Ego-Elin och mys-kväll

Nu har jag fixat med lite nya plagg vi får upp på GG i veckan, det kommer nog upp en liten sneakpeak här senare! Vad har ni för er ikväll? Är ni lediga? Jag ska bara laga mat och senare mysa upp mig med hela nacho-kavalleriet; guaccamole, salsa, Holiday-dipp och tortilliachips! Av någon anledning är min kropp fortfarande helt utmattad efter resandet igår - hur är det egentligen möjligt att bli så slut av att göra INGENTING...?

Håll tummarna för att det går någon riktig tjejfilm på TV, jag är så sugen på en rejäl chic-flic! Det känns som om jag har en del som snurrar i huvudet med, gamla hjärnspöken som spökar. Då är det extra viktigt att ta hand om sig själv, jag tror på att glömma och förlåta(både andra och sig själv, man kan inte gå igenom livet och vara bitter, det är inte hållbart!) men för att bearbeta det förflutna krävs lugn och balans i nutid! När man är stressad, trött och lättkänslig är man som mest sårbar, därför är det viktigt att kunna ta ett steg tilllbaka och samla krafterna ibland.


Mina tre bästa tips för att slappna av är:
  1. Se något riktigt fånigt på TV! Något som inte kräver någon som helst tankeverksamhet utan som du bara kan sitta och skratta åt, Mean Girls, Family Guy, matprogram och allt på TLC är mina favoriter! Ladda upp med chips och dipp eller en skål glass med extra allt!
  2. Meditera! Jag har en app på mobilen(sök på 'meditation', det finns mängder) som tillåter meditationsperioder på 10, 15, 30, 45 eller 60 minuter antingen tyst eller till avslappnande musik. Praktiskt om du känner dig stressad och kan leta upp en lugn plats mellan möten/på skolrasten. Sätt mobilen på flygplansläge så ingen stör. Det är faktiskt förvånansvärt svårt att sitta still och inte tänka på något alls i 10 minuter, jag brukar få TVINGA MIG själv att inte plocka upp mobilen och börja svara på mejl!
  3. Avskärma dig helt från sociala medier! Det är nog det bästa tipset som kan kombineras med allt, stäng av datorn, lägg ifrån dig mobilen, sätt dig med en bok, stick och träna eller laga en god middag! Trots att jag är en av de där personerna som egentligen bör vara konstant uppdaterad och tillgänglig(tänk börsmäklare på Wall Street igen) och borde få ett smärre slaganfall av att vara borta från mobilen mer än fem minuter tycker jag faktiskt det är väldigt skönt att vara helt för mig själv och vara sysselsatt med annat. Sociala medier är fantastiskt kul och användbart, men när DOM styr DIG är det inte längre okej!
Vilka är era bästa tips? Nu ska jag gå och steka lite ris och linser, ikväll blir det persiskt-inspirerat hos Henriksson!

 

Böckerna jag nämnde...

Uppenbarligen så känner jag mig själv lite för väl, för visst blev det så att jag spenderade nästan mer i tax free-butikerna än jag gjort under hela resan! Bland annat blev det de här tre böckerna; The Edge - How the best get better, Webs of influence och How to save an hour every day. Jag lär nog få läsa den sista först för att ens få tid att plocka upp resten... "Webs of influence" ska bli särskilt kul att läsa nu när jag drar igång mitt nya projekt(ni har fortfarande chans att vara en del av det, kika här!) men det känns faktiskt som att jag kommer gilla alla tre! Underbart!

Medan jag skriver det här har jag tänt ett av doftljusen jag köpte i London, detta kommer från Primark och doftar ljuvlig vaniljböna och svagt av julkryddor så som kanel och nejlika. Jag ångrar att jag inte köpte fler och jag har verkligen ingen aning om varför - de kostade ju bara 1 pund styck! Himmel, för sushi och doftljus som kostar 10 kr/st skulle man tycka att jag borde teleporterats på något magiskt sätt till London för längesen....
(...Böckerna kostade däremot ca 169 kr/st, det är fortfarande ett kanonpris!)

Det här måste vara mitt mysigaste mys-inlägg på länge, tror ni inte det? Böcker och scented candles, mina två favoritsaker!

Maison Martin Margiela för H&M

Herregud vad jag älskar den här kollektionen! Det måste vara min absoluta designer-for-H&M-kollektion någonsin, jag följde pressvisningen via mobilen och småpep för mig själv av förtjusning hela tiden. It's right up my alley, my cup of tea, the glove to my hand - you name it!! Visst är den to die? Jag älskar de maskulina, följsamma siluetterna och behagliga färgskalan, take note allihopa för bilderna nedan kunde lika gärna ha varit min önskelista för julen(Erik, mamma och pappa - jag pratar med er!!)...

Look 1, 2, 4 och 6 är mina favoriter, den sista klänningen är verkligen helt makalös och jag har ju fått en grej för djupa urringningar just nu. Nr 5 är fantastisk den med, hade jag varit 1.75 hade jag utan tvekan slagit till på jeansen OCH tröjan... Candy-clutchen är ju också helt fab!

Här dör jag lite... Det första ser ut som en modern version av Carolina Herrera, draperingen på den andra är fantastisk, jackan på nummer tre måste jag ha och den sista... tja, den skulle jag kunna kopiera rakt av!

Hatten av för MMM och H&M, jag älskar det! Vad säger ni? Hiss/diss?
 
 
 

Uppklädda

Här kommer en bild på Erik och mig från kvällen vi firade grandmère! Visst är vi stiliga? Jag bar en fantastisk lång, silkig midnattsblå klänning med djup urringning och spetsdetaljer tillsammans med en 20-tals inspirerad paljettkofta och ett par maffiga örhängen som glittrade som en hel kristallkrona! Skorna syns inte så bra men de var verkligen skyhöga. Håret höll jag rätt casual för att det inte skulle bli för mycket, jag gillade det.
En fantastisk kväll hur som helst!

Känslan när man vaknar hemma...

God morgon allesammans!

Det var så otroligt härligt att få vakna upp i sin egen säng idag, gå upp och göra sig en rejäl avokado- och tomatbaguettemacka och fixa en kopp varm mintchoklad. Det är den där vardagslyxen man inte hittar någon annanstans än just här, hemma!

Nå, idag jobbar jag hemifrån - jag ska försöka komma ikapp med alla mejl som rullat in medan jag varit borta(usch vad jag drar mig, jag blir alltid stressad av att se högen och se hur tidpunkterna blir längre och längre tillbaka och se påminnelser dyka upp i härvan) och brainstorma lite på det nya företaget. Vi har ju varit ifrån varandra i nästan en vecka, och idéen har verkligen fått näring borta i The Great Britain! Jag må ha tagit med mig  min ena pojkvän dit, men nu är det dags att spendera tid med nr. 2.

Senare idag kommer en mängd bilder från resan skulle jag tro, håll utkik och ha en superbra dag! :- )

Äntligen hemma

Lite senare än förväntat... Nu ska jag i alla fall sätta mig med lite varmt vitlöksbröd och min första kopp té på en vecka(och jag påstår att jag har varit i England?! Pffft) och slå mig ner i soffan och titta på riktig, svensk skräp-tv utan att behöva slåss med någon om dosan! Imorgon är det tillbaks till jobbet igen så jag borde nog egentligen gå och lägga mig, men efter att ha varit ute och rest känns det alltid som att själen landar långt efter att kroppen gjort det så jag blir nog uppe ett tag till. Och gud så underbart med höstlov, jag har så många mysiga planer att se fram emot! Nu ska jag bara mysa upp mig med en varm kopp i händerna och gosstrumpor på fötterna, uppackningen får vänta tills imorgon. Hoppas ni har en fin tisdagskväll allihopa!


En sista Starbucks

Efter att ha rest sen klockan 10 imorse har vi nu bara("bara") en tre timmars resa med tåg kvar! Jag älskar tåg, det är så lugnande att vara tvungen att sitta helt still för ett tag utan att göra någonting alls, så meditativt. Erik är tvärtom, han hatar det och suckar högt och drar upp hörlurarna i fickan och sätter sig och spelar spel på mobilen medan jag är lika nöjd som en pensionär på bingokväll!
 
På Heathrow hann vi i alla fall med en av de där "måste göra innan jag dör"-grejerna - rullbandssushi! Vi var som barn på julafton som praktiskt taget hoppade upp och ner och skulle smaka och titta på allt. Jag hann med en sista Grande Vanilla Soy Latte(oh how I'll miss you) och tror ni inte jag spillde ut halva över byxorna...?! Typisk Elin.
 
Nu ska jag sätta mig och lyssna på ABBA och läsa lite för att fördriva tiden, vi lär nog höras innan vi är framme!
 
 
P.S - ni vet de där bagagevagnarna på flygplatser? Jag är tydligen helt okapabel att köra sådana för på Kastrup lyckades jag krocka med saker och människor(inga barn, lovar!!) jag vet inte hur många gånger. När jag väldigt beslutsamt och okontrollerat råkade köra in den i en glasvägg var det en man som inte kunde hålla sig utan började GAPSKRATTA, Erik bara såg på honom och sa: "It's the third time now..." Men äh, det betyder väl inte att jag inte kan bli en bra bilförare...?
 
 
 

Hejdå, London!

Hejdå 1-punds sushi, hejdå Harrod's, hejdå frozen yoghurt och hejdå Primark! Hoppas vi syns om inte allt för länge.

Nu går taxin till flygplatsen, vi hörs när jag är hemma!


Maharaja Indian Cuisine

Hejsan! Jag och min mage(ja, jag har ätit så mycket att den förtjänar att nämnas som en egen person) kom precis hem från en galen middag på Maharaja!
Inredningen var underbar med mjuka mattor, tunga draperade gardiner och vackra tavlor och vinröd sammet överallt. Jag är en sådan sucker för stekt ris och deras Baingan ka Bharta var to die... Nu har jag slängt mig på sängen brevid Erik och tittar på nån komedi med Will Smith och det känns nästan som jag ska göra just det -DÖ! Jag är så MÄTT.

På vägen hem strosade vi förbi en liten butik och tror ni inte jag lyckades komma ut med inte en utan TRE scarfar?! Jag gör alltid så, har jag pengar kvar i slutet av resan går jag bananas på varje butik jag sätter min fot i, vilket tyvärr oftast bara är flygplatsens taxfree så jag kommer hem med mer pocketböcker och impulsköpta parfymer än rese-souvenirer! Hur som helst ska ni få se allt jag köpt så fort jag är hemma, inklusive dom där pocketböckerna om det nu skulle bli några sådana*pepparpeppar*... Nu måste jag börja packa, flyget går vid 13.00 imorgon och incheckningen är vid 11.00!


"Outfit"

Nu måste jag kila, hej på er!


The Beatles-store

Eftersom min pojkvän råkar vara jordens största Beatles-nörd var den stora butiken på Bakers Street fylld av Beatles-prylar ett lika stort måste för honom som Primark och Oxford Steet var för mig! Erik gick verkligen bananas där inne så när vi skaffar lägenhet ihop kommer det mer likna ett tempel för Beatles än ett ställe där någon faktiskt bor, fyllt av Beatles-muggar, Beatles-glas, Beatles-underlägg, Beatles-bilder och Beatles-pins... Beatles-ALLTING! Jag drog gränsen vid all fyras autografer för 5000 pund.

Själv köpte jag ett par Lennon glasögon-imitationer i rosa och roséguld och en nyckelring med Abbey Road på, visst är dom fina? Nu måste jag göra mig i ordning innan vi går ut och firar vår sista kväll här!

 


Frozen Soy Yoghurt

Herregud så gott! Det känns som allt jag gör här i London är att shoppa och äta, vilket... tja, vilket nog är det jag gör egentligen!
Erik och jag svängde förbi den lokala gallerian och köpte varsin frozen yoghurt, dom hade en särskild smak gjord på soyabönor som jag kunde äta och som smakade ljuvligt. Jag tyckte det var supergott men Erik tyckte det var för kallt(?!)! Ikväll ska vi iväg och käka indiskt, det är vår sista kväll här men jag känner inte riktigt för att klä upp mig - det har regnat varenda jämrans kväll! But that's London mates!


Lysande Idé

Hur fin var inte den här lampan jag hittade på Debenhams?!
Jag vågar inte köpa varken så dyra eller ömtåliga saker när jag ska flyga(är lite paranoid när det kommer till sånt), men åh vad jag vill ha den. Vet ni om det finns något liknande online eller i Sverige? Den var helt fantastisk, jag älskar glasstenarna och den moderna foten!


(På tal om mat)

Såhär såg dagens lunch ut!
Jag kan vänja mig vid det här att kunna plocka ihop en rejäl sushilunch för under 100 kronor - idag blev det gurka- och avokadomaki, tofu-urumaki, gunkan och edamamebönor! Löjligt gott helt enkelt. Gunkan hade jag aldrig testat innan, det var kort sagt en avlång maki(risrulle i nori/sjögräs-papper) med ett täcke av sjögrässallad, jag blev glatt överraskad och det är faktiskt en ny favorit! Sushi måste vara det bästa som finns, jag skulle kunna leva på det.


Morgonstund har guld...

...nej, jag är fortfarande proppmätt!

Vi hade en fantastisk kväll igår på restaurang Santorini, jag rekommenderar dem varmt för både maten och personalen var bland de bästa jag haft turen att möta.
Nu ska vi bege oss ut för att vara i stan när allting öppnar, jag kan inte förstå att vi redan åker hem imorgon!
Jag ska bara slänga i mig en macka, här kommer några bilder från igår:


(Grattis grandmère till 70-år!)


Godnatt med er

Nu svimmar jag snart av trötthet och Erik klagar över att jag ligger med mobilen, men vi har haft en fantastisk kväll på en liten grekisk restaurang med den bästa service jag någonsin upplevt och deras motto måste ha varit "Vi låter er inte gå förrän ni rullar ut" för den ena rätten avlöste den andra! Jäklar alltså! Ni ska få se bilder imorgon, just nu bara svamlar jag osammanhängande... Förresten, jag tror jag börjar bli lite FÖR bekväm med Erik, ni vet när ett par plötsligt börjar byta lyxrestauranger och galastass mot chinese takeaway i soffan och fläckiga mjukisbyxor...? För idag fick jag kommentaren efter att jag gjort mig i ordning: "WOW älskling, vad FIN du är?! Eller alltså, du är alltid fin, men det var LÄNGESEN jag såg dig SÅHÄR!" Jag kan ju tillägga att jag tidigare gått klädd i pappas gamla avlagda polotröja, osminkad och med rufsigt hår som London-vädret inte direkt hjälpt, point taken...

Nej nu svimmar jag snart(av mätthet eller trötthet vet jag inte längre, kanske en blandning!) så vi hörs imorgon bitti istället! Sov gott!


En dag med sightseeing

Så irriterande, jag skrev ett jättelångt inlägg som bara försvann, jäkla skit...
Nåja, nu måste jag skynda mig att göra mig i ordning, här kommer några bilder från idag! JÄKLA IPHONE ATT RADERA INLÄGG!! Jag får skriva mer sen, ha en mysig söndagskväll allihopa!
 

Utanför Westminster Abbey! 
 
Big Ben!
 
 
 
 
Some London Eye LOVE! Åh vad jag älskar den här bilden på oss!
 
 
Avslutade turen på en mysig liten Kina-restaurang!
 
 
 

The Body Shop-ing

Hej igen hörrni!

Det blev lite shopping på The Body Shop, ett mango body butter(är det bara jag som tänker på JD när jag hör det? "Did you EAT my mango body butter?!" "NO! ...I schmeard it on a bagle..."), ett schampo och ett satsuma lipbalm. Ångrar att jag inte köpte deras Madagascan Vanilla Flower fragrance mist, där har jag nog en ny favorit så jag får gå tillbaks imorgon...

Nu ska jag fixa i ordning ett inlägg med bilder från idag, ville bara säga hej först! Hörs snart!


Den där vardagslyxen...

Big Ben, Chai Latte och en Granola Bar, visst är livet för bra?!

Cheerio fellas!

Cheerio fellas!
 
Jag hann inte blogga imorse, tydligen har man ingen förståelse själv för det här att säga god morgon till sina läsare om man inte själv har en blogg för mitt sällskap släpade ut mig ur rummet snabbare än du kan säga 'dator'...
Idag ska vi i alla fall besöka alla turistfällorna och precis som igår gäller VARMA kläder. Vilken tur att jag fick med mig min leopardpäls!
 
På tal om något helt annat - jag är så otroligt inspirerad av London, alla idéer verkar blomstra här och maten är to die for! Jag bara bubblar av tankar och idéer och energi och mår så otroligt bra!
Förutom pälsen inviger jag mitt nya halsband och min blazer-trench från Sheinside idag med, alla kläder jag har med mig hit är ändå relativt praktiska - det vet varje människa som försökt shoppa i London att skor med snörning, tajta byxor och blus med knäppning är inte det ultimata om man vill kila in och ut ur provhyttarna! Nej, tshirt, jeans, boots och enklare koftor ska det vara.
Nu ska jag njuta av en chai latte på Caffé Nero, vi hörs se 
 
 
 

Middagsmys

Vi bestämde oss för takeaway efter att ha insett att ingen ville byta från mjukisbyxor, vilket resulterade i en tur till Marks & Spencer och YO! Sushi för plock och gott. Förresten, imorgon måste jag visa er vad jag fick med mig hem idag, jag verkligen ÄLSKAR shoppingen i London! Och nu fick jag inte ens med mig särskilt mycket hem... Fast i och för sig, det beror på om man ser det ur mitt eller Eriks perspektiv - en klänning, ett par kritstrecksrandiga kostymbyxor, ett par boots, två par örhängen, fyra ringar, en paljettcardigan och otaliga koppar Vanilla Latte är väl inte så mycket, eller...?
Nå ja, imorgon ska vi köra på en ordentlig turist-dag med allt från Buckingham Palace till St Pauls och Afternoon Tea! På kvällen ska vi förhoppningsvis fira grandmère också, då ska jag passa på att inviga min nya klänning.
Nu ska jag gosa upp med Erik och titta på TV i sängen, det har varit en lång underbar dag och imorgon kommer bli lika bra! Godnatt alla mina läsare!


