är mina favoriter Max Mara, John Paul Gaultier, Haider Ackermann och Dries Van Noten. Saint Laurent är också min lilla baby och den stil som kanske är likast min, men det känns som den trend som kommer anammas av varenda klädkedja och bäras sönder av varenda bloggare. Trist. 
 
Okej, moving on from the runway talk: Vi börjar morgonen med lite bilder ur min Svart-Vita inspirationsmapp, den innehåller allt från Kate Moss(obligatoriskt) till Kate Winslet, lejon och kattungar. Kort sagt är det en samling av foton som berör mig eller som jag bara tycker är vackra, hoppas ni också tycker det för there's plenty more where that come from:
 

Kvällsshopping

Okej, jag gick lite bananas på NOWHERE-plaggen i nät på Nelly.se's rea... En perfekt, svart kjol (som faktiskt döljer lite mer än rumpan) att bära till, tja, i princip allt, en tröja i nude med nätöverdrag som också kommer bli ett såntdär perfekt bas-plagg som gör allt och lite till för en outfit, och ett par spetsiga ballerinor som jag DÖR SÅ SNYGGA DOM ÄR. Förstår ni hur fina de är, bara till ett par jeans, kostymbyxor, hulahula kjol eller vad fanken som helst?! Fy satan .. Perfekta skor att bara sticka fossingarna i och ändå vara fit-for-fashion-fight.
Plus två par tant-sandaler som kombinerar min kärlek för allting fuskskinn och bekvämt. Helt underbara och ni kommer få se dom alldeles för mycket.
 

Hälsningar från landet

Hej på er!

Jag har hängt med Stina i stallet hela morgonen, världens gosigaste katten-Karlsson har hängt oss i hasorna hela tiden och goddammit den katten blir man inte av med! Visste ni att jag i grund och botten är en riktig lantis ..? Jag red i nästan tio år och kunde mjölka kossor innan jag kunde gå! Okej, jag har aldrig mjölkat en kossa, men jag har alltid haft nära anknytning till landet och bondgårdar.

Hur som helst har jag haft det underbart mysigt, funderar på att fota lite grejer till bloggen(ni är försummade, jag vet, förlåt mig ..?) men först ska jag värma en pizza och käka! Kram på er!


I HAT YOU

Juste! Jag har ju glömt visa er ens hälften av alla mellandags-rea-fynd jag gjort, bad blogger .. Ett som förutspås bli en återkommande favorit är en vidbrettad hatt i burgundy som jag ÅNGRARÅNGRARÅNGRAR att jag inte köpte i svart också. Formen är perfekt, och let's be honest - en tjej kan aldrig ha för många hattar. Får se om jag inte kan haffa en när jag sticker in med Stina nu i veckan ..
 
Från Gina Tricot.
 

H&M Spring News

 
 
Blus 199:-, Tee 1 99:-, Tee 2 99:-, Boots 299:-, Solglasögon 59:50:-, Väska 399:-
 

Så .. Solglasögonen är mina. Ingen överraskning där, va? Trots att jag börjar tröttna på boots nu känns de här som en modern tappning, någonting med hälen och den nästan sleeka designen gör att det blir mer än den gamla dammiga cowboy booten. En vit, fräsch väska till våren känns också helt rätt, ännu en sak jag måste bocka av på min aldrig avslutade "inneboende i garderoben"-lista ..

ÅRSRESUMÉ 2012 - JULI AUGUSTI SEPTEMBER

Wow, när jag ser tillbaka på det inser jag att sensommaren minst sagt var en upptagen tid för mig, mycket hände och tiden fullkomligt flög! Herregud vilken tur att man har blogg, jag minns knappt hälften av alla guldklimpar ..
 
JULI:
.. Jag gjorde många moodboards!
 
.. Jag lanserade Gypsy Groupie! Under våren kommer butiken genomgå en större renovering, spännande ..
 
.. Åkte till Stockholm med Erik och gick bananas på Whyred och Filippa K!
 
.. Jobbade hårt med GG - här höstens color scheme.
 
.. Mös på fina ute-serveringar och åt god, lokalodlad mat.
 
.. Jag gled runt i långa, flowy tyger och åt sushi mest hela dagarna mellan varv av plugg och jobb!
 
