Bloggpaus


Jag tror jag tar en bloggpaus idag, jag behöver tid att reflektera och fokusera om! Vi hörs imorgonbitti så berättar jag om min dag då, okej? Löv u boos ♥

 
 

Kvällsmat för en champion


Yoga-time!

Ska precis kila iväg på en timmes yogapass nu, känns underbart att få lite tid att meditera över saker! 
Nej, nu ska jag och min rosa yogamatta pallra oss iväg, hoppas ni har en fin kväll allihopa. ♥

Trägolv

Åh, jag har en sådan crusch på trägolv. Gärna lite ruffiga, med karaktär. Och som kan tåla lite dregel, för det lär det bli om jag slutar upp i ett hus som de här ..

Cool floor.
 
x
 
Wool Floor

A look I love

Jag har alltid varit ett riktigt skrik-och-svimma-och-bli-bortburen-av-livvakter fan av looken med en stor, sleek, mönstrad fuskpäls till bara ben och ett par rejäla skor. Tyvärr är det väldigt sällan vädret krockar i den där perfekta, hot-n-cold mixen som den här typen av outfit kräver. Och hur många gillar egentligen att vara tvungen att välja mellan isbitar till ben eller svettblöt överkropp ..? Hmm, guess it's all worth it for fashion ..

 
Den här fantastiska kappan kommer från Asos och blir din för strax under 1 200 kr. 

Dodgeball

Herregud .. Jag vaknade vid HALV ETT idag! Men jag antar att jag behövde sova även om det är frustrerande.
Hur som helst, jag är glad att jag är ledig idag för jag har fått sällskap av en enorm huvudvärk med, usch .. Det får bli en lugn dag helt enkelt, på alla plan! Yoga ikväll och det ska jag försöka må bättre till.
 
Funderar på att titta på filmen Dodgeball idag - den 18:e ska CIS ha en dodgeball-turnering och gissa vem som dumdristigt nog anmält sig till laget?! Jo, jag. Jag har bestämt att turneringen ska bli mitt delmål med träningen, jag vill kunna delta i matcherna utan att falla ihop och dö på planen! Håll tummarna för mig bara, det lär behövas .. Hur som helst, jag älskade den filmen för några år sedan och minns jag rätt innehåller den faktiskt lite regler och speltaktiker med! Exciting!! Tror dock inte jag kan övertala mina lagkamrater om att ha lika sexiga matchande dräkter som de Lila Kobrorna .. 
 
Dodgeball: A True Underdog Story Photo

 
 

Berlockarmband

Berlockarmband har aldrig varit någon hitt hos mig, inte när de blev populära för fem år sen och inte åren efter det. Men nu, utan anledning, när jag scrollade igenom Romwes nyheter snubblad jag över dom här och blev KÄR. Är dom inte helt ljuvliga?! 
Trots det ser jag ingen färdig outfit klart framför mig vilket jag brukar göra när jag verkligen älskar något .. Hur skulle ni matcha dom? Vilken färg är snyggast? Jag föredrar det mörklila och det med berlocker i guld- och bärnstensnyanser.


Mörklila
, rödrosa, ljuslila, isblå, guldorange, blålila

Lugnet före stormen

Mitt humör har svängt fram och tillbaka, fram och tillbaka hela dagen men nu verkar det äntligen ha landat: Jag är lugn och nöjd och känner mig glad och lycklig! Planerar in glöggkvällar, TV-spel, töntiga komedier och bara en massa mys till helgen med dom jag älskar. Allting är på banan, jag är ledig imorgon, livet känns i balans och jag mår så bra! Jag gillar den här Elin, hon klarar allt och är oslagbar! Jag är helt enkelt på en bra plats i livet.

Funderar på att ha en liten frågestund snart med, det var ett tag sen och ni brukar alltid uppskatta det - vad säger ni?







Fem fina, efter nästan 2 år som bloggare börjar jag ÄNTLIGEN vänja mig vid webcameran!

P.S, Visst ser håret bra ut efter första tvätten med BM?!
 
 

Vienna waits for you

Billy Joel har sjungit ur mina lurar hela dagen, soundtracket för mitt liv just nu är "Vienna" och himmel vad jag älskar låten! 
Idag har vädret varit lite grått och trist(pffft .. behöver jag ens säga det?! Ska börja säga till de få dagar det är BRA väder istället!) och vad passar då bättre än att kila runt i en lång kappa, sneakers, jeans och en stor väska hängandes över axeln ..? INGENTING. Eller, möjligtvis att få sitta hemma med en kopp té och ett fat lussekatter, men man tar vad man har!







Kappan kommer från Gina Tricot, tröja H&M Herr, väska köpt i en butik på västkusten, jeans från BikBok, skorna är av märket Street Wear, scarf Vintage, solglasögonen kommer ifrån Oasap, ringar från Romwe Gina Tricot och London



Busy dayyys!

Hej på er, god morgon god eftermiddag och god dag!

Känns som jag har stressat mig igenom hela förmiddagen men nu är jag äntligen på G hem, helst skulle jag bara vilja krypa upp i soffan och äta choklad och se på Oprah men jag har en del jobb att ta itu med först. Och jäklar hörrni, vilken träningsvärk jag HAR! Rumpan, ryggen och sidorna dööööööödar mig. Men det är då man känner att man har gjort något som Erik brukar säga! Även om jag skulle vilja kunna röra på mig utan att få en major träningsvärk à-la-pensionär efteråt ..
 
Nej hörrni, strax hemma, vi hörs snart!
 
 

På min önskelista

Just nu ..
 
.. Vill jag äta sparris invirad i filodeg och cream cheese, klä mig i draperade material, dofta av Byredo Parfums Gypsy Water och servera té ur en glaskanna med fingrar prydda av vackra coctailringar.



Hur ser era önskelistor ut? :- )



Balsam Metoden/"No Poo"

Efter att ha blivit övertalad av både Lady Dahmer och Kenza har jag bestämt mig för att också testa den så kallade "Balsam Metoden". Ända sedan jag testade Aussie Color Mate-kitet har mitt hår/hårbotten varit så otroligt torrt och irriterat, och det var bara efter EN användning. Jag får ingen bukt på det längre! Detta trots att man skulle kunna tro att mitt hår borde älska mig; jag använder aldrig värmetänger eller stylingprodukter, tvättar det ca 2 gånger i veckan och låter det alltid lufttorka. Ändå fullständigt HATAR DET MIG!

Så, nu testar jag det här! Det ska bli superkul att se om det funkar, jag tjuvstartade redan nu idag med min senaste dusch men jag ska läsa på mer så att det blir rätt. Nu har jag i alla fall laddat upp med ett dynamit balsam från Nordic Birch som ska vårda håret utan sulfater och parbener. Spännande! Har någon av er testat?
  

Vilken ska jag ta?!

Ett riktigt m-lands problem .. Ja, mode-lands alltså! Den stora frågan just nu är - VILKEN stor, svart, stel väska ska jag välja?! Jag har ju hur många svarta väskor som helst egentligen men alla är i princip formlösa och jag är sugen på en lite "finare" modell nu. Den till höger har jag varit sugen på sen den var Den Ultimata Bloggväskan för kanske ett år sedan, men det känns så fruktansvärt tråkigt att ha något som alla andra har! Samtidigt gillar jag att den är så ren i designen, det känns som något jag skulle kunna ha till allt .. SAMTIDIGT känns den vänstra mer jag, men jag tycker den är för liten. Vad tycker ni? Team höger/team vänster?

Båda kommer från Romwe och kostar ca 399 kr/st, här och här.

En "trasiga jeans"-dag

Good morning cutiepies,

Idag är en trasig-jeans-type of day, jag försov mig och när jag gick upp slängde jag bara på mig ett par ljusa jeans och min långa svarta täckjacka! Rätt passande eftersom regnet fullkomligt vräker ner här ..
Nu sitter jag i skolan, naturkunskap innan lunch och idrott efter! Eventuellt power yoga i eftermiddag med, vi får se hur kroppen känns. Jag är riktigt imponerad av mig själv - inte så mycket det faktum att jag lyckas pallra mig iväg på träning efter träning utan för att jag faktiskt VILL träna. Det är ovanligt för mig guys!


Post-workout!

Wow! Jag kom faktiskt iväg på träning ikväll IGEN! Nu har jag rätt att vara stolt va ..?
Det är inte ofta det är JAG som får skriva till ERIK att "Jag ska träna nu, vi får höras senare älskling!", till och med på lördagarna när jag tränar vid 9 ska han nödvändigt träna vid 8.30, snacka om irriterande .. Liksom, kan jag få vara bäst NÅN GÅNG TACK ÄLSKLING?!

Nej hörrni, nu ska jag ta ett glas Proviva och en skiva Rockneby-limpa med mosad avokado och körsbärstomater och njuta av efter-träningskänslan, den måste vara det bästa som finns!!


Det bokstavligen STRÅLAR om mig! Host host..




Cola Light by Jean Paul Gaultier

Jean Paul Gaultier är en av mina stora idoler med några av de mest fantastiska designkreationer världen någonsin skådat i bagaget! Det var ett tag sedan Coca-Cola Light-flaskorna och burkarna med hans design släpptes men först nu jag såg dom i en butik i närheten. Erik köpte båda två åt mig som en gullig 25-månadersdag-present(ja, vi firade i förrgår, grattis till oss!) och jag är så quirky att jag tänker spara båda två och ställa som prydnad. Vardagsdetaljer som dom här gör allt så mycket roligare, nu vill jag se Yohji Yamamoto designa för Cola Light med!!

De klassiska ränderna och fishnet-mönstret, j'adore!

Gypsy

Det har verkligen varit den officiella vänd-dig-om-och-stirra-på-Elin-och-viska-upphetsat dagen idag! Ibland är sånna dagar det roligaste som finns - jag vet inte vem som är mest road, jag eller alla som stirrar! - men idag kände jag mest för att stöna högt och begrava ansiktet bakom solglasögon och en burk Cola Light. Lustigt, jag använder solglasögon varje dag för att det ger mig en anonymitet(pffft, det är vad jag inbillar mig ..) men istället gör dom bara att folk känner igen mig ännu lättare nu för tiden!

Okej, så det kanske är lite att be om det när man dyker upp i en stor blåsvart päls, klackar och färgglad sjal(jag känner mig som Ned i 17 Again med sin "Peacocking" haha), men ändå ..










Blåsvart skinnjacka med pälskrage köpt i London, långkjol JC, spetsiga skor från H&M, väskan är ifrån Mango, turban från KappAhl, ringar från Gina Tricot och DYRBERG/KERN for BikBok, solglasögon Oasap, halsband från Gina Tricot och Romwe, sjal köpt i en liten gatubutik i London, bälte från Monki

Ring-a-ding details

Dagens detaljer: Stora stenar och guld, vackra mönster och naglar målade i Mulberry Wine. Idag är en såndär dag när folk stannar upp och viskar efter mig när jag går förbi!


Hejsan Måndag!

God morgon allesammans,

Nu sitter jag och mumsar på lite frukost medan jag bläddrar igenom H&M Magazine och tittar på Biggest Loser. Super härlig måndagsmorgon helt enkelt!
Vid 12 ska jag kila förbi skolan för en tre timmars engelskalektion, resten av dagen tror jag faktiskt jag kan räkna som "ledighet" .. Nåja, min version av ledighet i alla fall.

Jag ska försöka bli bättre på att svara på kommentarer med! Funderar på att börja med en "dagens fråga" där jag lyfter en fråga i ett eget inlägg och svarar och dessutom länkar den som frågar, vad tycker ni om det?


.. Ooooooch såklart lite av min irriterande måndags-pepp:
 



Leon






Fuskpäls från MONKI, utsvängda manchesterbyxor Cubus, spetsiga Oxfords H&M, väskan kommer ifrån min egen butik Gypsy Groupie, ring och halsband från Gina Tricot, solglasögonen är från Oasap

BikBok by DYRBERG/KERN

Den här ringen var min stora förälskelse ur DYRBERG/KERNs kollektion för BikBok! Jag älskar hur stor och maffig den är, helt fantastisk. Det är en tjock guldkedja och en oversize sten och om jag vore en ring skulle jag vara den här ringen .. Så vacker!



Förändringar som lockar

Ni vet när det kliar sådär i hela kroppen, en otålighet och irritation man liksom inte kan skaka av sig lika lätt som förra vecka outfit-fail? När man känner i hela själen att man BEHÖVER en förändring, vare sig det är en ny frisyr eller att flytta till ett annat land. Just ikväll har den känslan gnagt i mig konstant, men jag kan inte komma på vad exakt det är jag vill förändra.
Dessutom har jag ju lite emot mig att jag är så impulsiv, vad som verkar jättebra idag kan vara ett hur-i-helvete-tänkte-jag-där?! ögonblick imorgon .. Inte alltid världens bästa egenskap att ha när man är egen företagare och entreprenör!!

Just nu känner jag bara för att:
 
  1. Klippa håret kort, en välansad rak bob med lugg!

  2. Bli vältränad! Inte så mycket för utseendet, utan för att kunna springa 2 km utan att falla ihop .. Styrka och kondition är vad jag vill ha!

  3. Kanske dela upp bloggen - en privat och en modeblogg, men jag har ingen aning om hur det skulle funka i praktiken .. Men samtidigt, vill jag verkligen ha en schizofren blogg?

  4. Finna inre ro, hur hippie det än låter. Det känns som jag går i cirklar med allt jag gör och jag vill FRAMÅT! 

  5. Samla ihop mig, samla alla tankar, samla allt som behöver göras och FOKUSERA. När jag väl hamnar i rätt tänk är jag ostoppbar och jag vet det!

  6. SLUTA VELA. När man klagar innebär det att förändring behövs, jag hatar att klaga och jag hatar och vela, men vad jag hatar ännu mer är att vara helt uppgiven. När man är helt nöjd slutar man utvecklas! Jag vill fortsätta framåt!
 
 




P.S, Dessutom tror jag jag börjar bli sjuk - det brukar spela spratt med min hjärna .. Så oroar inte, jag lär inte klippa av mig håret! ;- )

Needless Buisness

Just nu vill jag ha den perfekta stora clutchen för vardagsbestyr(denna från Monki är utsökt!), ett par högmidjade manchesterbyxor i mörkgrått, oversizekavaj och smycken i guld och grönt med stora glittriga stenar. Jimmy Choo-skorna är grymma och Voluspa-ljus ett måste! Ringen från Dyrberg/Kerns kollektion för BikBok blev min igår och ni ska få se den på senare.
Hmm .. Någon som vill bidra?!