På hotellet

Så irriterande, inlägget jag trodde postades idag hade tydligen inte gjort det, blä...
Nåja, vi har sprungit gata upp och gata ner hela dagen och nu är mina fötter på gränsen till att avlägsna sig från resten av min kropp bara för att kunna springa iväg och begå självmord! Men resten av kroppen är nöjd, shoppinghjärnan är tillfredsställd och hjärnan surrar efter ytterligare några översockrade Vanilla Soy lattes(vad är det med engelsmännen och att kaffe inte får smaka det allra minsta lilla kaffe utan bara supersött?!).
Vi har precis landat på hotellrummet nu(ja, nu!!!) och sitter och kollar på Big Bang Theory och planerar vart vi ska gå ut och äta ikväll. Jag är sugen på persiskt i Soho, stekt ris lockar!

Stora varma kramar från ett kallt och regnigt London, jag trivs som fisken i vattnet - nästan bokstavligt om vädret fortsätter såhär!


Fikapaus på Starbucks

Yes, Starbucks låter mig nalla WiFi!!!!
Nu har vi strosat upp och ner för Portobello Road i några timmar och har slagit oss ner på ett Starbucks innan vi ska försöka ta oss till Oxford Street för lite shopping. Herregud vad jag mår bra nu - och hörrni, jag kan bocka av en av mina "Have to"s i London: att beställa något riktigt långt på Starbucks! Just nu njuter jag av en Grande Soy Café Latte with Vanilla Flavoured Syrap.

London är precis lika fairytale som man någonsin kan föreställa sig, tusen marknadsstånd och jazzmusikanter bakom varje gathörn och jag älskar det!


Marks & Spencer

God morgon på er!

Idag köpte vi hem frukost från Marks & Spencer, bland annat sushi-"snacks" för bara 1 pund! Kan ni tänka er?! Jag sa till Erik att om inte det är anledning nog att flytta hit vet jag inte vad som är det.
Maten var i alla fall superfräsch, bara naturliga ingredienser och inga tillsatser så jag är verkligen i himmelriket!

Nu ska vi göra oss i ordning innan vi ger oss iväg till Portobello Road, solen skiner utanför men det är verkligen svinkallt så idag gäller ordentliga kläder. Förhoppningsvis lyckas jag få igång internet men annars hörs vi när jag är på hotellet nästa gång! Ha en fin lördag allihopa!


London at night is magic

Jag har just haft den ljuvligaste av kvällar, helt magisk! Men mer om det imorgon, jag känner hur ögonen faller igen. Godnatt på er!


Grand Plaza

Äntligen framme!
Min iPhone bojkottar envist all kommunikation när jag inte har wifi i närheten utomlands så jag har inte kunnat blogga förrän nu... En och en halv timme försenade landade vi i alla fall äntligen i ett underbart vackert men otroligt regnigt London, nu har vi just installerat oss på hotellrummet och ska strax göra oss i ordning innan vi går ut och äter en bit innan musikalen ikväll.
Åh, och en annan grej - tror ni inte vi våra dumhuvuden glömde adapter?! Så nu sitter vi här med iPhones med kass batteritid som inte går att ladda. Förhoppningsvis kan vi köpa en imorgon, ikväll blir det för stressigt!

Lägenheten är i alla fall fantastisk, och eftersom jag har min fåniga hotellbadrumsfobi är jag inte direkt lätt flörtad. Nej hörrni nu måste jag lägga på ett kol, vid sju brittisk tid har vi biljetter till Fantomen på Operan!


Mår någon du känner dåligt?

På väg till Erik hörde jag en reklam på radion som fångade mitt intresse, det handlade om psykisk ohälsa och hur man hanterar det. Visste ni att hela 3 av 4 människor i Sverige kommer i kontakt med psykisk ohälsa någon gång i livet? Det kan vara en kompis, chefen, eller helt enkelt du själv. Men vad gör man egentligen när någon i sin närhet mår dåligt? Vad är rätt och fel, vad hjälper och vad stjälper?
Jag surfade genast in på sidan reklamen gällde, Hjarnkoll.se heter den, och hittade en lista med 11 superbra tips och jag kände genast att det här måste jag visa er!
De jag tycker är viktigast är nr 4, 5, 10 och 11 - jag tror det absolut viktigaste är att ligga på, personen får ALDRIG tro att den är ensam eller att du har gett upp hoppet, samtidigt som det är livsviktigt att du själv inte dras ner. Bäst är om du lyckas få din vän att söka professionell hjälp, kanske även hjälp till dig själv om du känner att det blir tufft!
Här kommer tipsen, lägg jättegärna till fler i kommentarsfältet om ni kommer på några så postar jag dom sen:


Ny header?

Nu när jag klivit av stil är jag sugen på en ny header, en med BILDER i för första gången på över ett år!
Frågan är vilken stil vi ska köra på den här gången...? Herregud, jag känner mig som en pensionär, helt ur banan och noll koll... Har ni några förslag? Jag ska nog ta och boka in en fotografering när jag kommer hem från London, men jag har verkligen INGEN ANING om vilken stil jag vill ha! Buisness? "Teen"? Gypsy? Naket á la glamour-modell?! Nja, okej då kanske inte...

Såhär såg i alla fall en av mina gamla headers ut, när jag bloggade på devote:
Himmel, det var inte igår...

Vill du jobba med mig?

Just nu håller jag på att starta upp mitt andra företag, och någonting jag har bestämt mig för att jag vill ska vara en stor del av hela projektet är att låta andra ungdomar, UF-företag och kämpande entreprenörer synas och bidra i utbyte mot publicitet för sin verksamhet och en helt ny kundkrets! Känner du för att vara en del av ett nytt projekt och synas i samband med kända namn och samtidigt få erfarenheter till ditt portfolio och CV, kolla på platserna vi vill fylla nedan och håll utkik på bloggen efter fler!


Just nu söker jag:

En skicklig web-designer(UF-företag varmt välkomna!)

Är det du?:
- Du är flexibel och duktig på att hitta möjligheter
- Har god samarbetsförmåga och är bra på att bolla idéer
- Har en passion för det du gör och brinner för att skapa hemsidor
- Du har baskunskaper inom det mesta på web-området men gillar uttrycket "learning by doing"

Mejla och berätta lite om dig själv!
Inkludera info om:
- Tidigare arbeten(inget måste, men skicka gärna med olika idéer!)
- Dina kunskaper inom olika typer av webdesign
- Vad just du kan erbjuda som är speciellt
- Kort info om dig själv

 

En beauty-bloggare som är skicklig på video tutorials(gärna relativt okänd)

Är det du?:
- Du har en personlighet som går igenom rutan
- Gärna utåtgående och inspirerande
- Helst är du aktiv inom youtube-sfären
- Du är pedagogisk och skicklig på att lära ut
- Du är duktig och kreativ inom olika sorters makeup
- Seriös och ärlig och sätter kvalitét framför kvantitet
- Intresserad av att bygga upp ditt varumärke
- Duktig på att jobba under tidspress och hålla deadlines

Mejla och berätta lite om dig själv!
Inkludera:
- Tidigare arbeten(videos, bilder, länkar till eventuell youtube-kanal och blogg)
- En lista på några av dina favoritprodukter inom skönhet och kosmetik
- Kort beskrivning av dig själv

En video är ett stort plus, det spelar ingen större roll vad den handlar om så länge man ser din personlighet!


Det jag söker är i första hand inte personer med extremt mycket erfarenhet, passionen är det absolut viktigaste och jag är intresserad av att knyta relationer för långvariga samarbeten och framtida projekt!
Känner du att du kan bidra med något jag inte nämnt ovan, mejla ändå - har du passionen och driven är det inte omöjligt att vi kan skräddarsy en lösning ändå.

Är du intresserad? Kontakta mig på [email protected]. Känner du någon som passar in på någon av beskrivningarna ovan? Tipsa!

 



Smågrå morgon

Hej på er!

Min morgon har spenderats uppkrupen med en stor kopp mintchoklad och gamla repriser av Desperate Housewives! Mysigt va? Jag tror allt resnerverna har börjat kicka in, även om jag inte vill erkänna det för mig själv. Magen värker och huvudet snurrar och jag känner att jag nog borde börja packa egentligen så jag kan skjuta undan alla tankar sen. 

Åh, förresten! Snart lägger jag nog upp platserna inom mitt nya företag som ni kommer få chansen att fylla! Hur häftigt är inte det?! Håll utkik på bloggen bara!



Trött och ressjuk, men ganska nöjd ändå - London here I come!!

Ett lugn

När jag kom hem nu ikväll kändes det som om någonting bara föll ihop - hjärtat och tankarna började rusa och det dröjde ett tag innan jag insåg varför: det är för att jag inte har jobbat idag! Nå, inte särskilt mycket i alla fall. Jag blir nästan arg på mig själv, det är definitivt inte bra att min kropp är så inställd på att köra 120 km/h och ha hundra bollar i luften att den nästan mår dåligt efter en dags ledighet. Balans är nyckelordet, men jag har fortfarande en bra väg dit.

Nu håller jag i alla fall på och försöker varva ner(efter den lugnaste och mysigaste dagen på länge, hur sjukt är inte det?) och dricker en kopp varm mintchoklad. Snart ska jag pallra mig i säng och imorgon går nog all ledig tid åt till att packa, för tidigt på fredag går ju tåget mot Kastrup innan vi flyger mot London för en riktigt lyxig långweekend! Då blir jag minsann tvungen att rehab:a mina vansinniga jobbvanor!


2 år, 24 månader, 730 dagar

Min kärlek.


Mysmiddag och biokväll

Hej på er!

Erik och jag har precis ätit middag på vårt stammishak Kama Sushi och bestämde oss för att se en film på bio, så nu har vi precis laddat upp med en massa snacks och väntar på att Ted ska börja! Har ni sett den? Jag tror den är bra, både Erik och jag är riktiga Family Guy-nördar! Nej, ni öppnar dom dörrarna, vi hörs sen!


Svar på frågestunden del 3

Hur sminkar du dig till vardags? 
- Jag är ganska extrem i allt jag gör, för det mesta sminkar jag mig inte alls men annars kör jag all in med sotade ögon, foundation, concealer, puder, rouge, läppstift och ögonbrynsvax.

Hur pinsam är du? 
- Ur en normal människas synpunkt – VÄLDIGT. Jag är den där lustiga människan man ser på stan ibland som dansar fram(ibland väldigt dramatiskt kan jag tilläga) och bara är allmänt annorlunda. Jag har inga problem med att tvärstanna mitt i gatan och vända mig om och utbrista: ”Jag älskar hennes kappa!” och vrålstirra. När jag är glad är jag väldigt free spirited, jag är lycklig och tänker sällan på vad andra tycker! Jag tror nog Erik tycker jag är pinsammare än jag gör, ibland går han över till andra sidan gatan för att slippa synas med mig…

Hur tror du att ditt liv ser ut om 10 år? 
- Om tio år är jag 27, då vill jag försörja mig på mina företag, ha en lyxig penthouse lägenhet med stora fönster ut över London eller Stockholm, ha blivit bättre på att delegera arbete och har mer tid för mig själv och att umgås med de jag älskar. Jag vill ha startat en liten snabbkedja med vegansk mat som hobby-företag för att jag har råd med det och vara glad och nöjd med mitt liv!

Vart i Kalmar bor du ungefär? ;)
- Haha, jag bor utanför Kalmar men man ser mig oftast i city eftersom jag går i skola där, av respekt för mitt privatliv går jag sällan in på mer detaljer än så! Det kan ni förstå va?

Hur gjorde du med dina föräldrar för att få sova i samma säng som din pojkvän? Eller har ni helt enkelt lovat att inte ha sex? 
- Vilken fråga! Det har aldrig varit en diskussion för mig, jag har helt enkelt sagt att ”Idag sover jag över hos Erik” och mina föräldrar litar på att jag kan ta hand om mig själv!

Dricker du sprit? 
- Nej det gör jag inte, jag har aldrig druckit eller varit full!

Festar du ibland? Om nej, varför inte? 
- Jag gjorde det för några år sedan, men nej, idag gör jag inte det. Jag föredrar en mysig hemmakväll eller middag på en lyxig restaurang framför att festa och dricka, dessutom tycker jag det är obehagligt att se folk förvandlas mitt framför ögonen på mig när de är fulla.

Tror du att du och erik kommer skaffa barn o gifta er?
- Ja, det tror jag. Hoppas i alla fall, vi ska ju misshandla våra barn med världens fulaste och knäppaste namn! 



Sådär, det var sista delen i frågestunden! Jag tänkte säga att det var ju kul att det kom lite frågor om mig och Erik med tanke på att vi har varit tillsammans i 2 år idag, men sen läste jag frågorna igen och hmmm.... Nåja, ni ställde väldigt bra frågor måste jag säga, det var jättekul att svara!


Onsdagens Outfit

 






Fluffjackan är en gåva från Sheinside, jeansen BikBok, solglasögon från H&M, väskan kommer ifrån MANGO, sneakers Street Wear, hatt från Gina Tricot, skjortan Cubus, ringar från min butik Gypsy Groupie Romwe och Primark, scarf från västkusten

Då var det onsdag igen

Jag lovar att 60+ tanten från yogaklassen studsade upp imorse och stack ut och sprang, själv släpade jag mig nästan gråtandes upp ur sängen med endast en kopp varm mintchoklad som lockbete. Idag kommer jag halta runt som en gammal gumma(nåja, gamla gummor som inte tränar yoga på proffs nivå...) och klaga över mitt nackspärr!

Dessutom har jag och Erik 2-årsdag idag, så jag har gett mig själv ledigt och ska bara fira med min prins! På fredag åker vi till London, det väger faktiskt upp för min pinsamma träningsvärk...


Balm Voyage!

Jag är inte mycket för läppglans i vanliga fall, det känns bara som man kladdar ner sig och håret fastnar och man får spelet! Men det här från LOLA som heter "Balm Voyage"(jag är barnsligt förtjust i fina namn på sminkprodukter, ni skulle sett mig när jag upptäckte nagellacksvärlden och OPI's lack!) gör det nästan värt det, för hur fint är det inte? Sen vet jag inte om det är jag eller min kärlek till allting mörkrött och glittrande som talar... Vad tycker ni, skulle ni stoppa läpparna i burken?

P.S - Jag VEEET att kommentarsfältet är jobbigt, hur fixar jag det?! HJÄLP!

Vitamin Water och 70% mintchoklad

Hej på er igen!

Nu är jag klar med yogan och har hunnit springa några ärenden efteråt, men det ska jag säga er - min yogalärare är INTE nådig! Herrejäklar vad jag skakade, varenda muskel bara skrek i protest och ja, det är lite pinsamt att ha sämre kondition än gruppens smårunda 60+ kvinna... Det märks att jag inte har satt min fot i ett gym på över ett år om vi säger så!
Nu däremot känner jag mig så otroligt fylld av energi och glädje, och det MÄRKS verkligen hur bra kroppen mår(även om jag tvivlar på att jag lyckas släpa den ur sängen imorgon bitti), nu ska jag försöka hålla det här 1 dag i veckan tills jag fått upp konditionen lite, då ska jag öka på till 2 dagar/vecka!

Efter träningen kilade jag iväg till Coop för att sista-minuten-köpa en resväska till London på fredag och passade på att unna mig lite ekologisk mörk mintchoklad, nötter och en flaska Vitamin Well. På väg hem svängde jag förbi bageriet och köpte en limpa surdegsbröd till kvällens svampsoppa med vitvin, min favorit!




Här kommer lite bilder från yoga-studion, det var verkligen precis så som man tänker sig ett typiskt yoga-tillhåll med vackra färger, Buddah-statyer och rökelse överallt:



 

Dagens yoga-outfit

Äntligen har jag fått plocka fram min rosa yoga-matta igen! Gud så kul det här ska bli. Nej nu måste jag rusa, vi hörs efter klassen!


Mitt vackra halsband!

Jag har ju totalt glömt att visa er halsbandet Romwe skickade till mig här om dagen! Ibland är jag bra virrig. 
Nåja - visst är det fint? Jag älskar hur det lyckas vara både stelt och följsamt på samma gång, och det är någonting lyxigt i att känna tyngden runt halsen.