 
AUGUSTI:
.. Åt brunch och lyssnade på jazz, åkte nercabbat och bara njöt av den lilla ledighet jag hade!
 
.. Såhär kunde ett vanligt schema se ut, mycket att göra.
 
.. GG fick ny design och jag njöt av framgången.
 
.. Återigen gjorde jag det största misstaget i mitt hår-liv och klippte av mitt långa, sönderblekta svall! ARGGGHHHH. Nåja, jag var nöjd för stunden i alla fall!
 
.. Många roadtrips och mycket läsning, här i Växjö och i bilen med Karsimakoden!
 
.. Stannade på Västkusten över en helg, åt sushi i sängen och njöt av Varberg!
 
.. Hade kräftskiva hos oss, många skratt och härlig kväll!
 
.. Manikyr blev en återkommande lyx!
 
.. God mat också!
 
.. Jag påbörjade en UF-kurs men hoppade snart av, jag hade ju redan ett framgångsrikt företag!
 
.. Galorna i Stockholm började dra igång, plötsligt var det inte lika kul(okej, när var det någonsin kul?!) att vara minderårig och bo i Småland när inbjudningarna började rulla in ..
 
SEPTEMBER:
.. Stressade fortfarande järnet med mina scheman ..
 
.. Nominerades till Årets Modebloggare i Kalmar Län!
 
.. Hade världens finaste läsare!
 
.. KFW drog igång med fullspäckade aktiviteter.
 
.. Träffade på Dejan Cekanovic och besökte hans utställning.
 
.. Fortsatte springa på Fashion Week, alla samtal var riktigt häftiga att lyssna på!
 
.. Vann Årets Modebloggare 2012!!!!
 
 
.. Lars Wallin avslutade veckan i modets tecken, fortfarande en av de vackraste uppleveleser jag haft!
 
 

GOTT NYTT ÅR!!

Jävligt långt i efterskott, men no hard feelings va ..? Hoppas ni hade en underbar kväll, för det hade jag! 
Nu är jag redo för nya tag, nya krafter och nya utmaningar!
 
Först hade jag tänkt skippa nyårslöften helt i år, det kändes så fånigt att använda nyår som en ursäkt för en start man kan - och BORDE - göra varje dag i sitt liv, men likt förbannat satt jag tillslut och pinnade ner några "guidelinjer"(så känner jag mig mindre som en själv-förrädare) för 2013:
 
1. Bygga en stark och uthållig kropp - jag har aldrig varit riktigt vältränad, jag har varit överviktig och underviktig och normalviktig; nu vill jag ge min kropp det bästa, det förtjänar den efter att jag lagt så mycket energi på att träna upp huvudet och mitt sätt att tänka! Nu är det kroppens tur!
2. Ta allt lite lugnare och njuta av de små sakerna - jag är van att röra mig i 120 km/h, för det mesta är det roligt och jag vet att jag är en obotlig drömmare som älskar att ha mål att sträva efter, men nu kanske det är dags att sakta ner lite och njuta av nuet medan jag strävar efter mer hållbara, långsiktiga mål och inte bara KRASCH BOM BANG:ar in i nya projekt.
3. Nya bloggmål - ni får se, ni får se ..
4. Omge mig med vackra saker, underbara människor och kreativa miljöer - jag vill dränka mig själv i allt som får mig att må bra! Jag vill skratta, resa, se nya platser och göra spontana utflykter och fota och dokumentera mer.
5. Sluta skruva upp saker och förstora dem - ta itu med alla jobbiga saker direkt så de inte ligger och drar energi, sätta dem i perspektiv och bli bättre på att kunna vifta bort sånt som stjäl glädje och energi - det är inte världens undergång, jag måste bara lära mig förstå det och bli lite bättre på att aktivera "gås-mode". Sluta vara så hård mot mig själv och anta det värsta om saker och ting.
 
 
Har ni några nyårslöften?
 
Passande quote från min instagram(@thegypsyelin), just nu är jag nöjd med min plats som smått förvirrad tonåring, drömmare och allt där emellan! Man måste prova skon för att få veta om den passar, eller hur ..?


RSS 2.0