Ring Dyrberg/Bern for BikBok, Väska Monki, Byxor Monki, Kavaj Gina Tricot, Halsband Monica Vinader via Net-a-porter, Skor Jimmy Choo via Net-a-porter, Ljus Voluspa Coeur de Cassis via Nelly.com
 

Söndagsdefence

Just nu befinner jag mig i Mönsterås för att gå på den årliga julmarknaden och äta knäckäpplen! Hade lite ont i huvudet när jag vaknade imorse så nu sörplar jag på en Vitamin Well Defence och håller tummarna för att det inte blir värre.
Först blir det fika hos Måmå, i eftermiddag måste jag plugga en del och har lite jobb att göra. Vi har bestämt oss för att skjuta lite på det nya projektet för att det blir för tajt - jag hatat att säga det men det ska bli skönt att inte behöva stressa .. Nej, nu ska jag springa iväg för att sedan hugga in på en läcker saffranskaka!



Paris, mon amour!

Åh, om det finns något jag älskar med mörkret som kommer nu är det alla fantastiska ljusdekorationer som kommer upp! Det påminner mig om Paris, Eiffeltornet och pariserhjul och tivolin. Så underbart.

Ikväll har jag ätit gott, skrattat och pratat i trevligt sällskap och nu ska jag släpa min fabulous butt till sängen efter en riktigt härlig kväll! Vi hörs imorgon!


Sgt. Pepper

 





Marschjacka Romwe, väst från Filippa K., tröjan kommer från H&M L.O.G.G, väska Mango, solglasögon från Oasap, skorna är vintage och jeansen från BikBok



Indiska levererar

Undrar om det finns NÅGON modeintresserad över huvud taget som inte är det MINSTA intresserad av inredning med ..? Och jag undrar hur pass lik ens inredningsstil är klädstilen?

Jag har precis som med kläderna gått igenom varenda steg när det gäller inredning! Från minimalistiskt till orientaliskt och bohemiskt, men jag blir aldrig nöjd när jag måste hålla mig till ett tema(det blir jag aldrig). Det funkar när det gäller mina outfits eftersom jag kan byta hur jag vill dag efter dag, men ett rum är ju lite mer permanent .. Just nu är jag i alla fall dragen till lyxiga material och rika färger, guld och överdådigt! Gärna vackra ljus och doftljus överallt.

Pssst .. Idag har Indiska 20% på hela sortimentet både online och i butik, kika in det! Indiska är en av mina absoluta favorit budgetbutiker när det gäller inredning, känslan där är fantastisk.


En röd färgklick

Tydligen är det inte bara vinröda sidenskjortor som är min stora svaghet just nu, utan även vinröda spetsiga Oxford-inspirerade platformsskor! Dessa och ett par likadana i svart fick följa med hem. Vad tycker ni??
 
 


P.S, Hur snygg är inte den här clutchen från Monki ..?



Morgonträning

God morgon allihopa! Nu är jag klar med morgonens gympapass, fattar ni att jag lyckades komma iväg idag IGEN?!
I och för sig har jag ju missat alla andra pass den här veckan, men det hade ju sina förklaringar och var inte bara på grund av lathet .. Nåja, klockan 9 en lördag måste väl väga upp för en del?!

Idag skiner solen så jag hade tänkt kila in till stan en sväng och kolla julklappar och luncha. Mysigt!


Inspo: Howard J Wolowitz

Inspiration kan verkligen komma från de märkligaste ställena!

.. Men att säga att Howard Wolowitz i Big Bang Theory är min nya modeikon är beyond märkligt ..

Först och främst, jag har ALDRIG gillat polotröjor under randiga pikétröjor eller den förväxta Beatles-frisyren(för att inte nämna byxorna som är så tajta att jag ber för hans fortplantningsförmåga, RIP ..) men NU när jag tittade på BBT på Kanal 5 dök han upp i en - Wait for it - vinröd sidenskjorta i pyjamasmodell matchad med ett par tighta(surprise surprise) svarta jeans och en stor svart sportbag.

En normal människa - "Vad är det för fel på mig?! Det här måste jag förtränga .."
Bloggare(eller är det bara jag?) - *letar upphetsat upp klippet på youtube och tar screenshots för att kunna blogga om det*

Anyway - fab, isn't it?!


P.S, Jag måste skaffa en vinröd sidenskjorta ..


Tjockjacka

Det var inte ens någon idé att låtsas som om idag tillät något annat än tjockjacka! Jag bar min över en fluffig pälskofta från Sheinsida och tillsammans med en grovstickad halsduk som hårade så mycket att hela jag såg ut som ett får i slutet av dagen. Matchade med mina nya solglasögon från Oasap!



Tjockjacka H&M, fluffkofta från Sheinside, solglasögon Oasap, sneakers från märket Street Wear, väskan är ifrån Mango, kostymbyxor H&M CC-collection, ringar från Romwe Gina Tricot och London

Beställning hos Romwe

Det blev inga 1000-dollars summor igår men strax under 200 är inte illa det heller ..


Först och främst beställde jag hem dessa tre skönheter! Jag blev besatt av tanken på den perfekta trion av material och nyanser av skiffergrått och bläck. Läder, chiffong och silke blev slutresultatet och det pirrar i fingrarna vid tanken på att sprida ut dom brevid varandra och dra med händerna över tyget! Perfektion. Jag ser mest fram emot att se läderskjortan med axelslag, det känns som om det antingen kommer bli ett sådant där plagg jag kommer bära tills ni tröttnar på mig eller ett som jag har en gång och sedan gömmer längst in i garderoben. Den mittersta skjortan i wrap-modell lär i alla fall bli ett stående inslag, en sån enkel twist på ett sådant enkelt plagg blir aldrig fel!

Pris: ca 400 kronor, 339 kr och 265 kr. Här.


Vidare till the Underdog ..
 
 
.. Visst är den för vacker?! Den assymetrisk västen med flätad detalj alltså. Förstår att det kan vara otydligt!
Den här tänker jag mig tillsammans med tusen andra vackra lager, ett av dom där stora svarta gömma-sig-i plaggen jag älskar!! Min påhittade mode-spåkula säger mig att det här kommer bli en återkommande nämnare i min garderob.
 
Pris: ca 389 kr. Här.
 Har ni beställt något, och vad tyckte ni var snyggast här? :- )
 

En kopp té och jobb

Nu har jag parkerat mig på Danskan och sitter med en kopp té och jobbar. Strax ska jag kila iväg till ett möte på Ängö och sen tror jag faktiskt min arbetsdag är färdig!
På morgonen har jag haft italienska som gick buonissimo och eftermiddagen hade jag tänkt spendera med att påbörja julklappsshoppingen. Riktigt härligt!

På tal om café, jag kan lyckas aldrig sitta kortare än en timme - för jag GILLAR INTE VARMA DRYCKER! Varken kaffe eller té, så jag väntar alltid på att det ska svalna för av någon anledning känns inte den här konversationen särskilt lockande:
Jag: Hej! Eh .. Jag skulle vilja ha en kopp .. eh .. kallt té.
Expediten: ..Va?!
Jag: Ja, en kopp kallt té tack.
Expediten: Du menar isté då eller?
Jag: Nej en kopp vanligt té fast kallt!
Expediten: Jaha ..
Jag kan bara förseställa mig den dömande och "är du helt loco"-blicken jag skulle få ..


Nej nu ska jag avsluta här och rusa, vi hörs efter mötet!


MooooornIN


Två nya glasisar

Hmm, jag behöver inte påminna er om min solglasögon-samling va ..? Hur som helst fick den ytterligare ett tillskott idag - TVÅ till och med, i form av de här glasögonen från Oasap(som snabbt håller på att bli min nya favoritbutik för solglasögon, och det är en stor ära för att komma från mig!). Båda två passade mig perfekt, annars brukar ju solglasögon vara lite som att köpa jeans online, man vill gärna prova och se att modellen är rätt och passar kroppen innan man slår till, men dom här var verkligen spot on, som handen i handsken eller glasögonen på Elin! Jippiiiee!!

Har så svårt att välja en favorit: de svarta ser jag som de perfekta vardags-glasen när man vill ge en look lite mer proper eller strikt känsla, slightly "buisness inspired", medan de runda har en mer avslappnad feel. Älskar båda två! Vilken är er favorit?

 

City Lights

Svart och lager på lager är looken jag alltid kommer tillbaka till, perfekt för dagar då man gärna gömmer sig från världen i en perfekt klädbubbla!



Långkofta från VILA, pälsvästen är en present från Romwe, väska Mango, ärmlös polotröja från Monki, solglasögonen kommer från BikBok, ringar Romwe och BikBok, boots från London

BLACK FRIDAY(tjuvstart)

Okej, jag kan ta det faktum att vi inte firar Thanksgiving, jag kan ta att Halloween inte är i närheten lika stort här som i USA, jag har accepterat att jag får vänta två år med körkortet men GUD NÅDE DEN SOM FÖRSÖKER TA IFRÅN MIG BLACK FRIDAY! För er som inte vet är Black Friday USA:s tidiga version av mellandagsrean - butikerna är helt galna, både i verkligheten och online, och trots att inte de svenska butikerna hakat på än hjälper min fantastiska dator mig att hänga med i hype:en.

Romwe är inte ett okänt märke här i bloggen, och dom är alltid lite före för redan igår började BLACK FRIDAY hos dom!

Eftersom jag var uttråkad och drabbades av en mindre shopping-frenzy tog det inte lång tid förrän min varukorg var uppe i 1000 dollar. Behöver jag säga att det kändes som att välja sina favoritbarn när jag tillslut insåg att jag behövde rensa lite ..?

Tre av mina favvisar, ska vi döpa dom till Snyggve, Gorgeous och Babe?
 


Svart + sharp

Phew ..!
Nu har jag precis varit och gjort ett av alla nationella prov jag missade förra året, engelska skrivförståelse, och det gick som en dans! Jag hade laddat upp med allt möjligt gott och stålsatt mig för en tre timmars-sittning och sen gick det på en halvtimme. Underbart!
Jag fick också reda på att mina engelskalärare bedömt att låta mina restuppgifter försvinna, det känns riktigt bra och vad som känns ännu bättre är att de ansåg att jag är bra nog för att se ska fatta det beslutet.

Nu sitter jag och smuttar på en Vitamin Well Stevia Sharp och småpratar med Stina medan jag väntar på att min klass ska komma tillbaka från Länsmuseet, det är riktigt ruggigt väder ute idag så jag ryser bara av att tänka på det!


1:a glöggen

Tjuvstartar med årets första glögg redan nu ikväll! Och åh vad gott det var, min favorit måste vara Kullamusts Vita Äppleglögg, jag klarar inte av när glögg är för sött och blir alldeles kladdigt när det stelnar så Kullamusts version med inslag av syrlig citrus och vindruvor är helt perfekt.
Just nu sitter jag och planerar för en resa i början av nästa år, jag är sugen på Spanien igen och ännu mer sugen på värme! Samtidigt tittar jag på Big Bang Theory, bollar designidéer och har som vanligt alldeles för mycket snurrandes i huvudet.

Vad härligt det är att ha dragit igång glögg-säsongen nu, första rundan lussekatter är redan uppäten och nu ska jag ladda inför ett stort prov imorgon! Håll tummarna för mig!




Vill ha, just nu!

Dagar som den här är jag inte sugen på annat än ett par stora glasögon att gömma mig bakom, bekväma kläder och en lagom hög vardagsklack. Det, och en Balenciaga-inspirerad väska i mintblå skinnimitation! Vad tycker ni om outfiten? Yay/nay?


Solglasögon från Oasap


Hatt tröja skalbaggering örhängen och byxor från Romwe, långt halsband spader-ring och skorna kommer ifrån Topshop
Väska H&M

Lärdom från en bok ...

Idag har varit en sådan dag där det känns lite som jag måste slåss mot mig själv - å ena sidan finns det en del av mig som bara vill skrika av frustration(och faktiskt har gjort det ett par gånger ..)och å andra sidan finns det en del som vägrar ge efter utan vill pusha till att tänka positivt. Jag vet att det är hälsosamt att lätta på trycket ibland och verkligen FÅ UT allt men samtidigt tror jag fullt och fast på att man måste kämpa för att hålla sig på topp, inom alla aspekter av livet. Lycka beror inte ENDAST på hur du tänker men det är en STOR del.
 
Så idag känns det som jag har haft två små figurer sittandes på axlarna, precis som i tecknade serier, som skriker på mig och varandra. Ena sekunden är det "LÄGG DIG NER OCH GRÅÅÅT, GE UPP, GE EFTER, BÖLA SOM OM DET INTE FINNS EN MORGONDAG OCH BARA GRÄV NER DIG!" och genast blir det motsvar: "Nej, ge dig inte! Kämpa! Det löser sig alltid, du är STARK, du är GRYM och du FIXAR det här! Ta tag i dig själv och ta hand om dig själv men GE FÖR GUDSSKULL INTE UPP!" Problemet är att jag inte vet vem av dom där små figurerna som har en vit klänning och vem som har röda horn, jag vet verkligen inte vilken del av mig själv som jag ska lyssna på.

När jag läste "Webs of Influence" häromdagen(ännu en såndär bok jag läser då och då) och kom till kapitlet om Hofstede's Cultural Dimensions(jag vet, det låter jätteprofsigt så jag kan väl erkänna att det första jag kom att tänka på var Leonard Hofstadter i Big Bang Theory och började småfnissa för mig själv) och IDV som kort och gott handlar om mätningar av hur olika länder föredrar att se sig själv som individer eller "den stora massan"(IDV står för 'Individualism'), snubblade jag över ett tips som faktiskt känns rätt passande i verkliga livet med.

"Individualistiska kulturer tenderar att se annorlunda som spännande, så fokusera på att framföra vad som är nytt och unikt med din buisness" - när det gäller mitt företag Gypsy Groupie är den unika point of view:en det revolutionerande affärsupplägget som gör att vi har ett i princip vattentätt skydd mot att gå i konkurs. Jag skulle alltså kunna sälja en tröja om året och fortfarande gå med vinst(inte särskilt rolig eller stor vinst men ändå!). Och med mig som person ..? Hmm, för mig är det att jag inte vill ge efter för bitterheten som större delen av svenska folket lider av, jag vill tro att allt är möjligt och att jag är huvudpersonen i mitt eget liv och därför förtjänar det allra bästa jag kan ge mig själv! Det gav mig faktiskt en tankeställare, det är lustigt hur man hittar svar på frågor där man egentligen aldrig skulle komma på att leta ..

"Webs of Influence" - inte bara en bibel för alla oss som är intresserade av E-marketing på något sätt utan även en jättebra bok för självreflektion! Köp!!