 

Chai-morgon

Idag ser ut att bli en såndär höst-ruskig dag så jag bunkrar upp med chai-té och smygtittar på Biggest Loser medan jag pluggar. Senare ska jag kila iväg på min första yoga klass på över ett år, det ska verkligen bli så otroligt kul!
Och kan ni tänka er, imorgon har jag och Erik varit tillsammans i 2 år?! Vi är ju praktiskt taget gifta!! Tja, jag måste ju i och för sig sms:a honom och fråga vart potatisbullarna ligger i min egen frys(och han VET!), så så långt ifrån kan vi inte vara... Hur som helst, jag har en hel del mejl och jobb att ta itu med nu, vi får höras om ett tag!

Matte-mode...(Och inte den sortens mode!)

(Nja, jag är nog inte riktigt nöjd med den här blogglayouten men vi får allihopa stå ut ett tag till!)

Jag har precis stängt igen matteboken efter en timmes frustrerat nötande - som ni vet har jag ju matte för två årskurser att plugga in, och jag kan lova att med en hjärna som precis börjar återhämta sig är det inte jättekul... Men det går, sakta men säkert framåt!
Just nu känns det som jag har all tid i världen, men ändå inte tillräckligt för att fokusera på EN grej och göra DET bra! Jag liksom flaxar och far omkring på typiskt Elin-sätt och är överallt och ingenstans utan att få något gjort känns det som! Hmm, höstlovet kanske är mer välbehövligt än jag tror...

Cucumbersandwich är min stora craving just nu!

Svar på frågestunden del 2

Välj antingen eller:
Lakrits
- choklad? 

Lipstick - Lipgloss 

Morgon - Kväll 

plugga - jobba 

choklad – vanilj(doften, jag är nog inte den typiska choklad-tjejen

singel - förhållande (men jag har varit rätt nöjd som båda!)

planering - spontanitet 

stökigt - organiserat (tyvärr är jag bättre på det andra…)

Desperate housewives - Sex & the city 

kaffe - te 

fota - bli fotad 

förrätt - efterrätt 

raka av allt hår på huvudet - sluta raka resten av kroppen 

älskad - framgångsrik (jag har ju redan båda, varför välja?!)

öppet sinne - monogam (jag förstår inte frågan… I livet har jag ett öppet sinne men i mitt förhållande slår jag ihjäl Erik om han föreslår något annat än att vara monogam!)

Hur ofta tar du in nyheter till shopen? Och när kommer nästa omgång? :)
- Vi har ingen regelbunden planering just eftersom jag har skolarbete att sköta med, det är det lyxiga med att vara både inköpschef och ägare! Nästa omgång… Jag är sugen på ett par rejäla vinterjackor nu, så det borde komma inom kort!

Elin, Berätta något vi inte vet om dig!
- Jag är ett freak när det kommer till tänder. Jag trodde på tandtroll tills jag var 14 år och använder både tandtråd, tandborste och munskölj varje kväll. Det är omöjligt för mig att somna med oborstade tänder, hur trött jag än är!

Hur kom du i underfund med att bli vegan, och hur länge har du varit det? 
- Jag blev vegetarian för första gången när jag var 10 år, sen har jag varit det lite fram och tillbaka över åren utan att riktigt ha den där styrkan och viljan att hålla det. Sedan såg jag en film(som jag har glömt bort vad den hette nu) och läste en bok(en tonårsdeckare faktiskt, lite oväntat!) och sedan dess har jag inte ätit något animaliskt alls. Efter det har det blivit mer än en livsstil, det är ett intresse med – ju mer jag läser på desto mer övertygad blir jag om att det här är rätt, och det har verkligen öppnat mina ögon för en hälsosammare livsstil! Nu har jag varit strikt vegan sedan slutet av januari-början av februari i år.

Vad är den perfekta frukosten för en bra start på dagen? 
- Frukost är det bästa som finns! För mig kan det vara en sandwich med avokado och tomat, flingsalt och grovmalen svartpeppar tillsammans med en jordgubbssmoothie, eller en stor tallrik gröt, lite frukt och ett glas juice.

Hur har din stil sett ut genom åren? 
- Väldigt varierande kan vi säga… Men jag har aldrig haft den klassiska tonårs-stilen! Påminn mig om att jag ska visa en bildserie någon gång...

Vad tycker du om vintage läder respektive päls? 
- Mer okej än nyare plagg, men jag skulle själv aldrig bära det. Det skulle äckla mig att bära runt på inte bara ett dött djur utan all smärta det fick gå igenom för att dö.

Hur lång är du? Kram!
- 164 cm, om jag inte har krympt ännu mer sen sist!

Bor du och Erik ihop? Eller iof ni kanske säger Godnatt över telefon :P
- Nej det gör vi inte, telefonen agerar mellanhand!

Tar du ut lön i ditt företag eller låter du pengarna vara kvar i ditt företag?
- Allting stannar i företaget, det behöver det för att växa!

Hur ser du sim vegan på klädkonsumitionen?
- Tja, eftersom jag är i den absolut största konsument-gruppen som finns(bloggare + tonårstjej, haha) är det nog ganska uppenbart att jag inte är så insatt. För mig gäller det att välja sina fighter, det finns folk som blankt vägrat fortsätta köpa kläder men ändå äter kött, för mig är det tvärtom. Jag kan inte göra något halvdant, så jag vet att om jag väl börjar engagera mig i klädkonsumtion skulle jag inte kunna köpa en enda grej till.

vet du var man kan handla eco kläder?
- Jag älskar Gudrun Sjödens kläder! Dom hittar du här: http://www.gudrunsjoden.com. Är du ute efter mer klassiska plagg finns The Ecocotton Store(http://www.ecocotton.com)

Har du några eco plagg i GG? Älskar din blogg!:D
- Tyvärr! Däremot vägrar jag handla med äkta fusk och skinn, butiken har skrivit under PETA’s ”Pledge to be fur-free”.
 
 
 
 
Ni kan fortsätta ställa frågor i frågestunden, jag svarar på fler ikväll eller imorgon! Och vilka roliga och bra frågor ni kommer på! =)

Navy Stripes

Idag har jag en marin-blå dag! Eller okej, jag hasar runt i mjukisbyxor och långkofta med en ruffsig bulle på huvudet, men i mina tankar ser jag ut såhär. Jag älskar mixen av horisontella och vertikala ränder, och hela nyanspaletten är underbar! Dessutom, hur söt är inte den här BH:n...? Me likey!
En bekväm och snygg vardagsoutfit, jag är sugen på att klicka hem både skor, tisha och solglasögon... Allting från H&M's rea, fynd!
T-shirt 79:50:-, Jeans 199:-, Skor 199:-, Solglasögon 49:50:-, Halsduk 99:-, BH 69:50:-, Kavaj 349:-

Jobba hemifrån

Jag älskar verkligen hur pass flexibel min skola är. Idag känner jag mig inte på topp(ni vet, krypa-ner-under-täcket-tills-bara-ögonen-syns) så jag ska mejla min Engelska lärare och följa lektionen om The American Election hemifrån via youtube-klipp. Supersmidigt!

Oj vad jag känner mig ur form just nu, den känslan gillar jag inte alls... Tur att jag har yoga imorgon och sedan min och Eriks 2-årsdag(tiden går så fort!) på onsdag. Lite tid att fokusera och meditera och landa i nuet igen! Det är underbart att ha en massa sköna planer att se fram emot och just nu har jag både yoga, årsdag, London, företagsidéer, mysiga sago-kvällar på landet med soppa och bröd och dessutom planerar jag att ta mig ut och RIDA en dag för första gången på flera år!
Just nu är dock min enda plan att äta lite lyxig brunch medan jag jobbar undan lite innan "skolan" kör igång.

Cucumbersandwich(värmer upp inför afternoon tea i London!), varmchoklad och blodapelsin juice med pulp.

Måndag = Förändring

God morgon(förmiddag) allihopa, och glad måndag!

Jag kan ju börja dagens inlägg med att förklara varför ni inte känner igen bloggen - jag har valt att avgå från STIL-sektionen. Det känns som rätt beslut och det ska bli riktigt härligt att få stå på egna ben! All kärlek till min STIL-familj, särskilt till Sophie som hjälpt alla tjejer så otroligt och peppat och hejat på, och jag vet att en riktigt grym tjej kommer få ta min plats.
Men nu har alla kontrakt och kampanjer som höll mig kvar gått ut, och för första gången på 7 månader är jag bara min egen igen! Det är en härlig känsla ska ni veta, jag känner för att ställa mig och skrika av glädje - ett riktigt Ronja-Rövardotter-Vårskrik-skrik!

Nåja, nu vet ni, designen är fortfarande i kaos och om någon av er är duktig på det här med webdesign får ni otroligt, otroligt gärna mejla mig på [email protected]. Nu ska jag ta frukost, men vad tycker ni om blogg-layouten än så länge?


Efter en lång jakt...

...Hittade jag äntligen en påse skruvar och lite överbliven dipp!
Det har varit en såndär kväll när jag förvandlas till ett människoätande Elin-monster(okej då, chokladchipssmörpopcornläskochmackorätande monster!) och VAD MAN ÄN ÄTER så blir man inte NÖJD! Jag har moffat i mig mackor och juice och improviserat potatis mos med för mycket smör och ja Gud-vet-vad! Nu är jag i alla fall nöjd (för tillfället...), datorn är nedstängd och jag myser framför Partaj på Kanal 5.
När jag var ute och gick med mamma tidigare ikväll var det en tanke som slog mig - jag vill göra något för unga tjejer! Någon gång, det är mitt mål, och jag har så mycket idéer men det krävs både energi och driv för att komma igång och just nu behövs jag på annat håll. Det är frustrerande, men någon gång, då ni...
Nu ska jag fortsätta med min myskväll, vi får höras imorgon, ha en trevlig kväll allihopa!


MÅLSÄTTNING V. 43

MÅL V. 43

JOBB/SKOLA: Ta fram preliminära anställningsuppgifter och göra upp en tidsplan, börja skissa på layout. Kolla upp skolarbetet för fredag och färdigställa SO-arbetet om Den Stora Depressionen, sen har jag läxor som måste göras! OBS: Glöm ej ta med matteboken hem innan höstlovet.

PRIVAT: Fira 2-årsdag med Erik och åka till London för en lång-weekend, äta gott och gå på musikal och bara mysa!

HÄLSA: Ta upp yogan på tisdag! Annars struntar jag i allt sånt för resten av veckan, när man reser måste man få unna sig utan dåligt samvete.

ÖVRIGT: Bli bättre på att slappna av och få bättre balans, komma iväg och sola någon dag innan vi åker, boka tid med banken och försöka klämma in ett möte på måndag.

Nästa vecka handlar om att varva ner och samtidigt vara effektiv för att kunna njuta av en trip till London som inledning på höstlovet! Jag satsar på att göra saker jag mår bra av, skolan lugnar ner sig inför lovet och går på sparlåga, Erik och jag ska fira vår 2-årsdag lite enklare(kanske sushi och en film?) innan vi åker iväg på fredag och jag ska gå på min första yoga-klass på över ett år! V. 44 har jag ingen skola vilket innebär extra mycket jobb, det gör att jag kan unna mig lite ledighet nu. Kort och gott ser det ut att bli en riktigt härlig vecka, och herregud vad jag ser fram emot London!!


Vackra London! Vad är era absoluta have-to-see?

Lyxigt med hemlagat

Jag älskar söndagar! Det är så mysigt att ha en dag där man bara samlar sig inför nästa vecka, har det mesta av veckans arbete bakom sig och bara kan slappa och umgås med sin familj. 
Erik och jag åt lunch med mina föräldrar, lillayster och farmor - en scen tagen som ur en film! Senare ska vi till och med äta äppelpaj!

Nu har jag parkerat mig i soffan tillsammans med min laptop och ska småjobba lite(fortfarande i nyförälskelse-fasen!). Igår var jag så otroligt frustrerad - efter en hel del research hittade jag äntligen ett företag inom min nya idé jag skulle vilja inleda ett samarbete med, men den sida jag BEHÖVDE se FUNKADE inte! Så jag mejlade ägaren, jag mejlade hemsideansvarig, jag mejlade till och med webbhotellet hemsidan var parkerad hos men ingenting fungerade. Då ville jag slänga mig på golvet och hamra med välmanikyrerade nävar i backen och vråla "WHY GOD, WHY?!" mot himlen sådär dramatiskt som dom gör på film.
Sen kom Erik och satte sig brevid mig, och tror ni inte det räcker med hans blotta närvaro för att hemsidan ska känna att "Åh, här har vi en riktig datornörd, NU funkar jag!". Såklart... Nåja. Nu funkar det ju i alla fall!

Idag ska jag svara på resten av era frågor, ni kan fortfarande passa på att ställa dom om det är något ni undrar - här.
Blev så glad för att den här gélen var vegansk, dom brukar ju innehålla gelatin!

Söndagsmiddag med familjen

Hej på er! (Eller god morgon för min del...!)

Jag gick upp för ett litet tag sedan, min dygnsrytm har verkligen gått bananas! Erik ligger kvar och drar sig/halvsover i sängen, vi är verkligen totalt olika på det sättet - när jag vaknar vill jag bara UUUUPPPP och få sätta igång med dagen direkt, han vill gärna ligga kvar och gosa och dra sig i en timme eller två. Men det är alltid härligt att få en extra timme för sig själv såhär på morgonen!

Idag ska vi äta söndagsmiddag med min familj, det blir boeuf bourguignon(morot bourguignon för min del haha). Gott! Trots att jag inte dricker ÄLSKAR jag att ha vin i mat, det är nog bland det godaste som finns. Risotto, svampsoppa med vitvin och en riktigt fin rödvinssås är underbart. Nej nu tror jag min slöa pojkvän börjar vakna till liv, vi hörs lite senare!

Förresten, jag somnade med blött hår igår och vaknade såhär:

App-tips för de som har svårt att sova

Igårkväll när jag inte lyckades somna låg jag och laddade ner en massa ljud-appar som skulle innehålla sövande läten. De flesta var rätt dåliga men den här tyckte jag faktiskt om! Man kunde själv sätta ihop och skräddarsy ett bakgrundsljud som passade en själv, jag gillar när det åskar så jag drog upp den på det högsta och kombinerade med regn och en forsande flod. Man får bara se upp så man inte blir kissnödig!

Du hittar appen om du söker på Mindrelax Lite i iPhones AppStore.


Soligt mellanmål

Hej på er,

NU kan jag lova er att jag är den där stressade, skrikiga och hetsiga börsmäklaren på Wall Street! I själen, i alla fall. Jag har suttit och mejlat runt hela dagen, knutit kontakter, tagit tag i några projekt som dröjt lite för länge och kedjedruckit té medan jag lyssnar på Frank Sinatra. 
För ett tag sen undrade jag hur det kom sig att det är så mycket matbilder på bloggen just nu, sen insåg jag att det är för att jag bara tar paus när jag äter(knappt) och det är då jag har tid att blogga! Någon gång ska jag lyckas skaffa en balans mellan fartdåre och snigel...

Är det någon mer som är sån? Allt eller inget, det vill säga. Jag är sån med allt i livet, jag har aldrig kunnat ha något mellanläge och ibland rör det verkligen till det för mig! Har ni några tips? Nej, nu ska jag fortsätta njuta av min "mini-rast" med en god avokado- och tomatmacka på Rocknebylimpa, apelsinjuice med fruktkött och en kopp chai med rörsocker!

Svar på frågestunden del 1

Hej! Vart får du din insperation ifrån?
- Jag utgår ofta från ett plagg när jag klär på mig – ett plagg och en känsla, allt annat får bara falla på plats!

Hej! Jag har väl 1000 frågor eftersom jag är så avundsjuk på ditt företag och jag älskar din butik på nätet! Hur gick det till när du startade ditt företag, gjorde du det på egen hand?
- Jag gjorde det själv, så fort jag hade fått ihop ett startkapital!

Har du någon som hjälper dig med bokföringen eller gör du det själv?
- Jag har en ekonomichef och en logistiker, de är till väldigt stor hjälp. Efter ett tag inser man att det ÄR tufft att försöka göra allt själv.

Hur hittar man leverantörer, hur går man till väga?
- Mitt bästa tips är; GOOGLA! Googla, googla, googla! Det svåra är inte att hitta leverantörer, det svåra är att hitta en seriös leverantör som passar just dig och din idé. Jag höll själv på att råka ut för en leverantör som skulle lurat mig på många tusenlappar för att jag gick in i branschen alldeles för naiv. Nu mera har jag stenkoll!

Beställer du/ni in färdiga plagg eller har du en del i designen? Jag skulle bli så sjukt glad om du svarade för det skulle ge mig en så stor hjälp på traven :)
- Vi beställer bara in färdiga plagg, men jag har så smått börjat läsa in mig på design-möjligheten. Det vore kul!

* Brukar du aldrig umgås med några tjejkompisar?:)
- Såklart, jag har ett ganska stort behov av att vara ensam(och det kombinerat med mina galna arbetstimmar kan ställa till det ibland), men när jag känner för en riktig tjejkväll har jag världens goaste brudar som gärna ställer upp!

Vad tycker din pojkvän om att du är känd? 
- Ha ha, han älskar mig lika mycket ändå och är nog den av oss som reagerar minst när folk vänder sig om och stirrar och viskar på stan!

Vad heter Erik i efternamn?
- Erik har ett ganska unikt efternamn, därför har jag valt att inte gå ut med det av respekt för honom och hans privatliv. Men jag kan säga att det är persiskt och jättevackert!

