Våga Anmäl

Godmorgon allesammans!

Jag tänkte starta dagen med att berätta om ett helt fantastiskt initiativ Lady Dahmer och Cissi Wallin har dragit igång - "Våga Anmäl".

Syftet är att få fler människor att våga prata om men framförallt anmäla sexualbrott de varit utsatta för. Trots att jag personligen haft tur och sluppit utsättas för någon form av sexuella övergrepp drabbar det en av fyra tjejer. En av fyra. Det är en alldeles för hög siffra, men siffran som faktiskt anmäler är ännu lägre, den ligger på bara 20%. Ni hör ju själva hur fruktansvärt och skevt det låter! Av hundra flickor väljer 80 stycken att behålla det inom sig.

Våga Anmäl är till för att erbjuda alla former av hjälp, från öppna brev av offentliga personer, rådgivning av en jurist, tips om hur du går till väga samt stöd och hjälp för att du ska kunna bearbeta. Hemsidan heter www.vagaanmal.se.


En våldtäkt är aldrig ditt fel, DU har ingenting att skämmas för, det som hände var vidrigt men det är viktigt att anmäla för att bevisa för dig själv att det som hände var fel och att DU står på DIN sida.

www.vagaanmal.se


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0