Maffiga smycken

Just nu har jag fått en grej för det här halsbandet, jag brukar ha svårt för den klassiska "sött möter tufft"-stilen eftersom den känns så himla klyschig, men någonting med nitarna, glasstenar och den virkade "kroppen" funkar så otroligt bra ihop! Jag älskar hur det mer ser ut som början på en riktigt vacker tröja utan att bli den typiska kragen. Det blir nog ett klick senare, visst var det fint?!

Adorned Golden Chain Necklace


Ego-Onsdag

Ännu en dag in sick camp .. Snart klättrar jag ta mig tusan på väggarna!! 
Förhoppningsvis kan jag i alla fall ta mig iväg och träna lite yoga ikväll, jag har för mig att det var ett rätt lugnt pass så det ska gå bra.

Dessutom är det mycket i privatlivet som snurrar just nu, jag vill inte ta upp det på bloggen när det är så nära inpå men vi kan väl säga att jag har börjat leta hotellrum för ett tag framöver.

Nu ska jag fortsätta njuta av en lussekatt och "Våra värsta år", har ni några tips på vad man kan hitta på när man är sjuk?




Sjuk-posa framför webcameran ..? Check!



The Holiday

Hela dagen har gått åt till popcorn och film, huvudvärken har släppt lite och nu har jag precis tittat klart på "The Holiday". Innan jag säger något om filmen kan vi ju säga att det här var filmen där jag blev kär i Jude Law. Herregud vilken snygging, synd bara att han är en sådan idiot när det kommer till förhållanden i verkligheten ..
Nu sitter jag och jobbar lite smått(jag lovar, jag tar det försiktigt och känner mina gränser!). Jag hoppas verkligen att jag mår bättre imorgon, är det inte typiskt att den vecka jag säger att jag ska ta hand om mig själv så blir jag sjuk?! Hallå kroppen, ge mig en chans!!

Det puttrar en gryta indiskt på spisen nu så jag ska strax avsluta här och fortsätta min mysdag med en myskväll.
 

Just nu.

 

Jäkla migrän

När jag vaknade imorse hade världens hemskaste migrän satt sig I ÖGONEN på mig! Efter två panodil och myyyycket tålamod har jag nu lyckats pallra mig upp insvept i tusen lager kläder(ja, till och med mer än vanligt!) och huttrandes och illamående lyckats fixa mig en toast och ett glas juice.
Idag blir jag nog liggandes hela dagen, ibland klarar jag av det men för det mesta är dator, höga ljud, tv och mobil stora no-nos. Gaaaaaahh, jag hatar att vara sjuk ..


En lång dag

Det har varit en lång dag idag som inte riktigt gick som planerat, många oplanerade händelser och jag känner mig som en frustrerad 5-åring som bara vill lägga sig på golvet och gråta av ilska. Istället samlar jag krafterna uppkrupen i soffan framför CSI med hela nachos-kavalleriet.

Vi hörs imorgon istället hörrni, ikväll ska jag bara ta hand om mig själv!


Två måsten

Just nu: Mina baroque glasögon från Romwe och vanillacoffee to go.


Videobloggar

Ha ha, någon gång MÅSTE jag lära mig konsten att videoblogga som en normal människa! Fast å andra sidan, det är svårt att känna sig normal när man sitter och pratar med sin dator .. Hur som helst - här får ni se hur jag fixar håret, Violet säger hej(såklart efter att första filmen var klar) och jag berättar om min morgon. Nu måste jag springa, hörs sen!!

 
P.S, "Blogg-bonda"..? HUR FÅNIG ÄR JAG?

 

Ny smink-besatthet!

På sista tiden(okej, sen igår) har jag varit besatt av tanken på att skaffa mig en egen garderob av Lip Tars. Lip Tars är som flytande läppstift fast otroligt, otroligt mycket mer pigmenterade. Man använder extremt lite och gör förmodligen inte av med en tub under en hel livstid! Dessutom håller de i upp till 7-8 timmar, genom måltider och kafferaster, utan att varken kladda eller tappa färg.

Vet någon om jag kan hitta dom här i Sverige?! OCC, eller Obsessive Compulsive Cosmetics, är 100% veganska och cruelty-free, för att inte tala om galet snygga! Black Dehlia och Psycho är mina favoriter just nu.



OCCherion 21
Bilderna är lånade av Leesha som introducerade mig för Lip Tar:ens fantastiska värld! Ni hittar henne på Xsparkage.com

Måndagsmorgon och mål

God morgon på er! Den här veckan ska jag koncentrera mig på att styra in livet på rätt bana, återfå fokus och hitta en må bra-balans. Jag tror stenhårt på att det är bra att stanna upp lite ibland, återgå till grunderna och få allt att kännas rätt.

Mål V. 46
JOBB/SKOLA: Jag måste dra ner på arbetet ett tag framöver för att hitta bas-balansen igen! Alla projekt får gå på sparlåga medan jag hittar tillbaka till en hållbar, sund planering och mig själv. Hälsan kommer alltid först! Ibland är det lätt att glömma att jag också är student, och det är ännu lättare att försumma den sidan när stora summor pengar och roliga idéer väger tungt. Men nu är det dags att få det få bana igen - den här veckan lägger jag till två extra lektioner i matematik och är ännu en gång så otroligt lycklig över att jag går på CIS som erbjuder det absolut bästa stödet inom ALLT, vad man än satsar på! Hejdå till Hannah Montana ett litet tag och hej Miley, alltså.

PRIVAT: Work hard, play hard! Eller som i mitt fall, "Jobba hårt, slappa hårt". För att få ordning på allt behöver jag bli effektiv på att slappna av med. En bra dygnsrytm är a och o och där gäller det att vara stenhård!

HÄLSA: Den här veckan blir en detox för både kropp och själ! Mer frukt och grönt, ett pass poweryoga, en yogaklass med andningsövningar och ett gympapass på lördag morgon. Kroppen mår bra av att röra på sig och hjärnan får tid att ventilera - håll tummarna för att ingen av dom ger upp!

ÖVRIGT: Innan man börjar bygga tornet krävs det att det har en stabil grund; det är likadant med vardagen! Nu ska jag fokusera på skolan, att komma igång med träningen och att få mycket sömn och rätt mat. "Back to basics" är inte bara bra att applicera på kläder då och då utan minst lika viktigt i livet.


Nu ska jag fixa morgonkaffet och en macka innan jag sätter mig med kalendern och avbokar allt jag kan ur mitt extra-liv den här veckan och ger plats för mitt "vardags-jag"(hmm, halvtidsvardag i alla fall ..). Träning, skola, slappa - jag har glömt hur det är att vara tonåring!!

 
 

Sorbet

På kvällskvisten har lite ont i halsen smugit sig på mig, jag känner mig utmattad både fysiskt och psykiskt och det är verkligen inte kul .. Fast halsont å andra sidan är en jättebra ursäkt att äta glass! Mina favoriter är smakerna hallon och mango från SIA, särskilt när dom äts tillsammans. Fräscht, syrligt och sött i en enda härlig combo!

Nå ja, håll tummarna för att jag inte blir sjukt. Särskilt inte inför nästa vecka - hur skulle jag ha tid med det?! 

Nu ska jag krypa upp i soffan och kolla på en film och skissa lite för nästa veckas målsättning tillsammans med snacks och så småningom en kopp té. Bl. a. står ganska mycket träning på schemat, det ska bli häftigt att se om jag klarar det eller om det är huvudet eller kroppen som säger ifrån först!

P.S, Hmm .. Det känns som bloggen förvandlats till en mat-blogg idag, men det är ju trots allt söndag - finns det någon som gör något annat än att äta på söndagar?!

Ole, dole, doff

Ett av modevärldens största dilemman: VILKEN SKA JAG VÄLJA?!
Dagens mysiga i-landsproblem är om jag ska välja toppen med paljetter eller den quiltade tröjan. Jag älskar tanken med båda två men dom brister i utförande! Paljettoppen hade jag gärna sett lite mindre figursydd, när det kommer till delikata material som just paljetter måste allt sitta som gjutet och annars tar jag hellre mer formlösa plagg, men den quiltade tröjan är å andra sidan för kort - hade den varit 1 och ½ decimeter längre hade jag förmodligen inte ens hunnit reagera innan mina fingrar hade klickat hem den!

Ååh, sweet agony .. Vilken röstar ni på? Paljett eller quilt?
Båda kostar runt tre hundralappar och kommer ifrån Romwe

Gårdagskvällen ..

Middagen igår kväll blev otroligt lyckad!
Till förrätt lagade jag en underbar svampsoppa med smak av vitvin och smörstekta trattkantareller. Jag kände mig som en deltagare i Masterchef när jag höll på att "bygga smakerna" - för att få till rätt bas hackade jag upp skogschampinjoner och stekte i lite smör i en kastrull, tillsatte vitvinet(igår blev det ett matlagningsvin, jag brukar föredra "riktiga" viner i matlagning) och en buljongtärning och lät allt stå och gotta sig innan jag silade blandningen och tillsatte smaksatt matlagningsgrädde. Delic!

Huvudrätten improviserade jag fram på två sekunder(det vill säga efter att födelsedagsbarnet både anlänt och ätit upp förrätten ..). Det fick bli en slags planka, med kyckling och aioli till köttätaren och tofubiff och en hög ugnsgratinerade tomater(mums!!) till mig. Efterrätten hann vi äta upp innan jag hann fota - men det tar vi som ett gott tecken, ha ha! Det blev två olika sorbeter(sorbets? sorbéer?), exotiska färska frukter och lövtunna chokladflarn. Efter det var vi MÄTTA kan jag lova.

Kort sagt en underbar kväll med en underbar kille, jag älskar dig min fina, grattis på födelsedagen! ♥











TV mys en söndag

Kvällen blev jättelyckad igår, vi åt en god trerätters och bara njöt!
Nu sitter vi och äter frukost framför TVn, visst är det kul kontraster när vi äter ..? En vegansk och en raka motsatsen! Nåja, någon gång ska jag vinna över honom ..

Violet ligger i fåtöljen och håller oss sällskap, idag har jag både jobb och skolarbete som måste bli gjort så strax måste jag köra igång! Bilder från igår kommer senare.


Presentinslagning och kvällens planer

Eriks paket är inslagna och nu fattas bara födelsedagsbarnet!
Jag ska laga trerätters men kan verkligen inte bestämma mig för en huvudrätt .. Till förrätt blir det i alla fall trattkantarellsoppa på vitvin och till efterrätt färsk frukt, mango och hallonsorbet och chokladflarn. 

Erik har varit iväg på tränarutbildning hela dagen så han lär vara hungrig som ett djur, tror inte han går med på något tofu-tjohejsan, hmm .. Har ni några tips? Något veganskt som även den mest inbitna köttätaren skulle älska?

 

The Good, the Bad and the Pink

Outfiten jag bar igår var nog min favorit materialmix på länge! En fluffig, sockervaddsrosa tröja och min S&M hula hula-kjol - hmm .. Kan den här outfiten vara klädernas "Fifty Shades of Grey"? I så fall förstår jag hur boken kunde bli så poppis, för jag älskade den sköna kontrasten!
Vad tyckte ni? För mycket, för lite, för bra?
 




Frukost nr. 2

 


Här går det undan

God morgon!!
 
Klockan 9 gick jag upp och stack iväg och tränade en timme, efter det hämtade jag ut paket och nu är jag hemma igen! Herregud vad jag älskar att få mycket gjort tidigt, dagen känns mycket längre och jag blir pigg! 
Nu ska jag ta en lång varm dusch och sedan slå in Eriks presenter. Innan han kommer ikväll har jag en del skolarbete att få gjort med men det fixar jag! Funderar på att laga någon lyxig middag till min prins ikväll, hmm .. Har ni några förslag?
 
Nej nu ska jag fortsätta med min lördag morgon, hoppas ni haft en lika bra och rolig början på dagen!
 

Bodylicious

Jag har aldrig varit något större fan av Sofi Fahrman, hennes stil är för alldaglig för att jag ska bli inspirerad men jag kan absolut erkänna att jag respekterar henne och hennes framgång, precis som jag gör med alla självständiga, starka kvinnor som sätter bra exempel och visar att vi KAN! På det sättet är hon riktigt häftig, det faktum att hon lyckats bygga ett helt imperium endast med hjälp av sig själv är imponerande och det ska hon ha all credit för.

.. Men sen släppte hon sin bok "Bodylicious! - Så får du din drömkropp", och i början reagerade jag inte så mycket och lyckades helt undvika tumultet kring den när den släpptes, sen läste jag faktiskt beskrivningen:

"Vilken cocktail innehåller minst kalorier? Vad ska du äta för att hålla magen platt på kvällens fest? Fettförbränningsfrukost à la Hollywood..."

Hur tänkte hon där egentligen? Att uppmuntra till träning och nå ut till en grupp som nog är vanast vid att "fuska"(svälta) sig fram och pusha för en STARK kropp istället för SKELETT kropp; idéen är ju bra! Men den brister i samma stund som Sofi väljer att lägga fokus på att förbjuda saker, räkna kalorier och att "en platt mage" är prio nr 1. Visst, kroppen kanske mår bättre, men psyket? Hur många mår bättre av att ha kalorier snurrandes i huvudet varje gång man sätter sig ner och äter, varje gång man festar med tjejkompisarna eller bara unnar sig en bit choklad när man känner sig deppig? Finns det inte tillräckligt mycket ångest kring platta magar och fasta lår för att vi ska slippa prackas på ÄNNU MER snack om att det är det ENDA rätta och att det är allt som betyder något?

Tänk om Sofi, tänk rätt. Du känner din målgrupp, det är bland den mest utseendefixerade i samhället, ändå väljer du att fylla deras huvuden med ännu mer bantningstips och smal-snack. Nej tack, den här boken tar jag inte i med tång.


Varför kan ingen skriva en vettig må bra-bok för både fysisk OCH psykisk hälsa? Varför ska det ena innebära att man offrar det andra? Händer det inte snart får jag göra det själv...

Världschampion på varmchoklad

Någonting jag är grym på är varm choklad - det är den bästa kuren mot precis allt! Varje gång någon av mina nära och kära känner sig nere brukar jag alltid göra en extra stor, lyxig kopp choklad. Choklad löser ju inte allt men det är defintivt en början!
Beroende på vilken sort jag är sugen på varierar ju såklart innehållet, min personliga favorit är mintchoklad men idag körde jag på vaniljsmak(det smakar nästan lite marshmallows). Rörsocker, ekologiskt vaniljpulver, vaniljsirap, kakao och några rutor vegansk choklad brukar göra susen. Sedan toppar jag med vispad soyagrädde, minimarshmallows och riven choklad eller strössel! Så lyxigt, så onyttigt och så GOTT! Såklart gör jag all choklad på mandelmjölk och jag tycker faktiskt det blir godast så - den är lite krämigare och sötare än vanlig mjölk.