Bästa affärerna i Kalmar? Du har nog svarat på det förut med jag ska till Kalmar på lördag så det skulle vara roligt att veta
- Kalmar har ett ganska litet utbud… Först och främst måste du äta på Kama Sushi, annars är mitt bästa tips second hand-butiken Human Bridge, där kan man hitta riktiga guldklimpar!

Vem föredrar du av buisness-Elin och hemmakväll-Elin?
- Jag behöver båda för att kunna uppskatta den andra.

din första kyss?
- …fick jag när jag var 15!

vem är din bästa vän?
- Erik och min mamma. Jättetråkigt svar, men det är dom två jag kan prata med ALLT om! Sen tänker jag på alla mina vänner som bästa vänner, jag är den som hellre har några få riktigt bra än tusen bekanta.

 vad gör du helst en fredagskväll?
- Jobbar eller myser, ofta brukar jag laga någon lyxigare maträtt och sätta på en film! Fredag är min varva ner-dag efter en fullspäckad vecka.

 tränar du något?
- Jag ska ÄNTLIGEN ta upp yogan snart igen. Det längtar jag till!

 om du fick bo var du vill i världen vart skulle det vara då?
- Just nu? London eller Stockholm. 


Svarar på fler frågor sen, jobbajobbajobba!!

Är det bara min katt som gillar att ligga såhär medan jag jobbar?



...På rygg, som en väldigt hårig bebis!

Gammeldagsinspirerad peplumblus

Har ni sett vilken otroligt söt peplumtopp vi fick in på min butik Gypsy Groupie nyligen? Jag älskar modellen och de fina spetsdetaljerna, den skulle passa perfekt till vår Balmain-inspirerade, tighta kjol och bomberjackan i fuskskinn!

Gypsy Groupie, 249:-
 

God morgon, Lördag!

Himmel, så dåligt jag bloggade igår... Jag lovar, jag var inte otrogen mot er med andra människor, jag bara, eh, jobbade sent!
Faktum är att det känns som om det här kan gå, just nu svävar jag fram och tillbaka i frågan om tidsgräns - helst vill jag ha allt up and running innan jul, samtidigt skulle det bästa vara om jag var 18 år(av väldigt många anledningar) innan allt drog igång. Jag menar, vilken företagare vill behöva gå till en vuxen och be om hjälp som en 5 åring bara för att lagen står i vägen för så mycket?! Hmm, decisions decisions... 

Nåja. Nu sitter jag och dricker en kopp varm choklad och tittar på Masterchef Irland. Jag hade otroligt svårt att somna igår(tror inte jag lyckades förrän runt 4-snåret) och ändå vaknade jag vid 9 idag! Det är helt enkelt för mycket som snurrar, jag låg uppe halva natten och utformade en position inom sfären kring det här nya företaget som faktiskt är särskilt skräddarsydd efter just en BLOGGARE! Det är NI mina läsare, och oj vad jag är spänd. 
Nej hörrni, nu ska jag försöka tagga ner lite(det är för tidigt på en lördag!) och dricka min choklad och börja svara på frågestunden, senare kommer Erik hit och sliter mig(kanske bokstavligt talat) från tangenterna. Vi hörs lite senare!


Trött... men pigg på samma gång! Fantasi är bättre än coffein för att hålla sig vaken!

Jobb och lunch

Jag vet att jag är världens tråkigaste bloggare just nu men när jag har en ny idé som jag verkligen tror på vill jag bara gräva ner mig totalt och jobbajobbajobba, det är knappt ens Erik lyckas prata med mig när jag är såhär!
Det allra roligaste som jag ser mest fram emot är att jag kommer kunna erbjuda jobb till ER, mina fina läsare! Riktigt, riktigt kul, och dessutom har jag en plan att lyfta unga företagare som kommer bli så fantastiskt bra... Herregud vad jag vill säga vad det är, men jag måste hålla tyst ett tag till. Det är ju ändå en bra bit kvar!

Nåja, ni vet att ni kan mejla mig på [email protected] redan nu om ni vill sälja in era UF-företag i tid va? Jag hinner inte svara på allt men ska se till att spara alla mejl i en mapp!
 
 Just nu: Orkar/hinner inte laga mat så jag värmer lite pasta och tar en working lunch!

Svar på kommentar

Hej Elin! 
Vill börja med att säga att du är så häftig, din stil är underbar. 
Jag undrar om du är en svartsjuk person? Tänker i ditt förhållande liksom, om du har lätt för att råka bli det. Isåfall, hur hanterar du känslorna? 


- Förut var jag en extremt svartsjuk person när det kom till förhållanden, jag överreagerade och blev lätt en riktig drama queen, jag var kort sagt ett riktigt svartsjukemonster! Vilket förstås var totalt onödigt, eftersom Erik är världens underbaraste kille och älskar mig så mycket och aldrig skulle skada mig på något sätt. 

Det tog en hel del jobb för mig att komma över det. Först och främst tror jag det är bra om du berättar för din partner att du har lätt för att bli svartsjuk – det är inte ofta man ska behöva ändra på sig själv, men för mycket svartsjuka är inte hälsosamt! Det blir lättare att jobba bort det om din partner är villig att hjälpa till lite! Både Erik och jag visste om att jag lätt blev svartsjuk, och det gjorde det lättare för oss att prata om det när det hände. Istället för en onödig massa drama där vi skrek och grälade med varandra kunde jag säga ”Usch, nu är jag svartsjuk” och han svarade ”Det behöver du ju inte vara älskling, du vet att jag älskar dig mest av allt i hela världen!”. 

Det man är tvungen att lära sig förstå är:
1. Han är tillsammans med just DIG av en anledning
2. Lita på honom! Säger han att du är den enda för honom, våga tro på det! Du är ju fantastisk, varför skulle han vilja ha någon annan?
3. Inse hur bra du är!

Nr.3 är nog det bästa tipset jag kan ge, oftast kommer ju svartsjuka från att man är osäker på sig själv och tror han kommer hitta någon bättre. Och tillit är A och O i ett förhållande, hur mycket jag än låter som en kvinna i medelåldern när jag säger det!
Prata med honom, red ut dina känslor, bli inte arg(det är ju faktiskt inte hans fel att du blir avundsjuk!) utan försök istället arbete fram en taktik som funkar för er. För mig tog det helt enkelt bara tid och att jobba på mig själv som krävdes, idag blir jag väldigt sällan svartsjuk, jag vet ju att det är mig han kommer hem till, säger god natt till varje kväll och god morgon till varje morgon!



Good morning starshine, the earth says hello!

God morgon på er,

Jisses vilken morgon jag har haft... Jag har suttit som en nervös och svettig börsmäklare på Wall Street och skrikit i telefon(okej kanske inte skrikit, suttit i telefonkö), hunnit omboka mötet och ta en bild till bloggen, börjat svara på era frågor i frågestunden och nu SKRIKER magen efter frukost! Pust. 

Himla tur att jag är ledig idag. Eller "ledig"... När jag fick frågan av en journalist utbrast jag: "Jag har inga lediga dagar!!" och det är ju faktiskt rätt sant. På gott och ont(mest gott, som tur är)! Nu ska jag gå och göra i ordning en riktigt lyxig frukostbricka och sätta mig och jobba lite. Vi hörs lite senare, och fråga på i frågestunden!

Frågestund!

Jag har så otroligt mycket jobb just nu så under tiden tar vi den där frågestunden! Fråga på bara, så svarar jag imorgon antingen i ett videoinlägg eller vanligt. :-)


P.S - Om det är något särskilt ämne du vill att jag ska ta upp och skriva om i bloggen kan du lämna ett tips här med!

Buisness Black Outfit

Jeansen är från BikBok, jackan kommer ifrån Romwe(tror H&M har fått en in liknande nyligen!), väskan kommer från min egen webshop Gypsy Groupie, skorna är vintage Riverland, hatten kommer från H&M, skjortan kommer från New Yorker, ringar Gina Tricot, bältet kommer ifrån Filippa K

En dag med tusen tankar

Nu har jag precis varit och ätit lunch, insåg också att jag har ett möte inne i stan imorgon vid halv elva, så mycket för den lediga dagen!
Just nu vill jag bara komma hem och få undan en del jobb innan jag sätter mig med en bra bok. Hinner jag ska jag hämta ut ett paket ikväll med, det är alltid lika spännande när man är bloggare för man hinner glömma mellan gångerna vad man beställt...!
Vi kör på en frågestund ikväll också tror jag allt, det var ett tag sedan och jag är så himla dålig på att hinna med och svara på kommentarer. Håll utkik!

Ni får en liten sneakpeek på dagens outfit med, jag älskar mitt bälte från Filippa K.


To school

God morgon allihopa,

Nu är jag på väg till skolan och passar på att läsa igenom mina anteckningar, har ett prov i historia första lektionen!
Idag är det praktiskt taget fredag för mig, det ska bli underbart att vara ledig imorgon och jag funderar på att ha en riktig ta-hand-om-mig-själv-dag. Så skönt, och så behövligt! Förhoppningsvis kan jag få en del jobb gjort med...

Okej hörrni, jag måste återgå till historieperspektivens och källkritikens underbara värld, vi hörs sen!


Vad skulle du säga till dig själv om du var din bästa vän?

"Behandla andra som du själv vill bli behandlad" hör vi ju ganska ofta, men en tanke som slog mig nyss var - tänk ifall vi vänder på det? "Behandla dig själv som du behandlar andra", alltså. Jag började fundera lite, jag är en sån person som älskar att få göra andra glada och är bra på att få folk att må bra och trösta, men när det kommer till mig själv kan jag lätt bli försummande och glömma bort att ta hand om mig!
Men varför får vi lära oss att det inte är okej att vara elak mot andra, när tusentals - miljontals! - tonårstjejer och killar(och vuxna med) är det mot sig själva, VARJE DAG. När blev det okej? Har det alltid varit okej? Hur TÄNKER vi tjejer egentligen?

DU är ju den viktigaste människan i ditt liv, den som står dig närmast och den du spenderar mest tid med, varför skulle man vara taskig och försöka trycka ner huvudpersonen i sitt eget liv...? 
Vi är nog allihopa lite närsynta när det kommer till oss själva, för aldrig skulle du väl stå och kalla din bästa vän för tjock, eller tycka att hon var dum i huvudet om hon inte klarade alla frågor på provet? Nej, du skulle istället peppa henne om hon mådde dåligt, ge henne en stor kram och choklad och sätta på Mean Girls!

Varför kan vi inte bara försöka vara likadana mot oss själva? Hejja på oss när det går bra, och trösta oss när det går dåligt? Vad hade du sagt till dig själv i just DEN HÄR situationen om du var din egen bästa vän? 

Jag har som sagt varit precis tvärtom, tänkt på alla utom mig själv, men sakta men säkert lär jag mig, och i samma veva börjar jag också uppskatta mig själv! 

Det här är mina bästa tips för att bli bättre vän med dig själv:
1. Uppmuntra dom små sakerna hos dig själv! Lyckades du med den där svåra matteuppgiften du aldrig trodde du skulle klara? Le för dig själv och nicka beslutsamt, se, du klarade det ju kanonbra tillslut! Jag brukar skriva små anteckningar till mig själv i kanten på anteckningsboken efter en riktigt svår uppgift, det kan vara allt från ett "BRA!!" följt av en massa stjärnor eller bara några hjärtan. Det kanske känns lite fånigt i början, men man mår faktiskt bättre. En liten mental kram och high five till mig själv, jag är ju värd det!
2. Har du en skitdag? Acceptera det och ta hand om dig själv! Okej, så du är trött, du har försovit dig, du inser att favvopålägget är slut precis efter att du har brett dig en macka - en allmänt småskitig dag alltså där du helst bara skulle vilja gräva ner dig så djupt i sängen att framtida arkeologer skulle få gräva fram dig. Först och främst, erkänn för dig själv, säg högt att; "Nej, gud vilken pissig dag det här började som, idag ska jag bestämt bara ta hand om mig själv och ta mig igenom det allra nödvändigaste!" Fokusera inte på att må dåligt, fokusera på att må BÄTTRE! Dra på dina gosigaste raggsockar och ett par tights och en stor t-shirt, är du i skolan så acceptera att du helt enkelt inte är på topp idag - det är okej att sitta längst bak och inte räcka upp handen hela tiden ibland! När du kommer hem, poppa en stor skål popcorn, baka en kladdkaka och ät upp halva helt själv, sätt dig i soffan och titta på gamla repriser av VÄNNER och Oprah - mår du skit är ingenting viktigare än att du ska må bra igen! Hellre två dagar av missade sysslor än två månader sängliggandes efter att ha gått in i väggen, eller hur?
3. Skaffa lite det-löser-sig-alltid attityd! DET är jag väldigt bra på, jag litar på att jag löser det mesta och även om det kanske låter som en riktig slas-hase inställning är det faktiskt tvärtom - eftersom jag litar på att jag klarar av de flesta situationer slipper jag väldigt mycket stress, oro och nervositet! Jag vet ju att jag klarar det! Det gör att jag kan fokusera på det jag gör här och NU och bli mer effektiv i mitt arbete. LITA på dig själv. Du fixar det, och om något inte går som planerat är det inte hela världen! 
...Idag har jag varit riktigt trött och känt att absolut INGENTING vill gå som jag vill! När jag kom hem satte jag mig med en rostad macka med extra mycket smör och marmelad och en stor kopp chai-té och lyssnade på en massa bra musik insvept i min favoritkofta och spånandes på en härlig företagsidé!

(Violet var såklart med på ett hörn...

...och i en mugg!)

Onsdagens "Busy Boho" Outfit


Blommig lånklänning en gåva från Sheinside, bolerokofta från Indiska, paisleysjal från KappAhl, bootsen är ett par vintage Riverland, halsband Indiska, solglasögon från H&M, väska från min butik Gypsy Groupie

Som Dolly Parton sa: Nine to Five!

Hejsan igen!

Nu sitter jag och borde(egentligen) plugga matte, men det är ju så mycket roligare att jobba med min senaste idé...!
Att ha/starta ett företag är lite som att bli kär, först är man nykär och vill hålla på med det hela tiden dygnet om 8 dagar i veckan, sen kommer problemen och man vill bara gråta och sliter sitt hår och är beredd att ge upp, men efter det kommer den där "äktenskaps"-fasen när man är trygg i det man gör och har skaffat en hållbar rytm! Ja, sen slutar ju företagsidéer också i skillsmässa ibland, men ni förstår principen...

Förresten - jag hittade nyss en annan bloggares främsta produktinköpskälla, jag tycker sånt är så himla intressant; att få se deras vinst på varorna, se hur stort lager de har/är i behov av(kundefterfrågan alltså) osv. Superkul att se, samtidigt som jag ibland kan glida ur buisness-kvinna rollen och bli en typisk tonåring som känner för att ta in varenda produkt och sälja dom till ett lägre pris bara på pin kiv! 
 

Lill-fredag

Då var det onsdag igen! Idag går jag bara i skolan på förmiddagen, efter det tänkte jag sätta mig och plugga till ett historiaprov och jobba lite. En ganska lugn dag alltså. Herregud, det känns inte riktigt som min hjärna har vaknat än...
Men, ska man vara sån skulle det lika gärna kunna vara torsdag idag, vi är ju lediga på fredag! Superskönt, det är en del jag måste få gjort innan jag åker till London nästa vecka.

Nej, nu ska jag koncentrera mig lite här, vi får höras sen!


Det är en SÅNDÄR dag idag

Hejsan på er igen,

Nu har jag jobbat nonstop sen 9 imorse med paus bara för lunch, och det KRYPER i kroppen på mig! För vissa låter det kanske mysigt att hasa runt i pojkvännens t-shirt och dricka té och sitta med datorn uppslagen hela dagen, men efter ett tag blir det så otroligt LÅNGTRÅKIGT. 
Mitt liv består verkligen av kontraster - ena dagen är det lunchmöten, buisness och 110km/h med Superwoman dräkten på, nästa byter jag inte ens från mjukisbyxor och sitter hemma i soffan och tittar på gamla VÄNNER-repriser och äter potatisbullar och rårörda lingon hela dagen! Jag måste erkänna att det skulle vara skönt att ha en gyllene medelväg ibland med...

Nåja. Jag har i alla fall kommit igång en bra bit på projektet jag nämnde igår, om allt går som planerat kan ni snart hålla utkik här på bloggen efter praktikplatser och samarbeten! En stor del av tanken är att lyfta unga entreprenörer eller ungdomar som helt enkelt är sugna på att starta eget, tillsammans med välkända och stora namn(=win win). Nej, nu ska jag inte springa händelserna i förväg, men ni får hålla tummarna med mig!

En tröja som den man älskar burit är alltid världens bästa tröja, och vad som är ännu bättre är att eftersom ni är tillsammans slipper du stalkerstämplen när du sover i den bara för att få känna hans doft!

 

Känner ni igen mig...?!

Herregud... Jag hittade mitt gamla skolfoto från 7:an! Då var jag 13 år och höll precis på att komma ur min knubbiga period... Det var nog en ganska odramatisk period för mig ändå, jag varken grälade med mina föräldrar eller var orolig för att aldrig bli kysst(i och för sig ljög jag om det för andra på sanningen eller konka, men ändå)! Men låt er inte luras av den oskyldiga bilden - det var också då jag svor som en sjöman och var bäst i klassen på att dra vulgära skämt, hmm...
Vad säger ni, då eller nu? Är jag mig lik?
Njaa.. Jag måste nog säga att jag föredrar hur jag ser ut nu, även om jag minns att just det här skolfotet var ett som jag var väldigt stolt över!