Vad är eran absoluta tröst-mat? Choklad, té, pizza, gurka ..?


Cotton Candy Days

 













Fluffig rosa tröja från Lana del Rey for H&M, örhängen från en liten butik på Oxford Street, väskan är ett sample för min butik Gypsy Groupie, läderfransar från Romwe, ringar från Romwe, Gina Tricot och London, solglasögon från Romwe




Fredagsfika

Stannade till på Danska Wienerbageriet för att köpa med lite fredagsfika hem. I min familj är fredagsfikat lika heligt som lördagsgodis är för andra! Det blev några american cookies med vita chokladbitar i, såg riktigt läckert ut - men hur svårt är det att göra veganska chokladbollar?! Come on people!!


Rosa drömmar

Hejsan allihop!

Det blev stressigt imorse så jag hann inte uppdatera, men nu är jag klar med min italienska och slutar för idag, så härligt! Som ni ser har jag något ROSA på mig idag, jag vet inte när det hände senaste men miracles do happen tydligen ..
När jag kommer hem funderade jag på att göra ett videoinlägg, vad tycker ni om det? You likey? Ska också passa på att fota lite grejer jag fått hem på sistone i present av olika företag och försöka hinna med att svara på en del mejl som jag dröjt på tok för länge med. Efter det blir det jobb, jobb, jobb! 

Idag fyller ju Erik år med, min finaste älskling, men jag tror vi skulle fira imorgon i stället. Två av hans presenter har fortfarande inte kommit, men förhoppningsvis ligger en paketavi och väntar på mig när jag kommer hem!


.. Jag älskar den här looken med osminkat ansikte och markerade ögonbryn!

DEN tröjan!

Finns det NÅGON som inte gillar stora, stickade tröjor på hösten ..? Dom här två kommer upp på min alldeles egna butik Gypsy Groupie inom kort, och herregud vad jag älskar dom! Vilken färg tycker ni är snyggast? Min favorit är nog den blåa, gärna parad till blå stuprörsjeans, maffiga örhängen, håret i en slarvig knut och ett par bekväma, låga boots. 


Hur skulle ni matcha tröjan?

Coming soon, Gypsy Groupie



17 år i staden

Hej igen,

Nu sitter jag och jobbar med inköpen till Gypsy Groupie, vi har funderat på att utvidga butiken för att kunna erbjuda ett helt nytt sortiment men vi får se hur det blir! Just nu är det mycket stickat och oversize jag sitter och plockar med, jag älskar textur och material och det är mycket så jag känner när jag klär mig. Ni får nog ett smakprov sen, det är särskilt en tröja jag blivit kär i!
 
Annars har jag jobbat lite med planeringen för det nya projektet, hjärnan har inte velat samarbeta när det kommer till att plugga så jag har fokuserat helt på jobbet istället. Dessutom har jag börjat tröttna på den här designen men jag kan verkligen noll om hemsidor och kodning, hjälp?! 

Hur som helst, jag ska boka in ett möte med några riskkapitalister med. Som 17-åring är det inte alltid lätt att slå sig fram i karriärslivet men vill man så kan man, det gäller bara att vara envis!


Jag slog upp mitt lilla kontor vid matbordet i morse, en cucumbersandwich och en kopp té brevid mig - som vanligt!
 
 



Hope in a jar

Ansiktskräm är något som är så otroligt annorlunda från person till person, jag har i alla år varit LIVRÄDD för att hudkrämer ska göra mitt ansikte oljigt och flottigt och det var under en behandling hos Diatermikliniken som jag fick lära mig - min hy är faktiskt TORR, den BEHÖVER fukt! Så när jag åkte till Spanien plockade jag upp en 50-kronors kräm från märket Essence i en liten butik, mest för att ta hand om min hy efter långa dagar i solen, men det slutade med att jag förälskade mig i den lilla billiga burken.
Nu är den slut och självklart säljs den inte i Sverige eller online och jag är i desperat behov av en ny. Oljefri, icke djur-testad och fullpackad med fukt är förvånansvärt svårt att hitta till ett bra pris! Senast har jag kollat på Hope In a Jar från Philosophy, den går på ca 280 kronor och finns även särskilt för torr hy.

Har någon av er testat den? Vad tycker ni om den, eller har ni någon annan att rekomendera?

 

Att uppfylla mål...

Jag är en sån som blir otroligt motiverad av att ha mål att sträva efter. Normalt är jag lite av en virvelvind, alldeles för många idéer och så energisk att jag förmodligen kan jobba tills jag kör i raketfart in i väggen, samtidigt som jag är all over the place och har svårt att hitta fokus. Men när jag sätter ett mål jag verkligen vill uppnå, då är jag helt säker på att jag skulle klara precis vad som helst. Bara jag vill det.

Min absoluta favoritperson att tävla mot är mig själv, både på gott och ont. Mest gott, det gäller bara att veta hur man ska kunna vända sina brister till fördelar!
För mig har min iver att utmana mig själv ofta varit jobbig, det har varit mycket jobb, mycket plugg och lite fritid. Det tog många kraschar och nära-ögat-upplevelser innan jag insåg något: Varför inte vända på det? Jag kommer kanske aldrig kunna öva bort min målmedvetenhet att vara den bästa jag kan vara inom allt jag vill vara bäst i, så varför inte utnyttja det istället?

Det resulterade i nya mål och utmaningar som är de roligaste jag tävlat mot mig själv i hittils:
- Jag är alltid prio ett i mitt eget liv, inga betyg, inga människor, inga pengar är mer värda än JAG, jag som person och värdet i mig själv. Mår jag dåligt av något - då gör jag det inte, mår jag dåligt av någon - då träffar jag den inte. Det låter lätt men att börja säga Nej och sluta sätta mig själv i andra hand är bland det svåraste jag gjort. Särskilt i Sverige där att vara självisk är något dåligt!
- Rutiner är viktigt! Förstår ni hur svårt det är att gå från att ha noll rutiner till att plötsligt sätta ner foten för sig själv och säga; "Nej, inget jobb efter 21.00, lägg dig vid 22.00, upp vid 07.00 och en rejäl frukost efter det. Inga undantag".
- Känn dina gränser, jag tänker efter en extra gång innan jag beslutar att ta på mig mer jobb. Orkar jag? Får jag tid över till att bara slappa? VILL jag? Kommer det här göra mer skada än nytta för MIG?
- Egentid! Egentid är så otroligt viktigt för mig, jag älskar att hitta på roliga saker som inte kräver mer än att jag ska ha kul. För mig är egentid till exempel en bra bok och en kopp té, popcorn och en film eller en lyxig spabehandling. För andra kan det innebära att träna, köra motorcross eller dansa! Vad som helst som gör dig glad! Egentid = en tid under dagen avsatt bara för att göra det du vill och göra dig lycklig. Känn efter noga så du inte väljer något destruktivt bara!


Snabbnudlar i sängen

Ni märker att jag inte är på topp just nu, va? Det är mycket som snurrar nu, det löser sig ju alltid men jag känner mig lite off till och från ..
Jag spenderar kvällen i säng med en skål snabbnudlar och mina vänner i Sex and the City, en kopp té står parkerad brevid och jag beställde just hem det sista till Eriks presenter. Det är en såndär kväll då det känns som jag skulle kunna springa och springa och springa tills jag är helt slutkörd, jag kanske tar det imorgon!

Nu ska jag koncentrera mig lite här, kom ihåg att ni är världens bästa, kram!


Take away sushi

Herregud, som jag älskar sushi ..
Idag har varit en riktigt bra dag, jag har fått mycket gjort, svarat på några intervjuer, nött in lite matte och invigt min vanilla syrup(den smakade ljuvligt i morgonkaffet!)! Men varför blir det alltid så att när jag gör som mest hamnar bloggen i skymundan ..? Förlåt för det allihop! Det lär bli mycket roligare när jag kan dra skynket av det nya projektet jag jobbar med så ni kan följa mig lite mer, det lär bli riktigt häftigt.

Nu ska jag sätta mig och få undan lite mindre roliga saker ang. jobbet, dessutom har jag börjat kika lite smått på en tom lokal mitt i centrum för att eventuellt starta upp Gypsy Groupies första fysiska butik, läget är perfekt och jag älskar utrymmet .. Men det är bara dagdrömmar, jag skulle aldrig ha tid just nu! Någon gång dock.

Sushi, gudarnas mat!



Redo för vinter!

Om sommar är tiden för lätta tyger, ljusa nyanser och tunna lager är vintern precis tvärtom - tunga smycken, rika färger och tusen lager. Vintern innebär vackra, lyxiga saker och ting för mig!
Jag pusslade ihop en liten önskelista som utan tvekan skulle göra vintern lite mer underbar, mina favoriter måste vara underkläderna, sirapen och ljusstakarna: 

Underkläder från Agent Provocateur via Net-a-porter, Vanilla Syrup från Starbucks, kristalljusstakar - okänt, flapperinspirerad klänning från H&M, "Kiss me hope" lip treatment från Philosophy, Christmas with the Rat Pack-julskiva(jag har en själv, och jag älskar den!), 3-pack nagellack i nude nyanser från E.L.F och armband från Mango.

Dagen efter...

Efter att ha fått komma hem och ta mig en dusch känner jag mig lite mer som människa igen! Jag sov ju hos Elin i natt, får jag tonårs-poäng för att jag däckade osminkad och med kläderna på ..?

Nu fattas bara en kopp kaffe med vaniljsyrup och en värmande ansiktsmask innan jag drar igång min dag. Idag blir en effektiv dag, jag tror min kropp har gått in i något övernaturligt tillstånd som är hyperaktivt efter nattens korta sömn!
 


 

Twihards

Elin och jag är ett sådant udda bio-par! Hon är kläng-typen som måste sitta nära och hålla i varandra medan jag är typen som pratar ALLDELES för mycket. Det är en så himla rolig mix! 
Ikväll är jag verkligen tonåring fullt ut, det är inte ofta jag tar ledigt från hela livet som 17-årig entreprenör, bloggare och företagschef, men inatt äter jag popcorn från golvet, kissar i pissoarerna och skriker dåliga skämt åt bioduken! Okej, jag kanske överdriver lite, och bloggen tar jag ju inte ledigt ifrån, men ni förstår ju vad jag menar .. 
 
Nu är första filmen klar i alla fall och hela publiken brast ut i en såndär typisk Svensk-applåd som varar i kanske tre sekunder innan den dör ut. Påminner mig om en gång jag försökte dra igång en applåd och ingen hängde på .. Ha ha!
 
P.S, Gud vad jag älskar er för att ni också gillar Jacobs långa hår, jag har världens bästa läsare!!
 

Jacob Blacks långa hår

Någonting jag alltid får reaktionen "ÄR DU DUM I HUVUDET?!" på är när jag talar om för andra att jag tycker Taylor Lautner är tusen gånger snyggare i långt hår. Helt ärligt, är det bara jag som ser det?! SERIÖST?! Jag dreglar mig igenom första filmen och ger ifrån mig ungefär samma ljud som Ted i HIMYM med sitt "Naked girl noise", men så fort peruken är borta - poff! Jag känner inte ett dugg! Ungefär som ett barn när man låtsas ta hens näsa och hen inte alls förstår vart den tog vägen. Det är jag och min kärlek till Jacobs långa hår!
Det har till och med gått så långt att jag försökt få Erik att låna min lillasysters löshår så vi ska kunna rollspela(han sa nej) och då har det gått för långt ..
Vad säger ni, team långhårig/team korthårig?


Yummmmmy ..




.. Nu ska jag kila iväg och möta upp Elin för Breaknight och världspremiären av sista delen! Vi har smsat varandra var och varannan timme nu, "5 timmar kvar", "3.5 timmar!!", "2 timmar och 45 minuter KVAR NU!!!!!!!", det ska bli så härligt att avsluta vår tradition om att se alla filmerna tillsammans på bio sedan vi var 13 år och så nervösa för att bli haffade i kön att vi bokstavligt talat snubblade över varandra, med en riktig SMÄLL. Även om vi inte är i närheten lika stora Twihards som vi var då. Är ni fler som ska dit?

Jag uppdaterar under kvällen/natten!



The time of snow - OUTFIT





Rocken från Gina Tricot, skjorta Hugo Boss, kostymbyxorna är från H&M, bag från New Yorker, ringar London och Scarf Cubus

Erik svarar DEL 2

Här kommer resten av svaren på frågorna ni ställde till Erik! Jag tror det var nyttigt för honom att få sitta med datorn i knäet och vara bloggare för en kväll, även om jag är lite sur för att "mat" fick en längre kärleksförklaring än jag ..


Festar du mer än Elin? 

Jag festar faktiskt inte alls. Gillar mer att, vad ska man säga, socialisera(?) med människor. Typ gå ut på stan och prata mer i den bemärkelsen och på det sättet.

Har du några syskon? 
Nej!

Va det nervöst att träffa Elins föräldrar? 
Ja, det var det, men de är båda två väldigt trevliga och intelligenta, så det var inte länge jag var särskilt nervös.

Vill du berätta någonting om som hon inte vågar erkänna? 
Hennes ”skämt” är mycket sämre än vad hon själv tror.

Nånting du skulle vilja ändra på med Elin?
Att hon skulle bry sig lite mindre om andra ibland, hur hemskt det nu än låter.

Favorit maträtt? 
Jag är ganska kär i persisk mat överhuvudtaget. Mer specifik kan jag inte vara, jag älskar mat lite för mycket…

Någonting vi skulle bli förvånade över att veta om dig! Ja, jag är faktiskt ganska trevlig även om jag kan verka lite käftig, men det är mest så jag skämtar. Sedan så är jag också ganska ordningsam av mig och vill att saker ska vara i ordning, även om det inte märks på mitt rum.

Favorit djur? 
Jag är pälsallergiker, men jag gillar både hundar och katter.

Hur är det att ha en flickvän som bloggar? Jobbigt? 
Det blir lite ensamt i soffan när hon bloggar, annars är det inte så farligt!

Åh äntlign! Kul!!! 
Lite antingen eller: 
Morgon/Kväll              Älskar att vara uppe sent framför datorn
Nyttigt/Onyttigt          Fett gör allt gott
Uppklätt/Nerklätt        Gillar att ha fina kläder på mig, men är hellre bekväm. 
Utekväll/Hemmakväll  All day, every day. 
Surt/Sött                    Citron är bland det bättre som finns.                
Te/kaffe                      Dricker inget kaffe, men te ibland, så ja. 

Sen några frågor me: 
- Är du väldigt avundsjuk av dig? 
Inte överdrivet, mer beskyddande skulle jag nog säga.

- Vilka "roller" har ni i ert förhållande`? 
Vi är ganska lika, tar hand om varandra och så vidare, så jag tycker inte riktigt att vi har några speciella roller.