Tisdagsmorgon och soffhäng

Hejsan mina läsare!

Då var det tisdag igen, en ganska lugn dag för mig tror jag - lite jobb nu på morgonen, sen skola i några timmer, eventuellt sola(VARFÖR orkar jag inte pallra mig dit?!) sedan mer jobb och kanske bio ikväll. Det låter väl ganska bra va?
Nå, nu sitter jag med min standardfrukost, avokadomacka och apelsinjuice med fruktkött(godast!) och ska strax kila iväg och klä på mig och göra mig i ordning! Jag ser fram emot att få träffa Erik sen, jag hade en riktig mardröm om att han gjorde slut och lämnade mig för en tjej med lila hår, herregud vilken dröm...

Ps - Glöm inte att ni kan följa mig på instagram, thegypsyelin heter jag där!


Jag vill ha lussekatter, NU!!

Åh vad jag slogs av en plötslig jullängtan... Nybakade lussekatter(jag brukar alltid få äta upp allas russin haha!) och sena kvällar med glögg, pepparkakor och jullåtar. Det blir ju min första jul som vegan, vi får se hur jag klarar det! Nejdå, det enda som faktiskt oroar mig lite är de där jämrans lussebullarna, men det borde ju gå att lösa?! Det MÅSTE gå att lösa. PUNKT.

Nu sitter jag och researchar för en ny affärsidé och det kan nog komma att bli riktigt intressant, idag på intervjun svarade jag på frågan om vart jag såg mig själv om några år, och jag svarade att jag bl.a. ville ha startat mitt andra företag då! 

Här får ni tre av mina bästa tips om ni är sugna på att starta eget:
1. Var flexibel!
Väldigt få idéer är kvar i sin ursprungliga form när man väl är klar med dom, var öppen för förändringar för det KOMMER behövas. Ursprungligen var Gypsy Groupie tänkt som en liten vintagebutik för omsydda second hand kläder, idag har vi leverantörer i både Korea och Shanghai och har utvecklat ett iprincipt vattentätt skydd mot att gå med förlust samtidigt som vi växer så det knakar!
2. Ha dina kontakter redo! Jag må vara en person som gör väldigt mycket på känsla och litar på att jag alltid lyckas ordna upp saker tillslut, men för att ett företag ska flyta på och slippa onödigt strul behöver du ha dina kontakter redo INNAN du kör igång. Leverantörer, tillverkare, anställda, samarbetspartners - skapa en relation till dom innan du slår upp portarna för din buisness! Det sista du behöver är krångel i kedjan("ingen kedja är starkare än...")
3. Google är din vän! Idag går ALLT att hitta på internet! Har du en idé? Googla och se om någon gjort något liknande och be om tips! Det mesta finns där och du behöver inte vrida dig ut och in av anstränging, bara ha lite tid och tålamod!
Min favoritvardagslyx just nu: Snygga naglar och en kopp té i min kopp från Rörstrand!

P.s - Säger ni lussebullar eller lussekatter?

Måndagens "BAROQUE BLACK" Outfit


Rocken kommer från Gina Tricot, Baroque-solglasögonen är från Romwe, svart tröja H&M L.O.G.G, långkjolen är från JC, väskan Gypsy Groupie, sneakers av märket Street Wear, ringar från Gina Tricot Romwe och Guldfynd, scarf från västkusten, örhängen och halsband från Gina Tricot

Hämta andan lite snabbt

Pust... Intervjun avklarad! Det känns som det gick bra, Ia var supertrevlig och det jag är mest orolig för är nog fotona. När jag fick smeknamnet Druggie för tre år sen var det INTE pga droger utan för att jag alltid lyckades se så drogad ut på bilder... Det har ju inte släppt om vi säger så! Nåja. Det blir nog bra. Vi pratade om bloggpriset som årets modebloggare, framtidsplaner och väldigt mycket om pressen man kan känna som ung tjej idag. Det var väldigt bra och intressanta frågor, så kul!

Nu sitter jag och väntar på Erik och sen ska vi iväg och käka lunch. Någon som kan gissa vad jag vill äta...?


Måndag igen

Godmorgon!

Nu sitter jag och äter en lyxig frukost medan jag tittar på "What not to wear", hur kommer det sig att i slutet av sånna program ser den stackars deltagaren alltid ut som en liten tant?!
Nåja. Strax ska jag gå och göra mig i ordning innan jag kilar iväg på min intervju, efter det ska jag möta upp Erik för en lunch på stan och sedan är det skola som gäller! Funderar på att sola några minuter efter det, vi får se, usch vad hände med den planen...? Jag har bara kommit iväg en enda gång!

Nej hörrni, nu ska jag lägga på ett kol! Ha en superdag så hörs vi lite senare!

När blev det coolt att må dåligt?

Hälften(om inte fler) av dagens bloggare diagnosticerar sig själva med ångest, depressioner och ADHD. Men NÄR blev en DIAGNOS en trend?

Jag beundrar de människor som öppet kan prata om sina handikapp(för ja, i många fall är det precis det), både psykiska och fysiska, men jag kan inte komma ifrån tanken på att det någonstans blev COOLT att må dåligt. Att det gör dig till en "djup" person, intressant, annorlunda, SPECIELL.
Det är en sak att våga stå upp för sig själv, kämpa emot fördomar och slåss för sig själv och de med liknande diagnoser, men att leta småsaker hos sig själv för att kunna få hoppa på någon slags sjuk trend? Det är så fruktansvärt respektlöst. Det här är inte vårens pastell-frenzy, inte höstens cowboy-trend, utan något som MILJONER människor LIDER av och SLÅSS med VARJE DAG. Människor som vill ses som just det, människor. Precis som rullstolsbundna inte bara vill ses som handikappade, precis som cancerpatienter inte bara vill ses som cancersjuka. Folk som får slåss mot fördomar och sina egna hinder och bara vill leva ett normalt, lyckligt liv. DÅ är det så otroligt jäkla respektlöst. Du har inte ADHD för att du inte kan stava bäst i världen, du är inte deprimerad för att du gråter över en kille, du har inte panikångest för att du är ledsen för du inte fick A på det där provet, och du är INTE helt plötsligt rullstolsbunden för att du råkade slå tån i tröskeln. De som verkligen är drabbade, de riktiga kämparna, behöver inte att någon annan förminskar deras verklighet. Dom förtjänar inte det.

Visst finns det människor som bara försöker ta bort tabu-stämpeln från ett ämne som så många så länge varit så rädda för att prata högt om, och det är beundransvärt, men i större delen av fallen är det ju inte så. I större delen av fallen är det bara ett sökande efter uppmärksamhet.

Är du lycklig, mår du bra, är du en av de där få idag som faktiskt varken går till psykolog, skär sig, medicinerar eller svälter sig - skapa inte problem hos dig själv som inte finns. Värdesätt ditt liv, för det finns andra som skulle offra sin högra hand för att få byta. Det är inte coolt att må dåligt, att ha psykiska eller fysiska hinder, det är fruktansvärt jobbigt och vad som nästan är lika fruktansvärt är att se andra behandla det som säsongens hetaste must-have. Respektera andra människors kamp, vare sig det är cancer, en psykisk sjukdom, blindhet, dövhet eller något annat.

MVH en lite arg Elin

Middagen igår, alla tre rätter!

Ni ville ju ha lite bilder på middagen jag lagade igår så här kommer det!
Till förrätt gjorde jag en toast på stekt bröd, rostade pinjekärnor och smörstekta trattkantareller på en bädd av babyspenat, till det en gräddsås med rosmarin, gurkmeja och flingsalt. Till huvudrätt skivade jag upp lite slantar av potatis och morot, la dom på bakplåtspapper och ringlade över olivolja och några klickar smör tillsammans med flingsalt och grovmalen peppar, Erik satte in en grillad kyckling i ugnen så skinnet blev krispigt och jag stekte upp lite svamp till mig. Till det slängde vi ihop en fetaoströra, guaccamole, en sallad och en vitvinsvinegrette. Efterrätten blev min hemliga-recept-Crème-Caramel!
...Och JESUS vad vi åt! Det första Erik sa till mig imorse var: "Älskling, jag har ont i magen, jag är så mätt!" Men det var definitivt värt det! 
Jag kände mig som Gordon Ramsey när jag balanserade tre olika saker samtidigt på spisen!

Min pojkvän måste vara den enda som faktiskt VILL ha sallad till maten...

Så mysigt!

Huvudrätten...

...och efterrätten!

Höstmåsten

Just nu vräker regnet ner utanför fönstret, jag har precis ätit spaghetti och soyafärssås vid middagsbordet omgiven av tända ljus och den mysigaste stämningen som finns. Nu sitter jag uppkrupen i soffan med en kopp té och tittar på Cougar Town, jag älskar Courtney Cox, hon är verkligen för rolig! Såhär kan jag definitivt tänka mig att spendera hösten, jag ser nästan fram emot det - så länge jag inte behöver sätta en fot utanför dörren alltså, brrrr.
I alla fall: Jag surfade runt lite på internet och snubblade över den ena godbiten efter den andra och det slutade i ett kollage med alla mina höst-have-to-haves! Eller, höst-want-to-haves... Bland annat en fantastisk parfym från La Perla med doft av päron, orkidé, kashmirträ och amber!

Varje gång när hösten knackar på dörren vill jag plötsligt omge mig med lyxiga tyger och material, tunga dofter och rika färger. Tänk bara att få krypa upp på det lila satängöverkastet på sängen iklädd den vackra stickade tröjan, tända Voluspas Ambre Lumiere, spruta på sig några puffar av La Perla J'aime La Nuit och titta ner på den vackra persiska mattan på golvet innan du sträcker dig efter boken på nattduksbordet och tänder den lyxiga lampan med ett mjukt, guldigskimrande ljus! Helt underbart...
Påslakanset H&M, Voluspa-ljus Nelly Beauty @ Home, Parfym La Perla J'aime La Nuit Eleven.se, Satäng överkast H&M, Anastasia Sweater Gypsy Groupie, Bordslampa Halens, Jutekuddfodral H&M, Body Drench Argan Oil Replenishing Body Butter Eleven.se, Fuskpäls Gypsy Groupie, Mönstrad matta Halens, Tromborg Ketu Lipstick Eleven.se

10 saker ni (kanske) inte visste om mig

Trots att ni följer mitt liv varje dag finns det vissa saker ni inte känner till! Här kommer 10 saker ni kanske inte visste om mig:

1. Jag ÄLSKAR countrymusik.
 Alan Jackson är min favoritartist, och de båda männen i mitt liv(Erik och pappa) blir verkligen GALNA när jag drar igång en riktigt grym countrytune, jag tror dom skäms! Det är den ultimata glad-musiken för mig, det är omöjligt att inte bli lycklig när man ex. lyssnar på den här låten. I mitt förra liv måste jag ha varit en äkta southern gal. Och ja, jag erkänner, jag har en crush på Alan!
2. När jag var liten och alla tjejer ville bli prinsessor eller delfintränare ville jag bli astronaut. Jag gillade tanken på att bara få försvinna ut i rymden och sväva omkring!
3. Jag gillar inte varmt kaffe utan dricker det bara kallt, för det mesta gör jag iskaffe och annars väntar jag på att det ska svalna. Samma sak med té men ironiskt nog gillar jag inte isté.
4. Jag har aldrig tagit ut pengar ur mitt företag, inte bara för att jag bara är 17 år och egentligen inte KAN, utan för att pengarna måste cirkulera inom företagssfären för att få Gypsy Groupie att växa. 
5. Egentligen är jag alldeles för lättdistraherad för entreprenörskapet, jag behöver bra samarbetspartners som står med båda fötterna på jorden och är organiserade för att jag ska kunna fokusera på det kreativa fullt ut!
6. Jag är definitivt ingen festtjej, jag har aldrig varit full eller ens druckit och jag tvivlar på att jag kommer göra det inom en snar framtid. Jag känner helt enkelt inte behovet och jag tycker det är riktigt obehagligt att se människor tappa kontrollen över sig själva! Hellre en lyxig kväll på restaurang med goda vänner eller mys i soffan med chips och dipp och en pojkvän.
7. Jag skrev en 450-sidors roman när jag var 14 år
8. Något jag verkligen älskar är att få ge andra presenter och överraska de jag älskar! Vare sig det är frukost på sängen, en liten gåva som betyder något eller bara ett gulligt SMS - jag mår bra av att få andra att må bra!
9. Som vegan kan jag bli sugen på det knäppaste sakerna då och då; kräftstjärtar i chiliaioli, en grillad-kyckling-och-majonäs sandwich och Capricciosa-pizza med ostfyllda kanter. Men jag har aldrig saknat en riktigt stor köttbit!
10. Min favorit bok är och kommer alltid vara Molly Moon, jag vet inte hur många gånger jag läst den!


Var det något som förvånade er?

Luxe breakfast

God morgon allesammans,

Jag vet, idag igen!!! Men till mitt försvar har jag varit vaken några timmar, Erik skulle iväg och jobba så jag gjorde en sandwich åt honom att ta med(vi låg och drog oss i sängen lite för länge), kände mig jättehemmafruig! Sen vaknade min lillasyster, så jag ställde mig och stekte amerikanska pannkakor och gjorde varsin stor kopp varm choklad som vi sen satte oss och åt framför Mean Girls, den ultimata tjejmysmorgonen!

Idag ska jag sätta mig och läsa igenom frågorna jag fått skickade inför intervjun imorgon, sen måste jag bokföra veckoomsättningen för Gypsy Groupie och ta itu med en del skolarbete. Men det blir nog en skön dag i alla fall, det är sånt härligt söndags-väder, mulet och småregnigt, perfekt för en dag med arbete från soffan framför en film och med en kopp té brevid!


...Ikväll står jag för matlagningen!

Hej på er igen!

Jäklar, när man vaknar sent känns det plötsligt som dagen blir hälften så lång! Superfrustrerande, och det känns inte som jag har fått ett dugg gjort idag. Men jag tänker som så att om jag nu sover så länge så behövde jag det antagligen, även om dygnsrytmen tar stryk!

Nåja. Ikväll ska jag laga trerättersmiddag till mig, Erik och min lillasyster. Vi var ju tvungna att ställa in Strand i fredags, så jag tar hem lyxen hit istället! Tja, om dom inte hittar förpackningen till min Crème Caramel det vill säga... Till förrätt ska jag laga en toast med trattkantareller men huvudrätten är fortfarande obestämd. Har ni några förslag? Kom ihåg: Inga mejeriprodukter, inget kött, ingen fisk och inga ägg! Välkomna till min värld!

Nej hörrni, nu ska jag fortsätta laga mat så vi hörs lite senare. Vad ska ni göra ikväll förresten? Hoppas ni får en underbar lördagskväll, vad ni än gör!
Jag känner att jag utstrålar glädje och lycka just nu, så himla underbart! Jag bara går runt och ler!


Nya kampanjer på Gyspy Groupie!

Igår fick vi ju in en del nyheter på min butik Gypsy Groupie, bland annat en riktigt ball jacka i fluffigt material som går att vända ut och in! Två till priset av en, alltså! Personligen tror jag att den, med den helsvarta sidan utåt, skulle passa perfekt till den Balmain-inspirerade kjolen, tycker ni inte? 

JAG HAR BLIVIT EN TONÅRING

Herregud, vet ni va... Jag vaknade NU, och till "frukost" sitter jag här med ett glas läsk och några nachos! Vad är det som händer?! (Vem är jag och vad har jag gjort med Elin!)

Nåja. Det jag egentligen ville säga i det här inlägget var egentligen menat till alla skolungdomar i Kalmar Län som just nu står inför gymnasievalet: Välj CIS! Jag har inte möjlighet att ta emot blivande elever och besökare på gymnasiemässan idag, men vill ändå dra mitt strå till stacken så jag tänkte, varför inte pusha för världens bästa skola här, på bloggen!? 
Jag valde faktiskt Stagg, Beteendevetenskap, när jag valde in på gymnasiet(endast för utbildningen), men efter två dagar kände jag bara "Nej, det här är inte rätt" - det var mörkt överallt, uppstoppade djur, bänkar där folk satt och stirrade på dig när du gick förbi, rad efter rad med skåp och ingenstans att ta vägen. Det var inte för mig, hela atmosfären var något jag varken kunde eller ville ta in. Så jag bytte till CIS, Samhällsvetenskap, och jag kan helt ärligt säga att jag STUDSADE fram genom skolan, förändringen var helt fantastisk och det är än idag mitt livs bästa val! CIS står för "Calmare Internationella Skola", och det kan jag lova att det är - vi har utbyten inom alla fem tillvalsspråken(Spanska, Franska, Tyska, Italienska, Japanska), samarbetsskolor i Gdansk och Reykjavik(våra naturare fick åka till Island förra året!!) och såklart American Studies, där bl.a. min fantastiska pojkvän kommer få åka iväg till USA i 10 dagar nästa år! 
Vi har mentorer i arbetslivet, vilket är helt fantastiskt(elever som ex. velat bli läkare har fått vara med under riktiga operationer) och har i många fall erbjudit jobb för de som velat börja jobba direkt efter skolan. 
Lärarna är fantastiska, varenda en brinner för sitt jobb, ingen är omöjlig, alla tror på att låta eleverna vara med och bestämma sina lektioner, och alla låter oss vara INDIVIDER - det som är bra(bland mycket annat) med en privatägd skola är att all personal är handplockad på ett sätt den inte är i kommunala skolor.
Sen har vi hela känslan som genomsyrar skolan... Det finns inget "kast"-system; inga populära, inga töntar, ingen som är bättre än någon annan och ingen som är rädd för att gå till skolan. Här är vi bara MÄNNISKOR, alla har plats att vara sig själva utan att vara rädda, och den känslan är så underbar. Jag mår BRA av att gå till skolan varje dag, och under mina två år här har jag aldrig blivit skoltrött! Jag älskar min skola! 

Nu känns det som jag har skrivit en hel uppsats, men jag kan inte säga det nog - CIS är det bästa val jag någonsin gjort, gå och BESÖK den, träffa våra elever och få information idag under gymnasiemässan!
Vår lyxiga cafeteria. All inredning går i skolans färger - blått, grönt och vitt! - och alla lokaler är nya, fräscha och öppna, utan att bli opersonliga. Stora fönster och terrassdörrar vetter ut mot en innergård med små skrangliga café-stolar och bord och en stor fontän. VÄLJ CIS, så ses vi där!


Varm choklad och att behöva vara ensam ibland

Oj vilken dag - det känns som den har segat sig fram, och jag har varit lättstött och smågrälat med Erik hela dagen! Usch och fy för det, vilken himla tur att han har sånt tålamod med mig... Hur som helst bestämde vi oss för att strunta i Strand ikväll, planeringen hade krockat lite så istället åkte jag hem och parkerade mig i soffan, gjorde mig en STOR kopp(!) varm choklad och släppte i några chokladbitar med, det är min comfort-dryck och man mår alltid lite bättre! Snart ska jag nog plocka fram lite take away-menyer och beställa hem mat med, om jag inte hinner äta mig mätt på nachos och dipp innan dess. Puh, det kanske helt enkelt är så att jag behöver vara lite för mig själv ett tag...?

Jag ÄLSKAR att vara ensam, jag behöver det verkligen! Som tur var är Erik likadan, jag tror vi hade varit tillsammans i knappt en månad(perioden i ett förhållande när man TRÄFFAS VARJE DAG TJUGOFYRA TIMMAR OM DYGNET) när han sa: "Älskling, jag måste berätta en sak. Jag har ett ganska stort behov av att vara ensam, det är inte för att jag inte gillar dig, men ja, nu är du förvarnad..." Han fick typ svaret: "Ska vi gifta oss?"

Det finns ju människor som inte klarar av att vara själva utan hela tiden måste ha människor runtomkring, som får panik om dom blir ensamma med sig själva och sina tankar. Jag tycker det är tråkigt, man måste ju kunna njuta av sitt eget sällskap, DU är ju den viktigaste människan i ditt liv!
 Visste ni att... Riktigt mörk choklad ofta är mjölkfri och därmed vegansk? Supergott med några rutor som får smälta i kakaodryck gjord på mandelmjölk!
 

Fredags "Pyjamas Party" Outfit



Skjortan kommer ifrån Romwe, väska från min butik Gypsy Groupie, skoran är Street Wear, sjal från Cubus, solglasögon H&M, ringarna kommer ifrån Romwe Gina Tricot och Guldfynd.

"Casual Friday" till en ny nivå

Att vara sin egen chef har både för och nackdelar, men en av de absolut övervägande fördelarna är att jag aldrig behöver klä mig för att göra intryck på någon annan(med undantag för möten och intervjuer)! Idag kör jag på pyjama-inspirerade byxor och mina alldeles för bekväma sneakers. Jag börjar plötsligt förstå alla som envist går omkring i fotvänliga skor, nästa steg blir ett par rejäla, ortopediska Timberland-sandaler!

...Okej, kanske inte, men ni förstår vad jag menar! Och jag måste erkänna, mina snygga naglar och gnistrande ring(den nya, från Gina ni vet!) gör att det i alla fall är lite roligare att sitta och knappra på tangentbordet.

Friday, I'm in love!

Buongiorno ragazze!

Nu sitter jag och tragglar med min italienska, himla tur att jag laddade upp med världens godaste frukost, för det behövs. Idag har jag en del jobb att få undan men annars ska jag försöka ta det lika lugnt som igår, att jag aldrig lär mig! Eventuellt blir det middag ikväll tillsammans med två av mina favoritpersoner på Strand Hotell i Borgholm, jag har hört att de har en live-pianist så det ska bli underbart!

Nej, nu ska jag fortsätta med italienskan, jag smygjobbar lite vid sidan om(scchhhh) och lyssnar på Frank Sinatra. Visste ni att jag älskar Frank? Jag fick ett jubileums-album med honom av Erik i födelsedagspresent sist, fullt med en massa liveinspelningar! Just det, plugg och jobb var det ja...

Fira-att-det-är-Fredag-Frukost!

Sushi och middagsmys

Vilken vardagslyx det är med sushi till middag mitt i veckan!
Idag sa jag ju att jag skulle ta det lugnt, och jag gör ingenting halvdant - sushi, Forrest Gump och en vaniljpannacotta med kolasås till nio-téet! Myslyx fullt ut, det förtjänar jag.
Är superspänd på grejerna som kommer upp i butiken imorgon med, vi har stora planer på G men jag vill inte säga något än, vi får se när bollen sätts i rullning! Så kul!
Nej hörrni, nu ska jag fortsätta se på filmen, jag har sett den förut men det är ju en klassiker man inte kan tröttna på. Har ni sett den? Gör det! Och ha en mysig kväll alla mina fina läsare!


THE BASICS: Coming soon!

Jag erkänner, jag är head over heels för grejerna vi fått in på Gypsy Groupie! De är inte uppe på hemsidan än, men här får ni ett smakprov på några av mina favoriter; en kort bomberjacka, en bas-topp med en twist(notera den assymetriska slitsen) och den perfekta, svarta väskan som passar till - och får plats med - ALLT. Tröjan kommer även finnas i rosa!

Vad gillar ni bäst? Jag måste nog välja väskan, den är perfekt för mig som bär runt på halva mitt liv vart jag än går! Fast å andra sidan, basic-with-a-twist får jag aldrig nog av...


P.S - De som mejlat mig ang. samarbete med Gypsygroupie.com, jag sparar alla mejl men har tyvärr inte tid att svara på allt. Jag kollar igenom era bloggar och när/om ett samarbete blir aktuellt kontaktar jag er! (Och jäklar vilka duktiga bloggare jag har som läsare!!)
 

I skolan och min favorit kaffedryck

Istället för dagens outfit kanske jag borde börja med "dagens skolbänk", hmmm... Nja, kanske inte, men såhär har i alla fall dagens sett ut! Armband, ringar, örhängen, solglasögon och kaffe. 
Justeja, jag ska passa på att tipsa er om något jag tänkt på länge: en av mina favorit kaffedrinkar!

Du behöver:
ca 0.5-1 dl kallt vatten
2 stora msk starkt snabbkaffepulver
ca 2 dl mandelmjölk
1 tsk steviaströ(inte det koncentrerade!)
1/2 tsk vaniljpulver(vaniljsocker funkar med)
2 isbitar

Jag brukar höfta rätt mycket, om jag är särskilt trött brukar jag öka på snabbkaffet, sen kan du välja att smaksätta med kanel eller bara dricka det vanligt. Jag gillar vaniljsmak! Det här receptet(på ett ungefär) är vad jag dricker varje morgon, men jag känner att jag måste komma på något nytt nu när det börjar bli kallare, fy jag gillar inte varmt té och kaffe... Har ni några tips?



In a hurry

Jäklar, jag är försenad! Och självklart sitter jag och bloggar om det istället...
Nåja, jag har mitt kaffe brevid mig och är på väg till skolan så det ska nog gå bra!

Idag ska jag försöka ta det lugnt, vi får in några nya produkter på min butik Gypsy Groupie som ni ska få se senare men annars tror jag faktiskt det är en rätt lugn dag. Nej, nu ska jag sluta blogga och SKYNDA lite! Hörs sen!


V.Ä.N.N.E.R och glass är en flickas bästa vän

Okej, usch, jag mår riktigt skit just nu! Försöker trösta mig själv med glass(massa chokladsås och strössel, såklart) och mysprogram på TV, nu sitter jag och tittar på VÄNNER. Just nu är mina tankar i behov av en stor rensning, men som vanligt drar jag mig för det - fast jag vet att det bara blir värre!
Jag är så himla tacksam att jag har Erik, när jag stressar och känslorna åker berg-och-dalbana och jag inte vet om jag ska skratta eller gråta så jag gör båda, då står han fast, lika trygg och underbar och klok som alltid. Världens bästa pojkvän, och världens bästa vän. Min klippa.

Vi får höras mer imorgon, jag ska passa på att krya på mig, stor kram på er! ♥

Just nu:

...Läser, jobbar, smuttar på mineralvatten och tittar på Oprah. Violet håller mig sällskap, jag vet inte ens själv hur hon ligger utan det är bara en massa tassar överallt! Just nu mår jag rätt bra, men det värker i mina revben och bak i ryggen, vågar inte börja googla för det slutar aldrig bra - man tror alltid att man har cancer och mår plötsligt tio gånger sämre än man gjorde från början.

Idag har jag en "rehab"-dag med mig själv, strax ska jag sätta mig ner med block och penna och göra några listor. Jag älskar listor, om det inte vore total tönt-stämpel på det skulle jag skriva listor för ALLT här i livet! För att vara free spirited kan jag nog vara förvånansvärt organiserad, men det kommer inte naturligt som för exempelvis Erik. Det är ju därför jag vill ha med honom på ett företag! Vi skulle vara ett perfekt team, jag har driven och kreativiteten, han har planerandet och strukturen. Hör du det älskling?! Äh, jag tror jag får ge upp på den biten, tusan också...
Jag glömde säga det - gjorde mina naglar hos de duktiga tjejerna på Center Nails som vanligt, jag är nöjd; naglarna är korta, välvårdade och vällackade!

Då var det onsdag igen!

Hej på er,

Åh, idag känner jag mig helt ur form. Jobbar hemifrån och känner mig som en blandning av klättra på väggarna och sjunka ner i soffan och sova. Just nu är jag fast i något mellanting där man inte är säker på om man kommer bli sjuk eller om man ska klara sig!
Nåja. Jag tror det är en blandning av stress och nån förkylning, det löser sig, jag ska bara tvinga mig själv sitta still idag och inte göra för mycket! Måste ta ett steg tillbaka och låta lugnet komma ikapp, sånt är viktigt.

Nu ska jag jobba lite, vi hörs sen!
 

Skärmen just nu...

...Snart klar med Fifty Shades of Grey!

ÄNTLIGEN har jag landat i soffan efter en heldag på språng, efter skolan stannade jag till en stund hos Erik, som jag älskar min prins... Hur som helst: Efter det hade jag tid för manikyr vid 16(bestämde mig för korta, lite fyrkantigare naglar i ett djupt rosarött lack, OPI's "Malaga Wine", kändes lagom höstigt och murrigt), därefter tog jag en riktig tjej-kväll med min mamma och min lillasyster, vi åt McDonald's och sprang mellan butikerna - så oerhört mysigt! Jag köpte mig en ny glitter-ring, jag får helt enkelt inte nog, snart kan ni börja kalla mig Skatan!
Nu ska jag bara slappa resten av kvällen, kanske poppa lite popcorn och hälla upp ett glas mineralvatten med äpple- och päronsmak...?

Tisdagens "Messy" Outfit


Rocken kommer ifrån Gina Tricot, scarfen är från en liten boutique, kostymbyxor H&M, skor vintage, sidenskjorta från H&M, väskan kommer från Mango, armband från Romwe och Indiska, ringar från Romwe och Gina Tricot 

Malaga Wine-manikyr

...fin va?!
Vi hörs när jag är hemma, mysshoppar med mamma och min lillasyster!


On the go

Nu är jag påväg till idrottslektionen Evelina och jag ska hålla i, glömde mina papper i skolan så jag hoppas Eve har sina!
Idag är jag klädd helt i svart igen, är ni förvånade? Haha! Nåja. Efteråt ska jag kila iväg och sola, jag behöver lite värme nu, idag är det faktiskt riktigt kallt!


Tidagsmorgon

Godmorgon allihopa,

Oj vad igår var stressigt! Det märks, jag får alltid så svårt att varva ner och sova då. Efter skolan stannade jag kvar och pratade igenom vår uppgift i ledarskap med Evelina(vi ska leda dagens idrottslektion, hjälp!), sen kilade jag iväg på ett hastigt möte med en samarbetspartner(det gick bra, uppföljning om två veckor!) innan jag åkte hem - precis när jag sätter foten innanför dörren ringer mobilen, det är en reporter från Barometern. Vi bokar in fotografering och intervju nästa måndag, jag ber om att få frågorna innan(ska sätta mig med dom i helgen tänkte jag). Efter det sätter jag mig och kollar igenom eventuella framtida leverantörer för Gypsy Groupie, jobbar och pluggar. Pust!

Idag ska jag försöka hålla tempot nere(nåja, FÖRSÖKA) och funderar på att kila iväg och sola efter skolan och kanske boka in en tid för manikyr? Jag är sugen på fransk!
Nu ska jag njuta av min morgon så vi hörs lite senare, hoppas ni får en fin dag!
Min favoritfrukost när magen är stressad - en kopp té och en vit rostad macka med smör och marmelad!

Hålla föredrag inför klassen - så överlever du!

Vi har väl alla varit där - du har jobbat med ditt arbete i flera veckor, och dagen med stort R är här; det är såklart Redovisningsdags! Du vill helst bara sjunka genom jorden(eller i alla fall skrikandes springa ut genom dörren och aldrig se tillbaka), benen är spaghetti och hjärtat bultar("Jäklar, är det möjligt att få en hjärtattack såhär ung?! Jag kommer dö!!") och allt du tänker är "Snälla ropa inte upp mig, snälla ropa inte upp mig". 

- ...tack för det! Då är det din tur, Elin.

Helvete
.

Du reser dig, dina spaghettiben lyckas gå fram till tavlan och du svettas som gris efter ett maratonlopp. Hoppas ingen ser... 



Där stoppar vi. Bara stopp. Att redovisa inför en grupp människor är en situation så gott som alla av oss råkar utför någon gång i livet, vissa älskar det och andra hatar det, och de allra flesta... Tja, de allra flesta är så nervösa att vi inte behöver gå till Burger King för lökringar eller åka till Italien för världens bästa spaghetti! Jag tror jag har upplevt varenda reaktion man kan ha när det kommer till att ställa sig upp och prata, förut var jag livrädd, som ett rådjur i strålkastare och spenderade ärligt talat fler timmar med att komma på ursäkter till att slippa än på att förbereda min redovisning. Sedan blev det bättre, jag började slappna av, insåg att jag kunde få folk att verkligen LYSSNA på mig, jag var ju faktiskt rätt BRA på det här! Wow! Vilken känsla!

...Och idag, idag kan jag faktiskt ställa mig upp utan problem, gå fram till den där tavlan och redovisa skiten ur alla åhörare. Jag gillar till och med att stå där framme, jag ÄLSKAR uppmärksamheten! Vilken kick! Självklart biter nerverna till ibland(ganska ofta faktiskt), men skillnaden är att jag inte blir påverkad längre. Så vadå om jag stammar ibland? Så vadå om jag tappar bort mig, blandar ihop texten, helt tappar tråden? Vad är det värsta som kan hända? Världens undergång? Ett tredje världskrig? Nja, kanske inte. Och det vet du ju, egentligen, men det gör det inte roligare att snubbla sig fram till tavlan...

Nej, du kanske aldrig blir en av de där människorna som skuttar fram till tavlan och fullkomligt gottar sig i uppmärksamheten, men här kommer mina bästa tips för att hålla det allra bästa föredraget du kan:
 
1. Jag börjar alltid med några sekunders tystnad efter att alla har slutat prata. Då känns det som att jag har kontroll över situationen och fångar allas uppmärksamhet. Du vill ha en fokuserad publik!
2. Prata övertydligt. Alltså inte som en döende sengångare, men svamlar du bara nervöst fram orden i 120km/h kommer ingen höra vad du säger = alla tappar fokus och slutar lyssna(och har du otur, till och med läraren/chefen)
3. Ta ett djupt andetag efter varje mening om du är nervös, prata med lugn röst och betona dom ord du tycker är viktiga.
4. Lev dig in i rollen! Vad du än ska prata om, hur tråkigt det än må vara, blir det intressantare om DU verkar(även om du kanske bara låtsas!) intresserad av det du pratar om. Jag brukar gestikulera med händerna och har ett ganska brett minspel, jag ändrar tonfall efter vad jag pratar om så det blir som en berättelse istället. Säger du t.ex. "Jag blir så arg!" ska du ju inte låta och se likadan ut som om du säger "Jag blir så glad!". Det behöver inte vara särskilt extremt, ingen räknar med att du ska klämma fram några teatertårar eller dra av ett musikalsolo à la Moulin Rouge, men de små detaljerna gör mycket - en ögonbrynsrynkning, ett litet leende eller en rösthöjning räcker!
5. Tänk på hur du håller dig själv. När jag går upp på scen eller ställer mig framför en klass sträcker jag alltid automatiskt på mig, ställer mig i mitten och står ungefär axelbrett med benen. Du ska inte smälta ihop med tavlan, även om det kanske känns tryggast så! Våga ta plats, stå med benen lite isär för bättre balans, sträck på dig och le!
6. Känner du att det går rakt åt skogen, rösten skakar och du kan knappt andas och tror du ska svimma - SÄG det! Utbrister du att "Herregud, jag är så nervös! Ni får ha lite tålamod med mig." lovar jag att varenda en av de som lyssnar kan relatera, alla har ju varit där själva, mer eller mindre! Då lättar dessutom pressen på dig själv, alla förstår ju att anledningen till att rösten skakar ÄR för att du är så nervös.
7. Tänk på vad du vill ha sagt, det spelar ingen roll om du säger 1847 istället för 1846, så länge du får fram budskapet du vill ge är detaljer en småsak! Häng inte upp dig på dom!