- Om du fick ändra något med dig själv, vad skulle det va? 
Att jag var mindre lat!

- Är du också klädintresserad? 
Nej, det kan jag tyvärr inte påstå.

- Hur är det att vara tillsammans med någon som verkar leva i "110km i timmen rakt fram"? 
Det enda som kan vara jobbigt är att jag kan bli orolig för henne. Men annars så lever jag också i ganska högt tempo, så ja!

- Den finaste gåvan du gett och den finaste gåvan du fått? 
Den finaste jag har fått var än sån där kub med bilder man kan vika på olika sätt så den visar olika motiv. Hon gjorde den själv med bilder på oss. Den står alltid nära sängen. Det finaste jag har gett var nog en drömfångare jag gjorde själv. Jag är inte så händig av mig, så jag var själv lite smått imponerad, haha!

- Vad är den hemskaste och sorgligaste upplevelsen i ditt liv? 
Det behåller jag för mig själv!

- Och den bästa?
Det med!

Hejsan Erik, 
Mina frågor till dig är: 
Du ser inte helsvensks ut, varifrån har du påbrå? 
Jag har en pappa från Iran!

Vad föll du för hos Elin? 
Hennes intelligens och att vi båda var ganska ”random”. Sen att hon är snygg som fan är inte heller ett minus!

Hur ser din familj ut? Några husdjur? 
Mamma, pappa och jag. Nej, tyvärr inte!

Finns det någon gång du tittar på din flickvän och tänker "vad f*n har hon på sig"? 
Ja, när hon har fina kläder på sig och sedan sina inte-alls-passande sneakers…

Vem är "bossen" av er? 
Jag, såklart.

Vilken slags kläder gillar du bäst på Elin? 
Jag gillar allt, men hon är en sådan tjej som kan ha på sig väldigt eleganta kläder, så det gillar jag.

Favvo-tvserie? 
House, Dexter, Boardwalk Empire, Modern Family och Cougar Town!

Gillar du mat? 
Det finns inga ord som kan beskriva min kärlek för mat. Vi har alltid funnits för varandra, varit vid varandras sida genom tort och vått, varmt och kallt. Alltid stöttat, aldrig dömt varandra. Det har inte spelar någon roll om det har varit för att trösta eller för att fira, maten har alltid varit det bästa som finns.

Vad är ditt bästa förhållandetips för att få allt att funka? 
Don’t be an asshole.

Vad är det gulligaste du gjort?
Jag vet inte, är tyvärr inte särskilt gullig av mig…

Vad står det i ditt senast skickade sms? 
Jag frågade en vän om fotbollen var spännande.

En resa till yttre rymden eller en resa till havets djup? Varför?
Yttre rymden, världen är vacker från ovan.

Favoritplagg i garderoben? 
Luvtröja, skönaste som finns.

Favoritplagg i ELINs garderob´?
Långkjolen.

Vad gör du just precis NU? 
Ja du, vad kan jag tänkas göra just NU…

berätta om några av era "egnethetr" som ni har som man inte ser på bloggen
Vi kan flumma ut ganska ordentligt vilket kan leda till att vi slutar upp i en skrattande hög på golvet. En annan egenhet är at vi slickar på varandra ganska mycket, hur äckligt det nu än låter.

Favoritkroppsdel på Elin?
Man skulle kunna tro att jag skulle säga rumpa, men hennes ansikte är så otroligt vackert, så det finns inget annat att säga.

Hur känns det att vara tillsammans med sverigest snyggaste och coolaste kvinna ? 
Det känns faktiskt helt otroligt och jag måste nästan nypa mig själv för att förstå det ibland…

Vad heter du på elins mobil och vad heter hon på din? Jag heter ”Älskling <3” och hon heter ”Min drottning över allt och alla och hästarnas mästare <3” Fråga inte...
 
Tack för mig!

Presenter

Jag älskar sånna där små gåvor som lyser upp vardagen, både att få och att ge! Idag mötte jag upp mamma vid ett konditori efter skolan och hon överraskade mig med en nöt- och fruktbar och en flaska vaniljsirap att ha i kaffet, yall know I like my vanillacoffee!! Perfekta presenter, mandelmjölken är slut men så fort jag har allt ska jag testa den. Yum!


Halva dagen kvar

Chicas, nu är jag klar i skolan för dagen och är på väg hem! Och var inte oroliga, bättre outfitbilder kommer.
Jag känner mig lite stressad för att få i ordning allt innan ikväll, men det ska nog gå bra. Det måste det!
Nej, när jag kommer hem ska jag göra mig något gott att äta och "brainstorma av mig" lite innan jag tar upp matteböckerna.

P.S , Senare kommer resten av Eriks svar på frågestunden upp!


Morgon-ansikte

Hej på er,

Ny dag nya tag, eller hur? Himla skönt att jag inte börjar förrän tjugo över tio idag då, så jag hinner ta de där tagen .. Idag har jag yoga och Breaknight(de två sista Twilight-filmerna mellan 21.15 och 02.30!) men vi får se om jag måste skippa det första för att hinna med att plugga.

Hur som helst - igår tror jag jag lyckades få in ännu fler kända företag i vårt "stall"! Det känns så himla häftigt och otroligt coolt och just nu flyter allt på i ett härligt tempo. Hoppas hoppas hoppas på 1 december!! Jag känner mig som ett barn på julafton och vill egentligen bara name droppa, name droppa, name droppa som en riktigt stolt mama .. Men jag ska försöka hålla inne det lite till, för att vara så pass free spirited som jag är kan jag vara förvånansvärt vidskeplig ibland!

Nu ska jag gå och fixa frukost, vi hörs snart!



Mitt morgon-ansikte och jag säger hallå! Jag är en av de där människorna som ser totalt annorlunda ut på morgonen och kvällen, jag tror jag föredrar mornarna - kanske är det därför jag gillar dom ..?
 



Såndär dag ..

Privatlivet krånglar men imorgon är jag tillbaks igen med ny tag, okej? Ta hand om er tills dess<3


Utsidan spelar roll

.. I alla fall när det gäller parfymer för min del! Det är ett sätt för mig att förstå innehållet bättre, ungefär som kläder är för oss, och jag har till exempel väldigt svårt att se mig själv med Britney Spears "Fantasy" stående i bokhyllan - även om den doftar ljuvligt! Okej, jag är nog rätt ytlig när det gäller parfymer, vilken fånig obsession .. Och det riktigt knäppa är att jag nästan aldrig använder någon doft över huvud taget, ändå har jag allt från Diors klassiska "J'adore" till Victoria's Secrets "Heavenly" strödda kring sovrummet. Jag tror det gäller att hitta den där signaturdoften, ni vet? Den där som kan få hänga med i vått och torrt, dag efter dag och år efter år.
Har ni någon signaturdoft? Jag föredrar lätta, orientaliska dofter med inslag av vanilj och andra kryddor men har fortfarande inte hittat någon som inte är för tung. 

Mitt senaste love interest är Versaces "Red Jeans", med doft av jasmin, lilja, freesia, vanilj och mysk. Visst är förpackningen läcker?




 

Måndagsmys och mål

När jag vaknade imorse hade jag helt ärligt fredagskänslor - ÄNTLIGEN måndag, en hel vecka av möjligheter!! Det var nästan ett såndant där brista-ut-i-sång-med-en-kör-av-ekorrar-och-rådjur ögonblick. 
Nej jag vet hur vissa av er hatar när jag spyr regnbågar varje måndag, så här kommer veckans mål istället:
 
Mål V.45 
 
JOBB/SKOLA: Matteprov(mejla läraren om att få dela upp!), förbereda anställningsintervju, lägga upp en tidsplan för utveckling och flöde, börja beställa in samples och skriva alla texter som behövs. Finputsning av layout och fokusera, göra, vila! En sak åt gången, det är viktigare att det blir gjort noggrant än att det går snabbt(även om jag är otålig) ..
 
PRIVAT: Fira min soulmate Elin som har fyllt 18! Eftersom jag ligger lite efter och fortfarande är minderårig kör vi på en annan typ av helkväll: BREAKNIGHT! Twilight på bio mellan 21.00-02.00 tisdag-onsdag och världspremiär av sista delen, vilken fest! Erik fyller år på fredag så jag måste fixa det sista på hans presenter med, hmm .. Kanske tisdag passar bra?
 
HÄLSA: Powerwalk + yoga! Vågar man hoppas att jag orkar pallra mig väg för ett gympapass klockan 9 på lördagsmorgonen med? Jadå för tusan! Håll tummarna!
 
ÖVRIGT: I övrigt ska jag bli bättre på att ta upp saker direkt istället för att låta dom marineras i oro, det BLIR inte bättre och jag förstör bara för mig själv. Dessutom ska jag bli bättre på att skämma bort mig själv mer i vardagen, min kropp börjar känna av mörkret och jag ska försöka skämma bort den lite oftare med lyxiga ansiktsmasker, manikyrer eller bara något så enkelt som en fräsch smoothie!



Måndagsmotivation - M:et står för MIN!




1 + 1 = Vi

Jag har verkligen inte varit på humör för att blogga idag, istället har jag grävt ner mig i jobb - vi har slängt om halva layouten efter ett av mina plötsliga infall(ibland är dom nog rätt bra i alla fall, det blev skitsnyggt!), jag har slipat på arbetsuppgifter och planerat in en anställningintervju. Riktigt kul!!
Nu sitter jag med näsan i matteboken, det tar så lång tid för mig att KOMMA IGÅNG men när det väl lossnar är det inga större problem längre. Sakta men säkert ..

Ska se om jag hinner slänga upp ett schema för veckan senare, nu ska jag räkna några sista tal innan jag slänger in en påse smörpopcorn i micron, det har jag förtjänat!


Så, så sliten ..  ZZZZzzzzzzzZZZzz ..

 

 

Erik svarar DEL 1

Elin har sagt att hon är den "knäppa" när ni går på stan ex, är det sant och hur då? 
Knäpp och knäpp, men jag förstår inte hur man orkar att vara i en butik i cirka 20 minuter, gå ifrån den, komma tillbaka lite senare, vara där lika länge igen, och inte köpa en enda sak. Gissar att det är en ”girl thing”, haha!

Vad är Elins bästa och sämsta egenskaper? 
Det bästa är att hon är den mest omhändetagande personen man kan tänka sig och hon är väldigt empatisk. Det som inte alltid är så bra är att hon kan ha svårt att känna av sina egna gränser som kan göra saker för jobbiga för henne ibland.

Berätta om dig själv! 
Snart sjutton, spelar fotboll, bra i skolan, lite av en datorspelsnörd. Inte alls särskilt intressant, tyvärr…

Är du religiös?
Inte det minsta.

- VAD HETER DU I EFTERNAMN!? Elin vägrar ju säga! Förlåt om det e fö privat! 
Ghasemi.

- vad är dina intressen? 
Fotboll, dator, flickvän, vänner.

- Är du kär? Nej.

- vad är största skillnaden mellan dig och Elin? 
Jag är rolig, det är inte hon.

- har du någon vana fu skäms över? 
Det har jag säkert, men ingenting jag kommer på så här på rak arm, eller någon jag känner mig särskilt bekväm med att dela med mig…

- vilken musik gillar du? Country du med haha? 
Jag har en väldigt blandad musikstil och gillar det mesta. Mina favoriter är dock The Beatles och Tool. Det senare bandet spelar typ progressiv metal. Sen så gillar jag metal i allmänhet med. Måste också erkänna att jag är svag för sådana där töntiga skämtlåtar!

- Politisk läggning? 
Lite åt vänster, inget partispecifikt.

- vad tänkte du första gången du såg Elin? 
Att hon var väldigt snygg, och ”dat ass”.

- är du också vegan som Elin? 
Nej, nej, nej, nej, aldrig, nej, nej, kött, gott.

- Kan du inte börja blogga!
Jag är alldeles för ointressant för att blogga och skulle nog mest förolämpa personer, så det är nog ingen bra idé.
 
- har för mig att Elin skrivit att du spelar fotboll... Hur länge har du spelat och vilket lag håller du på?  Sorry att det blev så många frågor, man får ju passa på typ!!!
Jag har spelat fotboll sen jag var 5 år gammal och mitt favoritlag är Barcelona!

Har du någonsin skämts över Elins speciella klädstil någon gång? Den är cool, men väldigt egen! Nejdå, det skulle bara vara korkat.

om ni bråkar, hur löser ni det? Bråkar ni ofta och blir det någonsin "för mycket"? Hur reagerar båda? Vi slänger argument mot varandra, blir sura, pratar inte och sitter ifrån varandra. Sen så slutar det med att någon av oss närmar sig den andra, gosar upp sig och sen så löser det sig.

- Vad drömmer du om? (I livet) Att få jobba med att hjälpa människor på ett sätt eller ett annat. Sedan också att min Elin går med på att ha snabbt internet. 

- Läser du några andra bloggar än Elins? (Tar för givet att du läser den?) Isåfall vilka? 
Nej, och det är snällt att du tar det för givet!

- Har du några tankar om vad du vill utbilda dig till? 
Främst vill jag bli psykolog. Men lärare eller polis lockar också.

hur träffades ni? 
Vi träffades i stan vid busshållsplatsen vid Åhléns efter att ha pratat i ett par veckor innan. Sedan gick vi mest runt i stan och pratade, det hela slutade med att vi gick upp och satte oss vid slotten där vi satt och höll varandra i händerna, för det var kallt som fan.

Hur gammal är du, födelsedag? 
Blir sjutton den 16 november! 

vilka länder har du besökt och vilken är din absoluta drömdestination? 
Jag har varit i Grekland, London, Spanien, Frankrike, Thailand och Kina. Just nu vill jag dock verkligen, verkligen till Skottland. Inte bara för den underbara dialekten, men också för att det verkar vara ett sådant otroligt vackert land!

hur lång är du,? 
Vet inte riktigt, tror runt 184-186 kanske.

är du en såndär riktig "jag man du kvinna" kille? Dvs typ gör mig en smörgås men jag måste få betala middagen! Eller är ni rätt jämställda?
Vi är rätt jämställda. Jag har svårt att ta emot när hon bjuder, men det har jag med de flesta, så tror inte det beror allt för mycket på att hon är tjej, om man säger så. 


Fler svar kommer senare, håll utkik! =)


Min vackra!


Vanille et Noisette-morgon

Hej på er!