Jag älskar att få folk att lyssna, engagera dem och berätta om saker, men jag är bara mänsklig - ibland gör jag bort mig TOTALT, rodnar som en tomat och stammar, och det allra bästa tipset jag kan ge dig är det här: var snäll mot dig själv! Alla gör bort sig ibland, så sluta misshandla dig själv med elaka tankar om dig själv(för jag lovar att det du själv tycker är värre än vad någon annan tänker, det är inte ens i närheten), var STOLT över att du just stod där uppe och pratade inför alla människor! För det ÄR ju faktiskt något att vara stolt över! När du väl får sjunka ner på stolen igen, ge dig själv en klapp på ryggen och beröm dig själv, för det är faktiskt ditt eget stöd(och tyvärr dina egna elakheter) som väger tyngst! Sätt små mål och fira stort, du förtjänar det.

Stor puss från mig(som är stolt överlevare av dagens redovisning, jag stammade och gjorde bort mig lite men äh, andra halvan gick ju som på räls!) och mys-t-shirten!

Måndags Outfit



Skjorta med hundar och byxorna är båda presenter från Romwe, väskan från New Yorker/Köpenhamn, ringar från Romwe Gina Tricot och västkusten, skorna är vintage Riverland, halsbandet är ifrån Gina Tricot, hatten Urban Outfitters, solglasögon från Romwe
 
 
 

Mina ben är gelé!

Pust... Har precis varit uppe och hållit föredrag om Charlotte Brontë, det var första gången på nästan ett och ett halvt år jag pratade inför en stor grupp människor, och med tanke på det gick det så himla bra! Det är någonting särskilt med att prata inför ett hav av människor, en alldeles särskild kick med gelében och kaffeskakiga fingrar(min detox-vecka är ju över, kaffe!!!!), adrenalinet pumpandes i blodet och hjärnan skärpt. Jag gillar det! Senare kommer det upp mina bästa tips för att föreläsa inför klassen/på jobbet här på bloggen, det är något som orsakar väldigt mycket stress och illamående för många, så håll utkik under dagen.

Efter skolan ska jag kila in till stan på ett kort möte, och ikväll är det ytterligare några redovisningar att förbereda och finslipning på inlämningar som ska göras. Någonstans däremellan ska jag putsa lite på mina åsikter för min webshop Gypsy Groupies marknadsföringsplan, efter jul ska vi ju eventuellt börja samarbete med ett par bloggar, så kul! Mer om det sen, ni ska såklart få chans att ansöka. Nej, nu ska jag koncentrera mig och lyssna på de andra!


Älskling, jag tror jag är en moderat

Tittade ni på partiledardebatten igår? Jag såg ungefär hälften av andra halvan, och jag kan erkänna att jag är ganska dåligt insatt, något som är rätt förvånande med tanke på att jag umgås med de mest debatthungrig människor du kan hitta! Var lite förvånad över hur tystlåten Reinfeldt var, men det var nog ett smart drag för han framstod som lugn och auktoritär. 
I vilket fall som helst, jag går ju på en privatägd skola och jag blev verkligen chockad över De Rödgrönas syn på företags vinstnivåer. Är det inte självklart att ett företag ska få gå med vinst, vare sig det är en skola, ett sjukhus eller en liten restaurang? Är inte det om något en motivation att fortsätta förbättra? För ja, vi är giriga, och deras syn på det hela är inte hållbar - jag ogillar Jan Björklund, men han uttryckte det bra: "Så du säger att man gärna får driva företag, men de måste gå med förlust, går de med vinst är det förbjudet." Om man inte är helt korkad som företagare förstår man ju ändå flödet och att man inte bara kan plocka pengar hur som helst, målet är ju att se sitt företag växa OCH göra vinst! Och vi ska inte ens prata om deras åsikter om skolan, usch vad jag blir sur...
Nåja. Vi kan väl säga att efter debatten skickade jag ett sms till Erik: "Älskling, jag tror jag är en moderat". (Fick svaret "VARFÖR?!", det här kan nog bli tufft, hmm...)


GOD MORGON, i alla fall!

Jag har varit vaken någon timme och tittat på TV, från partiledardebatt på Agenda till The Real Housewives of Atlanta på Kanal 3! Strax ska jag sätta mig och ringa ett viktigt samtal innan jag hoppar in i duschen, efter det blir det frukost. Vid 11 ska jag åka in till skolan och käka lunch medan jag förbereder en engelskaredovisning, pust. Nej, nu ska jag ta itu med min morgon, vi hörs lite senare, ha en fin dag!
Sen en klassisk modebloggskommentar: Jag tycker det var ballt att Reinfeldt, Björklund och Lööf klädde sig i lila, det visade upp en enad front! Minus till KD's Göran Hägglund som förstör. Partypooper.
 
 
 

Power Couples, mina favoriter!

Visst är det något fascinerande med riktigt snygga, framgångrika par? De där som verkar flänga fram och tillbaka i 110km/h med stora SUV:s och BlackBerrys i ena handen och ungarna i den andra och ÄNDÅ lyckas hålla kärleken vid liv?
Jag tycker det är så himla häftigt att se två människor stå brevid och stötta och peppa varandra i varandras framgång, det är ju så varje förhållande borde vara. Inte avundsjuka och misstro utan total trygghet! Jag skulle vilja driva ett företag med Erik(jag försöker hela tiden hinta om det men han verkar inte särskilt intresserad, jag förstår inte varför!), det kanske inte alltid är det bästa att arbeta med någon man har en relation till, men vad är egentligen bättre än att få jobba tillsammans med någon man litar på till 100%? Då är man ju verkligen ett team, på alla plan!
Oj, nu låter jag som en pensionär med sju svåra kärleksår på nacken.. Nåja. Jag tänkte i alla fall visa några av världens bästa Power Couples:

Brad Pitt och Angelina Jolie, "Brangelina", såklart! Snyggare par går ju knappast hitta, och det känns verkligen som dom respekterar och gläds för varandra. Båda är rätt reserverade och väldigt engagerade i välgörenhet, jag gillar hela deras image och dom verkar alltid vara så trygga tillsammans på alla bilder!

Rachel "RZ" Zoe och Rodger Berman. Jag är väl inte den enda här som följer The Rachel Zoe Project på TLC slaviskt?! Rachel är en sånna himla powerkvinna, och fast hon och Rodger smågrälar i nästan varenda avsnitt har dom ett alldeles särskilt band som jag alltid blir avundsjuk på. Dom är verkligen ett ultimat buisness-team, Rodger är ju VD på Rachels företag och jag beundrar deras sätt att samarbeta och samtidigt se så stylish ut!

John Lennon och Yoko Ono - jag tycker Yoko har fått alldeles för mycket skit! Hon och John var så otroligt söta tillsammans och jag tvivlar inte på att de hjälpte varandra på många sätt. Jag tycker dom var ett perfekt team på många sätt, och dom delade grundvärderingar vilket jag tror är viktigt.

Såklart är Bill och Hillary Clinton med på min lista över power couples! Deras härliga energi och gemensamma politik-intresse, det är makalöst att trots Bills tid som president och Hillarys väg dit(jag hoppas hon klarar det, någon gång!) har de lyckats hålla ihop och stått brevid varandra i vått och torrt. Med så många viktiga frågor så nära inpå skulle det förmodligen slå splittror i vilket annat par som helst!

The Obamas - Michelle och Barack Obama! Självklart är USAs nuvarande president och hans fru med på listan, ännu ett power-politiker-par! Varje gång de här två syns tillsammans tycker jag de visar upp ett så otroligt fint, jämställt förhållande - Barack Obama må vara ledare för ett av världens rikaste länder, men han skulle inte vara ett dugg utan Michelle! Dom har en sån ömhet och respekt för varandra, och jag hoppas att Michelle ger sig in i politiken den dag Barack inte längre kan väljas om fler gånger.

Jag och Erik, såklart! Vi har väldigt olika syn på det här med framgång - jag tror att allt går om man bara vill med eller utan betyg, Erik tror på att plugga stenhårt - men vi står alltid bakom varandra. Det finns ingen som ger mig så bra stöd som Erik, och just eftersom vi är så olika på många sätt kan vi också ge varandra tips och bidra med ett annat synsätt; han får mig att se saker mer seriöst och tänka lite mer med hjärna än hjärta, och jag försöker föra över lite av min "lyssna på dig själv"-attityd. Världens bästa Power Par!
 

Dåliga bilder på en massa bra

Justeja, mitt paket från Romwe! Jag blev faktiskt lite förvånad för att det var så litet, men jodå, allt var med. Min favorit är nog tiger-tröjan, den var så otroligt mjuk att jag inte vet vad, en perfekt tröja att slappa i! Den här beställningen var ju lite av en "unna sig"-beställning, saker man liksom inte behöver egentligen men ändå tillåter sig själv klicka hem i ögonblickets hetta(vill-ha-begär). Annars blev det lite ringar, ett armband och de obligatoriska solglasögonen. Någon gång ska jag visa er min samling med solglasögon, ni skulle dö! 
Vad tyckte ni bäst om? Jag tycker som sagt fluff-tröjan, men silverringen och armandet är vad jag tror kommer komma mest till användning.
 
p.s - Visst är Violet söt? Hon och jag har gjort samma sak idag - flyttat runt i varsin soffa varvat med att gå ut i köket och äta!


Allting kommer från Romwe

J'ADORE JEWELRY!

Jag börjar misstänka att jag har någon form av smyckes-beroende... Hmm... Men, det finns ju värre saker här i livet! Dagens jakt slutade i dessa, så fina! Mina favoriter är nog de färgglada örhängena och multi-armbanden, vad säger ni? Å andra sidan är de fiskformade strassörhängena så klassiska och vackra, de skulle passa perfekt till när vi ska på musikal i London, gärna till en av de läckra mörka klänningarna från Elin Klings NOWHERE. På sista tiden har jag känt mig dragen till lite enklare smycken(se bara mina senaste outfits), men det här får mig faktiskt att längta lite efter de större, färgglada juvelerna jag har strödda överallt. Måste hitta någon stor glittrig sak(inte Edward Cullen) att stilla mitt begär med...

Statement necklaceArmband m glasstenar, Långa örhängen m strass, Silverring, Multiarmband, Färgglada örhängen, Armband m röd sten, Stor ring

Söndagsmys

Hej på er!

Nu är jag precis tillbaka från en trevlig grill-lunch med vänner, Erik har åkt hem och dagen har varit sådär oförskämt mysig. Jag har lite ont i huvudet men det är uthärdligt, men jag har en känsla av att jag kommer bli sjuk snart, fy...
Nåja! Idag har jag en del som måste bli gjort men jag känner mig lugn och trygg och det är inga problem alls! Det är en engelska-redovisning om Charlotte Brontë. Ska sätta mig ner och läsa lite mer ur Fifty Shades of Grey innan jag börjar, jag sitter typ och pip-skriker till ibland för att den är så himla dåligt skriven(för ja, det är den!) men jag KAN INTE sluta läsa! Jag skäms över mig själv, men det var så länge sen jag läste och jag har glömt hur mycket jag saknat det! Gillar ni att läsa? Jag är en såndär som när jag väl fastnar i en bok vill jag inte sluta, igårkväll satt Erik och jag i varsin soffa för att jag inte ville att han skulle störa när jag läste("Älskling kom och gosa..." "Ja ja bara ett kapitel till!") haha.

Senare ska jag kila iväg och hämta ut ett paket om jag hinner, mina kläder från Romwe har kommit!

Lördags Outfit


Stickad polotröja köpt på västkusten, långkjol i tricot från JC, sneakers från märket Street Wear, jacka Romwe, väska från Vintage Stories, smycken från Gina Tricot och Romwe, halsband från Gina Tricot

Mönsteråsmarknad och Måmå

Hej på er!

Nu sitter vi hemma hos min lilla mormor, jag har sån himla tur som har en pojkvän som kommer överens med hela min släkt - alla älskar Erik, ibland tror jag nästan dom gillar honom mer än mig för det är alltid honom dom vill prata med!

I alla fall så gick vi en sväng på marknaden, det var PERFEKT höstväder, den där krispiga kalla luften jag älskar och strålande sol. Jag hade i o f s inte vantar på mig, men det var ändå precis som jag tänkt mig, Erik och jag gick omkring och höll handen och småpussades och betedde oss som ett jobbigt nykärt par som inte alls varit tillsammans i två år! Sen gick vi hem till min mormor som bor här i stan, dom åt kroppkakor och jag åt sushin jag köpt med mig, så otroligt mysigt. Ibland krävs det inte mycket för att man fullständigt ska bubbla av lycka, idag är en sån dag!
Nej, nu ska jag fortsätta umgås och snart är det nog fika, vi hörs när jag kommer hem, då får ni en outfit med!


På språng

Har precis plockat upp lite sushi och är på väg hem till Erik innan vi åker mot Mönsterås! Det verkar vara perfekt marknadsväder, hoppas bara det är det i Mönsterås med. Håll tummarna!


Dagens té-visdom

"The life of all living beings is precious."

Jag älskar verkligen Yogi Teas téer, bara det faktum att varje té-påse kommer med ett fint citat gör att jag är helsåld! Hur som helst, jag börjar morgonen(eller förmiddagen) med en rostad macka med smör och marmelad, äpplebåtar och en kopp Chai medan jag läser ur "Fifty Shades of Grey". Har ni läst den? Jag började igårkväll och blev galen efter bara 7 sidor, men jag tvingade mig själv att fortsätta och nu är jag uttråkad efter 100 sidor istället!

Sen hade jag världens lustigaste "anfall" igårkväll - jag bara låg och kallsvettades och skakade och det värkte i mina revben och bak i ryggen och i magen så jag nästan grät, jag tror helt enkelt det var att min kropp stötte ifrån sig allt dåligt jag åt igår(den har blivit van vid mycket frukt och grönt, och igår blev det en spicy wrap, pommes med ketchup och popcorn), obehagligt i vilket fall... Nåja. Idag känns det bättre, och senare ska vi åka upp till Mönsterås och gå på höstmarknaden, så otroligt mysigt! Jag har en bild av att det är sådär lagom kyligt och soligt, jag har mysiga vantar på mig och går hand i hand med Erik medan hela luften doftar av nygjorda brända mandlar. Hoppas det blir så! Nej, nu ska jag fortsätta läsa, Christian och Ana håller just på att diskutera kontraktet igen.

En uppenbarelse

Jag var påväg ut i köket; blankt trägolv, stort, modernt, högblanka vita luckor, spotlightsen ovanför panoramafönstret och en påse popcorn hemtrevligt poppandes i mikron. I ena handen hade jag ett highball glas med mineralvatten med äpple- och tranbärssmak, i den andra höll och scrollade jag smidigt på en iPhone och gick hastigt igenom dagens omsättning i företaget medan jag smuttade på mitt mineralvatten. Trots att jag hade ett par avklippta mjukisbyxor och en slapp t-shirt på mig kändes det som att just då, just då var mina två världar i fullständig balans!
Det slog mig hur långt jag kommit, hur många liv jag lyckas leva och hur bra balans jag skapat. Allt handlar om att prioritera höll jag på att skriva, men det gör det inte - lycka är inte ett visst antal poäng som måste delas upp på olika saker, men ENERGI är det däremot! Det som gör mig lycklig nu är min uppdelning av energi, att jag har lärt mig avgöra vad som betyder något för mig och vad som bara betyder något för alla andra. Jag klarar mig fram på halvdana betyg, det är mitt beslut, men jag tjänar också mer pengar än de flesta gör vid 17 års ålder, och DET är också mitt beslut.
Det här citatet gillar jag, "Livet handlar inte om att hitta dig själv, livet handlar om att skapa dig själv".

Pepparsprej släng dig i väggen!

Har ni sett vad vi fick in på GG idag?! Världens ballaste skor! Det måste ju vara de ultimata skorna, med inbyggt överfallsskydd till och med! För vem skulle våga ge sig på någon som bar skor täcka med nitar...? Personligen tycker jag nog bäst om pumpsen, vilka är er favorit?
 

...De första hittar ni här, bootsen här och pumpsen här.

Vel-Elin

Idag verkar vara en såndär dag när jag bara vill leka struts och sticka huvudet i sanden och strunta i allt som borde göras. Usch, finns det något värre? Jag bara velar och velar, tvivlar och tvekar, bestämer mig och ångrar mig och det är verkligen bland det värsta jag vet! Nej, den här Elin gillar jag inte alls, jag gillar fokus-Elin, super-Elin, buisness-Elin och mys-Elin, inte vel-Elin! 

Nåja, vissa dagar får det väl vara så. Jag försöker i alla fall slappna av med boken "Mediababe"(jag läser lite ur den då och då, det känns som att den måste delas upp för att man ska kunna insupa all klokhet!) och en kopp té, just nu handlar det om Twitter-hantering, något jag verkligen behöver lära mig! Jag har flera gånger funderat på att ta in en assistent som kan hjälpa mig med min Facebook-sida och min Twitter, att hålla dom uppdaterade och aktuella, jag är verkligen som en pensionär när det kommer till det! Och inte en av de där coola pensionärerna med headset och iPhone och allt, utan en av de där som gör korstecknet när dom ser en dator.
Nej, nu ska jag läsa klart den här sidan, sen ska jag göra en riktigt god lunch!
Mediababe av duktiga Jacqueline Kothbauer, läs den!

Morgonmys!

Oj, jag ser ju ganska morgonfräsch ut på de här bilderna! Eller vad säger ni? GOD MORGON i alla fall, idag är det fredag alltså fredagsmys, jag och Violet börjar tidigt(ja, såhär ser det ut när vi myser) men fortsätter hela dagen. 

Idag jobbar jag hemifrån, jag är så sugen på att dra igång ett nytt projekt nu men jag ska höra mig lite för först. Det är mycket på gång nu, ingenting jag kan berätta om nu men SNART.

Voluspa Doftljus

Jag är ju ett stort fan av doftljus, och doftljusens Porsche heter "Voluspa"! Dom har de ljuvligaste ljusen du någonsin kommer snubbla över, både i doft och utseende. Dessutom är jag en sådan sucker för fina beskrivningar - hur bra låter inte goji bär, mogen mango och apelsin, torr champagne med noter av vanilj och ekfat eller varför inte vinbär, svarta fikon och gåtfull chypre?
Just de här kostar allt från 249 kronor upp till 399, lite dyrt kanske men det är de värda.
 
Alla finns hos Nelly Home.Vilken doft tycker du låter godast?

Varm choklad på mandelmjölk

ÅH så skönt det var att komma hem, sparka av sig skor och strumpor och köra ner fötterna i ett par tofflor! Ännu skönare att pussa lite på kissen, tända ett ljus och göra en kopp varm choklad innan man kurar upp sig i soffan. Det är visserligen lite fusk i min detox-vecka(idag ska jag bland annat äta 8 bananer och dricka 3 glas mjölk, men jag kör på mandelmjölk med kakao och lite stevia i, oupsie), och det jag kan säga är att JAG SAKNAR KAFFE!!! På måndag går jag raka vägen till Waynes och beställer en STOR soyalatte med kanel!

Men det har faktiskt varit en riktigt lärorik vecka, jag brukar få "perioder" där jag är jättejätteintresserad av olika saker och verkligen går helt upp i att lära mig ALLT om ämnet(typ Berömda lönnmördare, persisk matlagning, tarotläsning, jag kan fastna för allt, ibland sitter jag i timmar och bara söker på wikipedia) och nu senast har jag fått en knäpp för grönsaker, frukt och annat nyttigt. Jag är helt fascinerad av allt bra man får i sig bara genom att äta det där äpplet eller den där broccolibuketten, det känns som att ge sin kropp det allra bästa, lyxigaste bränslet! 
Faktum är att jag är sån i ganska mycket, jag kan få perioder där jag äter fem avokados(avokadosar? avokado?) om dagen, bara vill ha ett speciellt bröd eller äter en särskild maträtt fem dagar i veckan. Vet ni hur jag menar? Det kan ju vara frustrerande med, att gå all in och sedan helt tappa lusten. Sånt där jobbigt som rör till det ibland, och defintivit något jag jobbar på hos mig själv!
Finn tre rätt.

Torsdagens Outfit

Mjuk jeanskavaj från BikBok, svart button up en present från Romwe, väska och skor från min butik Gypsy Groupie, jeansen kommer från H&M, solglasögon från Romwe, smycken från Gina Tricot

Freedom's just another word for nothing left to lose

Åhåå, jag älskar när det regnar men jag mår verkligen inte bra av det. Murphy's lag, lagen om alltings jävlighet! Okej okej, jag ska sluta spy tråkighet över bloggen, men det är svårt när både väder och trötthet tar på krafterna... Men man kan ju inte vara glad hela tiden, tro det eller ej! 

Idag funderar jag på att kila över och sola några minuter efter skolan, jag behöver den där D-vitaminen även om jag inte har märkt av någon effekt än... Nåja. 
Medan jag skriver det här lyssnar jag på Janis Joplins "Me & Bobby McGee"(glömde sätta i hörlurarna först, pinsamt) och jag har en såndär dansfot, ni vet? En sån som stampar helt okontrollerat i takt med musiken och får mig att se ut som om jag sitter och är extremt kissnödig, gissa om alla som går förbi stirrar! Har ni lyssnat på låten kan ni nog föreställa er hur det ser ut just nu... Nej, nu ska jag strax kila iväg till min Svenska-lektion, men innan dess har jag en del jobb att ta itu med! Ikväll gissar jag att ni lär märka av en del(stora) ändringar på bloggen!

P.S - Ser ni mina snygga örhängen? Jag älskar dom!

Jag tycker ansikten är så fascinerande utan smink, det blir sån karaktär, jag älskar det! Sen finns det sånnadär dagar när man vaknar och helst vill köra ansiktet i kudden igen men istället gör det i sminklådan, jag vet inte hur det är med er men jag har liksom inget mellanting - antingen all in eller osminkad!
 
 

Regnet det bara öser ner

Fy vilket väder! Idag var jag verkligen avundsjuk på Violet som fick ligga kvar i soffan och bara päsa. Jag fick i alla fall skjuts till skolan...
Regnet verkligen VRÄKER ner, hur är vädret hos er? Skiner solen blir jag avundsjuk. Åh, idag är ju klassiskt krypa-upp-i-soffan-och-dricka-té-väder, och jag kommer gå i skola hela dagen...


Halv 8 hos mig!

Ni frågar ju hela tiden och vill att jag ska berätta mer om vad jag äter som vegan, så här kommer ett helt inlägg! Ni kanske inte visste det men jag älskar att stå i köket, när jag blev vegan väckte det verkligen ett helt nytt matintresse till liv, jag experimenterar och hittar på nya recept varje dag och det är verkligen superkul att få vara så kreativ. Erik och jag är totalt olika på den punkten, han är recept-Hitler och supernoga med allt och det blir gott varje gång, jag kastar i allt möjligt och hälften av gångerna undrar människorna som äter varför jag försöker straffa dom! Ha ha, nejdå, så illa är det inte...

Hur som helst, att laga mat är en himla mysig kvällssysselsättning! Ikväll lagar jag stekta morötter med timjan, vitlök och rosmarin i olivolja, guaccamole, marinerad kålrabbi och mango med chili, rödlök, olivolja och peppar plus en skvätt vitvinsvinäger. Visst ser det mumsigt ut?! Nej nu måste jag fortsätta laga mat! 

Det här doftar verkligen ljuvligt, skulle kunna laga det bara för att få lukta!


Kålrabbi är en ny favorit, supergott faktiskt - så roligt när man fortfarande hittar nya saker att prova!

Masterchef in action!

Onsdagens "Idag är jag bekväm" Outfit


Sneakersen kommer ifrån Street Wear(dom skönaste du kan hitta!), rocken är från Gina Tricot, tunikan H&M, ringar från Gina Tricot och västkusten, clutch från H&M (+ datorväska)

Lyckat möte

Mötet gick kanon! Vi bokade tid för uppföljning i slutet av november.
Nu sitter jag på en bänk och väntar på Erik, vi ska kila iväg och käka nånstans, jag tror nog jag vet vart vi hamnar...
Idag bär jag dessutom min nya stjärn-ring idag! Visst är den söt?


Nya små silver smycken!

Här får ni se smyckena jag köpte på Gina Tricot igår, det blev bara lite småplock i enklare stil, jag har så mycket extravagant att jag insåg att de behövde lite balans! Billigt blev det med :- )

Örhängen 50:- 


Ringar 60:- och 50:-

Halsband 60:-

Breakfast Club

God morgon,

Det första jag gjorde när jag gick upp imorse var att få iväg ett väldigt jobbigt mejl. Men jag känner i kroppen att det var rätt beslut, och ni lär märka inom en snar framtid.
Efter det gjorde jag en riktig festfrukost - avokado med grovmalet salt och peppar, kiwi, äpple och nektarin! Det är vardagslyx! Sen råkade jag också lyssna på "Gangnam Style" för första gången(ja, 100 år efter att alla andra hört den) och nu sitter jag såklart och småsjunger för mig själv; "WOPPPPA GAGNAM STYLE DUH DUH DUH DUH DUH". Haha, oj vad jag kommer bli hatad!

Nu håller jag precis på att avsluta min fabulous breakfast medan jag tittar på(jag skäms nästan för att säga det) The Real Housewives of Atlanta - jag lovar, det är ett sånt där program man ser en gång och tänker "Fy, aldrig i livet" sen råkar man fastna framför det några gånger och PANG så är man fast! Nåja, man får unna sig att njuta av sånt fånigt med ibland, och nu laddar jag upp inför mötet kl 13.00 idag.
Visst ser det läckert ut?!


Good morning starshines, the earth says hello!

Imorgon...

Imorgon är jag faktiskt helt och hållet ledig! Så skönt! Men som vanligt klarar varken jag eller kroppen tanken på att bara ligga och dega i soffan hela dagen, det bara kliar i hela mig så jag tänkte skriva en lista på saker jag vill få gjort imorgon:
1. Städa! Så tråkigt, men det måste ju bli gjort!
2. Baka småkakor! Jag känner mig hemmafru-ig, funderar på brysselkex =)
3. Få iväg ett viktigt mejl
(ni får se sedan)
4. Möte inne i stan 
5. Luncha med min prins! Men det är så svårt att hitta bra, lyxiga ställen när man är vegan, blir oftast något snabbt som sushi(inte för att jag klagar)(eller jo, efter ett tag då)...
6. Plugga
7. Eventuellt bio(?)
8. Lägga upp en ny bloggplan/karriärsmål
9. Laga en god middag,
nånting med mango och avokado...
10. Dagdrömma! Jag tror det är viktigt att drömma lite varje dag, det är ju så man hittar sina mål och styrkan att kämpa för dem!
The Gypsy? Nej, jag skulle nog aldrig kunna bli hemmafru, jag skulle klättra på väggarna och bli som på bilden!
 

*Klick klick*

Okej, shoppa är kul men nånstans kanske man borde man kanske överväga nån form av rehab... Äh! Jag BEHÖVER ju ett par oregelbundet formade vita solglasögon och en stor halskedja i guld! Dessa går på ca 100 kr/st, ni hittar dom på Romwe här och här.

Hemma från stan, nu väntar TV-mys!

Mötet idag gick bra, vi planerade in ett nytt redan i November! Hann dock inte sola, men jag får knapra lite extra D-vitamin ikväll istället. Hur som helst gick jag en sväng på stan efter mötet, köpte en massa smycken i lite enklare stil(känns som det behövs för att väga upp mina mer extrema!) som ni ska få se sen. Trots att det finns en mängd coola nyheter i butikerna nu köpte jag faktiskt inte ett enda plagg! Jag håller på med en grej just nu när jag vägrar köpa saker som är "på modet", jag försöker leta reda på de där grejerna jag kommer vilja använda säsong efter säsong, oberoende av trender! Testa att göra det någon gång, det är läskigt hur påverkade vi blir av mode som ändras från säsong till säsong.

Nu är jag hemma igen och sitter och tittar på 2½ män medan jag bloggar, är det bara jag eller är Waldens fru(i senare avsnitt) samma person som Herbs syster?! Hur som helst, ikväll är ultimata-tv-mys-kvällen; först komedi-maraton på Kanal 6, sedan Danspalatset Playa del Sol och Svenska Hollywoodfruar på 3:an! Jag känner mig som en pensionär som ringar in alla program i TV-tablån, men tisdagkvällarna är verkligen kult för mig!

Den här oversize-clutchen fastnade jag för, kunde inte bestämma mig för om jag gillade den bäst i rött eller svart...
 

Tisdagens Outfit


Manchesterbyxorna är ifrån Cubus, Tee från Cheap Monday, jackan är vintage, skorna är vintage Riverland, den lilla koftan är från Indiska, scarfen BikBok, ringar från min butik Gypsy Groupie London Guldfynd och Oasap, väska Gypsy Groupie, solglasögon från H&M, (+ halsband från Indiska som inte syns)

Det blir bättre!

Nu har jag precis kommit tillbaks från lunch, sitter med tusen planer och det svåraste är att välja EN att fokusera på! Eftersom internet låg nere igår har jag varit tvungen att ta itu med sånt som borde gjorts då idag, och när jag väl börjat skjuta på saker är det så himla svårt att sluta... Men men, så länge man har en PLAN för att komma dit man vill, så KOMMER det bli gjort! 
Sen är jag den som har svårt för att berätta saker innan jag är 100% säker, jag är rätt vidskeplig på det sättet - eller ja, vidskeplig är nog inte rätt ord, jag är snarare rädd att om jag misslyckas blir det ett så offentligt misslyckande, och tyvärr vet jag ju att även om det bara är en pyttepytteliten del så finns det alltid de som läser min blogg BARA för att hata varje ord jag säger och bara ber om att jag ska göra misstag. 

Ja ja, sånt tråkigt kommer man aldrig ifrån! Men jag kan i alla fall tala om för er att det kommer bli en stor förändring och det känns superbra!
Värsta som finns: Sitta i ett rum med glasväggar och försöka posea framför webcam medan folk går förbi utanför och stirrar på en!

Time for Tisdag

God morgon allesammans!

Idag är en busy day, nu är jag på väg till skolan, slutar runt två, ska kila iväg och sola några minuter och sen har jag ett möte vid 15.00. Puh! Men efter det är det nog ganska lugnt. Skönt, jag ska försöka få ordning på lite saker och spåna på en ny idé som jag kommer behöva er hjälp med, håll utkik!


Vilken soppa...

Hejsan på er allihopa!

Vi har inget internet just nu, men för tillfället står jag i alla fall parkerad framför spisen och lagar/äter en improviserad soppa. Jag älskar när maten är SKÅLLHET vilket leder till att den ibland inte alltid ens hinner till bordet innan den är slut! Konstigt egentligen eftersom jag bara dricker kaffe och té när det nästan är kallt, hmm...
Nåja, idag är en såndär rugg-dag, flannellskjortan är på och raggsockorna är uppdragna till knäna - senare måste jag ta itu med lite mail och tråkigheter, men kvällen är helig, då börjar ju Project Runway Sverige! Jag tror Sofi Fahrman kommer göra jättebra ifrån sig som programledare, hon påminner faktiskt lite om Heidi tycker jag.


Höstväder, brrrr!!

Idag är det sådär lagom väder ute, precis tillräckligt kallt för att det ska nypa lite i kinderna men ändå så varmt att man klarar sig med en kavaj och några sjalar! Det bästa skulle vara att få skutta mellan övergångsställena med en av Wayne's ljuvliga Chai Lattes i handen...
Nå ja, jag har ju detox-vecka, och det innebär INGET kaffe(hur ska jag överleva?!) och INGENTING i téet. Varken socker, mandelmjölk eller sötningsmedel. Min kropp behöver verkligen en vecka att renas och återhämta sig, stress och koffein tar ut sin rätt tillslut!

Den här veckan har jag också två möten inbokade, ett imorgon och ett på onsdag. Det ska bli intressant, hoppas jag! Tyvärr måste jag skjuta på ett möte ang. Kalmar Fashion Week 2013 samt intervju och fotografering, men jag försöker lära mig sprida ut saker lite bättre och inte bara ta allt i en stress-klump fast det är så svårt när man bara vill göra ALLTALLTALLT NUNUNU. Men det blir nog bra tror jag! Idag har jag dessutom ett väldigt tråkigt mejl att få iväg, och jag drar mig för det men när man väl bestämt sig är det ju ingenting att skjuta på. Snabbt ska det gå, som att dra av ett plåster!

Ett litet hej

Hejsan allihopa!

Jag var faktiskt osäker på om jag skulle blogga idag, det kliade i fingrarna igår men jag vet att det gjorde mig gott att låta bli bloggen för en dag. Jag fick mycket tankejobb gjort, och kom fram till en del beslut som förvånade mig själv till och med! Ni lär få se väldigt snart.

Nu jag precis kommit ut ut duschen och sitter här med en värmande ansiktsmask från Body Shop, jag började dagen med tio minuters yoga och har bestämt mig för att det här ska bli en detox-vecka. Mycket vatten, grönsaker och frukt alltså! Förut hade jag som vana att alltid ställa mig och göra några yogaövningar varje morgon, det är ett supersätt att komma i balans och jag ska nog ta upp den där vanan! Mina favoritövningar är djupandning, solhälsning, trädet och halvmånen. Nu känns det som om jag skulle passa i den där filmen, Wanderlust, där alla hippies står och skriker ut allt dom hatar varje morgon - typ "WAAAAR", "MUSHROOOOOOOMS" "....what?" "ITS SOMETHING ABOUT THE CONSISTENCYYYYYYYYY" haha! Jag kanske borde börja med det med, få ut lite frustrationer såhär på morgonen, det verkar hälsosamt.


RSS 2.0