Förlåt för att inte frågorna kom upp igår, det slutade(tyvärr inte helt oväntat) med att vi båda två praktiskt taget somnade i soffan .. Idag ska jag plugga plugga plugga (+ jobba), nästa vecka blir rätt upptagen så det skulle va skönt att få undan en del redan innan den kör igång.
På tal om absolut ingenting: Jag är sugen på att bleka ögonbrynen! Jag vet, skarpa svängar va? Men jag ska avvakta lite, det brukar aldrig sluta bra när jag fattar impulsbeslut .. Nåja, Erik gick för ett tag sedan och jag roar mig med att surfa runt och kolla på olika doftljus. Hur läckert låter inte det här: "Vanille et Noisette Soywax Candle från JOIK är en klassisk doft av vanilj med inslag av karamell, lönn och kastanjer i en krämig, härlig kombination." Ljuvligt! Alla av JOIKs ljus är dessutom miljövänliga.
Okej hörrni, nu ska jag slänga upp första delen av frågestunden innan jag kör igång, vi hörs lite senare!
JOIK säljs på bl. a. Nelly.com



Pizza-time!

Erik och jag bestämde oss för hembakad pizza till middag! Vissa människor har sin sida av sängen, vi har vår egen sida av pizzan. En vegansk och en .. tja, så köttig som det går i princip .. 
Snart ska vi smälla på stort med nachos och popcorn och chips och dipp och ostbågar och läsk, senare kommer första rundan av svar på frågestunden till Erik upp! Jag måste säga att ni imponerar mig, jag tror nästan han fått fler frågor än jag brukar få, hmm .. Borde jag känna mig hotad? Nu ska jag lämna över datorn till honom och gå och hämta chipspåsen, ha en trevlig lördagkväll allesammans, för det ska vi ha!

 

Intervju med Barometern OT







P.S - Ser ni den lilla fläcken på sista sidan? NÅGON hoppade upp på bordet och dreglade i brist på uppmärksamhet och mat .. Och det var inte Erik(eller jag!).

P.S 2 - * Blogg.se/STIL (haha), ** Jag BLEV vegetarian första gången när jag var 10
.. Okej, nu ska jag sluta!

Lördagsmyset ni MISS(E)ar

Violet och jag hade nyss en rejäl mysstund i soffan, det är så härligt att se att hon vill så gärna vara nära, ligga brevid i soffan, sitta brevid vid matbordet, hela tiden! Det är som att ha en liten hårig bebis.
Jag höll på att skriva att det känns som jag knappt fått något gjort idag, sen kollade jag på klockan och - den är ju bara FYRA! FYRA, och det är kolsvart utanför fönstret!
Nåja, då har jag ju ändå några timmar till på mig att känna mig effektiv. Nu sitter jag framför datorn med en kopp choklad och en kisse brevid mig, lyxade till det och bröt ner en bra bit mörk choklad från Harrod's i koppen med, smakar ljuvligt! Nej hörrni nu kallar jobbet, glöm inte ställa era frågor till Erik så får jag honom att svara ikväll. Känner jag min pojkvän rätt finns det en chans att ni får träffa en av dessa personer ikväll:
 
1. Erik som tror han är smart - superallvarliga och filosofiska svar på allt, bli inte rädda om han lyckas slänga in någon matematisk formel med!
2. Erik som tror han är rolig - det är lugnt, ni behöver inte skratta!
3. Erik som är sig själv - min underbara fina pojkvän som är totalt galen i huvudet och knäpp ♥
 
Jobb var det ja! Hörs senare!
 

Alla kan göra misstag ..

Ingen har väl missat fotona som cirkulerar på affischer för Chris Brown konsert i Stockholm den 19:e november, med Rihannas sönderslagna ansikte på efter att Chris brutalt misshandlade henne för några år sedan? Jag har sett dom och skakat på huvudet varje gång jag snubblat över dom, men när jag läser kommentarer andra bloggare och tidningar fått i sina kommentarsfält blir jag uppriktigt rädd.

- Rihanna har glömt och förlåtit, vi måste göra detsamma!!
- Alla kan göra misstag!
- Det är hennes fel om hon går tillbaka till honom!
- Skitsamma, hans musik är bra och alla överdriver.
 
JA, alla kan göra misstag men man gör det TAMEJFAN INTE i en kvinnas ansikte. Det är dessutom ett faktum att slagna kvinnor ofta går tillbaka till sina partners, men om det här hade varit nära inpå - låt säga din bästa vän som blir våldsamt misshandlad av sin pojkvän som hon går tillbaka till gång på gång - skulle du då slå till med ett "Äh hon har förlåtit honom, jag gör det samma, dessutom är han rolig att umgås med så okej då!". I så fall blir jag allvarligt talat oroad för den här världen. 
Och i det här fallet var det inte ens ETT slag av plötslig ilska, utan UPPREPADE knytnäveslag av ren vrede.

Jag gör ett medvetet val och köper inte någonting som stödjer Chris Brown, vare sig det är att köpa en skiva, konsertbiljetter eller att se en film han spelar i. Jag vägrar se mina pengar hamna i fickan hos någon som slår sin flickvän.

Foto: Huffington Post
chris brown concert protested

Morgonté och intervju

God morgon på er!
 
Jag har varit vaken sen 9 imorse och låg och surfade på mobilen ett tag(vad gjorde man innan smartphone?!) innan jag blev uttråkad och gick upp! Ärligt talat hade jag helt glömt bort att det var idag intervjun med mig skulle vara i tidningen, så jag fick en smärre hjärtattack när jag hittade mig själv på inte en, inte två utan TRE sidor nu imorse. Hur som helst är jag nöjd, det känns som fokus hamnade lite fel ibland men det kändes tryggt att veta att den fantastiska Ia som intervjuade mig var den som hade hand om det, då kunde det inte bli fel! Jag ska fota resten av reportaget sen, det kommer upp här under dagen.

Nej, nu ska jag dricka min kopp chai och bläddra igenom intervjun. Idag får vi se hur mycket jag känner för att göra, vi har ju inbjudan till fest på ett slott och så hade Erik tänkt komma över ikväll(passa på med frågorna!!) och laga mat med mig. En ganska lugn lördag helt enkelt!

Jag gillar rubriken dom valde - "Det finns de som inte alls förstår mina val"
 
 

Frågestund med Erik!

Ikväll är Erik på bio med några killkompisar(vet aldrig om jag ska bli avundsjuk eller inte .. när vi pratar om att flytta ihop låter det alltid "Men visst är det okej om Simon flyttar in hos oss också älskling?" Borde jag bli oroad??) så jag tänkte att vi passar på att köra igång en frågestund till HONOM nu när han inte kan protestera!
Fråga på bara så lovar jag att få honom att svara i helgen, allt mellan himmel och jord går bra! 

Nu sitter jag och väntar på att Modern Family ska börja, ser fram emot att se era frågor .. ;- )



En favoritbild på mig och mitt universum i London, jag längtar tillbaka!



MMM FOR H&M Favoriter!

Jag måste erkänna, Maison Martin Margielas kollektion för H&M är min favorit hittils! Sånna ljuvliga siluetter och  materialmixar, det var en kappa i pälsimitation som jag föll head over heels för men för 2500 kronor kan man lika gärna köpa två exakt lika snygga någon annanstans. 
Den superballa spegel-scarfen och smycket med syntethår kommer jag nog däremot slå till på, en sådan udda perfektion! I love it!
 
Kollektionen släpps kl 10 den 15 november.
Jag älskar halsbandet .. Lite Morticia-vibbar, men helt underbart!

Afternoon relax

Hej på er,

Gud det känns som dagen bara flugit förbi, samtidigt är jag helt slut nu när jag väl fått sätta mig ner och slänga upp benen över soffans armstöd .. Nåja, redovisningen gick bra! Vår rektor förklarade att han kände sig trygg med att veta att Sveriges framtid låg i våra händer. CIS formar morgondagens ledare, herregud vad jag älskar den skolan!
ELLE och ett fantastiskt mellanmål(avokadohalvor fyllda med alpro soya naturell yoghurt, tångrom och dill på, helst ska det vara lite rödlök med men den var slut ..) väntade på mig, det passar bra med lite vardagslyx med en dag som känns som den tuffaste på länge! Lite Family Guy är på i bakgrunden med och jag håller på att spåna lite på mitt nya projekt. Snart så ..! Grejen är den att alla kreativa aspekter av att driva och starta företag är det roligaste som finns och får mig att slappna av, medan det mer tekniska och logiska kan göra mig totalt slutpumpad. Men om inte det kretsloppet fanns skulle ingenting funka!
 

God morgon, starshine!

Hej på er!

Jag hann inte blogga imorse utan slängde i mig frukost och störtade iväg mot skolan bara för att inse att min italienska-grupp inte är här(?!)! Jag har absolut ingen aning om vart dom är, om något är inställt eller flyttat, men nu sitter jag i alla fall här och pluggar lite via webben och lyssnar på musik. Country såklart! Just nu är min favorit den här som dessutom har världens sötaste video! Förut hade jag den som ringsignal när Erik ringde, sen insåg vi att hälften av låten stämmer bättre in på mig ha ha...

Hur mår ni idag hörrni? Jag känner mig lite småseg men det handlar nog bara om att komma igång! Tänk att det är fredag redan... Imorgon är Erik och jag bjudna på fest på ett slott(jag känner mig som Askungen, fast med snyggare skor!!) men jag får se om vi går, tror en dags ledigt skulle sitta fint. Idag däremot gäller plugg, jobb och den fjärde Twilight-filmen(del 1), jag håller på att ladda upp inför Breaknight med the love of my life Elin! Vi var sånna Twihards när vi var yngre att vi smög in på första filmen med åldersgräns när vi var 13, sen dess är det tradition att vi ser filmerna tillsammans och nu när den sista kommer måste vi ju avsluta med en riktig skräll!



 

Sushi-kant på vardagen

God kväll på er!
 
Nu har jag pluggat i en timme(börjar nästan dregla av uttråkning bara av att skriva det) inför imorgon när jag har italienska-klass och redovisning i samhällskunskap. Vilken tur att jag fick ladda upp med sushi innan, det var en sån dag idag...

Jag känner att just nu är jag inne i en period där jag gärna tänker negativt och hoppar direkt till att vara pessimistisk när något går fel, men hittils har jag faktiskt gjort ett riktigt bra jobb med att vända det! Man får kompromissa lite ibland och tänka efter hur mycket som behöver göras för att man ska kunna känna sig stolt utan att vara helt slutkörd. Det är någonting jag övat och blivit bättre på det senaste året - att vara stolt över de små sakerna och hur jag utför dom enligt förutsättningarna jag har! Jag jämför mig inte längre med andra.

Just det - Erik har lovat(typ) att ställa upp på en frågestund!! Så börja spåna på era frågor redan nu så ska jag snart slänga honom åt rovdjuren... :- ) Jag litar på att ni grillar honom lika hårt som ni brukar grilla mig, ha ha! Nej, jag ska läsa igenom det jag skrivit om Den Stora Depressionen och hur det påverkade folket nu innan jag hasar mig iväg till sängen, vi får höras mer imorgon! Godnatt!

P.S, Ni var flera stycken både här och på facebook som undrade hur många solglasögon jag har egentligen, påminn mig om att jag ska samla ihop alla någon dag och fota...
 

Dagens middag, fast jag är inne i en sushitofu-bojkottar-period igen, måste lära mig be om att få utan även om jag känner mig som den där jobbiga ungen på McDonalds som kräver att få sin hamburgare utan saltgurka...



Solglasoholic!

Gissa vad jag just klickade hem såhär på kvällskvisten i NOVEMBER...? Japp, två par solglasögon! Klassisk Elin. Jag har en allvarlig solglasögon-fetish som har resulterat i en ganska imponerande samling som uttökas lite väl ofta... Dessa två kommer i alla fall från OASAP och är välkomna bidrag, jag är särskilt sugen på att se hur de svarta ser ut när de väl sitter på och där är det väl inte det smartaste att beställa online, men what the heck! Vad tycker ni om dom? Favorit?

Dom kostar ca 149 kr/st, du hittar de svarta här och de bruna här


.. Och en snabbild på min s.k "solglasögon-låda", här ligger en liten del av min samling. Jag får det till ca 16 olika par bara här! Jag vet inte om jag ska vara stolt eller söka hjälp!


Regnig måndagsoutfit

Burrr... Idag har det småregnat hela dagen, ett sånt där tunnt ihållande regn som gör en kall ända in på bara skinnet. Då är det fantastiskt mysigt att burra ner hakan i en stor fluffig pälskrage! Jag har fått en grej för blåsvart nu, är så sugen på en hel pälsjacka i samma nyans, har ni sett någon?
Nåja! Ni ska få se bättre bilder av de här byxorna någon dag för det är dom perfekta kostymbyxorna - höga i midjan och sitter som en smäck. Extra plus i kanten för att de är så sköna, det är ingen garanti! 











Kostymbyxorna med kritstrecksränder kommer ifrån FOREVER21 i London, lösstickad polo från västkusten, väska Mango, jacka med stor fluffig svartblå pälskrage köpt i London, ringar från Gypsy Groupie Gina Tricot och London

Dagens detaljer

Blå päls och kritstrecksrandiga kostymbyxor är min melodi idag!
Nu ska jag sätta mig och jobba med imaginära och komplexa tal medan jag lyssnar på The Virgins, när jag kommer hem blir det lite jobb och ikväll tror jag vi kör på takeaway eller vad säger ni? Så gott! Nu ska jag jobba på lite här, hörs sen.


Förmiddags-fluff

Hörrni, det finns ju småtjejer som vill bli delfintämjare när dom blir stora, jag tycker vi borde införa Elins-hår-tämjare som nytt yrke!

 
.. Nu ska jag kila iväg och göra mig i ordning innan jag kilar förbi skolan en sväng, det blir matte!

One of THOSE days...

Jag har börjat bli så EXTREMT trött om mornarna nu så jag ska faktiskt ta och köpa hem lite rosenrot(med uppiggande effekt) om jag hinner idag. Det är oerhört frustrerande, jag är för trött och slö för att orka följa tider men när jag jobbar hemifrån eller försöker ta det lugnt blir jag så uttråkad att jag nästan klättrar på väggarna! Har ni några tips...?
Nåja, vi får se hur dagen går helt enkelt! Nu ska jag njuta av té och rostat bröd och ett glas smoothie, vilken lyx.
 
P.S, Tack för era fantastiska komplimanger på inlägget nedan, jag är så sugen på att dra igång ett större projekt med en av föreningarna men jag har inte tiden just nu. Kanske till våren? Hoppas!


Nu får ni ta och sluta

Det här meddelandet postade jag nyligen på min facebook-sida;

"Öppet meddelande till alla tjejer som läser min blogg, alla tjejer som stirrar på sig själva i spegeln och säger att dom är feta, fula, för stora, för små: Sluta. Ni är bra, det enda som krävs för perfektion är att ni ska se den i er själva."
 

Jag är så trött och blir så ledsen av att se unga tjejer klanka ner på sig själva, säga att ni är dumma, fula, feta, äckliga, korkade och oälskbara. Det räcker nu, när skapades den här tävlingen "Vem är sämst"? Det är inte ok, och även om det i många fall börjar som ett uppmärksamhetssökande(för mår man verkligen riktigt uselt tror jag inte man vill trumpeta ut det på facebook, twitter eller instagram) - upprepar man det tillräckligt många gånger så har du tillslut övertygat dig själv bäst av alla. 


Det spelar ingen roll om jag eller någon annan säger att ni ÄR bra, ni är BÄST, ni är HUVUDPERSONEN I ERT EGET LIV, du måste ta dig dit själv. Vad är det man säger, ger man en människa ett bröd har hon mat för en dag, men lär man henne baka har hon mat för alltid...?

Såklart finns det dagar när jag stönar och suckar över att jeansen sitter lite väl spända över höfterna, eller att den där tajta tröjan inte känns riktigt lika kul att bära dagen efter en riktig fest-kväll med tjejkompisarna och alla de där onyttigheterna som faktiskt är OKEJ att äta ibland. Men varför ska du anpassa dig efter saker som spelar en sån liten, liten roll i livet? Passar inte byxorna? Byt! Sitter tröjan obekvämt tajt? Byt! Det är DU som är viktig, allt du väljer att ta på dig är till för att framhäva DIG, det ska inte vara tvärtom. Det är inte du som ska anpassa hela ditt liv efter en tröja, för du hör ju själv hur galet det låter! Att älska sig själv går inte över en natt, men det ger dig ingen ursäkt att uppmuntra dig att hata dig själv istället. Kämpa lite, välj inte den lätta vägen utan våga kämpa för kärlek istället, även när det känns tungt.
 

Tre saker att tänka till på:
1. Varje gång du säger eller skriver att du är tjockast, sämst, dummast eller fulast - ser någon annan det kommer med största säkerhet även hon stanna upp och tänka "Men om hon är tjock... Vad är inte jag?", eller om det tar lite längre tid för henne att lösa uppgifterna i skolan; "Vad hon måste tycka att jag är korkad..." Du har inte ett ansvar bara för dig själv, utan för alla som hör dig klaga eller ser vad du skriver och påverkas. Peppa varandra istället för att köra det här förjäkliga vem-är-sämst loppet.
Vem gör världens godaste cupcakes eller vem har bäst tips på spa-behandlingar att göra hemma? Det är frågor jag hellre vill ha svar på! (Jag gillar jordgubbscupcakes med cheesecake frosting, några utmanare?!)
2. All den tid du lägger på att klaga på dig själv, lägg den på att hissa dig själv istället. Testa en gång! Det är ovant i början, är du van att tänka "Fetto .." varje gång du går förbi spegeln är det svårt att helt plötsligt börja tänka "Snygging!!", men det är bara till att tvinga sig själv. Tillslut går det per automatik, och jag ska skriva ett längre inlägg om affirmation(säg det, tänk det = bli det!) en annan gång! Men tills dess - varje gång du börjar tänka negativa tankar om dig själv, byt ut dom mot något positivt. Hur löjligt, falskt och fånigt det än känns, GÖR DET, jag lovar att det är bättre än att håna sin egen kropp och det gör defintivt mer nytta.
3. Mår du dåligt, VERKLIGEN dåligt? Sök dig till experterna, skaffa hjälp, gör en riktig ansträngning och visa att du faktiskt VILL må bättre. Vare sig det handlar om att du tycker du är dålig på utsidan eller insidan finns det folk som kan hjälpa, här kommer en lista med bra företag och grupper du kan kontakta för att få hjälp eller bara ha någon att prata med, du kan vara helt anonym och jag uppmuntrar alla som ens har en gnagande känsla av att något är fel att ta kontakt: 
 
BRIS - Barnens rätt i samhället
Hemsida: http://www.bris.se
Telefon: 116 111
Mejla en vuxen på BRIS(du behöver registrera ett användarnamn men kan ändå vara helt anonym): HÄR
BRIS-chatten: HÄR
(Öppettider för chatt + telefon måndag-fredag kl 15-21
lördag-söndag kl 15-18)

AB Kontakt - Anorexi/Bulimi Kontakten
Hemsida: http://www.abkontakt.se/
Testa dig: HÄR
Till dig som lider av en ätstörning: HÄR
En lista över lokalavdelningar runt om i landet + kontaktuppgifter: HÄR och HÄR
 
UMO - Ungdomsmottagningen på nätet
Hemsida: http://www.umo.se/
 Läs om kroppsideal: HÄR
Hur vet du att det är en ätstörning?: HÄR
Om du har en kompis med ätstörning: HÄR
Ta-hand-om-dig-själv tips: HÄR
(+ en massa andra väldigt smarta saker! Läs!)
 
RUS - Riksförbundet Ungdom för Social Hälsa 
Hemsida: http://www.rus-riks.se/
 
 
Bra nummer att spara om du mår dåligt:
Barnen rätt i samhället, BRIS 
116 111

Jourhavande kompis
020-222 444

Röda korsets telefonjour
0771-900 800

Brottsofferjourerna 
0200-21 20 19

 

Berättelsekväll

Jag var ju iväg på en berättelsekväll på byns lokala lantcafé(ska jag vara ärlig hade jag faktiskt glömt att det var ikväll, tur att jag har människor i min närhet som har bättre koll på mitt liv än jag!) och det var FANTASTISKT! De hade ordnat en supergod rotfruktssoppa åt mig och ljuvligt bröd, kakor och té.
Just ikväll var temat "Sägner från trakten" och handlade om troll och skogsrån.

Det är så mysigt att sitta omgiven av flackande ljus, en kopp té i händerna och lyssna på en riktigt bra historia. Få saker slår det!


Paisley & Plaid

Idag var jag så trött att jag körde på det mest avslappnade av allt avslappnat - jeans och flanellskjorta! Perfekt dagar som denna, och herregud vad jag älskar min rock, what a life saver...!
Det var nog första gången jag mixade glittrig paisley med inburen flanell och jag har fortfarande inte bestämt mig för om jag gillar det eller inte. NÅGONTING får det att funka. Vad tycker ni?

( P.S - Det blåste lite idag som ni kan se, mitt hår bestämde sig otillåtet för att köra på fågelbo-looken .. )










Rocken kommer från Gina Tricot, BikBok-jeans, flanellskjorta Gina, paisleysjal från en liten gatubutik i London, väska ifrån Mango, skor Monki
 
 

Carrie Bradshaw skulle hata mig

Nu är jag hemma igen, kort dag idag, skönt!
Strax ska jag ställa mig och fixa lunch men jag tänkte att jag skulle säga hej till er först. Idag är en sådan där dag där det känns som jag har gått omkring med taggarna utåt och en stor, svävande "DO NOT DISTURB"-skylt ovanför huvudet. Så. TRÖTT! Note to self: Är det skoldag dagen efter, valvaka inte tills du däckar med mobilen i ansiktet. Tack gode gud att CIS har förståelse för oss elever som nördar sig, ibland är det extra bra att gå på en internationell skola.

Nej nu ska jag slänga upp håret i min nya favoritsak i hela världen - en scrunchie! För att citera Carrie Bradshaw, "No self-respecting New York City woman would be caught dead running around Manhattan in a scrunchie.". Himla tur att jag bor i Sverige än så länge, jag är inte beredd att ge upp den här lilla piece of heaven än ..

Senare kommer dagens outfit upp!

En normal blogg-bild ..

.. och en onormalt normal Elin-bild!

Oooooch min Scrunchie!



THANK GOD!!

Obama sitter 4 år till! Tack Gud!
Mitt Romney må vara den mest osympatiska människa jag någonsin haft oturen att se, jag blir så förbannad! Republikanerna talar för frihet och mindre inflytande av staten, för valmöjligheter och den fria viljan, ändå vill dom ta ifrån hälften av landets invånare den största och viktigaste rätten man kan ha: rätten till sin egen kropp. Och hur rätt är det att ett land styrs av en kyrka, i det här fallet mormonerna, istället för landets bästa intressen?


GOD MORGON, hur som helst! Jag håller på och slänger i mig frukost nu(och bloggar ..) innan jag kastar mig iväg mot skolan. Okej, jag kommer bli sen, vi hörs senare!


Outfit för idag










Pälsvästen kommer ifrån och är en gåva av Romwe, supermjuk kofta köpt i London, byxor från H&M, det breda bältet är från Monki, solglasögon i barock-modell Romwe, ringar från London Gina Tricot och västkusten, väska från min butik Gypsy Groupie, art déco örhängen från London



(P.S - Visst hade min fotograf läckra skor?!)


 

With love & jewelry

Hej på er!

Mötet gick kanon! Nu har jag kommit hem, jag fick strunta i yogan för min kropp och psyke orkade helt enkelt inte - jag har varit för slapp med rutinerna och inte tagit hand om mig själv på sista tiden, och det märks. På med järnhandskarna är det som gäller nu, dags för mina pensionärsrutiner igen!

Vi har stött på ett litet problem ang mitt nya projekt med, det gäller ett av de största företagen vi kommer samarbeta med. Supertrist men jag ska se om det inte går att lösa på något sätt. Jag brukar vara bra på att lösa saker! Vill ni ha en ledtråd förresten...? Företaget jag pratar om är ett av världens största när det kommer till kaffe...

Nu har jag redan sagt för mycket, ska fixa i ordning ett outfit-inlägg som kommer upp strax! Puss!!

Jag och min "ängla-gloria" av hår, haha ..

Svarta naglar och maffiga ringar är min melodi!



Återfall...

...Första kaffet på nästan en vecka, jag som klarade mig så bra!


Valvaka på SVT

Trots att inte valet är förrän inatt har jag kikat lite på valvakan nu imorse. Jag måste erkänna att jag inte riktigt förstår USAs... tja, allt egentligen. Kan någon förklara deras politiksystem? Jag förstår partierna och deras ståndpunkter men att allt ska vara så svart på vitt känns bara sjukt. Och att det fortfarande finns partier och ledare här i världen som vill förbjuda abort och en kvinnas rätt till sin egen kropp finner jag inte ens ord för. Är det här 2012 eller 212 igen...? Att folk som har så smarta åsikter inom mycket av entreprenörskap kan vara då dumma inom så mycket annat!!
(Förresten, jag tog ett ganska basictest igårkväll för att se vilken sida jag "var", jag var rädd att jag var republikan där ett tag men jag är 70% Obama, phew!)

Idag har jag ett möte inbokat och efter det kilar jag iväg direkt till min yogaklass. Undra om det blir lika galet jobbigt som sist. Nu ska jag slänga i mig lite frukost innan jag kilar iväg till skolan en sväng!


Ego-Elin x5

God kväll mina kära läsare!

Jag såg att Blondinbellas pojkvän Odd hade börjat blogga idag, och självklart gick mina tankar genast till "Hmmm, skulle jag kunna få Erik att göra detsamma...?" Min pojkvän är er typiska manlig-man t-shirt-och-jeans-våga-vägra-hårgéle-fotbolls kille så det skulle nog bli en rätt testosteronstinn blogg haha, I don't think the blogosphere can handle it... Nej då, det jag tänkte var - tycker ni jag ska tvinga honom ställa upp på en frågestund här i bloggen? Lite juicy details om hur jag är "privat" och min underbara man i allmänhet? Vad säger ni? Jag tror det skulle va skitkul!

Nu ska jag strax slå ihop datorn och sätta mig med en kopp varm choklad och titta på någon slumpmässig komediserie på TV:n(måndag är den dagen) och planera för imorgon. Jag har dessutom börjat fundera på att börja lägga in ett morgon-yoga pass på helgerna med, wihii! Får sån energi bara av att tänka på det, även om jag vet att jag kommer vara nästan död efter morgondagens pass.
Nej hörrni, lägg ifrån er dator och mobil nu och mys ner er i soffan och titta på lite skit på dumburken, vi hörs imorgonbitti, puss på er!

Godnatt-bilder på me rocking those brows, är det möjligt att bli självkär i sina egna ögonbryn?:






Juvelerare

Jag fick ett plötsligt infall och bestämde mig för att göra sushi till middag idag! Det är otroligt meditativt, särskilt att förbereda riset.
Hur som helst, visst är sushi en vacker maträtt? Jag tycker det ser ut som juveler, som smycken! Nåja, själv kanske jag behöver öva lite på just utseendet men i allmänhet... Ikväll gjorde jag bara avokado- och gurkmaki men ibland krävs det inte mycket för att sätta guldkant på vardagen. :- )

Nej hörrni nu ska jag ta en kvick powerwalk innan jag sätter mig och jobbar en sväng innan klockan blir 21! Hoppas ni haft en riktigt härlig måndag och bra start på veckan, min har varit lite seg men ganska härlig ändå och jag känner mig i fas, skönt!

 
 Sällskap i köket, Violet är så söt!

 
Inga skönhetspoäng men full pott i läckerhet!

OMG(oth)

Ärligt nu hörrni, jag funderar på att konvertera helt och bli the fairy gothmother... Med risk för att låta som om jag läser högt ur en dålig scen ur Fifty Shades of Grey; hur läckert är inte latexfransar, sammetsdraperingar och kedjor?! Jag dör snygg-täck-min-kropp-med-vilda-djur-och-lägg-en-nitkedja-kring-min-hals döden. Dör. 
Lite Sgt Pepper meets the Wicked Witch of the West, sexigt. Jag beställde själv hem den militärinspirerade jackan med kristall- och pärlbroderier(I'm such a queen!) och bältet med latexfransar.

Wow, det där var en mening jag aldrig trodde jag skulle skriva. Var inte halloween över...?

Nåja, must be the power of the eyebrows, just nu är jag helt insnöad på material och siluetter och det känns som det skulle passa utmärkt till ett naket ansikte och skarpa bryn. Frågan är vilka skor som går med en S&M-hulahula kjol...
 
 
Allting kommer ifrån Romwe



 
 
 

Dagens outfit

Ni som följer mig på instagram(thegypsyelin) vet att jag började sakna mina mörka bryn häromdagen, och här är dom nu inte helt överraskande! Ah I've missed you two... Som någon slags välkommen-tillbaka-gest höll jag resten osminkat, jag gillar den androgyna looken.




Byxorna kommer ifrån BikBok, sjalen är ifrån en liten gatubutik i London, tröja från H&M L.O.G.G, ringar från London Guldfynd och Romwe, väska från Mango, solglasögon H&M

Måndags-mål!

Hej på er!
Måndag igen och en hel vecka med nya mål att uppnå och nya saker att göra! Jag älskar det!! Okej, nu ska jag sluta spy måndagsglädje över de av er som sitter med hopknipna, trötta ögon och tänker "Dö." och gå vidare till veckans målsättning:

Mål V. 45
JOBB/SKOLA: Ganska lugnt på jobbfronten, basgrejer och planering att ta itu med samt utveckla affärsrelationer.  Bara ett möte inplanterar. Nu måste skolan komma först ett tag!
 
PRIVAT: Berättarkväll om sägner från trakten på det lilla lantcaféet i byn med soppa och gemenskap, ska bli så kul och ett bra sätt att säga hej till hösten och mysiga innesittarkvällar! + Lära mig att det finns ett mellanting mellan workaholic och soffpotatis.
 
HÄLSA: Jag har börjat småäta mycket av ren uttråkning, varken bra eller nyttigt... Har ni några tips? Yoga på tisdag + powerwalk en kväll i veckan.
 
ÖVRIGT: Sluta lägga fokus på energi-tjuvar! Det är dags att bli lite extra ego-Elin igen, starkt och bestämt sluta med allt som inte får mig att må bra och rikta all energi inåt istället. Jobba på att skapa fasta rutiner och ställa om min mentala klocka igen, jag har börjat slarva med det...

Kort och gott en rätt lugn och bekväm vecka ur min synvinkel, det är mest att plocka upp tyglarna på saker jag slappat med och sakta ner lite på allt annat som går för snabbt och återfå kontrollen och lugnet.
Nu ska jag slänga i mig lite stekt potatis och avokado innan jag kilar iväg till skolan för att jobba en timme innan dagens lektion börjar! Vi hörs senare, då kommer dagens outfit upp!
 

Den klassiska söndagstofun

När andra äter söndagsstek mumsar jag på söndagstofu! Oj, det där lät inte alls lika gott som det var... Nå, det är i alla fall rätt fantastiskt hur jag känner att jag faktiskt inte missar någonting! Jag kan äta perfekt kryddade tofubiffar, gräddsås, kokt potatis och svartvinbäragelé och ärtor, supergott och man behöver inte rubba på den stora middagsgemenskapen!

Nu har jag parkerat mig i TV-soffan, ikväll slogs jag av en plötslig inspiration men kroppen säger ifrån så jag ska värma lite rester och sätta på en film. Har ni haft en fin söndag? Ser ni fram emot veckan? Jag gör! Som det ser ut just nu är det en del skola, men jag ska klämma in yoga på tisdag och en berättarkväll med soppa på lantcaféet i närheten och sen har jag såklart jobb med företaget som måste bli gjort. Det gäller att ta vara på de viktiga soltimmarna nu och sedan ta vara på SIG SJÄLV på kvällen, så det ska jag satsa på!


Ladies SHOEise

Jag har hittat den ultimata höst/vinter-skon - hur läckra är inte de här bootsen?! Lite ACNE-känsla, jag älskar den nästan disco-inspirerade formen på dom och det höga skaftet. J'adore!
Personligen skulle jag matcha dom med en lång svart kappa, grå filthatt och trasiga jeans. En handfull av ringar och ett vackert halsband med, tack! Just nu får du dessutom 25% på en vara hos H&M om du anger koden "0230", vilket sänker priset på dessa babies från 399:- till 299:- 

HÄR hittar du dom, och jag funderar faktiskt på att klicka hem ett par själv.



Tre saker jag gärna skulle matcha pjuxen med är dessa, även de från H&M:

Dags för Söndagsmys

Hej på er!

Jag har suttit i möte ang. layouten för en "ganska" vital del av mitt nya företag hela morgonen. Vill man vara effektiv finns det inget som heter "lediga dagar"! Det ser ut att bli GRYMT hörrni, proffsig men enkel, fräsch och lyxig. Barabababa I'm LÖÖÖVIN it! Jisses så stolt jag är, ni kommer älska det här. Förhoppningsvis är allt up and running till december i alla fall, men än är det en hel del funktioner som krånglar och inte riktigt vill med sig. 
Nåja, det löser sig alltid, just nu är jag bara så nöjd över hur otroligt galet snyggt allt blir!
 
Idag ska jag jobba lite och äta den obligatoriska Söndagsmiddagen med familjen, sen blir det plugg och förhoppningsvis lite blogg därimellan(puh, annars slår ni ihjäl mig va?). Åh vad jag bara bubblar just nu, ska fortsätta med listan på funktioner jag saknar och lite brainstorming medan jag har energin, sen ska jag slappa!
 
Prototyp för hemsidan, jag blir faktiskt lite galen av att inte kunna visa er allt som händer även om det här bara är en riktig grovskiss...

Sooooft kitty, waarm kitty...

Nu ska jag vara en riktig party pooper: jag tror jag börjar bli sjuk. I ren protest har jag och Violet lagt oss på min kattallergiska pojkväns plats i soffan. Girl power!!
Nu ger jag mig själv ledigt resten av kvällen och ska strax göra mig en kopp varm choklad. Vädret är grått och mörkt och helst skulle jag vilja krypa ner i sängen men istället ligger jag och tittar på 10 år yngre på TLC(bästa!) och jobbar mentalt Det ska bli så mysigt med en kväll tillsammans med min prins och halvdåliga komedifilmer, det om något lyser ju upp i höstmörkret! Hoppas ni är piggare än jag är, nu ska jag gå på jakt efter något ätbart...


Vattuman

För några år sedan var jag en riktig horoskop-addict! Stod det något dåligt blev jag oftast rädd vilket ju också gjorde att dagen på grund av DET inte gick särskilt bra... Det är nog tvärtom med horoskop tror jag, istället för att förutspå framtiden formar dom den undermedvetet i oss! Jag menar, står det att vi ska möta vårt livs kärlek eller få alla rätt på provet, visst går vi med huvudet lite högre, lite självsäkrare...? Och visst känns det väl också bättre när du pratar med den söta killen i skolan eller sitter med det där fördömda pappret med frågor framför dig? Stjärnorna har ju sagt att det kommer gå bra!

Nu mera tar jag bara åt mig av det bra de få gånger jag snubblar över horoskop. JA kreativiteten flödar på jobbet, jag är effektiv och jo, när det kommer till hälsa ska jag lära mig lyssna bättre på vad kroppen säger. Vad gäller lycka - klart det här blir en fantastisk dag, min älskling kommer hit och myser med mig och ser dåliga filmer, du har fel där horoskop, hur skulle jag inte kunna vara lycklig!

Tror ni på horoskop?

 
Dagens favorithoroskop(mer råd än negativitet, allmäna visdomsord man alltid borde tänka på!):

 
Övriga som jag bestämde mig för att strunta i i stort:
 

(...Men "Vardag" på den första och "Tänk på" i den andra får gärna följa med!)

MVH /Desperat efter manikyr

Hej på er!
Jag sitter och käkar lite melon nu till frukost("frukTost", hahaha!) med "Killing me softly" på radion och en övergosig katt brevid mig. Violet är en bra konstig kisse, hon är inte särskilt närgången i vanliga fall men sen så försvinner hon spårlöst ut i några dagar och kommer hem och snor sig kring bena på en tills man nästan ramlar och lägger sig och skriker i soffan tills man kommer och gosar! Min knäppa katt...
Idag är jag och Erik bjudna på Halloween-fest hos några vänner, vi får se om vi går eller om det bara blir så att vi lagar en mysig middag och stannar hemma. Om vi sticker iväg blir det med utklädnad och hela kitet! Har ni klätt ut er än?
Nej, nu måste jag jobba lite - det är ju snart dags för lunch!
 
P.S - Mini Svar-på-tal: Nej jag har inte förstorat läpparna, själva antagandet är helt sjuk och jag svarar bara för att frågan tycks dyka upp minst en gång om dagen nu mera. Jag har inte opererat näsan(en fråga som också kommer upp ibland, herregud), brösten, hakan, rumpan eller öronen. Jag lovar, jag kommer heller aldrig göra. Jag tycker jag är vacker precis som jag är, även om inte spegeln håller med mig vissa dagar! Skönhet är en känsla, inte ett utseende.







Webs of Influence

Jag har börjat läsa ur boken Webs of Influence nu, efter en dag av hårt arbete(bitarna börjar falla på plats nu, det känns riktigt ballt att ha några riktiga jättar till märken bakom sig, det här kommer bli så häftigt!) var det skönt att sätta sig med en bok och en kopp té. Violet ligger i soffan brevid och snarkar och det är ju redan mörkt ute! Vart tog dagen vägen?!


Höstlov = Jobblov!

God morgon god morgon! (Jag lovar, jag har varit vaken i några timmar!)
Idag blir det jobb och uppackning för hela slanten! Jag vet, att packa upp ska man göra DIREKT men jag drar mig så, det är för tråkigt...
Dagen börjar i alla fall med en god frukost; avokado på morots- och solrosfröbröd, en kopp chaité och en tallrik äpple och banan. Jag tittar på lite youtube-videos med, herregud vad jag är lättroad! Haha. :- ) Funderar på att se om alla "Sagan om ändringen", ett tag var jag verkligen besatt och jag och mina vänner citerade dem i ALLA situationer... Nej. Fokus Elin. Jobb var det ja!


Kvällen och hallonsorbet

Jag har en det-känns-som-jag-äter-hela-tiden kväll... En reaktion på omställningen med omgivning, land, tid och Gud vet vad skulle jag tro! Hur som helst har jag fått mycket gjort idag, mejlen har blivit lidande men jag har gått på lite jakt efter fler värdiga kandidater till skönhetsbloggaren jag söker(hittade 2 kanontjejer som jag ska kolla närmare på!), börjat brainstorma hemsideupplägget på den nya sidan och ska snart mejla Tetsuro som är så grym och dessutom hjälpte till med sidan för min butik Gypsy Groupie. Den här behöver bli något mer avancerad, lite fler automatiska funktioner och enklare navigering... 
Nej nu måste jag skjuta undan alla tankar på jobb(ha, som om! men jag ska i alla fall lägga undan datorn) och njuta av lite hallonsorbet och Hell's Kitchen som börjar på 3:an nu vid tio, Gordon Ramsey är min idol! Ha en fin kväll allesammans, vi hörs imorgon!

Behind-the-scenes-snapshot från idag! Jag gillar den här färgskalan, den känns så härligt fräsch.
 

Kommer snart på Gypsy Groupie!

Fick lite bilder skickade från min layoutare nyss, det är så himla mycket fint som är på väg in i shoppen nu!
En av mina favoriter är den här tröjan, jag tycker det är så jobbigt och knöligt att ha skjortor under tröjan - hur praktiskt är det inte då att ha två-i-en? Dessutom är priset bara löjligt... Visst är den fin?! Påminner om en av Olivia Palermos favoriter!


Glöm inte gilla Gypsy Groupie på Facebook, där syns alla nyheter redan innan de går att köpa!

De nya scarfsen

Hej på er!

Vi bestämde oss för att skjuta på eftermiddags fotograferingen, jag fick ett mindre migrän-anfall och alla var bara allmänt trötta och sega(det var helt enkelt en SÅNDÄR dag idag) så det blir av senare i veckan istället. Nu sitter jag här med tung sminkning och mjukisbyxor och myser framför TVn med tända ljus och en mugg choklad brevid mig medan jag jobbar.
Förresten, det verkar vara något fel kommentarsfältet just nu för som ni ser skickas vissa kommentarer flera gånger samtidigt som en del helt vanliga hamnar i mitt spam filter och inte publiceras(?!). Jag ska se vad jag kan göra åt det!

Minns ni de där scarfarna jag pratade om häromdagen förresten? Det var en såndär riktig sago-händelse när jag köpte dem, vi var på väg hem genom ett regnigt London efter att ha ätit en ljuvlig indisk middag i ett vackert rum med sammetsmatta och glittrande tavlor sydda med paljetter, jag stannade till vid en såndär butik som det finns tusen av utströdda överallt - en markis skyddade vykort, "I <3 London"-tshirts och billiga smycken från regnet - och det fanns en hängare fylld med vackra sjalar i rika färger med invävda glittertrådar i, 3 för 10 pund, en riktig stöld! Jag var som ett barn på julafton, hela kvällen var fylld av dimmiga gator och läcker mat, svindlande trappor som leder upp till mysiga rum på mystiska restauranger du bara råkar snubbla över och det är just det som gör halva upplevelsen. Erik och jag gick in och betalade, butiksföreståndaren trodde vi var från Schweiz och vi berättade om den första snön som kommit precis innan vi åkte. Det är sådana där magiska minnen som får en att glömma allt annat för en stund och bara LEVA! Och jag älskar det.

Visst är dom fantastiska? Jag använde dom faktiskt i dagens fotografering! Ser ni dom?

Vanilla & Tonka Bean

En annan doft jag föll hårt för i London var The Body Shops "Vanilla & Tonka Bean Spray", jag är verkligen inne på det här med vanilj just nu! Den finns att köpa på Body Shops hemsida för 125 kronor vilket ju inte alls är särskilt dyrt, det kanske blir ett klick lite senare ikväll... Lustigt, för några år sedan AVSKYDDE jag vaniljdoft, nu har det nästan blivit min signaturdoft om den blandas med något lite kryddigare!

P.S - Åh, och på tal om det - jag letar fortfarande efter en skönhetsbloggare som vill vara en del av mitt nya företag! Jag har några favoriter bland alla sökande men än är det inte försent att skicka in din ansökan. Det viktigaste är en härlig personlighet som når igenom rutan, du behöver inte ha någon större erfarenhet!
#

Sneakpeak!

Puh... Äntligen är det dags för lunch! Jag tror bilderna blir bra men det ska bli riktigt intressant att se slutresultatet. Vi ville ha något annorlunda och allihopa var överrens om att vi ville ha en bohem-känsla utan att den tog över, det skulle kännas JAG och herre gud vad mycket det är som ska klaffa. Jag har plötsligt en helt ny respekt för tjejerna i Top Model-programmen, vilka kämpar...

Nå, nu ska jag slänga i mig lite mat innan vi kör igång igen. Efter lunch ska vi knäppa några bilder till mitt nya projekt också, det blir lite mer "rakt upp och ner" så det ska bli kul att testa på det med. Nej hörrni nu måste jag hinna äta! Här får ni lite sneakpeak-bilder, vad tycker ni?


På väg till header-fotografering!

Det blev snabba ryck imorse men nu är jag påväg till fotograferingen av en ny header! Spännande, det var riktigt länge sedan jag hade en bild-header. Jag har bollat en del idéer med fotografen och det känns bra att vi är på samma sida...
Laptopen är med så jag ska kunna jobba och blogga mellan varven, hoppas det bjuds på frukost också för det missade jag med undantag min nya, fabulous takeaway-kaffemugg! Visst är de rätt snygg? Nej hörrni nu måste jag rusa, vi hörs lite senare!
 

RSS 2.0